elimde bulunan 8600gt yavaş yavaş yeterliliğini kaybetmeye başladı benim için. elime belli miktar para geçmişken değiştirmek niyetindeyim. psum 470 watt ve onu değiştirmeden , maksimum 190-200 milyon vererek bir ekran kartı almak istiyorum. paramın sonuna kadar kullanma niyetinde değilim , o yüzden bu aralıkta bir fiyat/performans kartı almayı düşünüyorum.
ilk düşüncem ati 4670 idi. sonrasında biraz daha zorlarsam 9600 gt ayarına çıkabildiğimi gördüm. en üst durak ise 4770 şu anda.
bu 3 kart arasında çok büyük fiyat farkları yok gibi ve performans olarak 4770 önde gözüküyor.
sorularım :
- 470 watt psu ile bu ekran kartlarında sorun yaşar mıyım? (şu anda 8600gt 350 watt psu ile çalışıyor) - bu 3 kart arasında hangisi daha mantıklı bir tercih olur (çok yüksek seviyede grafik hastalığım yok , ayrıca ekranım crt olduğundan çok büyük çözünürlük ihtiyacım da yok) - bu ifyat aralığında başka bir kart öneriniz var mı?
sanırım 200 lira civarına en uygun kart gts250 olucak gibi.
1124 çözünürlükte hayli hayli performans alırım herhalde değil mi? zaten oynadığım oyunlar genelde MMO , call of duty oynadığım zaman da aman aman bir grafik ihtyiacı hissetmiyorum. 8600gt min cod4 de verdiği grafik performans bana hayli hayli yetiyordu. gts250 herhalde hayli hayli yeticektir bana?
O fiyata alabileceğiniz en güçlü karttır ve iyi karttır. Hiç endişeniz olmasın. Güç üniteniz de yeterlidir.
4850 ve GTS250 aynı denilebilicek kartlar tek farkları GTS250 çok daha serin çalışıyor. Unutulmaması gereken bir konu da physx destekli oyunlarda zaman zaman fark atabildiği. Acaba sürekli mi deseydim...