Şimdi Ara

YENİ CLİO 4 ANA KONU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
766
Cevap
13
Favori
55.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O reno amblemi ne oyle ayakkabı büyüklüğünde. Kavgada kopar vur birinin kafasına.
  • Reno baz donanima esp koyduysa araba kesin normal haliyle sumbul kadar bile yol tutmuyordur :)

Bi gelsin testleri yapilsin da gorelim... Simdiden kral ilan etmek sacma olur. Bu gune kadar kullandigim her Reno beni pisman etti ama iyi arabaysa alirim bitane 0.9 motor sehir ici kullanmalik :)

Bu arada motora bak birader 0.9 tombow kalem ucu gibi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

en baz model donanım listesi

Sürücü ve Yolcu Hava Yastıkları
    Ani Durmalarda 4'lü Flaşörlerin Otomatik Yanması
    Acil Fren Destek Sistemi (AFU)
    EURO NCAP 5*
    Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS)
    Elektronik Patinaj Önleme Sistemi (ASR)
    Elektronik Denge Programı (ESP)
    Yolcu Hava Yastıklarının Manuel Olarak Devre Dışı Bırakılması
    Baş, Göğüs Yan Hava Yastıkları
    Emniyet Kemeri İkaz Uyarısı
    3 Noktalı Arka Emniyet Kemerleri
    Çocuk Koltuğu Sabitleyici (ISOFIX)
    Direksiyondan kumandalı hız ayar ve sınırlayıcı
    3. Stop Lambası
    LED Gündüz Farları
    Lastik Tamir Kiti
    Yükseklik Ayarlı Sürücü Ön Emniyet Kemerleri

bu güvenlik donanımı

Renault'u kurtaracak model gözüyle bakılan Clio4 donanımıyla, fiyatıyla ve düşük ağırlığıyla yine gönülleri fethedecek.

Bu fiyata ancak bu kadar olur.

• Cok ciddi bir soru
    42.000 tl'ye full yeni cliomu
    45.000 tl'ye 2012 model 1.6 tdi dsg leonmu

• quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Bugünün 37 kuruşluk mazot-benzin farkına göre bakarsak; dci motorlu versiyon fabrika verilerine göre 3.6, 0.9 motorlu ise 4.5 yakıyor, dizel versiyon bugünkü pompa fiyatıyla 1000km yolu 156.6 TL, benzinli ise 212.4 TL ile yapıyor. 1000 kmde yaklaşık 56 TL daha ucuza yol alıyor; 10000km de 560 TL. Yani 6000TL farkı kapatması için 107000KM yol yapması gerekiyor aracın. Normal kullanıcı için bu aracın dizel versiyonunu almak saçma olacak.

Hep bu günümüze göremi hesap yapacağız madem öyle gece 12 den sonra benzine 10 kuruş zam gelecek yeniden hesap yapalım.
  • Dizel - benzinli farkı abartı olmuş yine...

Sanki 0.9 litrelik motorda turbo kullanılmıyor , aradaki fiyat farkında bak...

42,000 lira verip Clio'ya mı binicekmiş millet...
  • quote:

Cok ciddi bir soru

Leon bunun yanında üstelik bu fiyata bedava hocam dsg si yeter
  • bazda navigasyon da olaydı iyiydi
  • Fransız arabalarını sevmem ama Renault'a bir sempatim var.(ilk arabamın 88 tx olmasından mıdır acaba?)
    Yeni Clionun tipi hoşuma gitti açıkçası, sonrasında ESP'nin standart olmasını takdir ettim, helal olsun bu milletinde hakkı var kardeşim en az avrupalı kadar.
  • quote:

Cok ciddi bir soru

leon---1.6 lt TDI CR 105 hp DSG > Style 56.900 53.500
  • Dizeller pahalı.0.9+icon Mantikli.

• bu 0,9 motor TSI lar gibi direkt enjeksiyonlu mu acaba?
  • İyi hoş ama Leon varken Clio pek tercih edilesi bir araç olmamış bence.

