Merhaba yaklaşık 5 ay sonra evleneceğim için ev eşyalarını şimdiden araştırmaya başladım ama o kadar fazla model ve marka olduğu için kafam iyice karışmış oldu. Ben istiyorum ki kullanmayacağım teknolojiye para vermiyeyim boşuna o yüzden orta karar ürünler almak istiyorum
Mesela bulaşık makinesi için 7 programlı bir şey abartı gibi geliyor, Buzdolabı no frost ve A enerji sınıfı olması yeterli gibi; yani digital göstergesinin olması vs. gereksiz gibi... yada fırının digital saat yada analog saat olmasının pek bir mantığı da yok o yüzden analog saatli bir fırın işimi görecektir... çamaşır makinesinin 8kg olmasına bile gerek yok zaten uzun süre 2 kişi olacağız :) ama illada 8kg olmasın demiyorum. İhtiyaçlarımızı karşılasın yeterli :)
işte bu tür isteklerimi karşılayabilecek kullandığınızı ve tavsiye edebileceğiniz ürünler var ise marka model belirtirseniz çok sevinirim...
ihtiyaçlar : Ankastre set, buzdolabı, ç.makinesi,b.makinesi,TV (plazma veya LCD) TV için ses sistemi Blueray yada DVD oynatıcıya bile gerek yok...
Yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok teşekkür ederim...
Bütçe ile alakalı
Kasap34'ün yazdığı gibi,
Mümkünse kalem kalem bütçenizi, ya da Ankastre, TV ve diğer Beyaz Eşyalar ayrı şekilde bütçenizi belirtmeniz gerekiyor. Spesifik özellikler konusunda açıklamalarınızı biraz daha netleştirsenizde daha iyi olur... Çünkü gereksiz gözüken özellikler daha sonra bayanlar tarafından sık sık kullanılabilir ve önceden farkedilmemiş kullanışlı özellikler olabiliyor...
O zaman şöyle kalem kalem sorayım, mesela boshun yapmış olduğu 1.139 TL ye ankastre set var bu alınır mı ?
Boshun KDN40A03 Buzdolabı indirimde diyor 1.439 TL bunlar gerçekten indirimde mi yoksa basit bir kandırmaca mı :)
Sizce?
Ankastre konusunda benim bilgim yetersiz ve Bosch Buzdolapları ses problemi ve iç aksam kalitesi olarak istedikleri fiyatları haketmedikleri forum genelinde çok konuşulan bir durum. Ama kampanya diye yaptıkları şeyleri bariz görüyoruz, kesinlikle ve kesinlikle hiç bir ürünü pazarlık etmeden KATALOG FİYATI'ndan felan almayın! 2200TL ürünü pazarlıkla 1650TL ye kadar yetkili bayisinden edinilebildiğini vurgulayarak, kampanyada bunu yapamayacağınızı sorup sizi düşündürmek isterim...
Ayrıca bu sorduğunuz bütçede en iyi tavsiyeler Samsung Buzdolaplarıdır yakından inceleyin derim...
çamaşır makinesinin biz 2 kişiyiz mantığıyla daha az kilo yıkayabilenlerinin alınmasına karşıyım.
Bu sizin çamaşır kirletmenizle ve yıkamanızla alakalı bence.
Kendimden örnek vereyim ve benim durumum belki size yardımcı olur.
Siemens 8kg çamaşır makinesi aldım,1 yıllık evliyim,2 kişiyiz tüketici olarak.
Bize 8 kg makine az geliyor.Çamaşır kirletme ve yıkama şeklimiz konusunda detaylara girmeyeceğim ama makine doluyor yetmiyor.
Hatta kızdım bu makinenin içi küçük diye.Ben haftada 2 kere en fazla yıkama taktiğini uygulayan biriyim.Haftada 1 kere mutlaka makinayı açarız.
Beyazlar birikir,renkliler birikir yada diğer türler ayrı ayrı birikir öyle ayırır yıkarım yani haftada en az 2 kere makine açarım buna rağmen sıkışıklık oluyor.
İşiniz ve yaşamınız gereği fazla çamaşır kullanıyorsanız ve ben gibi hafta sonuna kadar biriktirip hafta sonu yıkıyorsanız 8 kg dan aşağı almayınız.
Zaman zaman nevresim takımları falan atarken de,8 kg olması iyi oluyor.
Ben keşke 9 kg alsaydım dedim mesela.
Tabi para ve fedakarlık meselesi bu.Ben 3 atlet yıkamak yerine,kirlik sepetinde hafta sonuna kadar 5 atlet biriktirip yada aynı türden giysileri biriktirip yıkayan biriyim.
Eğer maddi durum izin veriyorsa 8 kg dan aşağı almayın derim.Geçen çift kişilik pikemi makineye atıp yıkayamadım almadı makine,sinir oldum.
Düşünün çift kişilik 220 x 200 ebatlarındaki pikemi 8 kg lık siemens makinem alamadı.Elde yıkadım banyoda kuvette.Keşke 9 kg alsaydım dedim.
