Şimdi Ara

***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY*** (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.784
Cevap
45
Favori
268.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yol bilgisayarını açtırırsam garanti bozulur mu?
  • Hayır ne alaka kardeşim,hiç bir şey olmaz ayrıca yol bilgisayarını tam faal hale getirmek üretici firmanın görevi ama yapmamışlar nedense! ben dün gittim açtırdım,tabii uğraşmak istemiyorlar yok öyle bir şey falan dediler bende burdaki yazılan mesajları yazıcıdan çıkarıp yanıma almıştım koydum önlerine, dedimki bu açtıranlar moğolistan vatandaşımı! sizde açmak mecburiyetindesiniz dedim aldılar yarım saatte açtılar şimdi ful oldu.Garantine hiç bir şey olmaz merak etme. @khan0.9
  • quote:

Orijinalden alıntı: novinovi

Hayır ne alaka kardeşim,hiç bir şey olmaz ayrıca yol bilgisayarını tam faal hale getirmek üretici firmanın görevi ama yapmamışlar nedense! ben dün gittim açtırdım,tabii uğraşmak istemiyorlar yok öyle bir şey falan dediler bende burdaki yazılan mesajları yazıcıdan çıkarıp yanıma almıştım koydum önlerine, dedimki bu açtıranlar moğolistan vatandaşımı! sizde açmak mecburiyetindesiniz dedim aldılar yarım saatte açtılar şimdi ful oldu.Garantine hiç bir şey olmaz merak etme. @khan0.9

Valla çok iyi yapmışsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayır ne alaka kardeşim,hiç bir şey olmaz ayrıca yol bilgisayarını tam faal hale getirmek üretici firmanın görevi ama yapmamışlar nedense! ben dün gittim açtırdım,tabii uğraşmak istemiyorlar yok öyle bir şey falan dediler bende burdaki yazılan mesajları yazıcıdan çıkarıp yanıma almıştım koydum önlerine, dedimki bu açtıranlar moğolistan vatandaşımı! sizde açmak mecburiyetindesiniz dedim aldılar yarım saatte açtılar şimdi ful oldu.Garantine hiç bir şey olmaz merak etme. @khan0.9

helal olsun,sizi kutluyorum...
  • quote:

Aracımı aldığım bayiye goturdum.YOL BİLGİSARINI AÇTIRMA DİYE BİRŞEY OLMADIĞINI SONRADAN YÜKLEME yapılabileceğini bununda garantiyi bozacağını söylediler.simdi ne yapacaz buna?baska bir serviste yukletsem garantiyi bozar mı peki?

• Saçmalamışlar. Başka bir servise götürebilirsin elbette.
  • Dava açsan 100%1000000 kazanırsın, olmaz öyle şey seve seve açacaklar ve servis bunun nasıl bir şey olduğunu biliyor çünkü aynı aleti renolarada bağlıyorlar o işlemi farklı ayarlarda olsada renonun araçlarınada uyguluyorlar gözümün önünde yaptılar,bende aldığım ilk gün burda o cihaz yok dediler 5 gün sonra alt kata servise indim alet ellerinde ve alet kullanılmaktan o kadar eskimişki anlatamam, Alet denen şey bildiğimiz lap-top ona bir ara cihaz bağlıyor el kadar bir şey onuda torpidonun gözünden araca bağlıyor sonra lap_toptaki ekrandan seçenekler ekrana geliyor off olan kısımları on yapıyor 5-6 dakika sürüyor. telefonumun ara kablosunu bulamıyorum bulursam telefonla ustayı yaparken çektim koyacağuım buraya. Yol bilgisayarınde ilk alındığı zaman 4.tane özellik gözüküyor ama açıldıktan sonra o özellik sayısı tam 10'a çıkıyor, yani kısacası benim gibi yap burdan açtıran arkadaşların yazdığı mesajları printırdan kağıda yazdır al o kağıtları önlerine koy deki bu yaptıranlar avrupadamı yaptırmış. Garantin falanda bozulmaz onlar seni başından savmak için yapmışlar kardeş. @khan0.9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 27 Temmuz 2013; 18:37:05 >

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum, ama böyle olmassak hiç bir şeyi halledemiyoruz maalesef. @disintegration
  • arkadaşlar 1-bilgisayar olayı 2- camı kapatırken çıkan çat sesi 3-bazı arkadşalarımızın duymuş olduğu yanık kokusu.
    bunlar kronik gibi her araçta görünür durumda sanki.

bilgisayarımı açmak için bırkatım ve teslim aldığımda sonradan fark ettimki açılmamış.bunu halleddricem.
    camdaki çat sesim var. bunu söylüyeceğim.

