Şimdi Ara

Yeni F-16’lar için ilk ödeme yapıldı, Eurofighter'da sona yaklaşıldı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
2.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaw he he sen o şekilde mutlu olarak uyu devam et

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    ne farkeder? kore savaşında arızlanan araçlara bakarak hyundai doğdu.dünya kopya üzerine kurulu imkanın varsa kopyalıcan

• headdhunterr H kullanıcısına yanıt
    siyaset uğruna. gemlikde farbika yok. gökbeyin arkasında süpürge sapı var vs vs gibi sözlerini söyleyenlere oy verenler oldu onlara lafın yokmu. yoksa sendemi onlardansın

• daha komik olanı. yerli milli dediğin amerika'nın güney kore çöpü kendi üreticis tarafından bile 4.5 gen derken bizimkiler 5 gen diyorlar :)
    yalnız amerika seçenek olarak bizimkilere f16 motoru GE110 verirken koreye F410 serisi vermiş yani f18 motorunu vermiş :)))) galiba sonrasında sorun çıkarılmış.

neyse dedim tekrar bu tf6000 sayfasına bakayım... inanamadım! lan burada TEIden adamla mı var? tf6000 sayfasında itki kuvvetlerini kaldırmışlar :)))) la iyi de bi ifşaladık. hala şaşkınım :))))

neyse ifşaya devam!

buna rağmen GE motorou olmayınca boşuna soluğu rolls royce'da almadıklarını anlamam uzun sürmedi :D aramalarda Rolls-Royce/SNECMA M45H modeline ulaştım. Kuru ıslak (iç dış) itki gücü bire bir aynı.bypass oranı bire bir aynı, hpt lpt var ki bunlar hep eski teçler artık :D

gitmişler GE'nin 70 malı motoru olmayınca 1960 yapımı motoru almışlar.

Yeni F-16’lar için ilk ödeme yapıldı, Eurofighter'da sona yaklaşıldı

ben diyorum bunların üretebileceği şeyler değil bunlar :D Ancak internette kendi kitlelerini kandırırlar :))))))))))

yalnız bu kesimin mağduriyetleri da harika :D küçük görüyormuşuz falan. ne küçüğü? dıj güç diyip diyip sonra dış güçleriinizin eteklerinde geziyorsunuz .

Yeni F-16’lar için ilk ödeme yapıldı, Eurofighter'da sona yaklaşıldı

Not: Tf 10000 ise ıslak (yani afterburner ile) 10.000 lbf demek yine GE motorun kullandığı F4 jetlerinde olan motor demek oluyor. GE'nin bize verilen motor F110 ise >17000lbf idi :D

Evet TF10000 ile hairka 5. nesil uçak olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Kasım 2024; 18:23:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sende o meşhur "dönenlerden" misin?

• CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Malum partinin anlayışı ile köprü, deniz tüneli bile yerli olarak yapılamadı be

O.Gazi köprüsü
    Yavuz Selim köprüsü
    Avrasya tüneli

% 100 yabancı tasarım %100 yabancı üretim

Ç.kale köprüsü %100 yabancı tasarım, %75 yabancı üretim, %25 yerli üretim ki o da çimento temini, taşeron işleri için.

Köprü, tünel yapımını beceremeyen bir anlayış ile yerli uçak yapılıyor diye kimi kandırıyorsun bir de utanmadan uyuyor diyorsun?

Eglence medyandanki eğlenceli manşetlere bakara uyumayı sen sürdür

• Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

şakamı yapıyorsun. kimin yaptığı değil kimin olduğu önemli artık anlayın şunu.

sınai hakları sana aitse bir ürün isterse tüm parçaları başka ülkelerde yapılsın o marka ülkenindir. bunuda anla

örneğide apple. yazılımı tasarımı üretim hakkı appleye ait ama tüm parçaları çin taiwan vs vs. yerde yapılıyor. 1 tane amerikalı çıkıp demez yerli değil bu marka diye.

geliştirin artık kendinizi kardeşim. kafası az çalışan herkes sizin gibilere gülüyor. gülünmek yerine şu forumda doğru dürüst bilgi paylaşan insanlar arasına girin.

Ülkenin markası olmakla, teknolojiyi icat eden ülke olmak cok farklı seyler.. Siz böyle bir Türk markası gelistirdik falan ve teknolojide ileri tasındık falan diyorsunuz, böyle bir sey yok diyoruz.. Teknoloji sana ait degilse, o konuda gelismis sayılmazsın.. Adamlar ilgili parcaları vermedikleri an üretim zaten yapamayacaksın....

Apple örnegi beynimi yaktı gercekten.. Apple sadece montaj yapmıyor, bazı parcaları hazır alırken, cogunu kendileri gelistirip buna göre ürettiriyorlar..

