Şimdi Ara

YENİ:Detaylı Sennheiser CX500 İncelemesi ve CX300,EP630 karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tube Screamer Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Söz verdiğim gibi incelememize başlıyoruz. Umarım beğenirsiniz. Sorularınız olduğunda başlık içerisinde sormaktan çekinmeyiniz.

Müzik Geçmişim
    Daha önce iPod Video, Trekstor Vibez ve şimdi de iRiver Clix-2 kullanıyorum. Müzik benim için gerçekten çok önemli. O yüzden elimden geldiğince yatırım yapmaya çalışıyorum. Daha önce Sennheiser CX 300 ve Creative EP630 kullanma fırsatım oldu. CX300 kulaklığımdan birinden ses gelmemeye başladı, diğeri ise kayboldu. Ardından Creative EP630 aldım. Ancak o da Sennheiser CX 300 gibi ses kaybına uğrayınca, paraya kıyıp Sennheiser CX 500 aldım ve size burada deneyimlerimi paylaşmak için bir inceleme yapmaya karar verdim.

Dinlediğim Parçalar
    Rap dışında hemen hemen tüm parçaları dinlerim. Ancak test için bir tanesi hareketli (trance, club), bir tanesi rock ve bir tanesi de slow olmak üzere üç parça denedim. Ağırlıklı olarak ise slow ve club parçaları dinliyorum.

Teknik Veriler
    Frekans Tepkisi: 17 - 22000 Hz
    Kablo Uzunluğu: Simetrik (kulaklıklardan>ayırıcıya: 300 mm; ayırıcıdan->jaka: 800 mm)
    Empedans 16 Ohm
    Toplam Harmonik Bozulma < 0.2 %
    Ses Seviyesi (SPL) 113 dB (1 kHz, 1 Vrms)
    Jak Tipi 3.5 mm
    Transduser Tipi: dinamik

Açıklama: Elimden geldiğince açıklamaları detaylı ve anlaşılır yazmaya çalışacağım. İncelemenin profesyonellere de hitap etmesini istiyorum. Öncelikle yukarıdaki özelliklerin ne anlama geldiğini açıklamakla başlayalım.

Frekans tepkisi dediğimiz olay, gelen sesin "işlenme" aralığıdır. İnsan kulağı 16Hz ile 20000Hz arasındaki sesleri rahatlıkla işitebilir. Üstünde ve altındaki sesleri ise tamamen ihmal eder. 1000Hz'e kadar olan sesler dip (low), 1000-4000, 5000 Hz arası sesler mid(orta), 5000Hz üzeri sesler ise high( yüksekl) olarak adlandırılır. Peki bunlar ne anlama geliyor? Dip (low) sesler bizim adını "bass" diye bildiğimiz kalın tondaki seslerin verildiği aralıktır. High (yüksek) sesler ise tiz adını verdiğimiz tondaki seslerdir. Mid sesler ise bu ikisinin arasında şarkının, "dolgunluğu ile inceliği" dengeleyen sesleri kapsar. Kablo tipi kulaklık dünyasında iki çeşittir. Y (simetrik) ve J (asimetrik) olarak sınıflandırılır. J tipi kulaklıklarda, kulaklıklardan biri boynunuzun arkasından dolaşarak kulağa girmektedir. Y ise hemen hemen herkesin alışık olduğu birbirine eşit uzunlukta olan kablolardan oluşan kulaklıklardır. Empedans, kulaklık içinde kullanılan dirençler "engeller" toplamıdır. Bu değer genelde 16Ω ile 32Ω arasındadır. Yüksek Ohm değerleri standart ölçüde ses elde etmek için daha güçlü ses kaynağı gerektirirken, düşük Ohm değerlerinde standart ses elde etmek daha az güçte ses kaynağı gerektirir. Toplam Harmonik Bozulma, diğer adıyla THD, sesteki en dikkat edilmesi gereken değerdir. Standart bir seste fundamental (temel) frekanstan başka "harmonik" denen bir üst seviyede istenmeyen frekanslar da barındırabilir. Ses çıkışından (örneğin bir MP3 çalar), gelen sesin frekansı kulağınıza ulaşana kadar çeşitli harmonik değerleri katılabilir. Bu katılım, orijinal sese oranla ne kadar azsa bu o kadar iyidir. Daha basitçe ifade etmek gerekirse bu değer 0'a ne kadar yakınsa ses de o kadar kaliteli ve bozulmadan gelmiştir. Son olarak jak tipi ve transduseri açıklamak istiyorum. Jak'lar tip olarak L tipi ve dik olmak üzere iki çeşittir. Jak çıkışı olarak ise 3.5mm ve 2.5 mm şeklinde ayrılırlar. 2.5mm genelde telefonlarda gördüğümüz tip iken, 3.5mm standart mp3 çalarlarda kullanılan jak girişidir. Jaklar kaplama olarak da kalitede değişkenlik gösterir. Altın kaplama jaklar iletkenliği artırır ve daha iyi performas sunar. Ancak dikkat edilmesi gereken, piyasada bulunan 10-20YTL'lik kulaklıkların sarı renkli jak çıkışları altın kaplama değildir. Transuder, gelen analog sesi (ses kaynağından gelen ana ses) dijital sese (kulaklıklarımızdan çıkan son ses) çeviren bir sistemdir. Bir kulaklıkta en önemli unsur da budur. Sıf bu minik parça yüzünden 600-700 dolara kadar kulaklıklar satılmakta.