fakat aldığım günden bugüne geri vitese takarken tam oturmama gibi bir olayım var. ve yenidir diye alışır diye bekliyorum fakat halen aynı sorunla karşılaşıyorum.
    zorlanma cırtlama yok, diğer viteslerde tam yuvaya oturma olayını hissedemiyorum illa 2 kez denemede tutturuyom. beni en çok bu olay canımı sıkıyor geçen hafta shovruma özellikle gittim sergideki aracı denemek için ondada buna benzer durum vardı ve siz değerli arkadaşlarımın bu konuda tecrübe ve fikirlerinizi beklliyorum.

ve bu akşam bir yanık kokusu olayı, arabayı park etmek için yer ararken bir yanık kokusu hissettim motor kısmından geliyordu acaba bendemi şüphe ederken arabayı park ettikten sonra kaputu açtım sanki hafif bir duman çıktı ama kesildi kaputu açtıktan sonra koku motor kısmından geldiği kesin fakat gözlemlememizde birşey bulamadık sonrasında yola çıkıtımızda koku yoktu fakat çok korktum sanki plasitki naylon yanığı gibiydi.
    yani bir servise görünmek anlatmakta fayda var gibime geliyor. ençokta canımı sıkan geri vites olayı ve bu yanık kokusu oldu.bakalım hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbo -- 28 Temmuz 2013; 1:22:31 >

• Araba cok güzel her goren nazar ediyor. arabada ufak tefek bir suru sorun oldu. Cami kapadigimda gelen ses, parke tasli yolda giderken teypin ordan gelen titreşim, yakit deposundaki calkanti sesi, belli bir suratte (100/110) titreme. Servis cam ile ilgili sikayetime kriko bozuk ama degistirelim bir seferlik cunku camda film var filmden dolayi bozuldu demis ve buna inandirmisti beni ancak filmden kaynaklanmadigini sizdede ayni problemin oldugunu okuyunca anladim. Peki bu usta neden boyle bir yola basvurdu da benim filmlere camur atti. Hadi arabada sorun olur yapilir hallolur ama bu servisin tutumu nedir cam filmi cektik diye garantiden cikti muamelesi yapıyor. Sorsan cam filmini 600tl ye takiyorlar o zaman cikmiyo garantiden bu is mi arkadaslar.

• imbo İ kullanıcısına yanıt
    Değerli kardeşim, Bilgisayar olayını halledecekler ya seve seve yada yine seve seve,cam kapatırken çıkan ses! onunda büyük bir ihtimalle garanti dahilinde cam krikosu değişecek,çünkü 2013 modellerinde hemen hemen çoğunda aynı problem var benimkide değişecek bayramdan sonra. Yanık kokusu! egzozun baştaki bağlantısından taa son çıkış noktasına kadar olan yerlerin her iki tarafına izalasyon malzemesi çekmişler(sarssıntıda ses çıkarmasın diye) ama ezsoz ısınınca o izalasyon malzemeleri yakıyor tutuşan bir malzeme değil öyle olsaydı benim arabada yanmıştı şimdi çünkü ilk aldım bayinin karşı hattında gidiş yoluna geçtim arabayı üçe attım o koku bendede oldu ama beş dakika sonra koku gelmedi bir daha şu anda araba 700 km oldu o gündür bu gündür o koku yok ve servise gittiğimde aracı kaldırıp neden olduğunu gösterdiler. Gelelim geri vites olayına,valla en çok çekindiğim şey oydu!!! çünkü arabamı almadan bir hafta önce aynı aracı alan bir yakınımın (kırmızı renk) stepway'nı kullandım ondada 3-ile 5 vites geçişleri zor oluyordu ama benim aldığım araçta çok şükür şu ana kadar en beğendiğim olay vites geçişleri diyebilirim.Biraz tırnaklı geçiyor ama 5-10 bin kilometre sonra yerlerine alıştımı o tırnaklı geçişlerde normale dönecektir.
    Bence vakit geçirmeden servise git, ne kadar erken gidersen o kadar iyi çünkü ilk servis kayıdın ı açtırdıktan sonra ilerdede benzer arızalar ortaya çıkarsa en azından elinde daha evvel aynı arızalar için servise geldiğini kanıtlarsın. Ben geçen hafta servise verdim aracı,sabah verdim akşam aldım,yapılan işlemler; kapı ayarları yapıldı rüzgar sesi % 80 azaldı, koku olayının ne olduğu izah edildi, 90-ile 110 km arası hızda motordan uğultu sesi geliyordu, motor testi yapıldı(Test belgesini verdiler) sorunun lastiklerden kaynaklanabileceğini değerlendirim lastiklere rot ve balans ayarı yapıldı,( hala ses geliyor ama eskisi gibi değil % 70 azalmış gibi) ama bu ses olayı bir çok arkadaştada var ve reno bu arızayı kabul ediyor ve araştırıyoruz dediler sebep bulununca araçları çağıracağız gerekeni yapacağız dediler. Bir an önce servise götür ve ilk kaydını açtır ve araçla ilgili ne kadar takıldığın nokta varsa kayıt yapan görevliye yazdır çünkü o yazılan kağıdın bir kopyasını tamir bitince sana veriyorlar onu sakla. Şimdilik aktaracaklarım bublar kardeşim,ALLAH kolaylık versin. @imbo

