Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (146. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.583
Cevap
8
Favori
757.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence kesinlikle octavia al dostum 2007 den beri linea kullanan biri olarak hiç ama hiç önermem linea = dert az falanda yakmıyor buna artı olarak ta gitmiyor yokuş falan çıkarken çok dikkat etmek lazım eğer 2 vitesle kamyonun arkasından giderken 2 ile sollarım falan die düşünüyorsan bu araç seni sukutu hayale uğratır , hatta bu yüzden mazallah kaza bile yapabilirsin. bu araç çok yakıyor devamlı problem yaratıyor dememe rağmen defalarca servise gitmesine rağmen bir türlü sorunları çözülmüyor ve çığ gibi büyüyor. bununlada kalmıyor fabrikadan yetkililler geliyor uyduruktan yardımcı olacağız diyor ve gidiyor. geri dönen yok . benim devamlı ısrarım üzerine dün itibari ile arayıp bu araç bu kadar oluyor yardımcı olamayacağız demekle yetine bildiler. kimse beni sakın fiat düşmanı sanmasın ben 1990 dan beri fiat araçlar kullanan birisiyim ve linea ilk çıktığında ilk 500 kişi arasında alan bir tüketiciyim ama ben bile bu kadar fanatik fiat kullanıcısı olamama rağmen 2 sene tahamüll edebildim araca ve şimdide hukuki yollarla hakımmı arıyorum. bence linea şimdiye kadar üretilmiş en rezil fiat aracıdır. bu benim fikirim tabi

• dved, sen araç konusunda bir şanssızlık yaşamışsın belli, bende 2007 den beri kullanıyorum ancak bugüne kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

benim aracım 1,4 fire motor bu motorlardan beklenmesi gereken performansı gayet güzel alıyorum. 2. viteste yokuş çıkarken diyorsun ancak haliyle devrini almamış bir aracın hele hele 1,4 olan bir arcın 1,6 motorlar gibi atak olmasını beklememek lazım. ayrıca ben rampalarda geçememe gibi bir sorunla karşılaşmadım. dediğim gibi motorun gücünü bilip ona göre performans bekledikten sonra sorun olmuyor.

ha performans istiyorsan 1,4 tjet yada 1,6 multijet alırsan belki biraz fazla yakar ancak istediğin performansıda alırsın.

octavia konusunda ben kullanmadım ancak çalıştığım yerde kullanan arkadaşlar performansından memnun değillerdi. motorun kasayı taşımadığını söylüyorlardı. tabi buda göreceli ve kişilerin beklentilerine göre değişecek bir konu.

• selamlar.arkadaşın alacağı aracın markası beni ilgilendirmez ama,tofaşın ilk çıkarttığı araçtan bu yana fiatın her çıkan aracını kullandım.şu anda 1.3 dizel linea kulanıyorum alalı 15 ay oldu ,bir bmv ataklığı,yada passat rahatlığı bekleyemezsin sınıfının iyi bir aracı işte , dizelde yakıt konusuna gelince.şehir içi 6.5 , 7 litre100 km.şehir dışı ise 4, 4.5 litre 100 km. 95 km sabit hızda buda çok değil..saygılar..
  • arkadaşlar Fiat Linea takımına özel bir web sitesi hazırladık. Tüm Linea taraftarlarını forum sitemize bekliyoruz.

www.fiatlineatr.com
  • Sevgili arkadaşlar herkese merhabalar. Donanım Haber birinci Ankara buluşmasını 7 Şubat'ta yapmıştık. Şimdi ikincisini düzenlemeye geldi sıra. Sizlerinde desteğiyle düzenleyelim diyorum. Katılmak isteyen arkadaşlar fikir verirse sevinirim.

7 Şubat'taki Ankara buluşmasının konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29459192/mpage_1/key_/tm.htm

Yeni yapmayı düşündüğüm buluşmanın konusu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_32341909/mpage_1/key_//tm.htm#32341909

Gelmek isteyen tüm arkadaşlara kapımız açık.

Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: hasanevcek

selamlar.arkadaşın alacağı aracın markası beni ilgilendirmez ama,tofaşın ilk çıkarttığı araçtan bu yana fiatın her çıkan aracını kullandım.şu anda 1.3 dizel linea kulanıyorum alalı 15 ay oldu ,bir bmv ataklığı,yada passat rahatlığı bekleyemezsin sınıfının iyi bir aracı işte , dizelde yakıt konusuna gelince.şehir içi 6.5 , 7 litre100 km.şehir dışı ise 4, 4.5 litre 100 km. 95 km sabit hızda buda çok değil..saygılar..