Sennheiser CX500 Teknik Değerlendirmesi: Sennheiser CX 500, frekans aralığıyla bir insanın duyabileceği tüm frekansları içerir bir kulaklık üretmiş. Kablo uzunluğu toplamda 1.1 metre ve hemen hemen 1.90 boyundaki birinin rahatlıkla kullanabileceği uzunlukta. THD Harmonik bozulma değeri diğer kulalıklara göre ortalama bir değerde. Ne çok yüksek ne de mükemmel seviyede düşük. Ses seviyesi diğer CX serisine göre çok az daha yüksek ve 113dB. Jak tipi olarak L tipinde 24 ayar altın kaplama oldukça kaliteli bir jak kullanılmış. Transduser tipi ise dinamik yani zamanla dinledikçe sesin iyileşebildiği bir kulaklık tipi. Diğer giriş seviyesindeki kulaklıklar gibi CX 500'de de tek bir driver bulunuyor ve daha önce anlattığım low-mid-high frekansların ayrıştırma işlemi bu driver üzerinden gerçekleşiyor.

Eller cepte, başlıyoruz
    Kulaklıkların teknik detaylarını inceleyip, CX 500 ile karşılaştırdıktan sonra artık biraz daha zevkli olan bölüme geçebiliriz. Sennheiser CX 500'ü elmasepeti.com'dan iki gün önce sipariş verdim. Siparişimin ardından kulaklığın kargoya verilmesi 2.5 saat ve bana ulaşması ise sadece 20 saat sürdü. Jet hızıyla kulaklığa kavuştuktan sonra incelemeye geçtim. Öncelikle paket içeriğine bakalım:

1. Bir adet CX 500 kulaklık.
    2. Üç farklı boyda (S/M/L), geliştirilmiş yeni kulaklık ucu adaptörü.
    3. Üç farklı boyda (S/M/L), CX300'den görmeye alışık olduğumuz standart kulaklık ucu adaptörü.
    4. Kulaklık klipsi.
    5. Kulaklık toplayıcısı.
    6. Taşıma çantası.