Evlenmenize hayli var ama,şu an çok uygun fiyata ürün denk gelirse alın derim.Mesela ben bu hafta teknosa da AEG çamaşır makinesi gördüm 699 TL fiyatlı,iyi biliyorum ki
o makinenin gerçek fiyatı 900 tll den asla aşağı değil.Dedim yeni makine alsam ve 1000 Tl den düşük fiyata almak istesem kaçırmam.
Keza darty de bir buzdolabı gördüm fiyatı avantajlıydı.
Bence önünüzde süre var ve sürekli broşür toplayın karşılaştırın.daha sonra aynı mağazalardan tekrar broşür alın fiyatlar gerçekten indirimlimi bakın.
Ciddi avantajlı fiyatları kaçırmayın,zaten broşürlerdeki fiyatları iyi karşılaştırırsanız avantajları farkedersiniz.
Birde ufak not defteri taşıyın yanınızda not alın modelleri ve fiyatlarını ve mağazalarını.
Siemens'in tambur hacmi 65lt, LG'nin 60lt, Ariston'un ise 62lt. Siemens'ten daha geniş tambur hacimli makine mevcut değil ki.(8kg kapasiteli)
Bende 8kg Siemens kullanıyorum, yük sensörüyle kapasitesini ölçebildiğimizden hiç bir zaman kapasiteyi %100 doldurabildiğimizi söyleyemeyeceğim...
"Her gün sabah akşam tshirt değiştiririm", "Günde üç kez üstümü değiştiririm" "Bana 10KG anca yeter" düşüncelerine katılmıyorum... Çünkü ağzını tıka basa doldursanızda tam kapasite dolmuyor...
Ben "6kg neyinize yetmiyor" zihniyetine de katılmıyorum...
Evde havlu, perde, kırlet türü şeyler toptan yıkandığında 8kg ihtiyacı doğuyor... Günümüz standartı ve yakın gelecek adına en ideali 8kg...
Elektrik ve su sarfiyatı olabildiğince düşük olduğunda her elimiz geçene atıp atıp dolur dolmaz çalıştırıyoruz... Eski makinelerden korkulduğu gibi Elektrik ve su faturasına o kadar etkisi olmuyor... Zaten evdeki Çamaşır Kurutma makineside aynı sıklıkla çalışıyor...
Candoğan Bey ve diğer arkadaşlar merhaba,
Uzun zamandır beyaz eşyalarla ilgili yorumlarınızı okuyorum. Epey bilgi sahibi de oldum. Evlenmeme bir aydan daha az bir zaman kaldı, ancak hala karar verebilmiş değilim. Bu konuda değerli yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Buzdolabı 1.500- max 2000 TL, Çamaşır mak. max.1000 TL, Bulaşık mak. max. 1000 TL, Ayrıca ankastre davlumbaz, ocak ve fırın set için max. 1000 TL bütçemiz var. Ürünlerin A sınıfı, renklerinin gri-gümüş-inox, çamaşır mak.nın en az 7 kiloluk olması terchimizdir. Buzdolabı için genişlik ölçümüz de 79 cm dir.
Önerilerinizi rica ediyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Evet mesela şuan aklımda 8 kg. dan daha aşağı bir çamaşır makinesi alma olayı kalkmış durumda,
peki hangi model ve markayı tavsiye edersiniz ?
Arçelik, Vestel gibi markaları zaten düşünmüyorum :)
kullanımı kolay, anlaşılabilir bir makine istiyorum. Bilgisayar almıyacağım sonuçta sadece kirli yıkayacağız :)
quote:
Orijinalden alıntı: hgumus Evet mesela şuan aklımda 8 kg. dan daha aşağı bir çamaşır makinesi alma olayı kalkmış durumda,
peki hangi model ve markayı tavsiye edersiniz ?
Arçelik, Vestel gibi markaları zaten düşünmüyorum :)
kullanımı kolay, anlaşılabilir bir makine istiyorum. Bilgisayar almıyacağım sonuçta sadece kirli yıkayacağız :)
camasir bulasik icin kesinlikle siemens derim. en ucuz modeli olsun ama siemens olsun icabinda. 10 yili gecti benim makina hala sifir gibi masaallah.
Biz 7 yıldır Arçelik kullanıyoruz bizdede hiç bir sorun çıkmadı.Haftada en az 4 kerede çalışır makine.Şans kısmet işi.
Bu ürünlerden kesinlikle alma şu çok kötü yada şunun yerine şu modeli al diyebileceğiniz bir ürün var mı arkadaşlar ?
bosch siemens ile ilgili soyle bir anim var. benim makina 10-11 sene once taa bekar iken alinmisti.bir cocuk buyuttu.yeri geldi hergun calisti , tam 7 kere tasindi. gecen sene takir tukur sesler gelmeye basladi.dedim tamam vakti geldi buraya kadarmis.servisi cagirdim baksinlar diye.ben tahmin ediyorum orasi burasi yanmis bitmis 300 500 masraf cikarcak bende yenisini alicam.servis geldi calistirdi , takir tukur ses gelmeye basladi. kapadi , alttaki su tahiye yerini acti , ordan bi tane 25 kurus luk bozuk para cikardi. gecmis olsun dedi , 20 lira aldi gitti :) gelmisken bakim yapin bari kayislarina filan dedim , oyle bisi yok bunlarda gittigi yere kadar dedi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme