Şimdi Ara

Yeni ekran kartı ve mavi ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın bir zamanda ekran kartı (ATI Radeon HD 4800) aldım. Sonrasında ise sürekli (yarım saatte bir) mavi ekran ve uygulama çökmeleri yaşamaya başladım.
    Ekran kartının sıcaklığı yaklaşık 48-53 derece arasında değişiyor. Sorunun ısınma olmadığını düşünüyorum.
    Mavi ekran yerken sayısız sistem dosyasından dolayı yiyordum, 2 kere format attım ancak düzelmedi. Sorunun işletim sistemi de olmadığını düşüyorum.
    Ekran kartından dolayı ancak neden olduğunu bulamadım. Ne tavsiye edersiniz?

• Sisteminiz kaç wattlık? Belki güç yetmiyordur ekran kartına...
  • arkadaşım 4800 serilerinde sorun oluyor benimkide ilk aldığımdan beri ekranımı çizgi çizgi yapıp kurtarıldı diyerek baştan başlatıyordu ekran kartını sonradan iyice kötüleşti 1 sene herşeyi denedim düzelmedi power değiştirmekden anakat bios güncellemesine kadar herşeyi yaptım düzelmedi. sende onboard ekran kartı varsa 4800 ü çıar dene mavi ekran vemezse garantiye götür yada bi tanıdığından başka ekran kartı al denebir an önce gönder garantiye benimki 4830 du yerine 4850 gönderdiler yeni kutuda boşuna uğraşma.
  • Bios güncellemesi yapmalısın. 4800 serisini ilk aldığımda benimde böyle sorunlarla başım ağrıdı. mavi ekran değilde ekran çizgi çizgi olup res atıyodu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zafer_b

Sisteminiz kaç wattlık? Belki güç yetmiyordur ekran kartına...

240 watt ancak ekran kartının kaç watt istediğini bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rallyman61

Bios güncellemesi yapmalısın. 4800 serisini ilk aldığımda benimde böyle sorunlarla başım ağrıdı. mavi ekran değilde ekran çizgi çizgi olup res atıyodu.

Bios güncellemesinin faydası dokunabilir. Yalnız 240w düşük kalır bence 4800 serisi için...
  • 400 wat psu alın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LAPTOP SARI EKRAN SORUNU !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnisTortul

quote:

Sisteminiz kaç wattlık? Belki güç yetmiyordur ekran kartına...

240 watt ancak ekran kartının kaç watt istediğini bilmiyorum.

çok düşük power bence yetersiz geliyor yüksek bir power ile dene derim. en az 500 wat bir power ile dene.
  • hocam 400 watt çok çok uygun fiyata verebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios güncellemesi yaptım. Yaklaşık 4-5 saattir sorun yok.
    Devam ederse 400 watt almayı planlıyorum. Herkese teşekkürler.
  • quote:

Bios güncellemesi yaptım. Yaklaşık 4-5 saattir sorun yok.

Powerı yükseltince problemin kalmayacaktır diye umuyorum. Bu arada benim kart da 4830;)
  • Power yetmemesi durumunda bilgisayar ya reset atar yada kendini kapatır. Tamam power düşük ancak mavi ekran sorunu powerdan vermez .
  • quote:

quote:

Bios güncellemesi yaptım. Yaklaşık 4-5 saattir sorun yok.

Powerı yükseltince problemin kalmayacaktır diye umuyorum. Bu arada benim kart da 4830;)

PSU şart!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.