Şimdi Ara

YENİ EHLİYET , ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGESİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ (ANA KONU) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
135
Cevap
7
Favori
15.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kan grubu eski tip ehliyetin üzerinde yazıyorsa yine de kan grubu kartı almak gerekiyor mu ? Normalde ehliyetimi değiştirmezdim ama 5 yıl önce ehliyet çamaşır makinesinde yıkandı. Fotografın üstündeki mürekkep akmış. O zamandan beri böyle kullanıyorum. Kimse çevirmedi ama çevirdiklerinde sıkıntı çıkarırlar diye nüfüs cuzdanımıda yanımda tasımaktan bıktım. Bu kadar zamandır değiştirmeme sebebimde yeni ehliyet ha çıktı ha çıkacak diye beklemekten değiştirmedim.
  • Lütfen kesin bilenler yazsın. Tahminden yola çıkarak yorum yapılmasın:

Ehliyet yenilemeler konusunda Konya şu anda çalkalanıyor. B sınıfı sürücü belgesi harcı yeni yılda 381,70 lira olacak diye, millet panik halinde çevre ilçelere gidiyor.
    Oysa bildiğim kadarıyla bu tutar yalnızca yeni ehliyet alanlar için geçerli. Doğrusu nedir?
  • chips kullanıcısına yanıt
    ÖNEMLİ DUYURU
    Son günlerde sosyal medyada; “2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL. civarında bedel ödeyerek alınacağı” şeklinde haber ve duyurular paylaşılmaktadır. Sürücü sağlık raporları; “Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik” hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir. Sosyal medyadaki haberler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.!!!
    ------EGM ANASAYFASINDAN---ALINTI
    Özel hastanede 60 TL'ye aldım raporu. Devlette o bahsettiğiniz rakamlar imkansız.
  • arkadaşlar selam
    sağlık ocagından saglık raporu alırken kaç tane fotograf ıstıyorlar ve sağlık ocagınadamı bıometrık fotograf vermek zorundayız ??
  • iyi günler vakıf bedeli için 13+2 tl verildiğini unutmuştum, 20tl olarak aklımda kalmıştı 20tl olarak yatırdım.Bu işlem geçerli olur mu?Geçersiz isr ne yapmalıyım?Yardımınız için şimdiden teşekkürler

not:ilk defa sürücü belgesi alıyorum
  • İlk defa ehliyet alacağım, sağlık raporumda kan grubum yazıyordu tekrar kan kartı almama gerek var mı?
  • Mustang2007 kullanıcısına yanıt
    6. Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Yazılı beyan da verebilirsin. İlla kan grubu kartı alacaksın diye birşey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AsTraLL A kullanıcısına yanıt
    Sağlık raporunda yazıyor hocam gerek kalmayacak galiba teşekkürler

Evet o şekilde bende B+E ye D eklettim yeni yıl zamlı olacak diye aydından aldım 2017ye bıraksaydım zamlı olacaktı harcırahı 2016da yatıranlarda vergi dairesine zam farkını yatıracaklar kurs bu şekilde açıkladı

• serkanjk kullanıcısına yanıt
    Sağlık ocağı normal vesikalık alıyor benim tarihi geçmişti bi tane götürdüm yenileme için ama ilk defa için hatırlamıyorum

• Ehliyet yenileme için sağlık raporunu veren kişiler yeterince muayene ediyorlar mı yoksa zaten ehliyetin var diye direk rapor düzenliyorlar mı?
  • Ehliyet yenileme için randevu şartmı 3 ay sonraya veriyo netten emniyete gidip direk başvuru almıyolarmı?

• 20 şubata randevu aldım. Sağlık raporunu 2016 aralık ta almıştım sıkıntı olurmu.

• Merhaba,
    arkadaşlar sürücü belgesi için ben aile hekimliğinde sağlık raporumu ücretsiz bir şekilde aldım.

@ProduceR.
    Aile hekimliğinde muayene edilmedim.
    Yeni tip Sürücü belgesi için sağlık raporu alma isteğimi belirttim. Tabii aile hekiminiz genel durumunuza bakıyor. İstediğiniz raporu vermeden önce sağlık durumunuza ait beyan formunu doldurmanızı istiyor. Siz bu formdaki soruların karşılığı olan evet/hayır bölümlerine tik atıyorsunuz. Alt tarafı sağlık durumunuzu kendinizin beyan ettiğinize dair imzalıyorsunuz.
    Yakın zamana ait göz muayeneniz varsa ve gözlük reçeteniz bulunuyorsa sizi göz muayenesi için sevk etmiyorlar. Göz muayenesi olmayanları sevk edebiliyorlarmış. Benim bir hafta öncesine ait göz muayenem ve gözlük reçetem olduğu için 5 dakika içinde Sürücü belgesi sağlık raporumu aldım.

@radko
    Sürücü belgesi için randevu almanız şart. Randevusuz giden bir kaç kişiyi geri çevirdiklerini gördüm.

@bitsede gitsek mi
    Sağlık raporunun 6 ay geçerliliği mevcut.

Sürücü belgesi yenilemek için yatırılması gereken 13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payını ise Halk Bankalarından yatırabilirsiniz. Halk Bankası İkisini de tahsil ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 14 Şubat 2017; 0:8:1 >

• balabanraca kullanıcısına yanıt
    Ee nolcak peki 5ay sonraya veriliyo randevu?

Emniyetteki tanıdıkları bu konu için devreye sokcam sanırm.

• radko kullanıcısına yanıt
    Tanıdık varsa olabilir. Bir kişinin sırası olmadığı halde komiser yardımcısı ile konuşup işlemlerini yaptırdığını gördüm.

Ben 7 şubat günü, 15 şubat a randevu aldım. Kuzenim aynı gün 10 şubat a almıştı.
    Gün içinde ara sıra randevu alma ekranını yenilerseniz, yakın tarihe randevu çıkma olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balabanraca -- 14 Şubat 2017; 0:18:5 >
  • Sağlık raporunda biyometrik olmayan foto var, ama başvuru için biyometrik fotom hazır. Bunda sorunla karşılaşan oldu mu? Genelde memurlarımız bu konularda kıllık çıkarmayı seviyor, şimdi 1000 yıl sonrasına da olsa randevu almışken uğraşmayalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın bende değişiklik için emniytte olacagım bakalım neyle karsılasacagım..ücreti ödedim resim tamam saglık raporu tamam ..
  • Merhaba, ehliyetim C sınıfı. Yenilerken B grubu isiyorum diye sözlü beyanımla yeni ehliyeti B grubu alabilir miyim ?

Not: 5 yılda bir yenilememek için. C ye ihtiyacım yok

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.