Şimdi Ara

Telekom kutusuna müdehale

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eve gelen telefon kablomu yenilemek istiyorum. Şu andaki kablo herhalde 30 senelik, kalın bakır kablolardan, cat5 veya cat6 değil.
    Ev apartan olmadığı için kapalı alanda bir telekom kutusu yok, dış cephede resimdeki kutu var. Bundan ben direk bağlantıyı yapabilir miyim yoksa telekomun mu gelmesi lazım. Sonra izinsiz müdehaleden ceza yemeyelim birde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nor -- 23 Ağustos 2019; 18:27:52 >

• telekom gelmesi lazım ayrietten modemden kutuya kablo çekmen lazım benim tavsiyem evde hazır internet kablosu varsa kes biç içindeki tellerle kendine kablo birleştir ek yap ben öyle yaptım masrafsız sonra merdivenden eve kadar döşedim doğalgaz borularına sara sara
  • Kendi kablonu biliyorsan hiç sıkıntı olmaz alt girişten kablonu takar evine çekersin telekomun gelmesine gerek yok ceza falanda hikaye senin kutunun kapağı duruyor ülke geneli kutuların yarısından fazlasının kapak falan uçmuş durumda yanlız dış ortamda cat5 cat6 cablolar zarar görebiliyor bir kere çekeyim uğraşmayayım dersen bütçene uygun çift telli dış ortam kablosu çek

Örnek kablo
  • emo5313 kullanıcısına yanıt
    bende dedim heralde Tip 7 filan diye düşündüm
  • Hallettim bugün, yeni bir cat 6 çektim. Bakalım kışın havadan etkilenirse onerdiginiz kabloylada değiştiririm, nasilsa kutuyu açtık bir kere :)
    Cevaplar için çok teşekkürler.
  • Kategori 5-6 kablo ile ugrasacaginiza monitorlenmis bir yalitimli bakir kablo cekin olsun bitsin.cat 5-6 kabloda kullanilan metal daha mi kaliteli?kalin bir bakir kablo kullanin daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunhan

Kategori 5-6 kablo ile ugrasacaginiza monitorlenmis bir yalitimli bakir kablo cekin olsun bitsin.cat 5-6 kabloda kullanilan metal daha mi kaliteli?kalin bir bakir kablo kullanin daha iyi.
    Bağlantı kalitesi bakımından bir fark olmadı işin doğrusu. Eğer cat6 açık havadan dolayı sorun yaratirsa eski kabloya geri donerim, iptal etmedim onu da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.