Şimdi Ara

Yeni Ekran Kartı için Bir kaç soru Acil :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ekran kartımı değiştirmek istiyorum fakat kafamda bir kaç soru var. Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkür ederim. Bu arada şuan ki ekran kartım geforce 9500 gt.
    1-> Yeni ekran kartı ana kartıma uyacak mı? (ana kart kutusunun üzerinde PCI Express x16 ve PCI express x1 yazıyor)(şu anki ana kartım:ASUS M2A74-AM SE)
    2-> Yeni alacağım ekran kartı 2. el olacak. R9 270 ile GTX 560 Tİ arasındayım. Hangisini almalıyım?
    3-> Bu ekran kartları kaç watt lık psu'ya ihtiyaç duyar?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (:

• setiherious S kullanıcısına yanıt
    İşlemciniz iyiyse bahsettiğiniz ekran kartları olur. 500 w yeterli olur.
  • 1- Ekran kartı uyar anakarta sıkıntı çıkmaz.
    2-R9 270 açık ara öndedir ve daha yeni bir karttır.
    3-R9 270 için sisteminizde 500w güç kaynağı bulunması gerekir. Tabi kaliteli,verimli bir güç kaynağı lazım. Sizin güç kaynağınızın modeli nedir?
  • hknkck kullanıcısına yanıt
    İşlemcim iyi sayılmaz ama değiştirmeyi düşünmüyorum. İşlemcim: amd athlon ii x2 250 3.02 Ghz.
  • Veziri_Azam kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağım şaka gibi 200 watt yani değiştirmem şart. Güç kaynağı önerisinde bulunursanız sevinirim :)
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-smartpower-80plus-bronze-550w-guc-kaynagi.html

güç kaynağı olarak bu modeli tercih edebilirsiniz.
  • Bu arada o işlemci r9 270'e darboğaz yapacaktır daha düşük bir ekran kartı almanız gerekecek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    radeon için bi soru
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İşlemci ne gibi sıkıntılar çıkartır? Yardımınız için teşekkürler bu arada :)
    Darboğaz yapar buna bağlı olarak oyunlarda yeterli verimi alamazsınız , paranız boşa gitmiş olur. Size şöyle örnek vereyim. Aşağıdaki işlemcinin kaldırabileceği en son ekran kartı bahsettiğimiz R9 270 modelinin bir üst versiyonu r9 270X 'tir. Bunu üstünde kartlar alınırsa darboğaz olur fps düşüşleri yaşanır.

İşlemci :

http://www.vatanbilgisayar.com/amd-athlon-x4-840-soket-fm2-31ghz38ghz-boost-4mb-onbellek-65w-28nm-islemci.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veziri_Azam -- 25 Ocak 2016; 18:19:14 >
    Maddi bakımdan bütçem kısıtlı olduğu için işlemciyi değiştirebileceğimi düşünmüyorum. İşlemciyi değiştirmesem ne kadar zararda olurum. Ya da bu işlemciye göre ekran kartı önerebilir misiniz?
  • Dusuk kart alicaksaniz nvida almayin kesinlikle
    Yuksek kart alacaksanizda nvidia alin 980 980ti veya titan x

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Zararda olmassın, sadece ekran kartını tam performansta kullanamazsın, şimdi ekran kartını alırım ama ilerde de işlemciyi biraz yükseltirim dersen gayette güzel olur, darboğaz seni zarara sokmaz, kalkıpta gtx 980 almayacaksın. r9 270 bence uygundur. Tabi güç kanağınında değişmesi lazım, mesela;
    http://www.hepsiburada.com/high-power-plus-500w-80-aktif-pfc-guc-kaynagi-hpc-500-g12s-p-BD101271

• Mesela Athlon II X4 635 yada 640 alabilirsin anakartınada uygun, 635 kullandım gayette yeterli bir işlemci, + soğutucuyla ufak bir overclockla rahatça kullanabilirsin, 2. el fiyatı 100-150 tl arasında
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpikalpi

Zararda olmassın, sadece ekran kartını tam performansta kullanamazsın, şimdi ekran kartını alırım ama ilerde de işlemciyi biraz yükseltirim dersen gayette güzel olur, darboğaz seni zarara sokmaz, kalkıpta gtx 980 almayacaksın. r9 270 bence uygundur. Tabi güç kanağınında değişmesi lazım, mesela;
    http://www.hepsiburada.com/high-power-plus-500w-80-aktif-pfc-guc-kaynagi-hpc-500-g12s-p-BD101271

Ekran kartını tam performansta kullanamayınca zararda olmuyorsa kâr da mı oluyor? Arkadaşın bütçesi kısıtlıymış ve işlemcisini değiştirmek istemiyor bu durumda r9 270 niye alsın.

• Sanırım r9 270 ve psu alıp seneye de işlemciyi değiştirmeyi planlıyorum. Yardımlarınız için gerçekten çok teşekkürler :) iyi günler iyi forumlar :)
    Özel mesaj attım oradan bu konu hakkında sizle görüşelim.
  • Özel mesajda görüşme isteği neden acaba merak ettim şimdi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.