Şimdi Ara

Yeni doğan bebeğe din dayatması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tek islam için demiyorum dünyanin neresine giderseniz gidin bu geçerli yeni doğan bebeğin kimliğine dinini yazmak cok sacma bence yapilmamali cocuk belli yastan sonra tercihine gore istedigini yazdirmali ateist deist oldugu bile yazilmali tek islam ve türkiye icin demiyorum bunu.

Cocuk dogdugunda ailesi ne ise onu yaziyorlar sorsan dünyada 5 milyar hristiyan 2 milyar müslüman var ama sadece devlet kayitlarinda bunun yarisi kimlikte farkli gercek inancta farklilar.

Eminim Hz.Muhammed zamaninda kimlik denen sey icat olsaydi oda bunu yapar ve desteklerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rain0 -- 22 Aralık 2016; 23:58:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Eğer çocuğa din eğitimi vermezsen kendisi hiç seçme eğiliminde olmaz çünkü gereksiz görür ve dini olmadan devam eder hayatına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rain0

tek islam için demiyorum dünyanin neresine giderseniz gidin bu geçerli yeni doğan bebeğin kimliğine dinini yazmak cok sacma bence yapilmamali cocuk belli yastan sonra tercihine gore istedigini yazdirmali ateist deist oldugu bile yazilmali tek islam ve türkiye icin demiyorum bunu.

Cocuk dogdugunda ailesi ne ise onu yaziyorlar.

Dünyanın her yerinde öyle bir şey yok. Mesela Azerbaycanda kimsenin (yetişkin ve ya bebek) kimliğine din yazılmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • diego dur allahını seversen sende zaten ortalık karışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 22 Aralık 2016; 23:58:40 >
  • Dunyanin hicbir ulkesinde din hanesi yoktur, turkiye gibi ucuncu dunya ulkelerinde gorulen bir seydir.

Avrupa'da tasinirken vs. sorulur cunku katolik iseniz bazi yerlerde kiliseye vergi verirsiniz. Onun disinda belirtmek istemiyorum derseniz de kimse gikini cikarmaz, iplemez cunku.
  • Her işi bitirdik bu kaldı. Yeni kimliklerde din hanesi yok. İsteğe bağlı.
  • Sebebi özgür düşünceden korkudur, başka bir açıklaması yok.

Din hanesidir, küçücük çocuklara dayatılan Kuran kursudur, zorunlu Sünni İslam dersidir vesaire; hepsi bu amaca yönelik.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.