merhaba dostlar. konuya hiç hakim değilim. şimdi benim annemin 3 kardeşi var. yani 4 çocuklar, 2 si kız. dedemler anneme ve teyzeme evlerin tapusunu vermedi ama dayımlara birer tapu verdi. şimdi 2 daire var ortada , benim yanımda bu konunun muhabbeti dönmedi ama bunlara biz ölünce alacaksınız denmiş, erkek kardeşler yani dayimlarda onaylamiş ama ortada ne bir imza var ne belge. şimdi bunlar ölünce o 2 evde erkek kardeşlerde hak iddia edebilir diye biliyorum. yani annemlerin hakkida 4 e bolunur sanirim yanlissam duzeltin. bunu engellemenin yolu nedir? ben anneme ve teyzeme tapulari ustlerine almalari gerektigini soyluyorum ama biraz dinciler bunlar. bunlar oldugunde , digerleri ortak olmaya kalkarsa onlarin hakkini daha onceden aldigini bir sekilde kanitlayabilir miyim? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
miras kadın erkek çocuk ayrımı ve diğer mesele
-
-
Türk Medeni Kanunu’na göre, dedelerinizin vefatı durumunda miras, anneniz, teyzeniz ve dayılarınız arasında eşit olarak bölünür, sözlü vaatlerin hukuki bir bağlayıcılığı yoktur. Dayılarınıza daha önce tapu verilmiş olsa bile, anneniz ve teyzenizin hakları saklı pay kapsamında korunur. Bu durumu engellemenin en kesin yolu, dedelerinizin hayattayken söz konusu evleri anneniz ve teyzeniz adına tapuya devretmesidir. Alternatif olarak, noterden resmi bir miras sözleşmesi düzenlenebilir. Dayılarınızın haklarını daha önce aldığını kanıtlayacak yazılı belgeler veya şahitler varsa, ileride doğacak uyuşmazlıklarda anneniz ve teyzenizin lehine kullanılabilir. Tapu devri yapılmazsa, vefat sonrası yasal hakların korunması için hukuki süreç gerekebilir; bu nedenle, resmi adımların atılması önemlidir. Avukat desteği almanız süreci daha güvenli hale getirir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X