Şimdi Ara

Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
19
Favori
211.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim de aracım 1.2 bayramda istanbul ankara kırşehir çankırı istanbul turu yaptım. toplam 1.750 km yol gitmişim. Ortalamam ne yaptıysam 5.3 ün altına düşüremedim :) Siz daha 750 km de dip ortalamayı elde etmişsiniz tebrikler

Peki sizin ş.içi ortalamanız kaç en az benim 6.2 ile 6.5 lt. arasında değişiyor bilgisayarın gösterdiği.
  • tusinami19 T kullanıcısına yanıt
    Hocam benim araç 1.2 joy, yokuşlarda 120 ile giriyorum 95 - 100 km hızla bitiriyorum yokuşları genelde uzun yolda. Senin araç yokuşlarda hız sabitleyici açıkken hız kaybediyor mu ?
  • tenahiz kullanıcısına yanıt
    hocam merhaba,

Aynı aracı kullanıyoruz LPG dönüşümünden memnun musun? Yakıtı paylaş mışsınız performans nasıl acaba ? Hangi kiti taktınız?
  • adigafuri kullanıcısına yanıt
    Benim aracım da 1.2 joy bolu Ankara arasında bilir misiniz bilmem Bolu dan sonraki yokuşu aşında yol düzleşir Ankara ya doğruda inişe geçer hafif hafif. O uzun tırmanışı tamamladıktan sonra düzlükte başladım 30 dk kadar aracı açmak adına 3. vitesten 5.5 devirlere çıkana kadar bastım. 5. vitese geldiğimde devir 5.0 lerdeydi aracın hızı 176 km yazıyordu. Aklıma gelmedi keşke resim çekseydim bir daha o hıza ulaşabilir miyim bilmiyorum
  • kurukum kullanıcısına yanıt
    Fiyat aldığınız aracın donanımı nedir acaba ? Sanırım Touch ?
  • emre_3406 E kullanıcısına yanıt
    Bende 3. vitesden itibaren yüksek devirlerle hızlandım. bende adana otobanının düz yerinde denedim bunu fakat 160 ı geçmedi 2 sefer denedim. ayrıca burda yazılanlara bakıyorum benim şehir dışı yaktığımı millet şehir içi yakıyor. bu nasıl oluyor anlamıyorum. Büyük ihtimal benim araçta sorun var. hem çekiş zayıf hemde çok yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adigafuri -- 23 Ağustos 2013; 19:14:06 >
  • adigafuri kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam bir servise danışın derim. Aracın çekişi 3. vitese kadar çok iyi 4. ve 5. viteste araç biraz yığılıyor ancak istediğiniz hıza ulaşabilir tabi biraz sabırlı davranmak gerek. Hemen istediğim hıza ulaşsın derseniz sadece pedala bastığınız ile kalırsınız
  • Hayır hocam 1.2 75 bg icon+ stepne için bu teklifi aldım renk beyaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Günaydın,

site deki fiyata göre çok iyi bir fiyat. Ben aldığım zaman listedeki fiyattan verdiler ancak trafik sigortası+park sensörü+boya koltuk koruma+silecek+sis farı+stepne ekstra verdiler. Benim aracım Sport Tourer 1.2 joy 33.250 TL ödedim. Liste fiyatı da 33.000 TL idi sanırım. Bence sizin fiyatınız iyi liste fiyatından aşağıda almak demek ki bayiler biraz olsun geri adım atmaya başladılar
  • 1,2 joy sport tourer 290 tl benzin ile 1100 km yaptım büyük kısmı şehir dışı(850 km)
    Fena değil bence
  • gezincis kullanıcısına yanıt
    Hocam ortalamanı 5.3 ün altına düşüre bildin mi ? Ben ne yaptıysam düşmedi.