İsterseniz önce kutu içeriğini ve içinden çıkanları inceleyelim. Kulaklıklar çok sağlam bir şekilde, açılması zor, yüksek basınçla kapatılmış bir kutunun içinde geliyor. Kutu açıldıktan sonra hemen önümüzde CX500 kulaklığını buluyoruz. Kutunun alt kısmı kaldırıldığında, CX 500'ün kablosu ve standart tipteki kulaklık ucu adaptörleri çıkıyor. Kulaklığın sabitlendiği bölmeyi kaldırdığımızda ise altından siyah renkte bir taşıma kılıfı çıkıyor. CX 500 toplam üç renkte üretilmiş: Beyaz, Titanyum ve Siyah. Kulaklığın rengine bağlı olarak da içinden çıkan çantanın rengi değişiyor. Çanta oldukça kaliteli, deri yumuşak bir malzemeden imal edilmiş. Elinize aldığınızda işçiliği hissedebiliyorsunuz. Ağız kısmını kapatmak için bir fermuar bulunmuyor. Bunun yerine çok daha hoş olan esnek demir kızaklar yerleştirilmiş. Bu demir kızakları iki zıt yönde çekerek çantanın ağzını açıyorsunuz, bıraktığınızda ise kendisi otomatik kapanıyor.

CX 500'ün diğer rakiplerinden farkı ise yeni tipte kulaklık adaptörleriyle geliyor olması. Yine üç farklı boyda gelen adaptörler, iki katmandan oluşuyor. Müziğe kalite katıp katmadıklarını ilerleyen bölümlerde değineceğim ancak yeni üretilen kulaklık kauçukları daha doğrusu artık "silikonları"nın kalitesi değiştirilmiş. Eskiden daha bir kauçuk diye hitap edilebilecek lastik adaptörler kullanılırken, şimdi daha yumuşak silgiye benzer adaptörler tercih edilmiş.

Yeni CX serisinde (400-500) bir de kulaklık klipsi eksik tutulmamış. Kablonun Y tipi olmasından dolayı kaboların ellerinize veya başka yere takılabileceğini düşünen Sennheiser, bunu engellemek için bir klips de dahil etmiş. Klipsi kablonun istediğiniz yerine siz takıyorsunuz veya dilerseniz hiç kullanmıyorsunuz.

1,2,3... Isınıyoruz
    İşte sıra CX 500'ün neler verebildiğinde (veya veremediğinde). Öncelikle kulaklığın neler yapabildiğini anlamak ve diğer kulaklıklarla bir karşılaştırma yapabilmek için iRiver Clix 2'yi kullandım. CX 500'ü ilk kulağa taktığınızda kulaklıkların CX 300'e ve EP 630'a göre daha bir hafiflemiş olduğunu hissediyorsunuz. Ayrıca kulaklığın kablo yapısı tamamen değiştirilmiş. CX 300 ve EP 630'da görmeye alışık olduğumuz iki ince kablonun birleştirilmesiyle oluşmuş ana kablo yerine, tek bir kalın kablo yapılmış. Kablonun ayrıca dış kaplaması da değiştirilmiş. Yine CX 300 ve EP 630'da kauçuk tarzında sürtünmeden dolayı ses toplayan kablo yerine daha sert, parlak bir kablo tercih edilmiş. Denemelerimde kulaklığın dibindeki kabloyu tutmadığım sürece, kablonun başka hiçbir yerinden istenmeyen bir ses duyamadım. Yani artık sürtünmeden kaynaklı o hoşnutsuz ses artık yok. İkinci bir nokta ise, CX300 kullananların bileceği bir sorunla alakalı. CX300 ile koşarken, ya da sokakta yürürken kulaklarınızda duyduğunuz ekstra rüzgar sesi de sona ermiş! Bunda kulaklığın arka kısmının artık yuvarlak değil de törpülenmiş düz bir yüzeyde olmasının etkisi olabilir.

Yeni nesil kulak ucu adaptörleri ise sadece CX 500 ile geliyor. İki katmandan oluşan adaptörler, kulaklık adaptörlerinin kulaklık kanalına uyumu kolaylaştırılması ve izolasyonu artırması için kullanılmış. Belki de EP 630'den ve CX 300'den bu yana en büyük değişim, izolasyonda olmuş. Yeni tip adaptörlerle dışarı sesini, CX 300 ve EP 630'a göre %10 daha fazla kesiyor.

