Şimdi Ara

Yeni Corolla silecek sorunu (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
8.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene cok bereketli masallah ,Istanbul'da her gun yagmur yagiyor ne guzel Ekimde aldım arabayi yaklaşık 3 aydır geziyorum ; silecekler çok iyi çalışıyor! iz falan bırakmıyor fakat "silecek kumanda" kolunda anlayamadığım bi durum var :hi-low-mist gibi biseyler yazıyor kademe ayarı gibi bişey ama ne işe yaradıgını ben farkedemedim ,bilen yada keşfeden var mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: PNOUMA

Bu sene cok bereketli masallah ,Istanbul'da her gun yagmur yagiyor ne guzel Ekimde aldım arabayi yaklaşık 3 aydır geziyorum ; silecekler çok iyi çalışıyor! iz falan bırakmıyor fakat "silecek kumanda" kolunda anlayamadığım bi durum var :hi-low-mist gibi biseyler yazıyor kademe ayarı gibi bişey ama ne işe yaradıgını ben farkedemedim ,bilen yada keşfeden var mı?

Kolun üzerindeki yazıları hatırlamıyorum ancak sensör hassasiyet seviyesidir muhtemelen..
  • quote:

hi-low-mist gibi biseyler yazıyor kademe ayarı gibi bişey ama ne işe yaradıgını ben farkedemedim ,bilen yada keşfeden var mı?

fasılalı konumda bekleme süresi ayarı olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

quote:

hi-low-mist gibi biseyler yazıyor kademe ayarı gibi bişey ama ne işe yaradıgını ben farkedemedim ,bilen yada keşfeden var mı?

fasılalı konumda bekleme süresi ayarı olsa gerek.

Fasılayı koldan ayarlıyoruz OK (bu arada en cok sevdigim olaylardan biri de kolu asagı cekince yavas-orta-hızlı gibi fasılalar var ancak bir de bunun yanında kolu yukarı (selektor gibi ) yapınca silecek tek seferlik calısıyor bu cok guzel dusunulmus), kol uzeriderinden de (hi-lo-mist ) senin dediğin gibi olabilir denemek lazım ,yolda hep bişeylerle meşgul oluyor insan bir de zaten yagmurlu hava ekstra bir dikkat gerekiyor ;özellikle Istanbul'da milletin ne yapacagı belli degil (önündeki-yanındaki özellikle arkandaki).
    Esmerce ,senin dediğin gibi belki elegentlara has bi ozellik olabilir.Ancak benimki "Comfort" yagmur sensoru yok bende,dikkat etmedin sanırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PNOUMA -- 4 Ocak 2009; 9:16:00 >

• quote:

Bu sene cok bereketli masallah ,Istanbul'da her gun yagmur yagiyor ne guzel Ekimde aldım arabayi yaklaşık 3 aydır geziyorum ; silecekler çok iyi çalışıyor! iz falan bırakmıyor fakat "silecek kumanda" kolunda anlayamadığım bi durum var :hi-low-mist gibi biseyler yazıyor kademe ayarı gibi bişey ama ne işe yaradıgını ben farkedemedim ,bilen yada keşfeden var mı?

O dediğiniz olay sileceğin fasıla süresi...Aklımda yanlış kalmadıysa üç ya da dört kademeli bir düğme...Düğme en altta olduğunda silecek atıyorum 3 saniyede bir siler,bir üst kademeye alırsanız 5 saniyede,bir üstte 7 saniyede gibi...Yağmur şiddetine göre ayarlamak için ideal...Ben fazlaca kullanıyor ve çok beğeniyorum bu özelliği...

• quote:

Orjinalden alıntı: eminkeskin

quote:

O dediğiniz olay sileceğin fasıla süresi...Aklımda yanlış kalmadıysa üç ya da dört kademeli bir düğme...Düğme en altta olduğunda silecek atıyorum 3 saniyede bir siler,bir üst kademeye alırsanız 5 saniyede,bir üstte 7 saniyede gibi...Yağmur şiddetine göre ayarlamak için ideal...Ben fazlaca kullanıyor ve çok beğeniyorum bu özelliği...

Sensor olanlarda hassasiyet, diğerlerinde dediğiniz gibi.

• Akşam gelirken kontrol ettim ,gerçekten öyleymiş ,teşekkürler..
  • Bizim araçta da Sol taraftaki kısa olan ses yapıyor yani sürtüp ötüyor, Ankara da havalar baya soğudu buzlanma falan oldu ama, bana yine de lastikleri çok çabuk eskidi gibi geldi. Bakımda söyleyecem bakalım ne diyecekler.
  • konuya çok yakın değilim ama benim eniştemde de şirketin verdiği D4D motorku yeni corolla var onun silecekleri de berbat arkadaşlar sisliymiş gibi gözüküyor camda resmen leke yapıyor yağmurlu havada silecekle silmesek daha net görüntü elde ediyoruz. sanırım fabrika çıkışında kullanılan sileceklerde sorun var plastiği sert gibi sanki
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

konuya çok yakın değilim ama benim eniştemde de şirketin verdiği D4D motorku yeni corolla var onun silecekleri de berbat arkadaşlar sisliymiş gibi gözüküyor camda resmen leke yapıyor yağmurlu havada silecekle silmesek daha net görüntü elde ediyoruz. sanırım fabrika çıkışında kullanılan sileceklerde sorun var plastiği sert gibi sanki

Piyasadan en kalitesiz silecekleri dahi taksanız bu denli kötü bir sonuç bırakmaz, hele ki yağmurlu havada silmemekten daha kötü iz bırakması imkansız.

