Şimdi Ara

Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
597
Cevap
19
Favori
211.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu akşam kontrol eder yazarım hocam. nasıl bir yolda ve kaçıncı viteste bu değeri elde ettin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akinc75

quote:

Orijinalden alıntı: alberata

quote:

Orijinalden alıntı: just717067

Valla benim de şu an şehiriçi eco mod'da ort tüketimim 5.6lt. Araç 2300km civarında. Siz baya erken kötülemeye başlamışsınız.

3.500 km oldu ama hala eco modda kullanmama rağmen 7.7 düşüremedim nasıl başarıyorsunuz var mı paylaşacağınız bilgi :)

Merhabalar,

bana sorarsanız bu araç 8 in altına düşmez düşmeyecekde,
    herkes 3000 km den 5000 km den sonra düşecek diyor ama ben pek sanmıyorum,bekleyip görücez...
    araç şehirdışında yakıtda cimri ,ama şehiriçinde 0.9 motor olmasına rağmen doymak bilmiyor...
    şehirdışında 5.9 lt yakan bi aracın şehiriçinde 7 lt 6 lt yi görmesini beklemeiyorum o yüzden renaultu suçluyorum bu
    aracı karışık kullanım 100 km de 4.5 lt yakıyor diye satarsan vatandaşı kandırmış kazıklamış olursun
    devletin buna izin vermemesi lazım.....sahtekarlık tek kelimeyle

Yakit tuketimin azaldi mi ne yaptin?

• Clio sport tourer kullanan arkadaslarim 1.2 75bg yakıt tuketiminiz nedir ilerde Lpg vs taktırmak mantıklı olurmu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cuma akşam teslim alabildiğimiz 1.2 75bg icon aracımızla hafta sonu 200 km yaptık. 110 bg lik megane den sonra araba gitmiymuş gibi geldi ama bir süre sonra alıştım. 150 km şini şehirdışı yaptık genelde düzdü hız sabitleyici ile 4.5-5,5 arası değişti değerler. Megane daki gibi basınca kaçan bir araç değil fakat Sakin kullanan biri için problem değil. Torpido gözü aydınlatması olmaması, arka kapı çocuk kilidinin manuel olması, kapıların kapanırken zorlanması, cd çalar olmaması biraz canımızı sıktı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıfır Clio almayı düşünüyorum 5 kişilik bir aileyiz Benzinli araçlardan hangisini almamı tavsiye edersiniz ve lpg uyumu varmıdır ?
  • arkadaşlar merhaba clio 4 1.2 75bg aracımı alalı yaklaşık 1 ay oldu şuan araç 2000 km de genelde km uzun yolda yapıldı. aracı ilk aldığım zamanlar ş.içi yakıt tüketimi 6.8-7 arasıydı, genelde 7 ye daha yakın. Normalde az yaksın diye vites geçiş uyarılarına tamamen uyuyordum yani neredeyse 2000 devire gelmeden vites değiştiriyordum Geçenlerde daha önceden renault da satış danışmanlığı yapmış bir arkadaşım bindi arabaya, araç yeni olduğu için biraz daha devirli kullanmam gerektiğini söyledi şuan genelde 2500 devirlere kadar bekliyorum vites değişimi için. Birkaç gün önce benzin aldığımda bütün değerleri sıfırladım ve Kayseri trafiğinde ş.içi 100 km gittikten sonra yol bilgisayarı ortalama 6.3 gösteriyordu ve bu gördüğüm kadarıyla çok iyi bir tüketim yaklaşık 31 kuruş. Bana kalırsa biraz devirli kullanmak daha mantıklı. Deneyip sonuç alan arkadaşlar olursa geridönüşlerinizi beklerim.

• Clio sport tourer 1.2 75 bg kullanan arkadaşım varmidir? Yakıt tüketimi vs paylasirsa sevinirim

• kayseri ş.içi derken. mimsin-belsin arası çevre yolundan gittin heralde yada talas yolu. ben şehir dışı o değeri yapıyorum. dikkatli kullandım mı yakıt; ş.içi zor 7.5 lt oluyor, az devirli kullanayım 8 lt yi çok rahat geçiyor. araç 6000 km de. Bu az yaktırabilenleri tebrik ediyorum.
  • freedom058 kullanıcısına yanıt
    ş.dışı: 6.3 (4 kişi, klima arasıra açık, max hız:120 olacak şekilde genelde CC açık 110 a sabit)
    ş.içi: 7.5 (1-2 kişi, klima kapalı, dikkatli kullanım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: adigafuri

ş.dışı: 6.3 (4 kişi, klima arasıra açık, max hız:120 olacak şekilde genelde CC açık 110 a sabit)
    ş.içi: 7.5 (1-2 kişi, klima kapalı, dikkatli kullanım.)