Ayrıca CX 500'e özel bir de ses seviye ayarlayıcı "attenuator" bulunuyor. Kulaklık üzerinde bulunan kumanda sayesinde cebinizde, pantolonunuzda bulunan mp3 çalarınıza ulaşmak zorunda değilsiniz. Kısaca kablodan kumanda edebiliyorsunuz. Her ne kadar bu ekstra bir direnç olsa da, yani kulaklıktaki ses sinyalinde güç kaybına neden olacak olsa da bunun önlemi amplificator yani sinyal güçlendirici eklenerek alınmış. Üzerindeki kumanda da bir ses tekerleği yerine kaydırılan bir düğme tercih edilmiş. Aşağı doğru kaydırmanız sesi kısarken, yukarı doğru kaydırmanız ses seviyesini yükseltiyor. Ancak en aşağıya çektiğinizde bile ses tamamen kesilmiyor sadece "kısılıyor". Ki bu da beklenen ve olması gereken bir şey.

Sıra Seste
    CX 500'de birçok yenilik siz CX 300 ve EP 630 kullanıcılarını bekliyor. Öncelikle basslar yani low seviye frekanslarda yapılan iyileştirmeler dikkat çekiyor. CX 300 ve EP 630'ün bass ağırlıklı kulaklıklar olduğunu bilenler bilir. Ancak bir kulaklığın "güm güm" sert bir şekilde bass verebiliyor olması onun çok iyi bir şekilde bass verebildiğini göstermez. CX 300'de basslarda yaşanan "muddy" yani dağınık basslar CX 500'de oldukça toplanmış. Bass'ın önemli olan mid seviyedeki frekanslara karışmamasıdır. Yani müzikte o seviyede bass normalde yoksa ve siz alakasız bir şekilde bass duyuyorsanız bu bassların yaygınlığından kaynaklanır.

CX 500'de basslar tamamen kendi aralığında toplanmış ve gereksiz yayvanlık giderilmiş. Amane bir tabirle, eskiden CX 300 ve EP 630 güm güm şeklinde basslar duyulurken, CX 500'de "küt küt" diye tok bir şekilde çıkıyor. Ayrıca CX 300'de ve EP630'da gördüğümüz değiştirlmeyen mazgal rengi ve şekli sizi yanıltmasın. Çünkü önemli olan bu mazgalın ardındaki değişiklikler.

CX 500 aynı zamanda ses konusunda en büyük geliştirmeyi high yani tiz seslerde gösteriyor. CX 300'lerde bulunan ve dip seviyelerde olan kalitesiz tizler bu versiyonda törpülenmiş. Kısacası teneke gibi çıkan tizler frekans aralığında iyice yayılmış ve törpülenmiş. Artık tizlerin de en az basslar kadar önemli ve zevkli olduğunu görebilirsiniz. Ancak burada belirtmem gerekir ki tiz performansı bir Westone UM2 ya da Shure 5 kadar iyi asla değil, olamaz da. Zaten beklentilerimiz de bunun olması yönünde değil. Sonuçta CX 300 ve EP 630'daki tiz performansı 10 üzerinden 3 puan ise CX 500'de bu iki katı 6 puan civarında.

Midlere gelince maalesef CX 500 yine sınıfta kalıyor. Sanırım bu Sennheiser CX serisinin tümünde rastlanan bir eksiklik. Bazılarına göre tabii bu eksiklik de olmayabilir. Mid seviyeler gerilerde kalıyor ve ben buradayım dedirtemiyor. Bu müziğin yer yer vokalin önüne geçmesi anlamına gelebiliyor. Ancak yine atalarına göre CX 500 midlerde geliştirilmiş. Yine de Türkiye'de bulabileceğiniz çok pahalı olmayan bir iem kulaklığa göre ortalama üstü bir performans bu.

