Yukarıdaki ilk listede yazmış olduğum parçaları değiştireli henüz 1 hafta bile olmadı. Pazartesi gününe kadar kullandım. Herhangi bir sorun yoktu ancak bu sisteme göre yavaş çalışıyordu. CPUZ-ID programı ile baktığımda işlemcimin 0.8 ghz hızında çalıştığını gördüm. Bende anakartın sitesine girerek bios update için gerekli dosyaları indirdim. Flash Diski bootable hale getirerek bios dosyalarınıda flash diske attım. Sonra bios update işini yaptım ve pc 3.2 ghz hızına ulaştı. İşlem tamamlanmıştı. Ama bu seferde kurmuş olduğum Assasin'sCreed (yeni sistemdeki ikinci oyun) oyununu çalıştırdığım andan itibaren kasanın içinden acayip ses gelmeye başladı. Eski sistemde oynadığım Wolverine oyununda bile aşırı ses geliyor. Oyun oynamazsam ses yok. Bazı ağır işlemlerde de (DVD Ripleme vs) ses oluyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
sesler ısındığı için geliyor ben eski pcde assasin creed oynarken ısındığı için kapanıyordu. bios ayarlarında cpu fan spped olması lazım onu düşürebilirsin ama bu sefer ya işlemciden verim alamazsın yada sistem kendini kapatır.
Peki ne gibi bir çözüm bulabilirim? Mesela işlemcinin fanını (soğutucusunu) değiştirsem faydası olurmu?
Soğutucu değiştirmenin faydası olacaktır.Hem sessizlik sağlarsın, hem de işlemcin daha iyi soğur.Ama sesin işlemci fanından geldiğine emin misin? Ekran kartı veya diğer fanlardanda geliyor olabilir.
ayrı yetten sogutucu veya dıger sogutnu degıstır kasanı masan altına falan sıkıstırma