VDSL Hat kopması ve farklı modem sorunu
Selamlar herkese,
Ekim ayından bu yana VDSL hattımı sorunsuz olarak kullanıyorken, son 3 hafadır kopma problemleri başladı. (Modemim ASUS DSL-AC750)
İlk başta günde 1-2 kere hat gidiyordu (DSL ışığı yanıp sönmeye başlıyor), sonra modemi kapatıp açınca düzeliyordu.
Son 1 haftada ise kapat-aç işe yaramıyor ve saatlerce internet çalışmıyor. Sonra kendiliğinden düzelip, 2-3 saat sonra yine gidiyor.
Arıza kaydı açtım 2 kez, sorun altyapınızda diye döndüler ki sanmıyorum, telekom kutusundan direkt modeme kablom var ve onu da kontrol ettim.
Bugün denemek için kardeşimden modem aldım (TP-LINK VN020-G2U). Hattı takınca DSL direkt oturuyor, arayüzde up olarak görüyorum ama internete bağlanamıyorum.
Ayarlarda yanlış yaptığım bir şey olabilir mi?
27" ve USB-C'den güç sağlayan monitör tavsiyesi (İş amaçlı kullanım)
Merhaba,
Tamamen iş amaçlı kullanılacak, en az 27", vesa desteği olan ve en önemlisi USB-C'den bilgisayarları besleyebilecek bir monitör arıyorum. Bu özellikleri sağlayan en ucuz modeli alacağım muhtemelen.
Çözünürlük tabi 1080p'den büyük olursa iyidir ama elzem değil. Bir de gözü az yoran bir model olursa faydalı olur.
Kullanılacak bilgisayarlar MacBook Pro (2017) ve Lenovo T480s.
Kullandığınız, tavsiye edebileceğiniz modeller var mıdır?
ADSL'den VDSL'e Geçiş
İyi akşamlar,
az önce tesadüfen farkettim ki artık altyapı sorgulamalarında alabileceğim görünüyor. Mevcutta 16mbps'a a kadar ADSL kullanıyorum, daha 1 ay öncesine kadar bölgemde VDSL yoktu ama yeni saha dolabı konulacağını öğrenmiştim.
Hemen Telekom'u aradım, arkadaş VDSL'e geçiş yapabileceğimi teyid etti. Ama geçiş 2-15 gün arası sürer ve bu sürede internetiniz kesilir dedi.
Gerçekten var mı böyle birşey? Eğer varsa, yakındaki santrale gidip 1-2 gün içinde geçişi yaptırabilir miyim?
Telekom kutusuna müdehale
|
Lenovo M93p için ekran kartı
|
Lenovo ThinkCentre M93p - Oyun bilgisayarı
|
Yeni Clio 1.2 Motor - LPG Uyumu
|
Son Giriş: 5 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 287
İkinci El Bölümü Mesajları: 6
Konularının görüntülenme sayısı: 15.345 (Bu ay: 126)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 27 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası