Şimdi Ara

Türk Telekom Portumu Sistem üzerinden değiştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: cracker1718 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Telekom altyapısında millenicom tarafından 100mbite kadar internet kullanıyorum. Bu güne kadar sıkıntı yaşamadım ve internetimdeki değerler bu şekildeydi.

Sorun şu ki aylardır sabah akşam yoğun kullanım fark etmeden aldığım kesintisiz kopmasız hız bu şekildeydi.

Dün itibari ile hızım bir anda düştü değerlerimi kontrol ettiğimde gördüğüm bunlardı.

İlk internet bağlattıktan sonra da böyle bir sorun yaşadım. Müşteri hizmetleri tt ekiplerini yönlendirip telefon üzerinden 3 dakika bile sürmeyen port değişimi yaptılar ve hızımı bu zamana kadar üstte belirttiğim değerlerdeki gibi alabiliyordum.

Bu demek oluyor ki arkadaşlar İsterse Türk Telekom senin modeminde ulaşabileceğin hıza kadar kısıtlama getirebiliyor.Ve şu anda kullandığım iss arıza olmadığı için tt ekiplerini sistem tarafından yönlendiremiyoruz diyor.Sonuç alamayacağim bir döngüye girmiş olduk. TT zorla bana iss değişikliği iptali yaptırmaya çalışıyor.

Önceden Türknet kullanıyordum aynı sorunları yaşadım iss değiştirdim yine aynı sorunlar bizim ülke neden böyle arkadaş. Parasını verdiğim bişeyi neden sonuna kadar kullanamıyoruz?
    Ben hakkımı nasıl arayacağım nereye şikayet edebilirim?

--------------------------------------------------------------------------------
    ///NOT OLAY 500GB sınırlarına geldiğim anda oldu.
    Evimdeki iç tesisatım yeni. Olayın yaşandığı anda hava günlük güneşlikti.
    Modemi değiştirdim.
    --------------------------------------------------------------------------------

Arkadaşlar 01.01.2019 itibari ile bir anda DSL ışığı gitti ve hızım bir anda 86 mbite sabitlendi.
    SNR Sınırı(8.0)
    HAT Zayıflaması(20.9)

2 dakika sonra bir daha gitti hızım İlk zamanki hıza sabitlendi.
    SNR Sınırı(9.1)
    HAT Zayıflaması(16.4)
    Şaka gibi gerçekten Anlaşılacağı üzere 500GB BİR KOTAM VAR.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    DSL IŞIĞI GİTMESİ SONRASINI VİDEOYA ALDIM. DEDİĞİM GİBİ ADAMLAR KAFALARINA GÖRE İSTEDİĞİ ZAMAN İSTEDİĞİ GİBİ KISITLAMA YAPABİLİYOR!
    https://www.youtube.com/watch?v=Sfxq-fu8HM0
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sorum şu ben nereye şikayet edebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oczipka -- 22 Nisan 2021; 1:15:31 >

• bu tür kısıtlamaları ttnet bilerek yapıyor, benim 16 mbit hızımı bile kafasına göre 13 mbite çekmiş durumda, internet günde 1 kez çok nadir 1.7 ve 1.6 değerlerini saniyelerce görüp kısa süre içinde düşüyor 1.3 e
    not : ttnet altyapısında ttnet kullanıcısıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Texassm0ke -- 29 Aralık 2018; 16:9:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 500 gb ulastiginizda yapıldıysa millenicom yapmıştır çünkü çok kullanırsanız ttnin işine gelir milleninin işine gelmez

Amaç iss değişikliği olsaydı ilk başta bu porta atarlardı sizi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • birebir aynı sorun hat kapasitem 140 mbps ydi 1 gecede 90 a düştü snr de yerlerde ttnet ekibi geldi dolapın kapasitesi bu yapacak bi şey yok dedi gittiler şu anda 75 leri zor görüyorum ve hiç bişey yapamıyorum yanlız anlamadığım şey hızını düşürmüşler snr artması lazım aksine senin düşmüş that zayıflamanda 2 kat olmuş bi terslik var bu işte
  • bizim sokak max hız 16 falandı sadece benim daire 53 mb çıkardı vdsl port için 2 ay uğraşmıştım ama artık sanırım tüm sokağı vdsl geçirecekler tek tek tüm nolara baktım max 35-50 arası alabilirsiniz diyor. telekom bir işler çeviriyor gibi garip olay ise sevineyeceğimize üzülüyoruz tüm sokak vdsl geçmiş ama içimizde korku var ne lanet bir firma . bu nolarda ki daireler vdsl geçerse büyük ihtimal benim 50 mb hız 30 35 lere düşer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrelll -- 30 Aralık 2018; 8:33:1 >
  • Modemden modeme de değişiyor bu rakamlar. Airties modemimde ulaşılabilir hızım 70 lerde geziyordu arkadaştan denemek için asus dsl n16 aldım 90 lara çıktığını gördüm arayüzden. Airties iyi modemler yapıyor ama arayüz sıkıntı. Hat zayıflamasını da yanlış gösteriyorlar misal..

• Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk bağlandığında bu porta attılar zaten ben şikayet edince tekrar tt ekipleri geldi kutunun yanında telefondan bir ayarlama yaptı hızım iki katına çıktı bakın işlem 3 dakika sürmedi.

Bu 8 den 16 ya yükselmedi 50 den 110 mbite yükseldi.

Hafife alınacak bir yükselme değil bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar Türk Telekom için Modem.
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • memet0864 M kullanıcısına yanıt
    Evet bu değerler benim 110 mbite hızım varken daha iyi durumdaydı. Bu değerleri telekom sistem üzerinden değiştiriyor.