Detay seviyesi ve sahne detaylandırılması denince akan sular duruyor bence. CX 500'i bu noktada kimse tutamaz. Yapmanız gereken gözlerinizi kapamanız ve müzikteki her bir enstrümanın diğer enstrümandan nasıl sıyrıldığını görmek. CX 300 ve EP 630'da bu olay neredeyse hiç yoktu. Enstrümanların birbirinden ayrılması için tüm frekansların eşit değerlerde duyulabilmesi gerekir. CX 300 ve Ep 630da dip frekansların dışında bir şey pek duyulmadığından detaylandırma çok geride kalıyordu. CX 500'de yapılan mid ve high iyileştirmeleri kendini gösteriyor gibi. Ayrı ayrı seçilen enstrümanlar da sahne detaylandırmasını beraberinde getiriyor. Gözlerinizi kapayarak hangi enstrümanın hangi yönden geldiğini hissedebilmeniz harika bir duygu.

Son olarak CX500'ün düşük seslerde göstermiş olduğu detaylarda. Hemen hemen herkesin alışık olduğu ve CX 300, EP 630 gbi kulaklıklarda gördüğümüz düşük seslerde bass'ların azalması veya yok olması sorunu bunda yok. Eğer şarkıda o anda bass duyulması gerekiyorsa duyuyorsunuz, ses ne kadar düşük olursa olsun. Ayrıca burn in denen (kimine göre psikolojik kimine göre gerçek) olayın en azından bu kulaklıklarda mümkün olduğu. Armature tipi driverlarda olmadığı iddia edilen burn in olayı dinamik driverlara sahip CX 500'de olabilir gibi gözüküyor. Ancak bunun için önerim kulaklıklarınızı gereksiz zorlamanız yerine normal ses ayarında kulaklığı bolca kullanmanız. Dileyenler riski kendilerine ait olmak üzere burn in için kullanılan "pink noise" ile deneme bulunabilirler.

Sonuç
    Sennheiser CX 500 kesinlikle CX 300 ve EP 630'dan daha gelişmiş bir kulaklık. Yüksek frekanslarda yapılan iyileştirmeler ve bass seslerinin daha derli toplu olması onu gerçekten öne çıkarıyor. Ancak fiyat/performans oranına bakarsak biraz fazla fiyatlandırıldığını söylemek mümkün. Yurtdışında bu fiyatlara bir üst seviyedeki kulaklıkları satın alabilirsiniz. Tabii garantisi olmadan. Türkiye'deki Sennheiser ürünleri Metan distrübütörlüğünde sağlanıyor. Genelde servis olarak yardımcı oluyorlar. Ülke şartlarında değerlendirilirse iyi bir kulaklık alıyorsunuz ve fiyatı da buna göre biraz daha yüksek oluyor. Zaten iyi bir mp3 çalara sahipseniz hiç beklemeyin ve kesinlikle bir tane alın. Ama ses kaynağı olarak bilgisayarlarını ya da ucuz kaynakları kullananların terfi etmesini önermiyorum. Nitekim yapılan iyileştirmeler ancak iyi bir ses kaynağına takıldığında fark edilebilir tarzda.

Sonuç olarak CX 500, üzerindeki ses ayarlama kumandasına rağmen gücünden kaybetmeyen, CX 300 ve EP 630'dan büyük ara sıyrılan, dinledikçe seveceğiniz almanızı önerdiğim bir kulaklık. Burdan bir de dikkat uyarısında bulunmak istiyorum. eBay, GittiGidiyor gibi online ikinci el sitelerde ve buna benzer diğer yerlerde bu fiyattan daha ucuza bulabileceğiniz CX 500 kulaklıkları %95 taklit veya kaliteli taklittir. Bu ürünler ile yukarıda bahsettiğim avantajları yakalamayı beklemeyin.

Diğer Resimlerle Sennheiser CX 500

Sorularınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Öncelikle hayırlı olsun demek istiyorum.

