Şimdi Ara

YENİ CLIO SPORT TOURER (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
11
Favori
152.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen katılıyorum size, görsel güzellik yanında donanım ve kullanım zevki ile clio liste başı bunu tüm kullanıcıları gibi bende destekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

quote:

Orijinalden alıntı: sseker

Aracı abime aldık.
    Ama resmen hayalkırıklığına uğradım.
    Dış güzelliğini, iç malzeme kalitesine ve motoruna yansıtamamışlar malesef.
    Teybin ses düğmelerinden, havalandırma çıkışlarına, güneşliklere kadar ucuzluk akıyor.
    35 bin liraya ancak bu kadar oluyo derseniz saygı duyarım.
    Ama bu arabanın ederi bu değil malesef. 35 bin lira bu arabaya çok.
    17 yıllık renault kullanıcısı olarak birçok farklı model renault aldım, kullandım.
    Bu aracı da almayı düşünüyordum, ancak bu saçma fiyat politikasından sonra renaulttan uzaklaştım.

Alan arkadaşlar yanlış anlamasın, araç görüntü olarak çok güzel. Ve yüksek beklentiye girmediğin sürece alan kişiyi üzmez. Ama firmanın politikası çok yanlış.

35 bin lirayı hakeden daha iyi bir sıfır araç varmı?

3bin lira daha verip şunu alırım demeyin. böyle düşünürsek herkesin D sınıf araca binmesi lazım çünki.

Beni rahatsız eden şu hocam:
    35 bin TL veriyorsun, arabanın kapı fitilleri eğri büğrü takılmış.
    - Sıfır arabayı servise götürüyorsun, Yorum: Böyle çıkmış üretimden.
    Şöför tarafındaki güneşlikte ayna var, yolcu tarafında yok.
    - Sıfır arabayı servise götürüyorsun, Yorum: Böyle çıkmış üretimden.
    Havalandırma ızgaralarının etrafındaki nikelajın uç noktaları ufak ufak dökülmüş gibi. 1 yıl sonra ne olacak belli değil.
    - Sıfır arabayı servise götürüyorsun, Yorum: Boyalar henüz tam dökülmemiş, dökülünce getirin.

35 bine daha iyi araba bulamadık, bari bunu alalım mantığını kabul edemiyorum.
    Her aracın iyi kötü yanları mutlaka vardır.
    Ancak 35bin TL az para değil alınteriyle kazanılıyorsa..

Renault düşmanı değilim. 17 yıldır Renault kullanıyorum. Hemen hemen her modelini kullandım.
    Maddi sıkıntılar nedeniyle 3 yıldır babamın emektar broadwayine biniyorum.

97 model broadwayden inip, 2013 clio 1.2'ye binince insan ister istemez biraz performans istiyor. Ama fark neredeyse yok gibi.
    Yakıta bakıyorsun, aynı yakıyorlar.
    16 senede teknoloji gelişmiştir herhalde. (Bu 16 yılın üzerine bir de renault 9 un ilk üretildiği yılı koyun)

Yani sonuç olarak durum şu dostum:
    Eskiden üretilen arabalarda teknoloji tabiiki bugünkü kadar gelişmiş değildi. Ama belli bir sağlamlık vardı.
    Üreticiler artık "servisten kazanalım" mantığına döndüler.
    Ve araçların boş donanım sınıflarında düşük/özensiz işçilik ve kalitesiz malzemeyle kar oranlarını yüksek tutuyorlar.
    Görece olarak bir piyasa oluşturulmuş durumda ve arz/talep dengesi içinde anlamsız fiyat yükseltiyorlar.
    Bu durumda da kusura bakmayın ama ben kendimi aldatılmış hissediyorum.

Aracı alan arkadaşları eleştirmek gibi bir niyetim yok.
    Daha yeni abime aldık bu aracı.
    Dış görünüm olarak gerçekten beğendiğim bir araba.
    Ama verdiğimiz 35bin TL inanın çok daha fazlasını hakediyor.

Yakında yeni bir araç almayı planlıyorum. Ve sanırım bu renault olmayacak.