Turknet kullanıyorken snr 22 ulaşılabilir hızım 130mbitti.

Türknet aktivasyonum iptal edildiğinde. Millenicom aktivasyonum yapılmadığında 16 mbit hız alıyordum Ulaşılabilir hızım 99mbite yaklaşık 30 mbitlik bir düşüş sağladı.

Millenicom aktivasyonum olduğunda 110 mbite tekrar yükseldi hızım.

Dediğim gibi adamlar hiç birşeye dokunmadan sistem üzerinden hızı kısıtlıyor. Direk hızı kısıtlasa dediğiniz gibi snr hat zayıflaması normal değerlerde olurdu demekki portumu değiştiriyorlar diye düşündüm bende.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oczipka

Evet bu değerler benim 110 mbite hızım varken daha iyi durumdaydı. Bu değerleri telekom sistem üzerinden değiştiriyor.

Turknet kullanıyorken snr 22 ulaşılabilir hızım 130mbitti.

Türknet aktivasyonum iptal edildiğinde. Millenicom aktivasyonum yapılmadığında 16 mbit hız alıyordum Ulaşılabilir hızım 99mbite yaklaşık 30 mbitlik bir düşüş sağladı.

Millenicom aktivasyonum olduğunda 110 mbite tekrar yükseldi hızım.

Dediğim gibi adamlar hiç birşeye dokunmadan sistem üzerinden hızı kısıtlıyor. Direk hızı kısıtlasa dediğiniz gibi snr hat zayıflaması normal değerlerde olurdu demekki portumu değiştiriyorlar diye düşündüm bende.
    söylentiler doğru herhalde türktelekom kendi üyelerine kaliteli portlara veriyor başka isslere 2.sınıf eski portları veriyor aklıma başka bişey gelmiyo

• Sinyal kaliteniz düştüğü için siz internetsiz kalmayın diye hat değerleriniz otomatik olarak düşürülmüş.
    Kilimcinin kör oğlu, telekom sizi tanımaz etmez, hızınızı niye düşürsün
  • crawlers kullanıcısına yanıt
    O kadar yazılan şeylerden bu sonuca ulaşmanız gayet etkileyici.

• Evet an itibari ile hızım yine kısıtlandı.

Ben nereye şikayet edebilirim bu durumu kimsenin bir bilgisi yok mu?
  • DSL De sabit hız garantisi var mı ?
    Modemimize erişebilceğini sanmıyorum ttnet in verdiği modemi kullanıyosan erişir ama ben x marka bi modem kullanıyorum nerden erişicek ?
    tarife değişikiliği kampanya sona ermesi gibi bi sorun olabilir
  • Sence 100 mbit e kadar aylarca sorunsuz kullarken bir anda 50 mbite düşmesi normal mi senin 'e kadar' anlayışında ki mantık 50 mbitlik bir fark mı?

Hızı sınırlamak istesen modemimden mi sınırlamak isterdin yoksa kurdun kendi sisteminden mi?

Tahattutsuz 100 mbit tarife kullanıyorum. Kampanya sona ermesi gibi bir şey söz konusu olamaz.

• Hocam ilk resimdeki 100mbit 10snr süper. Bizim saha dolabı dibimizde, sinyal zayıflaması 3 falan çıkıyor ama 75mbit İnterneti 10snr ile alabiliyoruz, üstünde sıkıntı çıkıyor. Sizinki gibi 100mbit 10snr nerede. Öyle bir İnternete sahip olup birden 65mbitlere düşmek çok sinir bozucu olmuş. Benim gördüğüm kadarıyla hız düşünce sinyal zayıflaması artmış, sanki sizi farklı bir saha dolabına almışlar gibi.

Edit: Alper Bey'i de haber et'e ekledim, belki yardımcı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 5 Şubat 2019; 15:31:20 >
  • Empyyy kullanıcısına yanıt
    Ne yaptıkları hakkında hiç bir fikrim yok ama millenicom müşteri hizmetleri bir arıza olmadığını söylüyor başka bişey yaptıkları yok.(Ben saha dolabı içinde dandik porta attıklarını düşünüyordum)

• Oczipka kullanıcısına yanıt
    Siz bu olayı tüm ayrıntılarıyla özel mesajdan Alper Bey'e bir yazın. Kendisi bu tarz durumlar ile ilgileniyor, en azından yönlendiriyor. Böyle durumlarda Müşteri Hizmetleri TTNet'in teknip ekibini gönderebiliyor ama ücretli oluyor teknik ekip, bana 2 defa geldiler. Çözemediler sorunu ama geldiler en azından. Sonunda kapattırmak istedim Millenicom'u, iptal işlemlerini yapan ekipten arkadaş dedi ki sonunda "Bizim kendimize ait ekiplerimiz var, size teknik ekip yönlendirelim, sorununuzu çözelim isterseniz ama kapatmayın bu fiyata bir daha bulamazsınız". Ben de 2 kez ekibin geldiğini, sorunu çözemediklerini belirtince bana bu sefer gönderecekleri ekibin farklı olduğunu ve sadece iptal işleriyle ilgilenen arkadaşların bu ekibi gönderebileceklerini söyledi. Ben de çok geç kalındığını, hali hazırda başka bir sağlayıcıdan hizmet almaya başladığımı ve millenicom'la yaşadığım sorunu onlarla yaşamadığımı söyledim. Zar zor ikna oldular da kapattırdık. Sonuç olarak Millenicom bu işi çözer ama çook uğraşırsınız. Bu tarz sıkıntılarla pek ilgilenmeyen bir firma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empyyy -- 5 Şubat 2019; 15:51:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.