Bu güzel ürünü bu kadar ayrıntılı ve düzgün bir dille tanıttığınız için teşekkür ederim.

quote:

Yine CX 300 ve EP 630'da kauçuk tarzında sürtünmeden dolayı ses toplayan kablo yerine daha sert, parlak bir kablo tercih edilmiş. Denemelerimde kulaklığın dibindeki kabloyu tutmadığım sürece, kablonun başka hiçbir yerinden istenmeyen bir ses duyamadım. Yani artık sürtünmeden kaynaklı o hoşnutsuz ses artık yok.

EP 630 kullanıcısı olarak beni tam olarak rahatsız etmese de , sevmediğim sürtünme sesinin bu üründe giderilmiş olduğunu bilmek gerçekten güzel oldu.

Bugüne kadar Sennheiser kulaklık kullanma şansım olmasa da, ilerisi için cx300'ü düşünürken, bu incelemeden sonra önceliğim cx500 yönünde olacaktır.

İnceleme için tekrar teşekkürler, güle güle kullanmanız dileğiyle

• ellerine sağlık
    emeğe saygı
  • Bayağı ayrıntılı bir inceleme olmuş tebrikler. Bu kaliteli kulakiçi kulaklıklara bayılıyorum ama bir o kadar da bakım istiyor. Gün aşırı başlıklarını temizlemek vs. E okadar da olsun tabi. Kulakta rahat duruşu, kulağı belli bir zaman geçtikten sonra bile yormayan, aksine sanki hiç takılı değilmiş gibi olmalarına değer.
  • ben yaklaşık 1 saat önce sanalmarketim den 1 tane sipariş verdim 188 ytlye.bende konu açmıştım 2 günden beri malesef kimse yardımcı olmamış kendi çabalarımla yabancı ve türk siteleri olsun bayağı bir araştırmasını yaptıktan sonra aldım.inceleme için teşekkürler.Ama başkalarının sorunlarına da yardımcı olmanızı öneririm herkese bu lafım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kernell

ben yaklaşık 1 saat önce sanalmarketim den 1 tane sipariş verdim 188 ytlye.bende konu açmıştım 2 günden beri malesef kimse yardımcı olmamış kendi çabalarımla yabancı ve türk siteleri olsun bayağı bir araştırmasını yaptıktan sonra aldım.inceleme için teşekkürler.Ama başkalarının sorunlarına da yardımcı olmanızı öneririm herkese bu lafım

188 YTL çok ucuza almışsınız. Sanırım havale ile aldınız. Maalesef bu kadar para verip de inceleme yapan çok az kişi var. Ülkemizin durumu malum. Elimden geldiğimce teknik ve yüksek kalitede bir inceleme yapmaya çalıştım. Atladığım noktalar olabilir. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Shadow_Shooter

quote:

Orjinalden alıntı: kernell

ben yaklaşık 1 saat önce sanalmarketim den 1 tane sipariş verdim 188 ytlye.bende konu açmıştım 2 günden beri malesef kimse yardımcı olmamış kendi çabalarımla yabancı ve türk siteleri olsun bayağı bir araştırmasını yaptıktan sonra aldım.inceleme için teşekkürler.Ama başkalarının sorunlarına da yardımcı olmanızı öneririm herkese bu lafım

188 YTL çok ucuza almışsınız. Sanırım havale ile aldınız. Maalesef bu kadar para verip de inceleme yapan çok az kişi var. Ülkemizin durumu malum. Elimden geldiğimce teknik ve yüksek kalitede bir inceleme yapmaya çalıştım. Atladığım noktalar olabilir. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.

evet havale ile aldım 0.70 ytlde havale masrafı aldılar..cevabın için teşekkürler.bi konu açmıştım orayı bi okup cevap yazarsan çok sevinirim.diğer modeller hakkında bilgin yoksa hiç önemli değil.ilgilenmen önemli.