benim sorunlarım benim aracıma haiz olabilir bilmiyorum ama benim aracıma şehir için 7 litre yaktıran olursa bu arabayı ona hediye ederim bende 1990 senesinden bu yna devamlı fiat araçlar kullandım ve işim gereğide hemen hemen kullanmadığım araç kalmadı diye bilirim ve ben bu aracı ilk 500 kişi içinde aldım yani linea çıkmadan önce bu arabayı alan birisiyim ve 2 senedir kullanıyorum ama araba 40000 de bir motor arızası verdi ve bu arızadan sonra tamamen sapıttı gitmiyor topal eşşek misali ama arpa yemeyi çok seviyor bir depoyla 500 km yapmıyor ben bmw ataklığı veya passat rahatlığı beklemiyorum zaten sadece arabada 4 kişi varken rampada araba sollarken 1 den 2 ye geçince yaklaşık 30 sn civarında arabanın hızlanmasını beklemekten dolayı olan sıkıntımı dile getirmeye çalışıyorum ancak sizin hayatınız bu kadar ucuz ise bende size saygı duyuyorum . artı olarak dava açma girişimlerimden de fiat için değil çok çok samimi olduğum ve aracımı aldığım bayinin adınada leke sürüleceği için şimdilik vazgeçtim ve aracı en kısa sürede italyadan gelecek olan bir uzman ve fiatın en türkiyedeki en yetkili ismi olan fiataın ceosu ile birlikte değerlendirmek için girişimler içerisindeyim saygılarımla

• bende katılıyorum linea fiatın kötüsü.. brava al kurtul
  • quote:

Orjinalden alıntı: asflo

bende katılıyorum linea fiatın kötüsü.. brava al kurtul

Brava yıllar önce tarih oldu sen hangi araçtan bahsediyorsun.

Dved; Senin aracına özel çözülememiş sorunlar olabilir ama bu tüm Linea'lar kötü anlamına gelmez. Özellikle ilk çıkan partilerde akla gelmeyecek sorunlar çıkabiliyor. Birçok markadada bu böyledir. Bu durumda suçu arabada değil sorunlarını çözemedikleri için çok sevdiğin serviste arayacaksın. Tanıdık diye de vazgeçme haklıysan hukuki yollardan hakkını sonuna kadar ara. Bizim araçlarımızdada birçok sorunlar oldu hatta ilk aldığım zamanlarda aracımdan en çok şikayet edenlerden biride bendim ama servisle kavga gürültü bütün sorunları çözüldü. Şimdi aracıma zevkle biniyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: serdar_39

quote:

Dved; Senin aracına özel çözülememiş sorunlar olabilir ama bu tüm Linea'lar kötü anlamına gelmez. Özellikle ilk çıkan partilerde akla gelmeyecek sorunlar çıkabiliyor. Birçok markadada bu böyledir. Bu durumda suçu arabada değil sorunlarını çözemedikleri için çok sevdiğin serviste arayacaksın. Tanıdık diye de vazgeçme haklıysan hukuki yollardan hakkını sonuna kadar ara. Bizim araçlarımızdada birçok sorunlar oldu hatta ilk aldığım zamanlarda aracımdan en çok şikayet edenlerden biride bendim ama servisle kavga gürültü bütün sorunları çözüldü. Şimdi aracıma zevkle biniyorum.

serdar 39 benim bahsettiğim sorunlardan bazıları mesela 1 ve 2. vites arasındaki problem tüm multijet araçlarda aynen vardır sorunu şöyle anlamanız mümkün orta dik likte bir yokuşta arabayı 1 ile kaldırıp 4000 d/dk ya kadar getirip arabayı 2 . vitese atın bakın bakalım o araba kaç saniyede toparlayabilecek kendisini. hatta daha kolayı var araba ile 2 . viteste u dönüş yapmayı deneyim 20 kmh süratle bakalım o zaman kaç saniyede toplayabilecek kendisini bunların sebebi bu araçların 5 ileri olması ile alakalı bence çünkü aynı motor puntoda 6 ileri olarak dizyan edilmiş. ayrıca servisi ve aracı aldığım yer ile ikili ilişkim olduk ça iyi vede bahsettiğim hiç bir soruna servis çözüm bulmamış değildir ancak arac bir türlü istenilen verimi veremediği için defalarca farklı yazılımlar farklı varyasyonlar deneyerek servis ten memnun ayrılmama çabalanmıştır. zaten hukiki hakkımı aramaya devam edeceğim ancak benimle bu kadar ilgili ve ankaranın en iyi servislerin birinin ismini fiatın üretip arkasında duramadığı hatta fabrikadan adam gönderip problemleri çözemeyip daha sonrasında genel müdürlük bazında beni arayarak sizin aracınız anca bu kadar oluyor daha fazla bişey yapılamıyor diyen zihniyet yüzünden karalamaya ve ticari ünvanını mahkemelerde andırmaya hiç ama hiç niyetim yok . saygılarımla

• Sorun 1 ve 2. vitesler arasındaki boşluksa o konuda haklısınız. 1 ve 2 nin arasında dağlar kadar fark olduğunu bende her yerde söylüyorum. Ama bunun çözümü maalesef yok. İstediğiniz yazılımı yükletin şanzıman oranları değişmedikçe bu sorun çözülmez. Olay şanzımanın 5 ileri olmasından değil 1. ve 2. vites dişlilerinin oranından kaynaklanıyor. 6 ileri olsa bile 1 ve 2 nin oranı değişmedikçe bu sorun çözülmez. Grande punto 1,3 90 hp olanlarda 6 ileri şanzımandan 5 ileri şanzımana geçildi. Şu an satılanlar 5 ileri. 1 ve 2 nin oranlarını bilmiyorum ama 6 ileri şanzımanda 5. viteste gp ve linea aynı hızda aynı deviri çeviriyor yani 6. vites fazladandı. Kısacası 6 ileride bu soruna çözüm olmayabilir. Tüm mesele 1. ve 2. vites dişli oranlarında bitiyor. Servisin size bunu izah edebilmesi gerekirdi. Bu sorunu belki motor ömründen biraz çalsada power box veya alt devirlere yönelik chiptuning uygulamasıyla bir nebze aşabilirsiniz. Başka yapacak bir şey yok.