Birde bir depo benzin ile 850 km den fazla yol yapabilen oldu mu 1.2 motor ile araç dolu yada boş fark etmez ?
  • emre_3406 E kullanıcısına yanıt
    İndirim yerine bayağı özellik ilave ettirmişsiniz daha iyi olmuş kanımca. Benim alacağım arabanın listesi 38.000TL stepne +300 TL toplam 38.300TL oluyor listesi. Bende karar verdim sabah sipariş vermeye gittiğimde stok da araç kalmamıştı bir miktar kapora bıraktım 1 ay içinde gelecek aracı rezerve yaptırdım ama kafama bir şey takıldı. Araç geldiği ay içinde ki fiyat geçerli olacakmış. Şu an ki dolar Euro hareketinden kaynaklı fiyat artışı olursa diye düşünmekteyim. Önerilere açığım
    Zam konusunda haklı olabilirler. Ancak sene sonu yaklaşıyor çok acili yetiniz yok ise Aralık ayına doğru almayı düşünün O kadar zam dan sonra yıl sonu bir indirim yaparlar herhalde belki sıfır faiz kampanyası uygulaya bilirler. Ama bence bu saatten sonra zam gelmez şimdiki fiyatların üstüne. Bu arada o bayiye özel bir durum dur araç olmaması başka bir bayiyi arayıp bilgi almayı deneyin bence.

Birde 36,500 TL yi 1.2 motora vermek yerine yine icon donanım lı 0.9 tce motora altı üstü 2000 TL fark ile sahip olabilirsiniz. Sitede kullananların yorumları memnun oldukları yönünde hem yakıt verileri de çok yakın birbirine. 1.2 nin yokuşlarda çekiş konusunda biraz üzebilir.
  • gezincis kullanıcısına yanıt
    süper değer bence hocam. ben 1035 km yi 315 TL ile gittim 1.2 hb icon. (95 oktan=4,84 TL). az yaktırmak için yavaş mı gittin?
  • 90-100 ortalamayla gittim aslında 5,40 lt/100 km ye geliyor
    2500 km ye yaklaştı araç ve genel ortalama 6,3lt/100km
    Bence gayet iyi bir rakam
    Yalnız tavsiyem 110 nu geçmeyin acayip yakıyor
  • Merhabalar
    Forumdan yuci adlı kullanıcının paylaşımından alıntıdır.

- Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
    - Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
    - Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

Buradan devam edelim. Şimdi bir aracın yakıt tüketimine etki eden birçok faktör vardır.
    1-Araçta kaç kişi ve yük olduğu.
    2-Aracın kullanıldığı topografik yapı(Düz, Bayırları fazla olan ve az olan)
    3-Kullanıcı alışkanlıkları (Kimisi sert kullanır kimisi de ayağının altında yumurta varmış gibi)
    4-Kullanılan güzergahta ki trafik durumu
    5-Bulunulan mevsim
    6-Araçta kullanılan klima
    7-Lastik basınç değerleri
    8-Kısa ve uzun mesafe kullanma durumu.

Şimdi Reanault un clio sayfasından 1.2 motor ve 0.9 tce motor fabrika verilerini yazalım.
    Önce 1.2 lt lik motor için şehiriçi değere bakalım.Hopp siteden 7.0 lt/100 km. Şimdi bu değer fabrikanın yukarda yazdığım şekilde hesaplanmış değerleridir ve pek çok kullanıcı bu şartları gerçekleştiremez. Bu testler sadece şöförün olduğu durumlarda geçerlidir. Ben şu ana kadar bu fabrika değerlerini tutturabileni çok az gördüm genelde tutmaz. Yukarıda yazdığım sebeplerden bu araç normal değerğnden %20 fazla yaksa o da 8,4 lt/100 km eder zaten.Bu ortalama bir değerdir. Bu bence 8-9 lt arasında değişir.
    0,9 tce motora gelirsek sitede 5,6 lt gözüküyor. Aynı hesapla %20 fazla yaksa 6,72 llt/100 km yapar. Bu da bence 6,5-7 lt arası bir yakıt tüketimi yapar. Bazı arkadaşlar ortalama yakıt tüketimi düşük demişler ama hesap böyle çıkıyor bana göre. Çünkü fabrika verileri çok yanılıtıcı olabiliyor özellikle büyük şehierlerde ve trafik olunca daha fazla tüketim olabiliyor.
    Bunlar benim düşüncelerimdir.
    Teşekkür ederim.
    Az yakışlar.