http://forum.donanimhaber.com/m_28109226/mpage_1/key_//tm.htm#28109226

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kernell -- 30 Kasım 2008; 21:56:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş gerçekten.. cx500'ün orjinalliği ilk bakışta taşıma çantasından hemen anlaşılıyor.. Yanlız cx300 ve ep630'ü eşit tutarak cx500'le mukayese etmek hata olmuş biraz.. Çünkü cx300, ep 630'dan çok daha dengeli ve kulağı yormayan bir kulaklık.. cx300'ün basları daha dinamik ve ep 630 kadar aşırı ve boğuk değil.. Hiç olmazsa cx300'de midler hissediliyor..
    Ben de cx500'ü fuarda sennheiser standın da dinleyip,test etmiştim;gerçekten anlattığın gibi;çok farklı ses tonlaması var.. Baslar daha toparlanmış.. kısık seste baslar kaybolmuyor..
    Tabi ses yalıtımı da biraz daha iyi gibi.. (Ben de iriver t60 ve samsun t9'la kısıtlı bir zamanda test ettim)
    Ben sahte bir cx500 almıştım;pek memnun kalmadım.. Bir tane orjinal cx500 mutlaka alacağım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 30 Kasım 2008; 22:20:54 >

• bu paralar çok ciddi paralar. cx500 maalesef yapısı itibari ile çift armatürlü modellerin gerisinde kalmaya mahkum. keşke biraz riske girerek yurtdışından alsadınız.

bayram arifesinde pek sorun çıkmıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.trust

bu paralar çok ciddi paralar. cx500 maalesef yapısı itibari ile çift armatürlü modellerin gerisinde kalmaya mahkum. keşke biraz riske girerek yurtdışından alsadınız.

Yurt dışında da çok sahte ürün var.. özellikle ebay da.. store.apple olsa güvenilebilir..
    http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/ipod_accessories/headphones?mco=MTMyNzU5

• quote:

Orjinalden alıntı: frux

quote:

bu paralar çok ciddi paralar. cx500 maalesef yapısı itibari ile çift armatürlü modellerin gerisinde kalmaya mahkum. keşke biraz riske girerek yurtdışından alsadınız.

Yurt dışında da çok sahte ürün var.. özellikle ebay da.. store.apple olsa güvenilebilir..
    http://store.apple.com/us/browse/home/shop_ipod/ipod_accessories/headphones?mco=MTMyNzU5

dr. trsut haklı eğer yetkili bir yerden alırsan earphonesolutions gibi sahte olmaz.

@dr.trust
    cx500 ile çift armature kulaklıkları karşılaştırmak zaten saçmalık olur. Ama benim gönlümde sürekli bir westone um2 var. şu an westone 3'ü çıkarmış durumda. üç driver ve her frekans aralığına dedicate edilmiş özel bir driver mükemmel bir teknoloji. Gümrük konusundan çok korktum. Artı taksit de sorun olunca buradan almayı uygun gördüm.

• işte audio konusunda ucuza kaçmamak lazım. emin olun ki o westoneları alacaksınız. ben neler aldım sattım şimdiki sisteme ulaşmak için ancak öyle akıllandım. sırf mp3 playerlar'a verdiğim parayla benchmark dac-1 alırdım =)

eğer kafanızda westone3 varsa earphonesolutions'tan bir delilik yapıp alıverecektiniz. (çok yardımcı oluyorlar, gift yazıyorlar,180 dolar üstüne kargo yok vs vs)

çünkü bunu kesinlikle satmak isteyeceksiniz bir süre sonra, kalitesiyle kalitesizliğiyle bir alakası da yok söylediğimin. insanın içine o kurt düştüğünde yavaş yavaş kemiriyor insanın içini.

bir de pro audio'nun şöyle bir avantajı var, değer kaybetmiyor aldığınız ürünler. hd650'nin fiyatı senelerdir aynı. super.fi'ler aldığımdan beri kablosu değişti fiyatı değişmedi.

bir an önce satın bence cx500'ü, yapın bi delilik alın westone3'ü =) gümrükten korkmayın. bayram arifesinde halledersiniz işinizi her türlü.