• sayın dved, 1. ve 2. vites durumuyla ilgili sikayetlerinizde haklısınız.ben de pek çok kereler yakındım bu durumdan.1. viteste 20 km yi geçmemesi(devir yükselmeye devam ettiği halde),2 ye alınca devrin anında düşmesi ve geç kazanılması benimde canımı sıkıyor.fakat burda dikkate almamız gereken nokta bunun bir arıza değil,bilinçli yapılmış bir şey olduğu.yani üretim aşamasında böyle planlanıp böyle imal edilmesi.haliyle de servise gidip bu sorunu çözün dediğimizde ellerinden birşey gelmiyor.serdar_39 açıklamış.vites-dişli oranları hakkında fazla bilgim yok ama bu durumun sebebi de bu sanırım.peki neden bu araç böyle üretildi?hiç mi denenmedi?tabi ki de denendi.bence bu durumun sorumlusu,yakıt ekonomisi kaygısı.belki artı olarak euro4 normlarını karşılamak.bu motor ödüllü cevreci bir motor.lineadan önce de kullanılıyordu.(palio,albea,gp ve sanırım doblo).

yapılması gereken,bunun bir arıza olmadığını hatırlayıp,aracın neler yapabileceğini bilip bunu sürüş tarzımız olarak yerleştirmek (aracın karakterine göre sürüş tarzı ) ya da içimize sinmediyse en kısa zamanda aracı değiştirmek olsa gerek.
    saygılar.
    (tamamen iyi niyetlerle ve kendi görüşlerimi yazdım,amacım akıl vermek değil görüşlerimi sizlerle paylaşmaktır)

• quote:

Orjinalden alıntı: serdar_39

quote:

bravo işte yanlış yazmışım ayrıca siz hangi araçtan bahsettiğimi anlamışsınızdır.

• imzanızdan anlaşıldığı üzere cetta sahibisiniz. linea hakkındaki bu "yüce" fikirlerinizi nerden edindiniz acaba?
    gerçi cetta sahibi olunca direk fikir sahibide olunuyordu değil mi?
  • selamlar. meyvalı ağaca taş atan çok olurmuş.bazıları kıskanıyor.
  • Küçük motor dizellerin hemen hepsinde rampada kalkış sorunu var.Bunun sebebi turbo 2000 devirden sonra açılıyor,yani kalkış esnasında 1.3 düz dizel bir motorla başbaşasınız.Hele bir de arabada 4 kişi falan varsa vay halinize.Araba kalkıpta 2000 deviri geçtikten sonra toparlayıp hareketleniyor ama o zamana kadar çok can sıkıyor.En az 1.6 dizel tercih edilmeli.
  • linea mj kullanan arkadaşların dikkatine aracın yağ seviyesinin çubuğun max seviyesinde olmasına ve hava filtrenizin sık sık temizlemesine dikkat edin.
    200 km/h hızı görmeniz mucize değil.
  • FIAT LINEA EMOTION SILECEK PROBLEMI DAVA SONUCU YARGITAY KARARI

Yargıtay'ın sitesinden dosya sorgulamadan baktım.

Silecek problemiyle ilgili kazanmış olduğumuz davayı yargıtay ONAMIŞ hepimiz için hayırlı olsun.

Avukatıma tebligatın gelmesi durumunda aracımı geri iade edip verdiğim ücretini geri alacağım...

Yargıtayın resmi sitesinden aldığım bilgiler aşağıdadır....

Daire Adı: 13. Hukuk Dairesi
    Esas No: 2009/1590
    Geliş Tarihi: 10/02/2009
    Mahkemesi: Bakırköy Tüketici Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2008/172
    Mahkeme Karar No: 2008/312
    Mahkeme Karar Tarihi: 09/10/2008
    Dava Türü: Alacak
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/9768
    Karar DİLEKÇENİN REDDİ - ONAMA
    Karar Tarihi 10/07/2009
    Kapatma Tarihi 22/07/2009

• beklentinize bağlı! performans beklerim diyorsanız size göre değil.
    t-jet'e bakın. yetiyorda artıyor bile basarsanız yakan, basmazsanız ekonomik bi araç. benim yakıt ortalamam şu anda 7 lt/100 km.
    klima milima etkilemiyor.
  • slm yenidn
  • arkadaşlar linea 1.3 multijet modeli km ne kadar yakıyor? Benzinli siena kullanıyorum yakıt parası vermekten berbat oldum
  • 
Sayfa: önceki 144145146147148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.