• sseker S kullanıcısına yanıt
    malesefki bunların hepsi pazarlama taktiği. 250 ml cola 3 tl iken 750ml cola 5tl. adalet bunun neresinde. bunun adı kapitalizm. Diğer markalar da farklı değiller. b sınıf araçlar ekonomik ama heryerini kırpmışlar. biraz kalite isteyenler C sınıf araçlara yönelsin, C sınıf araçlar da D sınıf fiyatına;

bu durumda ver elini toyota avensis, ford mondeo. 55bin tl.

kapitalizmin en vahşisi var burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

malesefki bunların hepsi pazarlama taktiği. 250 ml cola 3 tl iken 750ml cola 5tl. adalet bunun neresinde. bunun adı kapitalizm. Diğer markalar da farklı değiller. b sınıf araçlar ekonomik ama heryerini kırpmışlar. biraz kalite isteyenler C sınıf araçlara yönelsin, C sınıf araçlar da D sınıf fiyatına;

bu durumda ver elini toyota avensis, ford mondeo. 55bin tl.

kapitalizmin en vahşisi var burda.

çok güzel özetlemişsiniz..
  • Selam arkadaşlar, 2 haftadır hem forumlarınızı okuyorum hemde renault bayiine gidip araç hakkında bilgi alıyorum. Ortak görüş; görüntü mükemmel de kimi onu diyor kimi bunu diyor.Arkadaşlar 36500 tl den clio 1.2 16v 75 bg sport tourer siparişini verdim ay sonu veya ekim başı aracım gelecek. sseker ve mehmet 77 nin mesajlarıda biraz canımı sıktı. arkadaşlar bana bu arabanın iyi yönlerini anlatın. dost acı söyler i geçelim. bütçe buraya kadar. bu aracın hiçmi tutulur yanı yok.
  • ponger61 P kullanıcısına yanıt
    Siparişini verdiğiniz aracı kullanıyorum ben 4 temmuz tarihinden beri, 4.500 km yol yaptım aracım ile %95 i uzun yoldu, ben aracımdan çok memnunum hem görsel olarak hem kullanım zevki olarak. Burada sizin araçtan beklediğiniz nedir önemli olan ekten bu bence, misal olarak bolu tünelinin uzun yokuşunu biliyorsunuzdur. Yokuşa başladığınız yerde aracı 90 km ye sabitleyip yokuşun sonuna kadar çıkamazsınız kesinlikle hız 60 - 70 km ye kadar düşecektir. Bu sizin için sorun değilse araç tek kelime ile mükemmel (mükemmel olmasına etken, donanımı + kullanım zevki + yol tutuşu + araç içi işlevsel alanların bolca bulunması + yokuş kalkışın kullanım kolaylığı + göstergelerin dijital olması + motorun gerektiğinde yada siz yakıta kıyıp ta bastığınızda 6500 devire kadar çıkması ve 4000 devirden sonraki motor sesi + sakin kullanımda ş.içi en fazla tüketim 6,5 tl üstüne çıkmaması ş.dışı ise 5,3 lt ortalamasının olması)

daha sayabileceğim bir çok etken :))

dediğim gibi aracın tek sıkıntısı yokuş, eğer dert değil diyorsanız fiyatına göre alınabilecek en güzel araç.

Şimdiden hayırlı olsun aracınız.

• emre_3406 E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim. iç donanımdan bahsederken yanılmıyorsam sizin aracınız icon serisi. benim aracım joy. aralarında görsel farklılık olduğu gibi bazı özelliklerde yok. yanılıyormuyum.joy olan arkadaşların yorumunu almak isterim. iç tasarımı yeterlimi tatminkarmı..(digital ortam olmadığını biliyorum. almak istediğim bilgi görsel olarak tatminkarmı)
  • ponger61 P kullanıcısına yanıt
    Benim aracım imza da yazılı olan araç 1.2 joy modeli. dijital gösterge derken hız göstergesini kastetmiştim. Araç donanım olarak bana göre yeterli seviyede, usp portalı, bluetooth ile telefona bağlanabilme yeterli özellikler(multi media olarak) en baz donanım bir araç için. Görsel olarak piano black kaplama ile dokunmatik ekran daha güzel görünüyordur tabi ki ama joy donanım da öyle çok basit değil tok bir görünümü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ponger61