• Arkadaşlar 15 Gün İçerisinde Bende Yeni Clio Joy 1.2 16v 75 bg Almayı Düşünüyorum . Kırmızı Renk İçin Fiyat Alan Oldumu ? Ayrıca Araç Kaç Gün İçerisinde Geliyor ?
  • alsace34 kullanıcısına yanıt
    verdiğin bilgilere aynen katılıyorum. Bende kullandığım birkaç aracın fabrika verisiyle ş.dışı kullanımı arasında %20 , ş.içi kullanımda ise %10 a yakın fazla tüketim tespit ettim. ben karşılaştırmayı aynı şartlar altında kullandığım clio 2 hb 1.2 ile Clio 4 hb 1.2 arasında yapıyorum ve çekiş ve yakıt tüketiminde fark olduğunu tespit ettim (clio 2 daha iyi). üstelik yeni clionun, euro5 normuna göre daha az yaktığını söylüyor renault. işin açığı clio 2 ye güvendim aldım ama beni birazcık hayal kırıklığına uğrattı performans ve yakıt olarak. Belki benim araçta sorun vardır, Burda yazılanlara bakınca ve ş.içi 6,5 yaktıranları görünce buna kanaat getirdim. Keşke 0,9 TCe alsaydım diyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alsace34

Merhabalar
    Forumdan yuci adlı kullanıcının paylaşımından alıntıdır.

- Şehir içi: Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.
    - Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.
    - Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmaktadir.

Buradan devam edelim. Şimdi bir aracın yakıt tüketimine etki eden birçok faktör vardır.
    1-Araçta kaç kişi ve yük olduğu.
    2-Aracın kullanıldığı topografik yapı(Düz, Bayırları fazla olan ve az olan)
    3-Kullanıcı alışkanlıkları (Kimisi sert kullanır kimisi de ayağının altında yumurta varmış gibi)
    4-Kullanılan güzergahta ki trafik durumu
    5-Bulunulan mevsim
    6-Araçta kullanılan klima
    7-Lastik basınç değerleri
    8-Kısa ve uzun mesafe kullanma durumu.

Şimdi Reanault un clio sayfasından 1.2 motor ve 0.9 tce motor fabrika verilerini yazalım.
    Önce 1.2 lt lik motor için şehiriçi değere bakalım.Hopp siteden 7.0 lt/100 km. Şimdi bu değer fabrikanın yukarda yazdığım şekilde hesaplanmış değerleridir ve pek çok kullanıcı bu şartları gerçekleştiremez. Bu testler sadece şöförün olduğu durumlarda geçerlidir. Ben şu ana kadar bu fabrika değerlerini tutturabileni çok az gördüm genelde tutmaz. Yukarıda yazdığım sebeplerden bu araç normal değerğnden %20 fazla yaksa o da 8,4 lt/100 km eder zaten.Bu ortalama bir değerdir. Bu bence 8-9 lt arasında değişir.
    0,9 tce motora gelirsek sitede 5,6 lt gözüküyor. Aynı hesapla %20 fazla yaksa 6,72 llt/100 km yapar. Bu da bence 6,5-7 lt arası bir yakıt tüketimi yapar. Bazı arkadaşlar ortalama yakıt tüketimi düşük demişler ama hesap böyle çıkıyor bana göre. Çünkü fabrika verileri çok yanılıtıcı olabiliyor özellikle büyük şehierlerde ve trafik olunca daha fazla tüketim olabiliyor.
    Bunlar benim düşüncelerimdir.
    Teşekkür ederim.
    Az yakışlar.

Aynen bende 1.2 75 Bg. kullanıcısıyım. Sitede 4.7 ş.dışı gösteriyor, sitede o kadar paylaşan oldu yakıt verilerini, daha 5,3 lt nin altında yakmayı başaran olmadı, en düşük değer ş.dışı 5.3 lt.

• S.a arkadaslar bendede 1.2 16v 4000 de yakit tuketimi ortalama 8.5 sizinkilerde fazlami

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.