Şimdi Ara

**Yeni** Compaq Mini 700ET FT309EA NETbook (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
24.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://gadgetmix.com/index/hp-mini-1000-vga-cable-now-available/ bu adreste vga çıkışı projeksiyona dönüştürecek adaptör ile ilgili bilgiler var.

Cihazı dün aldım.Sahibinden.com da 500 liraya satıştaydı.Cihazın kutusunu ilk açan bendim ve 2 yıl garantisi var.
    Cihaz çok hızlı. Centrino notebooklara taş çıkartır.Cihazın tüm giriş bağlantı noktaları beni tatmin etmedi.Özellikle kulaklık ve mikrofon için yapılandırılan giriş.Bu girişe kulaklığınızın jakını uygun oturtamazsınız mikrofon bağlı anfilerdeki gibi bir uğultu oluyor.Buna dikkat ederseniz ses kaliteniz artacaktır.HDD si diğer modellere göre düşük.Açma kapama düğmesi çentik ittirme(sliding button-ingilizce daha mantıklı oldu:) şeklinde düşünülmüş ve gördüğüm en saçma şey.Kamera gerçekten berbat.2 usb çıkış olması yetersiz.Kısaca;

Tasarım olarak piyasadaki en iyi netbook.
    Mobilite olarak piyasadaki en iyi netbook.
    HDD belleği düşük.
    Giriş çıkışlar az ve uğraştırıcı(Vga dönüştürücü gerekli)
    Gördüğüm 3G'li tek model.

• quote:

Orjinalden alıntı: hedeter

http://gadgetmix.com/index/hp-mini-1000-vga-cable-now-available/ bu adreste vga çıkışı projeksiyona dönüştürecek adaptör ile ilgili bilgiler var.

Cihazı dün aldım.Sahibinden.com da 500 liraya satıştaydı.Cihazın kutusunu ilk açan bendim ve 2 yıl garantisi var.
    Cihaz çok hızlı. Centrino notebooklara taş çıkartır.Cihazın tüm giriş bağlantı noktaları beni tatmin etmedi.Özellikle kulaklık ve mikrofon için yapılandırılan giriş.Bu girişe kulaklığınızın jakını uygun oturtamazsınız mikrofon bağlı anfilerdeki gibi bir uğultu oluyor.Buna dikkat ederseniz ses kaliteniz artacaktır.HDD si diğer modellere göre düşük.Açma kapama düğmesi çentik ittirme(sliding button-ingilizce daha mantıklı oldu:) şeklinde düşünülmüş ve gördüğüm en saçma şey.Kamera gerçekten berbat.2 usb çıkış olması yetersiz.Kısaca;

Tasarım olarak piyasadaki en iyi netbook.
    Mobilite olarak piyasadaki en iyi netbook.
    HDD belleği düşük.
    Giriş çıkışlar az ve uğraştırıcı(Vga dönüştürücü gerekli)
    Gördüğüm 3G'li tek model.

HDD konusunda katılıyorum biraz düşük kapasiteli ama harici 320 gb var bende fazlasıyla işmi görüyür. kulaklık mic. girişinin beraber olması işime geldi çünkü BOLD umun kulaklığı tam oturdu ve mükemmel ses veriyor. msn de muhteşem oldu:)) açma kapama konusunda size katılmıyorum çünkü ekranı açmadan pc yi başlatabiliyorum. bu yüzden bana çok kullanışlı geldi. vga çıkışı konusunda haklısınız ayrıca bir kablo satın almak gerekiyor ama ben sadece mobil olarak kullandığım için bu da bana gerekli değil.
    kesinlikle tüm netbooklar içinde en zarifi ve incesi diyebilirim. görenlerin ağzı açık kalıyor :))))

hayırlı olsun diyorum. birde data simkartı alırsanız deymeyin keyfine derim. :=))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANALKAPTAN -- 7 Mayıs 2009; 12:29:06 >

• Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Bu cihazın fanı biraz fazla mı çalışıyor?Cihazda ahım şahım bir ısınma yok ama bir kere işlemler yapıp daha sonra bunları kapatsanız dahi fan susmuyor.273 mb lık ram kullanımında bile fan devrede.Sizlerde de böyle bir durum mevcut mu?Ayrıca hdd nin sesi biraz rahatsız edici.Bu konuda görüş bildirirseniz sevinirim.
  • merhaba arkadaşlar bende compaq mini 701et aldım.yarın elimde olacak inş. beklediğimden daha performanslı olur.herkese güle güle kullanması dileğiyle
    saygılar
  • quote:

açma kapama konusunda size katılmıyorum çünkü ekranı açmadan pc yi başlatabiliyorum. bu yüzden bana çok kullanışlı geldi

hayatımda gordugum en antipratik on/off dugmesi.. bu kadar mı zahmetli olur ya.. yani ekran kapalı iken pc yi başlatmanın mantığını çözemedim ben.. biraz acabilirseniz sevinirim..

quote:

Bu cihazın fanı biraz fazla mı çalışıyor?Cihazda ahım şahım bir ısınma yok ama bir kere işlemler yapıp daha sonra bunları kapatsanız dahi fan susmuyor

malesef fanın sustuguna şahit olamadım.. fakat sanırım bu altının tamamen kapalı olmasından kaynakalnıyor.. hiç bir hava giriş çıkışı yok.. ve biraz kullanınca bilek konan yerler bayagı bir ısınıyor.. altında hava deliklerinin olmamaasının avantajı ise, cihazı yorgan yastık vs uzerinde kullanabiliyorsunuz.. ille sert zemin gerekmiyor.. ama ona karşı da fan malesef hep çalışıyor..

• Merhaba Arkadaşlar Bende 2 Aydır ET701 Kullanıyorum..Çok Süper Her İşimi Karşıladı! Ram 2gb 667 Alıcam İnş. Görür.. Ama Hard Disk'i 1.8" Herhalde Toshibanın 250'İLK Olanını Bulamayız Türkiyede 1.8" Olarak Ama Ram Alıcam Koydum Kafaya Alıp Takan Varmı Acaba?
  • Evet forumda okudum alıp takan varmış 2 gb sorunsuz kullanılıyormuş.istersen bi konuyu baştan sona oku ya da compaq 701 diye arattır.
  • ya beninkinin içinden ddr800 bellek çıktı. sizdekiler nasıl. 800 lük taksak nası olur aceba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gooogle96 -- 1 Haziran 2009; 21:26:37 >
  • bende aldım bu laptopdan ama kaç saat şarj etmeliyim
  • quote:

Orjinalden alıntı: gooogle96

ya beninkinin içinden ddr800 bellek çıktı. sizdekiler nasıl. 800 lük taksak nası olur aceba..

benimkininde içinde 1gb ddr2 800 var. 2gb ddr2 800 alıp deneyeceğim hafta sonu. olmadı 667 ye döneriz. :))
  • bu netbook için vga çıkış kablosu bulabilen var mı
  • Selamlar,

Görev yöneticisinden cpu kullanım geçmişine baktığımda 2 kadran şeklinde gösterim oluyor.Bu durum çift çekirdeklere özel değil midir? Kadranlardaki grafikler farklılık gösteriyor. Bir forumda sanal çift çekirdek diye bir şey okumuştum. Fazla açıklayıcı değildi. Bilgisi olan varsa bizi de bilgilendirebilir mi? Bu durum bu model için de geçerli midir?

Ayrıca ben kulaklık ve mic combo girişine enstruman bağladım akord etmek için fakat bir türlü microfon girişinden ses alamadım. Bu combo giriş için özel bir aparat mı lazım yoksa her mikrofon çalışır mı? Ayarlardan da jak mikrofon giriş seçeneğini işaretlemiştim.

Diğer arkadaşlar da ram mevzusuna değinmişler.Evet üzerinde 800 mHz yazan 1 gb ram ile geliyor ürün. Fakat 800 Mhz uyumlu değil sandığım kadarıyla. Pek bir bilgim olmamakla beraber yine 667 mhz ile çalışıyor diye düşünüyorum. Konuya hakim değilim ama, bilen bir arkadaş bilgilendirme yaparsa sevinirim.

İyi günler...

• quote:

Orjinalden alıntı: hedeter

Yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Bu cihazın fanı biraz fazla mı çalışıyor?Cihazda ahım şahım bir ısınma yok ama bir kere işlemler yapıp daha sonra bunları kapatsanız dahi fan susmuyor.273 mb lık ram kullanımında bile fan devrede.Sizlerde de böyle bir durum mevcut mu?Ayrıca hdd nin sesi biraz rahatsız edici.Bu konuda görüş bildirirseniz sevinirim.

evet fan sürekli çalışıyor gece download için açık bıraktım sabaha kadar susmadı fan

cihazda touchpad in alt kısmı galiba ram var orda daha kurcalamaya fırsat olmadı orası çok ısınıyor sizde de öyle mi?

son olarak oyun yükleyen var mı hangi oyunlar çalışıyor

ben nfs hot pursuit 2 yi yükledim sorunsuz çalışıyor yeni oyunları deneyen var mı?

• HDD sesli çalışıyo..
    fan sesli çalışıyo ve susmuyor..
    Isınma problemi var.
  • Merak edilen sorulara cevaplarım :)

1- Cihazın vga kablosunu internetten (FY828AA) koduyla arayarak bulabilirsiniz. 34 dolar Türkiye ye gelmesi etmesi 60 doları buluyor.
    2- Cihazın 701 et modeliyle hiçbir farkı yoktur pilinin altında aynı simkart girişi mevcuttur. Hatta at&t şifresi olanlar 701et driverlarından sp43677 driverını indirerek simkarttan nete çıkabilir olmayanlar 3g kullanmak için nette arama yapsın 700 modelinde bu özellik mevcut (:
    3- Cihazın orjinal rami 800 mhz dir ancak 667 mhzde desteklemektedir 2gb ram sorunsuz çalışmakta gözünüz kapalı takabilirsinizki biraz tuaf gelecek belki ama 667 mhz daha stabil çalışıyor 800e göre :)
    4- 5200 rpm 250gb ve 320 gb disklerin çoğunu 160 yada 140 olarak görüyor sorun yaşamadığım tek disk samsung oldu ancak onunda 320 diskini görmüyor bence disk değiştirme işine kesinlikle gitmeyin ssd taktım uçuyor alet ancak şu anda çok pahalı.
    5- 6hücreli pil çok tipsiz yapıyor cihazı :( alacak olan arkadaşlara 2 saat pil ömrünü göze alarak almalarını tavsiye ederim pil alacak arkadaşlarada cihazın bütün karizması bitiyor ayrıcada felaket ısınıyor 6 hücreli pil 5 saat prison break izledim son parlaklıkta otobüs yolculuğumda ama bacaklarım mahvoldu :)
    6- Kesinlikle ve kesinlikle windows 7 kurun.
    7- Kamerayı yazılımla biraz daha güzelleştirmeniz mümkün ama gerçekten cihazın tek dandik yönü diyebilirim :)

Dikkat etmeniz gerekenler : rami değiştirmek için pilin kilit klipsini sağa itmeniz yeterli benim gibi kredi kartıyla kapak açmaya çalışıp kırarsanız bi 60 dolarda ona gidiyor :) Hava alanında kesinlikle x-ray e sokmayın!! içinde sim modem olduğunu görebilirsin xrayden ama çalışmaz gördükten sonra :P şaka biryana sorun çıkarıyor. Windows 7yi kurarken bir usb bellekte ses kartı driverı bulundurun otomatik bulup kuruyor içinden hatta mümkünse benim gibi usbden windows7 kurup içine ses kartı driverı gömün sorun cıkarıyor. ohm değerleri düşük olduğu için shennisser gibi yüksek kaliteli kulaklıklarda ses kötü geliyor ancak fontopia kulaklıkla birçok bilgisayarda bu sorunu yaşarsınız bu iş için üretilmiş kulaklıkları kullanın :) uçakta pilotun masalarınız kapatıp koltuklarınız dik konuma getirin uyarısını salllamazlık yapmayın türbülansa girince uçak inerken yada kalkarken bilgisayarın 3 koltuk önden almanız mümkün şahsen bana öle oldu :D