Renault'u tercih eden adam bu markayı 1.5 dCi motor için tercih ediyor. Eminim ki, fiyat listesine bakanlar da direk dizelin fiyatına bakmışlardır. Dizelin fiyatı 40.000 TL üzeri olduğu için de pek cazip bir alternatif gibi görünmedi bana. ESP gibi önemli bir donanımı standart yapılması gayet güzel olmuş ama çok özür diliyorum k*ç kadar arabanın ESP'si olsa ne olur ki ? İş ESP'nin standart olması ile bitmiyor bana göre ama Renault'u bu konuda tebrik ediyorum.

Az önce Seat'ın sitesine girdim, benzinli düz vites Leon'un fiyatı bana çok uygun geldi. Ama esas gerçek şu, Aveo'nun artık hiç bir cazip yanı kalmadı. Zaten piyasası da yoktu, artık hiç olmaz. Ölü doğan bebek oldu resmen.
  • arka camların elektrikli olmaması saçma olmuş...reno bunu yapmalıydı bence...alt donanımda
  • quote:

Cok ciddi bir soru

Eğer sıfır için yazmışsanız logodan anlaşıldığı kadarıyla Ordu-Gs maçı baya dengenizi bozmuş. 45'bine tdi dsg leon nerde.
  • Clio 4 hakikatten güzel olmuş ben beğendim.Leon konusuna gelirsek tamam leon c sınıfı clio b sınıfı leonun alfa vari tasarımı olduğundan cliodan kullanırdım tercihimi
  • 0,9 litrelik motor LPG uyumlumu yoksa FSI,TSI,GDI lar gibi uyumsuz, uyuz bi motor mu?
  • http://www.youtube.com/watch?v=60Gc_Ppirjc&feature=related

burda açıklamış güzelce, arka koltuklar bohem, torpido ve kol dayam haznelerı facia ama guzel araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: iakbay06

quote:

Orijinalden alıntı: m.C.k.

Bugünün 37 kuruşluk mazot-benzin farkına göre bakarsak; dci motorlu versiyon fabrika verilerine göre 3.6, 0.9 motorlu ise 4.5 yakıyor, dizel versiyon bugünkü pompa fiyatıyla 1000km yolu 156.6 TL, benzinli ise 212.4 TL ile yapıyor. 1000 kmde yaklaşık 56 TL daha ucuza yol alıyor; 10000km de 560 TL. Yani 6000TL farkı kapatması için 107000KM yol yapması gerekiyor aracın. Normal kullanıcı için bu aracın dizel versiyonunu almak saçma olacak.

Hep bu günümüze göremi hesap yapacağız madem öyle gece 12 den sonra benzine 10 kuruş zam gelecek yeniden hesap yapalım.

Yeniden hesap yapalım, 1000kmde 60TL farka çıkıyor, 100000KM fark oluyor bu yüzden. Ayrıca aracı satın alırkenki 6000TL fazla ödenen paranın faiz getirisi de hesaplandığında yılda 25000km yapan biri için faiz geliriyle beraber 5 yılda amorti edebiliyor. Ayrıca bu modelin tutulacağı, ikinci el fiyatlarında aradaki farkın 3000tl civarında olacağını düşünüyorum. Sonuç olarak yaklaşık 3-4 yıl binip aşırı kilometreler yapmayacak insanlar için 0.9 motor her halikarda daha avantajlı.

Ayrıca benzin ihraç edilen, mazot ise ithal edilen bir petrol ürünüdür. Bu nedenle gün geçtikçe bir çok ülkede olduğu gibi mazot fiyatları benzin fiyatlarına yaklaşacaktır, hatta daha pahalı bile olabilir. Dizel versiyonu sadece şirketlere ve aşırı yol yapacak kullanıcılara tavsiye ederim bu araçta.

• benim anlamadığım en dolusunda bile arka camlar manuel mi?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.