Selam arkadaşlar, 2 haftadır hem forumlarınızı okuyorum hemde renault bayiine gidip araç hakkında bilgi alıyorum. Ortak görüş; görüntü mükemmel de kimi onu diyor kimi bunu diyor.Arkadaşlar 36500 tl den clio 1.2 16v 75 bg sport tourer siparişini verdim ay sonu veya ekim başı aracım gelecek. sseker ve mehmet 77 nin mesajlarıda biraz canımı sıktı. arkadaşlar bana bu arabanın iyi yönlerini anlatın. dost acı söyler i geçelim. bütçe buraya kadar. bu aracın hiçmi tutulur yanı yok.

selam.
    hocam canınızı sıkmak istememiştim, dolaylı da olsa üzülmenize üzüldüm.
    önceki mesajlarımda asıl üzerinde durmak istediğim, fiyatların abartılması yönündeki konulardı.
    araca yönelik bir eleştiri değil aslında bu, sonuçta tüm markalar aynı satış taktiğini uyguluyor malesef.
    aracı görüp beğendiyseniz sorun yok zaten.

aracın bana göre tutulur yanları:
    1. dış tasarımı çok güzel
    2. bagaj birçok aile için fazla fazla yeterli
    3. servis yaygınlığı
    4. baz donanımda bile bulunan donanımlar: esp, hillholder, bluetooth, hava yastıkları, led gündüz farları, kartla çalıştırma vs.
    5. tok kapı sesi güven veriyor
    6. fazla zorlamazsanız yol tutuşu gayet başarılı

sevmediğim yanları:
    1. 75 beygir motorun zaman zaman performans anlamında sıkıntı çıkarması (sakin sürüşler için sıkıntı değil ama sollamalarda üzebiliyor. kütahya-uşak arası baya yordu bizi)
    2. iç malzeme ve işçilik kalitesinin tatminkar ve özenli olmaması (boş pakette o ön konsol olmuş mu Allahaşkına. o teybin düğmelerini sonradan bulmuşlar gibi.klima düğmeleri de aynı, insanın elinde kalacak gibi)
    3. dolu pakette sürücü koltuk yükseklik ayarı varken, boş pakette olmaması. Aracı kullanırken kafamla güneşlik arasında 2-3cm mesafe kalıyor.(Boy 1.86)
    4. paketler arasında fark olacak diye illa boş pakette jant kapağı var. berbat duruyor. alaşımlı jant kullanmak bu kadar mı zor? seat leona bakarsanız, tüm versiyonlarda alaşımlı jant var. (araçlar arasında fiyat farkı var, sadece örnek vermek için leonu yazdım)
    5. yine üstteki nedenden dolayı acayip bir koltuk döşemesi kullanılmış. sanki 6 ay sonra deliklerin içi toz dolacak gibi görünüyor. kılıfla kullanmakta fayda var

sonuç olarak her aracın artıları ve eksileri var.
    herkes kendi zevkine, bütçesine ve beklentilerine göre bir marka/model seçiyor.
    alan herkesin Allah içine sindirsin, kazasız belasız binmek nasip etsin.

selamlar.

• Yeni Clio Sport Tourer Joy 1.2 16v 75 bg.

Zamdan sonra alınan fiyat....

Beyaz renk...Park sensoru + sis farı+ stepne+ 35.500 15 ay sıfır faiz..15.000 tl için nasıl rakamlar sizce liste fiyatı 36.850 geliyor ...bugün karar vericem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre_3406

Hocam ben İstanbul Kartal ASF otodan aldım. Birde burayla görüşün isterseniz. İnŞALLAH yardımcı olurlar.

35.500 beyaz renk ıcın verdıler yanı dusunur gıbıyım almayı artık yeter ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: freedom058

quote:

Hocam ben İstanbul Kartal ASF otodan aldım. Birde burayla görüşün isterseniz. İnŞALLAH yardımcı olurlar.

35.500 beyaz renk ıcın verdıler yanı dusunur gıbıyım almayı artık yeter ...

Aynı fiyata almıştık. Trafik sigortası dahil.
  • freedom058 kullanıcısına yanıt
    36.500 e aldım, beyaz, stepne, fasılalı silecek. henüz arabam gelmedi ,ay sonu veya ekim başı gelecek, fiyatta bu hafta veya bu ay 1500-2000 lira bir artış ta bekleniyor. bence bu fiyat yeterlidir. hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ponger61

36.500 e aldım, beyaz, stepne, fasılalı silecek. henüz arabam gelmedi ,ay sonu veya ekim başı gelecek, fiyatta bu hafta veya bu ay 1500-2000 lira bir artış ta bekleniyor. bence bu fiyat yeterlidir. hayırlı olsun.

Bu fiyat cidden iyi geldi banada reno sonuçta fiyat politikası belli ...

Sanirsam bugün anlayacagiz

• 1,2 joy YENİ CLIO SPORT TOURER

1800 KM deyken xxx marka LPG taktım ve araç şuan 7100 KM de

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi arabanın gücü düşük yokuşlarda gitmiyor.

LPG yi taktırdıktan sonra açıkçası eski gücüyle aynı yani araba yine güçsüz :) (ama benim için sıkıntı yok idare ediyorum)

LPG taktıracak arkadaşlara önerim şudur 1500 TL üzeri olan LPG lerden taktırabilirler.

LPG yi kurumsal firmalarda taktırın. (ben 150 TL fazla verdim garanti-sözleşme yaptık, LPG den dolayı motorda çıkacak sorunları karşılayacaklar)

Gelelim yakıt durumuna. Benzinde şehirdışı 25 kuruş yakan arabam şimdi şehirdışında 15 kuruş yakıyor. (5000 KM yolun tamamı şehirdışı) Şehir içi yakıt durumunu merak eden arkadaşlar 1 ay beklemesi lazım (tahminim 21-22 kuruş)
  • Mrhaba. 1.2 joy sport tourer teslim aldım buğun ama kafama takılan tek soru şimdilik vites kutusundan gelen geçiş sesleri Bu kronikmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: tenahiz

1,2 joy YENİ CLIO SPORT TOURER

1800 KM deyken xxx marka LPG taktım ve araç şuan 7100 KM de

Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi arabanın gücü düşük yokuşlarda gitmiyor.

LPG yi taktırdıktan sonra açıkçası eski gücüyle aynı yani araba yine güçsüz :) (ama benim için sıkıntı yok idare ediyorum)

LPG taktıracak arkadaşlara önerim şudur 1500 TL üzeri olan LPG lerden taktırabilirler.

LPG yi kurumsal firmalarda taktırın. (ben 150 TL fazla verdim garanti-sözleşme yaptık, LPG den dolayı motorda çıkacak sorunları karşılayacaklar)

Gelelim yakıt durumuna. Benzinde şehirdışı 25 kuruş yakan arabam şimdi şehirdışında 15 kuruş yakıyor. (5000 KM yolun tamamı şehirdışı) Şehir içi yakıt durumunu merak eden arkadaşlar 1 ay beklemesi lazım (tahminim 21-22 kuruş)

Hocam cevabın için çok sağol,

LPG yi nereye taktın acaba, bağaja mı yoksa istetmenin olduğu yere mi ?

Ben bahsettiğiniz gibi bir ses ile karşılaşmadım tam olarak nasıl bir ses ?
  • quote:

Ben bahsettiğiniz gibi bir ses ile karşılaşmadım tam olarak nasıl bir ses ?

Yani yeni araç olduğu icinmi anlayamadimda vites geçişlerinde rahatsız edici bir ses var eğer sert kullanıyorsanız bunu hissedebilirsiniz ama ben sakin kullanımda okadar farkermiyorum...
    Yakında aracimi inceleyip foruma yazcam ...
    Birde sport tourer sahipleri için ayrı bir bölüm açsak nasıl olur sorun vs ordan paylaşalım...

Forumda çok sayıda ST kullanıcısı yok yani en azından clio IV kadar yok :) Başka bir sayfa demek daha az kişinin takip edeceği bir sayfa demek, zaten bu sayda ST sayfası olarak geçiyor forumda yani ben öyle biliyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.