• fsclup F kullanıcısına yanıt
    Yaptığı terbiyesizlikten başka bir şey değil, cam filmmi ile garantiden çıkması ne alaka? Benimkinide bayramdan sonra değiştirecekler neden bayramdan sonra dedim,dedilerki şefimiz izinde ona soracağız garanti kapsamındamı değilmi diye? Ya mutlaka garanti kapsamında değişecek ama bayramdan sonra yapaluım dediler bende peki dedim. Şimdi aynı ayağı sana yaptıkları için dikkatimi çekti!Ama bana o ayağı yapamazlar çünkü ben cam filmini 27.07.2013-yani dün çektirdim,servise ise 25.07.2013- üç gün evvel cam ve başka arızalar için gittim belgesi elimde:)) Bu arada motor uğultusu için tam net bir çözüm yok onlarda kabul ediyor ve araştırılıyor dendi çözüm bulunur bulunmaz satılan araçlar çağırılıp sorun ücretsiz giderilecek dendi. ama kapı ve fitil ayarları yapıldı rüzgar sesi ciddi derecede azaldı, lastiklere rot balans yapıldı yol sesi ve motor uğultusu % 70-80 azaldı ve direksiyon titremesi hemen hemen yok gibi artık, bunlar benim tespitlerim, Ben daha evvel hep benzinli araç kullandığım için dizel arabaya alışmaya çalışıyorum şu anda motordan gelen ses bana hala tuaf geliyor,dün bir tuningçide cam filmi yaptırıyorum, benden sonra hangi dizel araç geldiyse (yaklaşık 7-8 tane geldi)
    kullanıcılarına sordum hocam bu ses normalmidir diye! aracın film işi bittikten sonra iki tane arkadaşla birlikte üçümüz otobana çıktık bir tanesi 3o km kullandı diğeride gelirken kullandı onlar benden daha tecrübeli bir taneside kamyon şöförüymüş,dedilerki kardeşim araban saat gibi maaşallah sadece yalıtımı zayıf içereye alması gereken sesten biraz daha fazla ses geçiriyor oda 100-150 tl ye canavar gibi hallolur dediler. Yani olay bu hocam. @fsclup

• kırmızı ışık yandıktan sonra 65 km ye yakın yol gitmek zorunda kaldım sonra da tam 62 lt mazot aldım sizce bu mümkünmü arkadaşlar bu aracın deposu 50 litre değilmi zaten nasıl oluyo ??

• novinovi kullanıcısına yanıt
    novinovi; çok teşekkür ederim önerilerin için. bahsi geçen camdaki çat ve yol bilgisyarı olayını kafama pek takmıyordum zaten burdaki birkaç arkadaşımında başına geldiğini bildiğim için servise karşı konşabilmekte rahat hissediyordum kendimi.

fakat bu vites olayını bugün shovruma birkez daha gittim günüm boş olduğum için sergideki araçları denemek adına ve denediğim dacia dokker düz stepway ve lodgy araçları denedim onlardada hissedir gibi oldum bendeki sorunu(belkide ben kuruntu yapıyom bu olayı)(çünkü zorlanma yok cırtlama yok)ayrıca siz ne güzel tabir etmissiniz yazınızda diğer vitesler tırnaklı geçiyor demsiinizya geri vites tırnaklı geçmiyor onu hissediyorum sorunum bu geri vitesle alakalı. ve bugün denemiş oldum dacialarda bunu görür gibi oldum.

ve ayrıca deyinmek isterimki yine sandero stepway yoktu bayide yok satıyor bursadaki 2 ana bayiyede gittim 2 sindede sandero stepway showrudakileri bile satmışlar. bu olayda ayrıca haz verdi bana aracın satıldığını görmek.

yanık kokusuna gelince bugün 100 km üzerinde yol yaptım hiç yanık kokusu gelmedi,bende sizin dediğinize katılıyorum umarım sizin dediniz gibidir izalasyon olaydır.(hatta forumda daha önce arkadaşlarımızın paylaşmış olduğu cam çat yol bilgisayar olayı ve 110 km den sonra titreme ve yanık kokusu olayını paylaşımlarını görmüştüm. bende diyordum yanık kokusu bende yok şükürler olsun ama dün akşam başıma gelince korktum şahsen fakat forumdan az çok okumuş oldğum için biraz olsun içim rahattı. titreme olaynı hissetmedim şimdiye kadar umarım onuda yaşamam inşallah.yarın nasipse izin alıp servise gideyim bari şikayetlermi kayıt altına aldırayım en azından. herkeze keyifli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imbo -- 29 Temmuz 2013; 0:54:41 >