Örnek vereyim mesela apple lightining port sadece apple'ın kendi icadıdır dizaynını abd'de kendileri yapıp ürettirmislerdir.. Type-c'ye falan alternatif gelistirecek kadar ileri gitmislerdir.. daha fazla örnek, MagSafe teknolojisi olabilir yine apple'a özel arm islemciler, apple t2 chip, u1 chip, h1 chip, S1, S2, S3 chip say say bitmez..

ayrıca apple'ın dıs dizaynı da yine tamamen kendilerine ait oluyor.. kimseden dıs dizayn falan kopyalamıyorlar ya da satın almıyorlar..

Siz hazır parca alıyorsunuz.. TOGG diyorsunuz, motor komple BOSCH mesela, sase italyan bir firmanın tasarımı pil cinden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Kasım 2024; 15:24:10 >

Kimin yaptığı önemlidir arkadaşım...

O.Gazi köprüsü
    Yavuz Selim köprüsü
    Avrasya tüneli
    Ç.Kale köprüsü

Bunlar Türk işgücü ile yapılabilirdi. Yapılmadı. 1970'te Boğaz Köprüsü Japon teknikerliği tasarımı ile yapıldı ki da yanlıştı ancak yine de anlayışla karşılanabilir cunku Türkiye'de yapılan ilk köprü idi. Orada Japon'dan "know-how" alınabilirdi, sonraki köprülerde Türk bilgisi Türk üretim gücü kullanılabilirdi. Bu yapılmadı.

Partizanlık gözünü kör etmiş, beynini dondurmuş. Bana gülünesi diyorsun ancak sen acınası durumdasın.

• İnşallah dolandırmazlar bizi örnek F-35

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • F35 alamamayı hala aklıyorlar neymiş f35le anca gezmemize izin verirlermiş tek tuşla kapanıyormuş. Ee adam madem tek tuşla kapayabiliyor bunu hem satar para alır hem hareket alanını kısıtlar seni başka yere sevk etmez. F35 çok güçlü ve günümüzün uçağı ki alamadık işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paranla rezil olmak diye iste buna denir. Son teknoloji ucagi daha ucuza almak varken sen kalk ilkel model eski nesil Euro Fighteri cok daha pahaliya al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Kasım 2024; 13:59:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silistreli kullanıcısına yanıt

Yahu öyle bir şey yazıyorsun ki yazan kişi acaba trol mu gerçek mi anlamıyorum. Sanki F 16lar Konya da üretiliyor.

Bu F 16lar dahi türkiyedeki bir çok önemli askeri malzemenin önemli yedek parçaları zaten amerikanın istemesiyle senin eline ulaşıyor. Biraz mantıklı şeyler yazın.

Amerika F 35 leri vermedi çünkü F35ler çok kuvvetli silahlar. Bunun Türkiyenin elinde olması demek tüm çevrede Türk hakimiyeti demektir. Uzun olmayan gelecekte türkiyeyi işgal edebilmek için (daha doğru zorlanmadan işgal edebilmek için) F 35lerden mahrum bırakma kararı alındı olay budur.

• ABD, F-35 'in şifresini sana vermediği zaman F-35'in motorunu bile çalıştıramıyorsun, sen çıkmış ABD bizi işgal etmek için F-35 vermedi diyorsun . Asıl ABD bizi işgal etmek için F-35 verecekti, Rusya'dan S-400 almak bahanesini bulduk çok şükür F-35 almaktan kurtulduk.

F-35 Türkiye için bir milli güvenlik sorunuydu, bu projeden çıkmamıza kim vesile olmuşsa Allah razı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 16 Kasım 2024; 14:44:46 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

F16 yı kim verdi

Biraz mantıklı olun.

• F-16 ' da şifre muhabbeti yok. İstediğin zaman uçak uçar ABD'nin sana şifre vermesine gerek yok. Ayrıca bugün F-16'ların yazılımları yerli yazılım, istediğin operasyonu gidip yaparsın ama F-35 aldığın an ABD sana kendi istediği operasyonu yaptırır kendi istemediği operasyonu yaptırmaz ABD istemezse PKK'yı bile vuramazsın.

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Aynen aynen doğru. Konuşmaya devam et sen.

• Yorum yaptığın konu hakkında aç da biraz bilgi sahibi ol, ABD şifre vermediği için F-35 uçuramayan ülkelere bak boş boş konuşuyorsun. F-16 alırken sözleşmelerde şu kadar yıllık parça temini gibi garantiler olur sen uçak almayı pazardan domates almak sanıyorsun.

F-35 projesinden çıkmamıza kim vesile olmuşsa Allah razı olsun T.C tarihinin yaptığı en büyük iş F-35 projesinden çıkmaktır.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.