Şahsi düşüncelerim ;

Darbelere aşırı dayanıklı,
    Ekranı mükemmel seviyede parlak,
    Sesi mükkemmel seviyede net ve çok çıkıyor,
    Tuşları şahane,

Kamerası çok kötü,
    Touchpad e alışmak için 1 ay geçmesi gerek tuşları sağ ve sol taraflarda,
    130 tl verip usb dvd aldıma pişmanım 2. bilgisayarı olanlar harcamasın bu parayı :)
    Güzel bir çanta bulana kadar ömrüm gitti,

Saygılar :) bobi

• Arkadaşlar kendim sordum kendim cevaplıyorum.

Compaq mini 701 et modelinde intel n270 atom işlemci kullanılmıştır.bu işlemci fiziksel olarak kesinlikle tek çekirdeklidir.intel yeni bir atom işlemci çıkardı intel atom a330 diye.üzülerek belirtmek isterim ki daha ucuz ve hızlı olan bu işlemci fiziksel olarak çift çekirdeğe sahip.

gelelim bizim netbook'a. Xp işletim sisteminde işlemci driverları varmış. bu sebeple buna akılcı bir çözümleme getirilmiş o da Hyper Threading teknolojisi. Tek çekirdek üzerine sanal çift çekirdek oluşturulmuş. Aygıt yöneticisine ve görev yöneticisinden cpu kullanım geçmişine bakarsanız aktif olan 2 işlemci göreceksiniz. bu sebepledir ki bilgisayar seri işliyor. zaten görevinin msn, müzik ve sörf olduğunu varsayar isek gerçekten de akılcı bir çözümleme. Ancak bunun da bir götürüsü varmış anladığım kadarıyla. o da tek işlemci gerektiren işlemlerde elde edebileceğimiz maximum performansa ulaşamayacağımız.

Sanırım netbooku bir projeksiyona bağlayabilen bir arkadaş olmadı.Nerde bu kablo????

Isınma problemi yok.sadece fan çok çalışıyor.Bunun sebebi de cihazın sağ tarafında 3 küçük delik ve sağ tarafında fan çıkışı olması.altında delik yok.istediğim yüzeyde kullanabiliyorum ama buna o kadar da güvenmeyin

• Mouse pad tuşlarını eskiyor ve ya ses çıkarıyor diye kullanmak istemeyen arkadaşlara bir önerim olacak.

Denetim masası- Mouse- aygıt ayarları dizin yoluyla ulaşabileceğiniz menüden mouse pad in istediğiniz bölgesine istediğiniz komutu atayabiliyorsunuz.Örneğin ben sol alt köşeye dokunduğumda sağ tıklamış oluyorum daha pratik daha sessiz ve daha uzun ömürlü oluyor.

son bir tavsiye daha. Klavye koruyucu silikon alıp klavyeye uygun ölçekte kesip klavyeyi bu şekilde kullanırsanız klavyeniz tozlanmamış olur ve toza bağlı tuş problemleri oluşmaz.sıvı dökülmesine karşı da korumuş olursunuz. sigara içenler, kahve içenler özellikle.piyasada 10-15 liraya temin edilebilir.
  • vga kablosu ben kullanıyorum mesajımda belirttim ilk maddede :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobii

Merak edilen sorulara cevaplarım :)