Muhakkak defolu olanlar da olabileceği gibi benim düşüncem dikkatsiz ve yanlış kullanımdan kaynaklanan bir sorun. Cam buzlu iken veya camda kurumuş kuş pisliği, cama yapışmış böcek gibi durumlarda silecekler çalıştırılırsa en kaliteli silecekleri de taksanız aynı durumla karşılaşırsınız.

• sileceklerde sorun yok. arabaya binmeden önce sileceklerin önünde biriken pislikleri almazsanız lastikleri eskitirsiniz. Sisliymiş gibi yapıyorsa büyük ihtimalle yağlı birşey bulaşmıştır. Buzlanma durumunda sürttüyse de lastik bozulmuş olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fatihcelik

1.000km kontrolünde memnun olmadığım için bende değiştirtmiştim ücret talep edilmedi...

1.000km bakımda sağ taraf küçük olan iyi silmediği için ücret almadan değiştirdiler dünden itibaren sol taraf büyük bi gürültüyle çalışmaya başladı cama tam oturmuyor 3ay oldu alalı aracı gelde delirme servise git gel işin yoksa

• quote:

quote:

1.000km kontrolünde memnun olmadığım için bende değiştirtmiştim ücret talep edilmedi...

1.000km bakımda sağ taraf küçük olan iyi silmediği için ücret almadan değiştirdiler dünden itibaren sol taraf büyük bi gürültüyle çalışmaya başladı cama tam oturmuyor 3ay oldu alalı aracı gelde delirme servise git gel işin yoksa

3 ayda silecek nasıl eskir aklım almıyor.yanlış mı kullanıyorsunuz ne yapıyorsuz?

• bucegu kardeşim yeni corolla=problemler yumağı artık ben buna tamamen emin oldum. Benim gibi bir insanında silecekleri düzgün silmiyorsa bu işte bir problem vardır. Çünkü çok samimi olarak söylüyorum ben araca ve diğer tüm aksamlarına kendimden daha iyi bakıyorum. Örneğin silecekler için bu güne kadar ne yaptın dersen şehirler arası yoldan geldiğimde ıslak bir peçete ile lastikleri silerim, yaz günleri arabaya binmeden önce elimle kaldırıp hafiften yine elimle tozunu alrım vs vs. Corolla=Sorunluluk abidesi.
  • aya bu bizleden kaynaklanan bır sey degıl bu bır toyota hatası,silgiler camı ıyı kavramadıgından camda leke bırakıyor
    quote:

Orjinalden alıntı: aya027

bucegu kardeşim yeni corolla=problemler yumağı artık ben buna tamamen emin oldum. Benim gibi bir insanında silecekleri düzgün silmiyorsa bu işte bir problem vardır. Çünkü çok samimi olarak söylüyorum ben araca ve diğer tüm aksamlarına kendimden daha iyi bakıyorum. Örneğin silecekler için bu güne kadar ne yaptın dersen şehirler arası yoldan geldiğimde ıslak bir peçete ile lastikleri silerim, yaz günleri arabaya binmeden önce elimle kaldırıp hafiften yine elimle tozunu alrım vs vs. Corolla=Sorunluluk abidesi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

quote:

3 ayda silecek nasıl eskir aklım almıyor.yanlış mı kullanıyorsunuz ne yapıyorsuz?

Aracı fazla kullandığımızda yok 2300kmde silecekler gacır gucur edior sürtmeden arabayı sallıyo nerdeyse ben daha ne diyeyim.dandik bi silecek yüzünden en az 1 saat servisde bekle dur git gel şu hale bak

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

quote:

Aracı fazla kullandığımızda yok 2300kmde silecekler gacır gucur edior sürtmeden arabayı sallıyo nerdeyse ben daha ne diyeyim.dandik bi silecek yüzünden en az 1 saat servisde bekle dur git gel şu hale bak

Sizin silecek kolları da maaşallah bayağı güçlüymüş. Olur da arıza olursa çeki demiriyle uğraşmayın, bağlayın sileceklere

Bence cam suyuna katkılılardan koyun, gıcırtı olduğunda kullanırsanız sesi keser.

• quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

sileceklerde sorun yok. arabaya binmeden önce sileceklerin önünde biriken pislikleri almazsanız lastikleri eskitirsiniz. Sisliymiş gibi yapıyorsa büyük ihtimalle yağlı birşey bulaşmıştır. Buzlanma durumunda sürttüyse de lastik bozulmuş olabilir.

aynen böyle yağlı siliyor resmen, ama eniştem ben kendimi bildim bileli sıfır km arabaya biner hiç böyle bir sorunla karşılaşmadı, hatalı kullanım olacağını sanmıyorum. yer yer iyi silmese o kısım bozuldu, buz varken pislik varken silindi derim ama tüm camda oluyor bu olay
  • su itici özelliği olan camsiller var. Bunlarla camları ve silecekleri iyice temizleyip kurulayın. hatta kenar lastiklere değdirmeden cila da uygulayabilirsiniz. Camsuyuna da antrifrizli sulardan sulandırıp koyun ve ondan sonra bakın. Hala iz bırakıyorsa silecekleri değiştirmek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: toraman78

Bizim araçta da Sol taraftaki kısa olan ses yapıyor yani sürtüp ötüyor, Ankara da havalar baya soğudu buzlanma falan oldu ama, bana yine de lastikleri çok çabuk eskidi gibi geldi. Bakımda söyleyecem bakalım ne diyecekler.

Arkadaşlar !!! Bizim Toyotanın silecek sesine Babam artık dayanamayarak dün gidip yeniletmiş. Bu kadar çabuk yıpranmış olması normal değil bence, hele birde Toyotayı uzun ömürlülük konusunda tercih etmişiz. Dış etkenler söylenecek mutlaka ama (buzlanma, iyi temizlenmemesi vs.) ilk aracımız değil ve daha bir çok kişide de aynı problem olması normal midir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.