Şimdi Ara

YENİ EHLİYET , ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (ANA KONU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
7
Favori
15.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Saat 4:45 e randevu aldım.4:55 te içerideydim sistem kapandı dediler.Herkes zaten çantasını falan almış gidiyordu.Böyle çalışıyorlar ona göre gidin en son saate randevu almayın:)
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Hocam aile hekiminiz sağlık raporu vermiyorsa özel sağlık merkezlerinden alabilirsiniz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Hepsi dışarıya para kazandırma peşindeler.

• Yeni tip sürücü belgesi alacağım ama eskisi kayıp. Hangi kapsamda işlem göreceğim?

1- ZAYİ VE YIPRANMA NEDENİYLE YENİLEME İŞLEMLERİ mi?
    2- ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ mi?

Bilgi olan var mıdır?
  • chips kullanıcısına yanıt
    Zayi olarak basvuracaksın.Tabi cezasıda var zayinin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşlemi yaptırdım.
    Benim gibi bilgi arayanlar için gelsin.
    Eski ehliyet olmasa da, yeni tip ehliyet toplam 15 tl ye alınabiliyor.
  • yeni sistemle randevu alabilen var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eski tip ehliyeti yenisiyle değiştirmek için 13+2 TL yatırılacakmış.
    https://ivd.gib.gov.tr den 13 Tl (sürüceü belgesi değerli kağıt bedeli) yatırılabiliyor.

2 TL'yi (Polis Vakfı için) nereden yatıracağız? İlla ki bankaya ya da vergi dairesine mi gitmek lazım? Online ödeme yok mu?
  • yeni ehliyetleri ptt getirdiği zaman herhangi bir yakını teslim alan var mı illaki başvuru sahibine mi teslim ediyorlar ?
  • Şimdi alırsak geçerliliği 5 sene mi olacak? Öyleyse son sene almak daha mantıklı olmaz mı?

• Arkadaşlar bildiğiniz gibi eski b sınıfı sürücü belgesi sahipleri D1 sınıfı araçlarıda kullanabiliyor ve bu hakkımız yenilenen sürücü belgeleri içinde geçerli. B sınıfı sürücü belgesini yenileyen arkadaşlardan rica etsem yenilenen sürücü belgesinde D1 yazıp yazmadığını kontrol edebilir misiniz?
  • Mesajınızı hortlatayım. Biliyorsunuzdur 31.12.2022 son tarih olarak açıklandı:) "6ay-1sene" diye az bile tahmin etmişsiniz:) Hatta daha da uzatılır mı bilmiyorum. Ama o zamanlar yenilemiş olsaydım şimdiye 5-6 senesi boşa gitmiş olacaktı. Bir ara gidip yenileteceğim artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gozcelik -- 28 Mart 2022; 14:57:21 >
  • Sizce tekrar ertelenir mi? Eski ehliyetleri önümüzdeki senede kullanmaya devam edebilir miyiz?

• coderMX C kullanıcısına yanıt

2024 sonuna kadar uzadı

• Teşekkürler, şimdi haberim oldu. 2024 yılı sonuna kadar uzatılmış

Karayolları Trafik Kanunu gereğince ehliyet yenileme son tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlenmiştir. Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik süresi 31 Aralık 2024 olduğu için hâlâ eski tip sürücü belgesine sahipsen bu tarihe kadar ehliyetini yenilemelisin.

sigortam.net
    Ehliyet Yenileme Ücreti ve Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler
    https://www.sigortam.net/ehliyet-yenileme

---------------------------------------------------------------------------------------------

19.10.2022
    Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımız tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

Genel Müdürlüğün açıklamasında, Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 1 Ocak 2016'da yürürlüğe giren geçici 10'uncu maddesi uyarınca değiştirilmesi zorunlu olan sürücü belgelerinin değiştirme işlemlerinin 5 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği ve bu sürenin Bakanlığımızca uzatılabileceği belirtildi.

www.icisleri.gov.tr
    Ehliyet Yenileme Süresi Uzatıldı
    https://www.icisleri.gov.tr/ehliyet-yenileme-suresi-uzatildi

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.