Şehır dısı bana cok geldı neden dersenız siz 110 -120 km hızla gıtmıssınız normal ama bu degerler yınede fazla!!!
    evet banada fazla geliyor. iş içinde 1.2 motor clio 2 kullanıyorum daha az yakıyor üstelik 223bin km de. ben artık aracımdan şüphelenmeye başladım. max hızımda düşük 160 km/h. servise götüreceğim ama adamlar ''bişeyi yok, zamanla düzelir, bu motorlar böyle'' v.s. diyerek gönderirler, benimde canım sıkılır diye götürmüyorum. işin aslı ben katolog değerlerinden %20-25 arası fazla yakarım diye hesaplıyordum. çünkü daha özce kullandığım araçlarda bu ortalama fazla yakma değerini tespit ettim. mesela; peugeot 306 katolog tük. değeri 6 lt iken ben 7.3 lt yaktım buna benzer bir iki örnek daha var.
    clio 4 de ise 4,7x%34=6,3 lt. yani diğer araçlara göre %10 birim fazla. bakalım bizim pederde de 1,2 symbol var, birde onla uzun yol deneyeceğim. eğer benimkinden az yakarsa kesin sorun var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adigafuri

evet banada fazla geliyor. iş içinde 1.2 motor clio 2 kullanıyorum daha az yakıyor üstelik 223bin km de. ben artık aracımdan şüphelenmeye başladım. max hızımda düşük 160 km/h. servise götüreceğim ama adamlar ''bişeyi yok, zamanla düzelir, bu motorlar böyle'' v.s. diyerek gönderirler, benimde canım sıkılır diye götürmüyorum. işin aslı ben katolog değerlerinden %20-25 arası fazla yakarım diye hesaplıyordum. çünkü daha özce kullandığım araçlarda bu ortalama fazla yakma değerini tespit ettim. mesela; peugeot 306 katolog tük. değeri 6 lt iken ben 7.3 lt yaktım buna benzer bir iki örnek daha var.
    clio 4 de ise 4,7x%34=6,3 lt. yani diğer araçlara göre %10 birim fazla. bakalım bizim pederde de 1,2 symbol var, birde onla uzun yol deneyeceğim. eğer benimkinden az yakarsa kesin sorun var.

Kaç km şuanda?
    Tabı kullanımdan kullanıma degısıyor eger 90 km gecersenız uzun yolda ktalıyor cok sakın kullanımda ancak katolog degerlerıne ulasılır...!!1
    pekı sız 1.2 clıo sport tourermu kullanıyorsunuz bende aldım alcam aracı!!!yardım eden kımse yok ?forumda okadar yazdım

6000 km de. clio 4 hb. icon. dedim ya katolog verisinin %25 ine razıydım ama %34 olunca pek tat vermedi.
    sport tourer daha fonksiyonel olur hb'e göre. arka baş kısmı daha yüksek benim başım hb de tavana değiyor st de değmedi. bende ikisi arasında kararsız kaldım fakat. station araç ikinci daha çok değer kaybeder düşüncesiyle hb'e karar verdim. yakıt ve performans hariç arabanın herşeyinden çok memnunun, R-Nav kullanışlı, malzeme kalite hissi sınıfına göre çok iyi. keşke 0,9 tCE alsaydım diyorum, 90 hp bu araç için ideal. her iki modelde çok güzel. bende almak için 6 ay karar veremedim. evli çocuklu olsam sport tourer alırdım.
  • 1,2 joy YENİ CLIO SPORT TOURER

1800 KM deyken xxx marka LPG taktım ve araç şuan 7100 KM de

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi arabanın gücü düşük yokuşlarda gitmiyor.

LPG yi taktırdıktan sonra açıkçası eski gücüyle aynı yani araba yine güçsüz :) (ama benim için sıkıntı yok idare ediyorum)

LPG taktıracak arkadaşlara önerim şudur 1500 TL üzeri olan LPG lerden taktırabilirler.

LPG yi kurumsal firmalarda taktırın. (ben 150 TL fazla verdim garanti-sözleşme yaptık, LPG den dolayı motorda çıkacak sorunları karşılayacaklar)

Gelelim yakıt durumuna. Benzinde şehirdışı 25 kuruş yakan arabam şimdi şehirdışında 15 kuruş yakıyor. (5000 KM yolun tamamı şehirdışı) Şehir içi yakıt durumunu merak eden arkadaşlar 1 ay beklemesi lazım (tahminim 21-22 kuruş)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_3406

Bu akşam kontrol eder yazarım hocam. nasıl bir yolda ve kaçıncı viteste bu değeri elde ettin ?

Kardeş aracimi devrinde sürüyorum ama en fazla 3 binde vites değişiyorum bi tek yokuşlarda zorluyorum ona rağmen 8.5 lt demekki sert sürsek sıkıştırsak daha fazla yakacak :))

• aracım 1.2 joy
    yol: Ankara - Yozgat
    şu anda 900 km de
    Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar

• 1 haftalık tatili tamamlamış bulunuyorum, tekrar iş başı :)

tatil süresinde katedilen yol 2.350 km aracın tüm değerlerini sıfırlayıp çıktığım yolculuğumun dönüşünde ortalama yakıt olarak 5.3 lt lik değer elde ettim. toplam km nin içinde 500 km si şehir içi olarak geçmiştir.

İstanbul dan çıkıp ilk durağımız olan İzmir e geldiğimde yol bilgisayarının resimlerini çekmiştim onları yüklüyorum, cidden araç beni çok memnun etti çünkü fabrika değerinin bile altında yakmıştı. Araç toplamda şu an 6500 km civarında ve kullanımda sürekli Hız sabitleyici açık durumda idi.

toplam yolcuğun değerlerini gösteren yol bilgisayarı resimlerini de akşam çeker foruma eklerim.
    Yeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlarYeni Clio 4 benzin tüketimi paylaşımı 1.2 16V 75bg ve Turbo 90 bg motorlar

• Kardeş araban kaç binde acaba:)

• bykaranlik B kullanıcısına yanıt
    Tatil sonrası 6.500 km oldu.
  • Bendeki 4000 km oldu ort. Hala 8.5 hiç inmedi

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.