• quote:

işte audio konusunda ucuza kaçmamak lazım. emin olun ki o westoneları alacaksınız. ben neler aldım sattım şimdiki sisteme ulaşmak için ancak öyle akıllandım. sırf mp3 playerlar'a verdiğim parayla benchmark dac-1 alırdım =)

eğer kafanızda westone3 varsa earphonesolutions'tan bir delilik yapıp alıverecektiniz. (çok yardımcı oluyorlar, gift yazıyorlar,180 dolar üstüne kargo yok vs vs)

çünkü bunu kesinlikle satmak isteyeceksiniz bir süre sonra, kalitesiyle kalitesizliğiyle bir alakası da yok söylediğimin. insanın içine o kurt düştüğünde yavaş yavaş kemiriyor insanın içini.

bir de pro audio'nun şöyle bir avantajı var, değer kaybetmiyor aldığınız ürünler. hd650'nin fiyatı senelerdir aynı. super.fi'ler aldığımdan beri kablosu değişti fiyatı değişmedi.

bir an önce satın bence cx500'ü, yapın bi delilik alın westone3'ü =) gümrükten korkmayın. bayram arifesinde halledersiniz işinizi her türlü.

Westone 3 $400 fiyatında. Bunu ancak gözüm dönerse verebilirim ama şu an için sorunum yok. Zaten bu ücrette bir şey kesin gümrüğe takılır. Bildiğim bayram tarifesinde sınır €300 çekiliyor. Bu durumda bile gümrüğe takılabilir. cx500'ler bana bir süre kadar daha eşlik edecek ama dediğiniz gibi bu tarif edilemez bir tutku. Her yeni üründe şarkılarda keşfettiğiniz yeni detaylar ve onca farklı deneyim çok mutlu ediyor insanı. Benim gibi bu alanlara ilgi duyan ve araştıran birilerini görmek beni çok mutlu etti.

• süper bi detaylı anlatım. alıyorum bu hafta. arıyordum ne alsam diye ve sonunda ne alıcağımı biliyorum ;)
  • Güzel inceleme teşekkürler.
  • bende Vmoda vibe'ım bozulduktan sonra cx500 aldım. Daha öncesinde de cx300 vardı. Gerçekten anlattıklarına tamamen katılıyorum Başka bir forum sitesinde uzun uzun düşüncelerimi yazmıştım. Hemen hemen aynı şeyleri düşündürmüş bu kulaklık bize...
    Ekstra bilgi olarak -Vmoda vibe kullanan biri olarak; V-moda vibe da hasas ve iyi bir kulaklık, lakin cx500'e göre biraz daha zayıf ve güçsüz kalıyor.
    Ben elmasepeti'nin bayiisi olan bir yerden aldım (Ankara Karum) daha 2, 3 aylık bir mazisi var. Lakin benim şanssızlığım alırken fazla incelememiştim. Sesle ilgili hiç sıkıntım yok ama sağ ve sol kablonun birleşim noktasının tam altında yarım santimlik ince bir yarık vardı. Metan'a gönderdim. Önce kablonun zorlama sonucu olduğunu söylediler. Rica ettim tekrar incelemelerini.. Çünkü fabrika hatası, bu güzellikte bir kulaklığı nasıl hor kullanır insan. Umarım sorun çıkmazda yeni cx500'ümü gönderirler...
    ve eğer Metan garantili bir ürünle ilgili sıkıntınız varsa. Metan'a direk postayla kendiniz gönderin. Çünkü elmasepeti aracılığıyla çok uzun sürüyor benim ki 2 hafta sürdü..

• Shadow_Shooter S kullanıcısına yanıt
    Hacı CX500'de müzik vokalin önüne geçiyor derken neyi kastediyorsunuz? Enstrümanlar önde vokal arkada mi demek yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.