Şimdi Ara

**Yeni** Compaq Mini 700ET FT309EA NETbook (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
2
Favori
24.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • peki telefon görüşmesine açık bir sim kart takarak cihaz üzerinden telefon görüşmesi yapabileceğimiz bir pro varmıdır acaba

şu anda takılı simin numarasını aradığımda ulaşılamıyor diyor
  • telefon görüşmesi teknik olarak sim kartla sağlayamassın ses ve data bağlantıları birbirinden farklıdır sen sadece data bağlantısından faydalanabilirsin. ancak günümüz teknolojinde zaten klasik ses transferleri yok olmaya başladı voip ( voice over ip ) teknolojisini kullanmak çok daha faydalı. voipte şu anda bir ses paketinin 6kb olduğunu ve o sim karttan internete çıkabildini düşününce ve bedeva olduğunu düşününce cihaz üzerinde ses transferi ihtiyacın olmayacak :)

voip programı bulabilirsin ancak çok fazla program var araştırmanı öneririm sesi "sip" mi "h323" mü kodluyor proxy ve benzeri trafiği kendi üzerine mi çekiyor ? bunlar önemli veriler. öncelikle araştırmanı şiddetle tavsiye ederim. sonra voip kullandım kotam doldu bukadar fatura geldi deme bana :P
    --------------------------------------------------------------------------------

peki telefon görüşmesine açık bir sim kart takarak cihaz üzerinden telefon görüşmesi yapabileceğimiz bir pro varmıdır acaba

şu anda takılı simin numarasını aradığımda ulaşılamıyor diyor

• Arkadaşlar bu laptopu hem ofisimde iş amaçlı olarak hem de yanımda sürekli taşıma amaçlı olarak almıştım

Ancak ofiste çalışabilmek için büyük bir monitöre bağlamayı düşünürken standart çıkışının olmadığını gördüm.
    Yurt dışındaki tüm alış veriş siteleri (HP'nin resmi satış sitesi de dahil hiç bir yerde Mini VGA'yı VGA'a dönüştüren kablo şu an için bulunmuyor.

Ekran küçük olduğu için de uzun süreli çalışmalar sonunda gözleriniz iflas ediyor.

Yurt dışında HP'nin resmi sitesinde MİNİ VGA dönüştürücünün şu an için stokta olmadığı ancak APPLE bilgisayarların dönüştürücüsünün de kullanılabileceği söylenmiş ve bu cevap ile çok dalga geçilmiş ve hatta APPLE döünüştürücü alanlar da uyumsuzluktan şikayet etmişlerdir.

Laptopumu çok beğeniyorum. Özellikle klavyesi diğerlerinin yanında 10 numara kalıyor ancak istemeyerek de olsa MİNİ VGA dönüştürücü bulamadığım için satışa çıkartmak zorunda kaldım, hem de bi dolu zarara uğrayarak.

Umarım faydalı olmuştur.

Eren Evren
    Avukat

• quote:

Orijinalden alıntı: bobii

Merak edilen sorulara cevaplarım :)

1- Cihazın vga kablosunu internetten (FY828AA) koduyla arayarak bulabilirsiniz. 34 dolar Türkiye ye gelmesi etmesi 60 doları buluyor.
    2- Cihazın 701 et modeliyle hiçbir farkı yoktur pilinin altında aynı simkart girişi mevcuttur. Hatta at&t şifresi olanlar 701et driverlarından sp43677 driverını indirerek simkarttan nete çıkabilir olmayanlar 3g kullanmak için nette arama yapsın 700 modelinde bu özellik mevcut (:
    3- Cihazın orjinal rami 800 mhz dir ancak 667 mhzde desteklemektedir 2gb ram sorunsuz çalışmakta gözünüz kapalı takabilirsinizki biraz tuaf gelecek belki ama 667 mhz daha stabil çalışıyor 800e göre :)
    4- 5200 rpm 250gb ve 320 gb disklerin çoğunu 160 yada 140 olarak görüyor sorun yaşamadığım tek disk samsung oldu ancak onunda 320 diskini görmüyor bence disk değiştirme işine kesinlikle gitmeyin ssd taktım uçuyor alet ancak şu anda çok pahalı.
    5- 6hücreli pil çok tipsiz yapıyor cihazı :( alacak olan arkadaşlara 2 saat pil ömrünü göze alarak almalarını tavsiye ederim pil alacak arkadaşlarada cihazın bütün karizması bitiyor ayrıcada felaket ısınıyor 6 hücreli pil 5 saat prison break izledim son parlaklıkta otobüs yolculuğumda ama bacaklarım mahvoldu :)
    6- Kesinlikle ve kesinlikle windows 7 kurun.
    7- Kamerayı yazılımla biraz daha güzelleştirmeniz mümkün ama gerçekten cihazın tek dandik yönü diyebilirim :)