• quote:

Yaptığı terbiyesizlikten başka bir şey değil, cam filmmi ile garantiden çıkması ne alaka? Benimkinide bayramdan sonra değiştirecekler neden bayramdan sonra dedim,dedilerki şefimiz izinde ona soracağız garanti kapsamındamı değilmi diye? Ya mutlaka garanti kapsamında değişecek ama bayramdan sonra yapaluım dediler bende peki dedim. Şimdi aynı ayağı sana yaptıkları için dikkatimi çekti!Ama bana o ayağı yapamazlar çünkü ben cam filmini 27.07.2013-yani dün çektirdim,servise ise 25.07.2013- üç gün evvel cam ve başka arızalar için gittim belgesi elimde:)) Bu arada motor uğultusu için tam net bir çözüm yok onlarda kabul ediyor ve araştırılıyor dendi çözüm bulunur bulunmaz satılan araçlar çağırılıp sorun ücretsiz giderilecek dendi. ama kapı ve fitil ayarları yapıldı rüzgar sesi ciddi derecede azaldı, lastiklere rot balans yapıldı yol sesi ve motor uğultusu % 70-80 azaldı ve direksiyon titremesi hemen hemen yok gibi artık, bunlar benim tespitlerim, Ben daha evvel hep benzinli araç kullandığım için dizel arabaya alışmaya çalışıyorum şu anda motordan gelen ses bana hala tuaf geliyor,dün bir tuningçide cam filmi yaptırıyorum, benden sonra hangi dizel araç geldiyse (yaklaşık 7-8 tane geldi)
    kullanıcılarına sordum hocam bu ses normalmidir diye! aracın film işi bittikten sonra iki tane arkadaşla birlikte üçümüz otobana çıktık bir tanesi 3o km kullandı diğeride gelirken kullandı onlar benden daha tecrübeli bir taneside kamyon şöförüymüş,dedilerki kardeşim araban saat gibi maaşallah sadece yalıtımı zayıf içereye alması gereken sesten biraz daha fazla ses geçiriyor oda 100-150 tl ye canavar gibi hallolur dediler. Yani olay bu hocam. @fsclup

Sagol hocam. Bugun sabah gidicem servise arayacaz dediler aramadilar butun sorunlarını soyleyecem kayit actiricam gerekirse birakcam araci yapsinlar ya bayramda altinoluga gidicm yola rahat kafayla cikayim bu arada arabam 2000km ye yakin oldu yakitim sehir ici ama dur kalk cok girmeden 23krs yakiyor sizinki nasil bu yakit duser mi acaba

• Istanbuldaki arkadaslar bayramdan sonra bir hafta sonu bir yerde toplansak mi diger arkadaslarda goruyorum toplaniyorlar ne yapiyorlar bilmiyrm ama guzel oluyor : ) mesela megan coupesi olan bir arkadaşım var onlar devamli toplaniyor bizde ole birsey yaparmiyiz acaba foruma bir kere daha yazmistim ama cevap veren olmamisti : (

• fsclup F kullanıcısına yanıt
    Ben daha senin kadar kilometre yapamadım ama ( 570-km) hemen hemen bende bu kilometrenin çoğunu dur kalk yaparak yaptım, şu an depo tam yarım duruyor oda dün akşam bir yerden geliyorduk tam garaja girerken yarım depoya düştü ve yol bilgisayarı doğru söylüyorsa kalan yakıtla daha 440 km. gidebilirmişim? Hemen hemen bendede 23 krş gibi, Şayet bu gerçekleşirse fevkaladenin fevkinde bir şey olur çünkü arabalarımız daha çok yeni tam randıman alabilmemiz için en az 5.000-km yapmamız lazım, ancak ondan sonra yakıtta ciddi bir düşüş söz konusu olacaktır diyorlar. Ama şu andaki konumu bile bence çok çok iyi, bir kaç fotoraf ekliyorum ordanda görebilirsin,bu arada yan basamak taktırdım sence nasıl gözüküyor bir değerlendirme yaparsan sevinirim. @fsclup

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi novinovi -- 29 Temmuz 2013; 16:58:33 >

• @fsclup- Fotoları aynı sayfaya koymayı beceremedim kusura bakma:)))
     ***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY*** ***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY***

• @fsclup- Buda yan basamak.
     ***YENİ DACİA SANDERO STEPWAY***
  • imbo İ kullanıcısına yanıt
    tedImoagyIyoutube
    Dacia Sandero Stepway 2013 Yol Bilgisayarı
    http://www.youtube.com/watch?v=_-sieBclxd0
    yol bilgisayarı olayını izah ediyor. @imbo
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.