1- Cihazın vga kablosunu internetten (FY828AA) koduyla arayarak bulabilirsiniz. 34 dolar Türkiye ye gelmesi etmesi 60 doları buluyor.
    2- Cihazın 701 et modeliyle hiçbir farkı yoktur pilinin altında aynı simkart girişi mevcuttur. Hatta at&t şifresi olanlar 701et driverlarından sp43677 driverını indirerek simkarttan nete çıkabilir olmayanlar 3g kullanmak için nette arama yapsın 700 modelinde bu özellik mevcut (:
    3- Cihazın orjinal rami 800 mhz dir ancak 667 mhzde desteklemektedir 2gb ram sorunsuz çalışmakta gözünüz kapalı takabilirsinizki biraz tuaf gelecek belki ama 667 mhz daha stabil çalışıyor 800e göre :)
    4- 5200 rpm 250gb ve 320 gb disklerin çoğunu 160 yada 140 olarak görüyor sorun yaşamadığım tek disk samsung oldu ancak onunda 320 diskini görmüyor bence disk değiştirme işine kesinlikle gitmeyin ssd taktım uçuyor alet ancak şu anda çok pahalı.
    5- 6hücreli pil çok tipsiz yapıyor cihazı :( alacak olan arkadaşlara 2 saat pil ömrünü göze alarak almalarını tavsiye ederim pil alacak arkadaşlarada cihazın bütün karizması bitiyor ayrıcada felaket ısınıyor 6 hücreli pil 5 saat prison break izledim son parlaklıkta otobüs yolculuğumda ama bacaklarım mahvoldu :)
    6- Kesinlikle ve kesinlikle windows 7 kurun.
    7- Kamerayı yazılımla biraz daha güzelleştirmeniz mümkün ama gerçekten cihazın tek dandik yönü diyebilirim :)

Dikkat etmeniz gerekenler : rami değiştirmek için pilin kilit klipsini sağa itmeniz yeterli benim gibi kredi kartıyla kapak açmaya çalışıp kırarsanız bi 60 dolarda ona gidiyor :) Hava alanında kesinlikle x-ray e sokmayın!! içinde sim modem olduğunu görebilirsin xrayden ama çalışmaz gördükten sonra :P şaka biryana sorun çıkarıyor. Windows 7yi kurarken bir usb bellekte ses kartı driverı bulundurun otomatik bulup kuruyor içinden hatta mümkünse benim gibi usbden windows7 kurup içine ses kartı driverı gömün sorun cıkarıyor. ohm değerleri düşük olduğu için shennisser gibi yüksek kaliteli kulaklıklarda ses kötü geliyor ancak fontopia kulaklıkla birçok bilgisayarda bu sorunu yaşarsınız bu iş için üretilmiş kulaklıkları kullanın :) uçakta pilotun masalarınız kapatıp koltuklarınız dik konuma getirin uyarısını salllamazlık yapmayın türbülansa girince uçak inerken yada kalkarken bilgisayarın 3 koltuk önden almanız mümkün şahsen bana öle oldu :D

Şahsi düşüncelerim ;

Darbelere aşırı dayanıklı,
    Ekranı mükemmel seviyede parlak,
    Sesi mükkemmel seviyede net ve çok çıkıyor,
    Tuşları şahane,

Kamerası çok kötü,
    Touchpad e alışmak için 1 ay geçmesi gerek tuşları sağ ve sol taraflarda,
    130 tl verip usb dvd aldıma pişmanım 2. bilgisayarı olanlar harcamasın bu parayı :)
    Güzel bir çanta bulana kadar ömrüm gitti,

Saygılar :) bobi

dostum söylediklerine aynen katılıyorum fakat 4. madde yazdığın HDD denemelerini anlamadım. bunlar harici HDD olsa gerek çünkü aletin içinde 1.8" HDD var. yani piyasada hala en fazla 250GB 1.8" HDD var. oda türkiyede yok.

sen nasıl denendin bunları ???

• "SANALKAPTAN" ben kasayı kapamadan kablo yardımıyla taktım diskleri zaten sadece test amaçlıydı. Netbooka yüksek kapasiteli bir disk takılabilir ancak yüksek rpm hızlarında disk takmak mantıksız bence zaten ısınma,ses,şarj faktörlerinde büyük rol oynuyor hddler. Netbookun kapsitesi belli yüksek veri transfer hızlarına ihtiyaç duyacak bir uygulama zaten çalıştırmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.