Dikkat etmeniz gerekenler : rami değiştirmek için pilin kilit klipsini sağa itmeniz yeterli benim gibi kredi kartıyla kapak açmaya çalışıp kırarsanız bi 60 dolarda ona gidiyor :) Hava alanında kesinlikle x-ray e sokmayın!! içinde sim modem olduğunu görebilirsin xrayden ama çalışmaz gördükten sonra :P şaka biryana sorun çıkarıyor. Windows 7yi kurarken bir usb bellekte ses kartı driverı bulundurun otomatik bulup kuruyor içinden hatta mümkünse benim gibi usbden windows7 kurup içine ses kartı driverı gömün sorun cıkarıyor. ohm değerleri düşük olduğu için shennisser gibi yüksek kaliteli kulaklıklarda ses kötü geliyor ancak fontopia kulaklıkla birçok bilgisayarda bu sorunu yaşarsınız bu iş için üretilmiş kulaklıkları kullanın :) uçakta pilotun masalarınız kapatıp koltuklarınız dik konuma getirin uyarısını salllamazlık yapmayın türbülansa girince uçak inerken yada kalkarken bilgisayarın 3 koltuk önden almanız mümkün şahsen bana öle oldu :D

Şahsi düşüncelerim ;

Darbelere aşırı dayanıklı,
    Ekranı mükemmel seviyede parlak,
    Sesi mükkemmel seviyede net ve çok çıkıyor,
    Tuşları şahane,

Kamerası çok kötü,
    Touchpad e alışmak için 1 ay geçmesi gerek tuşları sağ ve sol taraflarda,
    130 tl verip usb dvd aldıma pişmanım 2. bilgisayarı olanlar harcamasın bu parayı :)
    Güzel bir çanta bulana kadar ömrüm gitti,

Saygılar :) bobi

dün aldım bu makineden ve ramini 2 gb yapmayı düşünüyorum.

içinden çıkan ram 800 MHZ, siz de 667 nin 800e göre daha stabil çalıştığını şeklinde yazmışsınız.

siz şuan 667 mi kullanıyorsunuz? ve fikriniz deneyimlerinize göre değişmedi değil mi,bu makinede en yüksek verimi hangisinden alırım ?

yani kısaca sizce 667 mi 800 mü almalıyım :)

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: SANALKAPTAN

quote:

Orjinalden alıntı: yolcux

bende aldım cihazdan

ram ı hemen 2gb yaptım 1gb iken kullanmadığım için aradaki farkı göremedim

harici bi optik sürücü edinirsem win7 kumayı düşünüyorum bende

bios güncellemesi yapmanın bi faydası varmı

bide buna uygun çanta nerden bulabiliriz

sık seyahat ettiğim için lazım

şu an biilaç firmasının çantasını kullanıyorum ancak çok sıkış tepiş alan varmı şöyle şık bi çanta

ben bios güncellemesi yapmadım. güncelleme varmı onuda araştırmadım. win7 yi direkt xp nin üzerine kurdum. ilk önce win7 isoyu indirdim.bunuda ultra iso ile sanal dvd yaratıp oraya koydum. sonrada dvd simgesine çift tıklayıp kurdum. tüm sürücüleri hp nin sitesinden güncel olarak indirdim. windows.old klasöründen xp nin belgelerim klasörü ve gerekli dosyaları kopyalayıp bu windows.old dosyasını da sildim.

çok memnunum win 7 den. sanki süper bir laptop gibi oldu bu netbook. tüm aero özellikleri kasılmadan ve akıcı görünüyor. hızıda süper xp den sonra. xp ye dönmeyi düşünmüyorum açıkçası.

usb belleğede ubundu 9.04 linux kurdum. rahat rahatta linux kullanıyorum ve download yapıyorum. daha ne olsun.....

ayrıca win 7 nin masaüstünü görenlerin ağzı açık kalıyor :))))

burada win 7 iso yu indirip sanal dvd yazılımı ile kurdum demişsiniz

iso yu windowsun rc yi indirme linkinden mi indirdiniz?

ve normal xp açıken mi sanal cd olarak takıp kurdunuz, doğru mu anladım.yani buna izin veriyor mu?

ve eğer kullandığınız forum vs varsa (kurulum yönergeleri vs) link verebilir misiniz ?

dene gör diye gelebilr aklınıza:) adsl im kotalı bu yüzden indirmek istemedim size danışmadan

teşekkür ederim

• Evet o linkten iniyor iso. Windowsun sitesinden RC indirme kısmından.

XP açıkken programı acıp dvdye yazdıracaksınız. Nero gibi programlarda .iso, .nrg gibi uzantılı görüntü ya da kalıp denilen dosyaları direk cdye yazma imkanı var. Mesela nero için ayrıntılı anlatacak olursak, (ben nero 7 ultra kullanıyorum) Nero start smart ı açıp Diske görüntü yazdır diyorsunuz. İso dosyasını seçiyorsunuz, bu kadar. DVD yazılıyor. Daha sonradan bildiğiniz xp cdsi ile format atar gibi işlemleri uyguluyorsunuz. Cdyi takın, boot ayarlarını yapın ve otomatik yükleme yapılsın. Geri kalanlar için kendisi sizi yönetecektir.
  • Arkadaşlar kamera berbat derecede kötü yazılım la felan düzeltme şansımız varmıdır yazılım tavsiyesi yapacak varmı acaba?
  • Beyler çok acil yardımınıza ihtiyacım var.Hakikaten acil, yarına kadar alacağım çünkü!

Piyasada şu anda "Compaq Mini 110c-1010ET" ve "Compaq 731ET" modelleri mevcut. Fiyat olarak neredeyse aynılar. 110c, 160 GB HDD'ye sahip. 731 ise 80GB HDD ve aralarındaki tek donanımsal fark bu gibi duruyor.

Ben 110c almayı düşünüyorum ama max. 1 GB DDR2 RAM desteklediğini görüyorum. Aynı durum 731'de de geçerli midir? Siz hangisini önerirsiniz????

Şimdiden çok teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenyack -- 11 Ağustos 2009; 12:59:07 >
  • 731et içinde 1gb a kadar desteklendiği yazıyordu ancak forumda birçok arkadaş 2 gb kullanıyor sıkıntı yok gibi, bu bilgi önceki sayfalardan okuduğum bilgidir herhangibir tecrübe edemedim 731et yi 1gb olarak kullanmaktayım.
    Şimdiden hayırlı olsun.
  • Vira bismillah diyip, alıyorum 110c'mi öyleyse. İnşallah 2GB uydururuz. Yoksa yandık ki ne yandık

Son kez yine sorayım 110c mi, yoksa 731ET mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenyack -- 11 Ağustos 2009; 15:47:33 >
  • Ben bugün aldım HP COMPAQ MİNİ 110c-1010ET, vatandan gidip alıcam 2gb ram orda takıcam beklersen bigün size haber veririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jasonjustice -- 11 Ağustos 2009; 20:20:26 >
  • OK Dostum heyecanla bekliyorum...
  • 2gb Kingston 667mhz sorunsuz çalışıyor.Takıp kullanabilirsiniz .Çok istek olursa COMPAQ MİNİ 110c-1010ET için bir inceleme yapabilirim.Bu arada bu modelde Vga çıkışı mevcuttur.
  • İncelemeyi heyecanla bekliyoruz.
    Ayrıca 2gb upgrade in vatandaki bedeli nedir?
  • 50TL 2gb kingston ram.Inceleme yapıcam fakat su an elimde dijital fotograf makinesi olmadıgı için bi kaç güne anca hallederim tahminim
  • Çok çok teşekkürler. Alayım ben de artık madem :)
  • Arkadaşlar bu minibookların benimkisi 731et webcamerası özellikle akşam ev ışığı altında beyaz yada sarı lambalarda berbat gösteriyor simsiyah sadece gölge gibi gösteriyor ,sizin webcamlarla tecrüberiniz varmı?
    Paylaşırsanızı sevinirim.
  • cihaza mutlak 2 gb ram ve win7 takviyesi yapılmalıdır.super oluyor.

bu arada millet kameradan memnun kalmamıs ama ben cok begendim.kamerayla ilgili bence tek sorun xp yukluyken "bilgisayarım"dizinin de kameranın kısayolu varken win7 yukleyince kayboldu,kamera kısayolunu eski yerine alabilsem tam super olucak

birde sorum olcak,asus eeepc lerdeki eelct isimli atom işlemci için olan overclock programı neden calısmıyor.
    az biraz işlemci O\c istiyor.
  • bu arada ramle ilgli bi ekleme yapayım,everest programından baktıgımda max desteklenen ram miktarı 4 gb olarak gorunuyor.
  • Arkadaşlar bu Windows seven i nasıl kuruluruz buna detaylı anlatımlı bir konu varmı link atarsanız sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.