corsa cdtı 90 hp 6 vites enjoy sp paket aracım var.çok memnunum;merak ettim arabayı kaç devirde kullanılırsa en verimli ve motoru yıpratmaz. ben 6 ya takınca 120 yi geçiyorum ister istemez, zaten geçmezsem 2000 devirin altına düşüyo. dolayısıyla radar tehlikesine karşı bazen hep 5 te gitmek zorunda kalıyorum. diğer kullanıcılar bilgi verebilirse sevinirim. bu arada 4000 km deyim; km de 140 bin yaktım; nereye kadar düşer acaba?
şehiriçi 120-130 şehirdışı 100 gibi olur kanaatimce.
motoru 1750 devirden aşağı kullanmamak gerekir. zaten turbo devredışı olduğundan baygın bir motorla karşıkarşıya kalırsınız. ama 6. viteste devrinizi ekonomi sağlamak için mümkün olduğunca düşük tutmanızı tavsiye ederim. ani hızlanmaları azaltıp, genelde az fren kullanabileceğiniz bir süratte giderseniz önemli ölçüde yakıt tasarrufu yaparsınız.
Devirinizi 1750-2500 arasında tutmalısınız.Zorlamalarda 3000 yapabilirsiniz.ilk 1000 km de buna özen göstermeniz gerekir
aracı turbodan düşürme, yani 2000nin altına düşmesin vites değiştirirkende aynı şekilde 3000e kadar çıkar, vites büyültüğünde 2000nin altına düşmesin en verimli (az yakıtlı) 2000 civarında seyreder, en güçlü beygiri 4000devirde alırsın, ama çok yakar bu arada turbo 1750de devreye giriyor ama sen sağlama al 2000nin altına inme...
ben 2007 corsa cdti kullanıyorum (75) şehir içinde 5.2 yakıyor. (100km de )
quote:
Orjinalden alıntı: frk96
Devirinizi 1750-2500 arasında tutmalısınız.Zorlamalarda 3000 yapabilirsiniz.ilk 1000 km de buna özen göstermeniz gerekir
Bunu derken çok özen göstermelisiniz anlamında dedim. Sonra ise hafif hafif geçebilirsiniz.
Marginalimm arkadasım,
senin corsanın aynısı bende de var, ben şehir içinde elimden geldiği kadar sakin kullanmakla beraber 143 binin altına dusuremedim km deki yakısımı. aracım 5000 km oldu nerdeyse... senin veriler sehir ıcı mı dısı mı??
benim de 5000 oldu. o rakam şehir dışı ama şehir içini henüz ölçmedim
tek sıkıntım 1 den 2. vitese geçtikten sonra rampa yolda turbo devreye girene kadar arabanın yığılıp kalması. ama turbo devreye girdimi tutmayın corsamı. böyle olunca bazı araçlar beni geçiyo sonra fişek gibi fırlayıp toz içinde bırakıyorum; hatta adamlar dalga geçtiğimi zannedecek diye aklımdan da geçirmiyor değilim
rampadayken 2. vitese geçene kadar 1.viteste 3200-3400 devire kadar çıkmalısın, 2. vitese geçince anca 2000devirlere düşüyor, turbo devam ediyor. 2000nin altına düşersen vites büyültüğünde çekiş acaip düşüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: marginalimm
tek sıkıntım 1 den 2. vitese geçtikten sonra rampa yolda turbo devreye girene kadar arabanın yığılıp kalması. ama turbo devreye girdimi tutmayın corsamı. böyle olunca bazı araçlar beni geçiyo sonra fişek gibi fırlayıp toz içinde bırakıyorum; hatta adamlar dalga geçtiğimi zannedecek diye aklımdan da geçirmiyor değilim
2006 model eski kasa silverline donanımlı corsam var (70 HP). Şehir içinde 170 bin lira yakıyor. Bu bana fazla gibi geliyor. Siz ne dersiniz. Bu arada Shell V Power dizel alıyorum. Litresi 2.400 civarı.
bende corsa c enjoy spor paket var silverline a göre biraz daha donanımlı bildiğim kadarıyla daha ağır olması lazım o yüzden. 6 litre yakıyo ortalama şehir içinde klima da açık benimki
bu corsa 1.3 cdti 75 beygir bir depoyla ortalama kaç km gidiyor acaba bide kaça doluyor arkadaşlar???
quote:
Orjinalden alıntı: bjkartal85
bu corsa 1.3 cdti 75 beygir bir depoyla ortalama kaç km gidiyor acaba bide kaça doluyor arkadaşlar???
deposu 45 litre, şu an euro dizel litresi : Ankara/opet : 2.46 YTL ben şehir içinde 5.2litre/100km yapıyorum, ama ankarada yollarda trafik yok , vızır vızır gidip geliyorum. tam bi depo 45 litre olduğu için yaklaşık 850km gidiyor ama tabi ben ışığı yanınca dolduruyorum, buda 39.5 litre ediyor, 39.5 litre ile 760km civarı gidiyorum.
uzun lafın kısası 39.5 litreyi yaklaşık 100milyona dolduruyom, yaklaşık 750 kilometre gidiyorum
( bu arada değinmeden geçemiycem, arabayı ilk aldığımızda 39 litre ile 650km gidiyordum, 5000kmden sonra açıldı baya, şimdi 7000kmde, çok memnunum )
selamlar marginalimm kardeş senin arabanın tıpkısının aynısından bende de var mayıs ayında aldım. ilk depoda kilometrede 143 bin yaktı (%60 şehir dışı). haziran ayında yine bi ölçüm yapayım dedim 117 bin e düşürdüm (%80 şehir dışı) geçen haftada ankara-izmir-ankara yaptım. tek kişi 6. vites 110 sabit hızla gittim geldim. toplam 1500 kilometre 200 milyon (yani 133 bin). hedefim 110 bin liranın altına düşürmekti ama olmadı (rampalarda dayanamadım bastım valla). velhasıl kelam çok tecrübeli bir sürücü değilim ama bu tecrübeden çıkardığım sonuç şu: arkadaşların dediği gibi 2000 devir civarı efendi efendi kullanırsan araba kesinlikle çok ekonomik. ama benim gibi rampada vites küçültmek yerine gaza biraz daha basarsan, arada çoşup hız denemesi yaparsan bir miktar tüketim artabiliyor. tabi bu arabalar için asıl değerlendirmeyi 10000 kilometreden sonra yapmak gerekiyor.
Bu arada ben de aldığımdan beri opet kullanıyorum. en iyisi bu diye duymuştum. buda önemli bir etken olabilir. başka firmalardan yakıt alan arkadaşlarda kendi tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim.
quote:
Orjinalden alıntı: realjackal
şehiriçi 120-130 şehirdışı 100 gibi olur kanaatimce.
motoru 1750 devirden aşağı kullanmamak gerekir. zaten turbo devredışı olduğundan baygın bir motorla karşıkarşıya kalırsınız. ama 6. viteste devrinizi ekonomi sağlamak için mümkün olduğunca düşük tutmanızı tavsiye ederim. ani hızlanmaları azaltıp, genelde az fren kullanabileceğiniz bir süratte giderseniz önemli ölçüde yakıt tasarrufu yaparsınız.
Mazota durmadan zam geliyor.Eurodizel burda 2.41 YTL gecen sene olsa dediğin degerleri tutturmak kolaydı ama bu yıl zor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme