Şimdi Ara

Yeni DVDRW bağladım. Format Atamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayarımda normalde bir tane DVDRW sürücüm vardı. Bozulup kapağının sürekli sorun vermesi ve bazı dvd'leri okumamasndan dolayı yeni bir dvd rw sürücü aldım ve bilgisayara bağladım.. Format atmak için cd'yi taktım. Bios'dan ayarı yapmama rağmen cd'yi okumuyor. Eski sürücü bozuk olduğu için oraya takamıyorum. Bilgisayar içinde yeni DVDRW'ı öne almak, aktif etmek için vs. o tarzda birşeyler yapmam gerekiyor mu ??

Bu konuda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler :)

• O cd yi başka pc de denedinizmi?
  • arkadaşım öncelikle şunu sorayım eski sürücünü pc den söktün mü? eger söktüysen yeni dvd rw den boot edip format atman lazım eger sen üstündeki sürücüyü sökmeden (yani bozuk olanı) format atmaya çalışıyorsan olmaz
    sebebi biosun halen ilk cd room sürücü olarak eskisini görmesidir.
    bu sebeple eskisinden kabloyu söküp yenisini tek başına kullanmalısın yada biostan birden çok sürücü oldugunda hangisinin ilk kullanılacagına
    dair bir menü olması lazım oradan yeni aldıgın dvd rw yi ilk yapıp save etmen gerekir (bu first boot sürücüyle aynı ayar degildir) buradan
    sadece hangi sürücüyü ilk kullanıcagını seçersin kolay gelsin
  • Benim eski sürücü IDE olark bağlı ama yeni sürücüm Sata olarak bağladım. Bundan dolayı bi sorun olabilir mi ??
  • Taix

Öncelikle bios'da
    STANDART CMOS FEATURES menüsüne girip yeni sata dvdwriter'ın o listede görünüo görünmediğine bak.
    Sonra BOOT SEQUENCE ya da BOOT PRIORITY bölümünden bu sata yazıcıyı ilk sıraya getirmen gerekiyor.
  • STANDART CMOS FEATURES menüsüne girdim ama yeni taktığım sata dvdwriter listede görünmüyor..
  • Hmm...
    Anakart ve dvd writer marka modelini söyler misin lütfen?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Master/Slave Ayarı yaptınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harimole -- 8 Mart 2009; 23:17:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Taix

yeni sürücüm Sata olarak bağladım.

quote:

Orjinalden alıntı: Harimole

Master/Slave Ayarı yaptınmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 8 Mart 2009; 23:21:24 >
  • DvdWR => Samsung ODD DVD-RW SN-S223F SATA SİY

Anakart => Micro-Star International / MS-7222 2.00
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

Orjinalden alıntı: Taix

yeni sürücüm Sata olarak bağladım.

quote:

Orjinalden alıntı: Harimole

Master/Slave Ayarı yaptınmı?

Görmemişim
  • Hangisi bunlardan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 8 Mart 2009; 23:25:49 >
  • Bağlantılarını tam yaptın di mi?
    BIOS da(Integrated peripherals->SATA Devices Configuration)
    bölümünde ne yazıyor?
    Combined
    Enhanced
    gibi?
  • Bağlantıları tam yaptım. Hatta cd takıp kullandım bilgisayarda...

Integrated peripherals'a giridm ama Sata Devices Configuration yok..

VIA ONChip PCI Devices
    IDe Devices Configuration
    I/O Devices Configuration var....
  • Windowsda yeni aldığın SATA DVD WRITER cd taktın çalıştı ama BIOS da göremiyorsun.Bana bunu mu diyorsun?
  • Evet söylediğiniz yerde yok görünmüyor. Bende 2 tane harddisk var. Birisi sata diğeri ıde onlarla çakışmış olabilir mi
  • IDe Devices Configuration
    ekranında yazanları bana söyler misin sana zahmet?
    Ayrıca standart cmos features bölümünde sata harddiski görebiliyor musun?
  • Dün harddisklerin ve dvdwrların sağlam bağlanıp bağlanmadığını kontrol ediyordum. Ama IDE harddiski alıp kablolarına bakarken yanlışlıkla alt tarafını demire değdirdim ve ondan sonra çalışmamaya başladı. Sabah onu başka bilgisayarda denedim ve orada da çalışmadı. Galiba yanmıştı ve yarın garantiye vericem :( Bugün başka bi tane IDE harddisk buldum. Eski Ide dvd ve yeni sata dvdyi, sata 160lık ve ıde 10gblık harddiski taktım ve 10gblık harddiske windows kurdum eski dvdnin cdyi okumasıyla. Format attıktan sonra baktım ki yeni aldığım dvdwriter ve 160lık sata harddisk i bilgisayar okumuyor. Ne yapmam gerekiyor acaba ???
  • Bios update yapacaksın. Ama sende bu şans varken bilemiyorum.Via chipsetlerden her zaman nefret etmişimdir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.