cuma günü fuardaydım puntolara cruise control için fiattan bir yöneticiyle görüştüm; lineanın içi g.puntoyla aynı mı olacak soruma aynı değil puntodan biraz daha üst olacak ama bazı parçalar puntoyla aynı olacak dedi.
puntonun içi de gayet güzel demek daha da güzel olacak
iki aracında burun kısmı aynı olduğu için herkes sedan versiyonu sanıyor dedimya fiat hep aynı modelleri dödürüyo diye ama arkadaslar inkar ediyor sanki babasının şirketi
iyi de bunu bütün şirketler yapıyor artık, adına da "marka imajı oluşturmak" deniliyor. mesela volvonun tüm modelleri aynı nerdeyse, wv de durum farklı değil...
ama bu olayı en çok yapan fiat
ben yapmıyor demiyorum elbet yapıyor ama en azından birebir hepsi aynı değil. en son olarak wv golfün önünü aldı, passatın arkasını aldı ortadan yapıştırdı al sana yeni bir model. reno desen abidik gubidik tasarımlar... bi önceki mesajda da dediğim gibi volvonun modellerini ayırabilmek için uzman olmak lazım, mersedes bile yıllarca bu işi yaptı... açıkcası bir markanın bütün modellerinin aynı olması benim de hoşuma gitmiyor ama bunu sadece fiat yapıyor veya en çok fiat yapıyor demek biraz haksızlık olmuyo mu acaba?
sonucta bu olayı en çok fiat yapıyor ve renault hiçte abidik kubidik modelli değil albeamı sence daha yakışıklı megane mi he hangisi daha çok sattı clioda öyle türkiyenin en çok satan markası renault 2. olarak fiat kabul etmek lazım bunu ben değil istatislikler ve belgeler gösteriyor ispatla istersen
quote:
Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer
sonucta bu olayı en çok fiat yapıyor ve renault hiçte abidik kubidik modelli değil albeamı sence daha yakışıklı megane mi he hangisi daha çok sattı clioda öyle türkiyenin en çok satan markası renault 2. olarak fiat kabul etmek lazım bunu ben değil istatislikler ve belgeler gösteriyor ispatla istersen
sonuçta en çok fiat yapıyor.
bütün firmaların ne yaptığını araştırdığını sanmıyorum
ayrıca başka şey bilmez misin.
heryere aynı şeyi yazmışsın.
daha evvel de söyledim sana hesap mı vericek firmalar.
istediğini yapmakta özgür.sen de beğenmezsen almazsın.
albea nın rakibi clio symbol.ikisinin de tipinin güzel olmadığı ortada.albea abidik gubidik ise sümbül ne acaba
megane ın rakibi ise linea.sence olmayabilir ama bence linea çok daha güzel bir tasarım.
linea da piyqasaya çıkınca merak ediyorsan gider bakarsın.
aynı kalıpları mı kullanmış farklı mı.ölçersin.
başarılı mı değil mi test edersin.öğrenirsin.
daha evvel de dedim.boşu boşuna karalamana gerek yok.
Albea'yla Megane'ı değil de Symbol'ü karşılaştırmak lazım bence. Zevk meselesi tabii ama bence piyasadaki en tipsiz araba Symbol. Ama kullanışlı Türkiye şartlarına uygun bunlar da gerçek. Zaten alanlar da bu yüzden alıyorlardır muhtemelen. Gerçekten Renault son yıllarda çok büyük bir çıkış yakalayarak piyasada genel anlamda satışlarını çok yükseltti. Özellikle FIAT'ın Stilo bombasından sonra Megane kendi sınıfında FIAT'ın rekabeti olmadan uzun süre diğer arabaları saymazsak tek başına kaldı. Bakalım bundan sonra asıl belli olacak Linea bunu değiştirebilecek mi ama bence zor biraz. Renault güzel de arabalar yapıyorlar bence ama onun da her arabası diğer tüm arabalarda olduğu gibi bir birine benziyor. Örneğin yeni Clio ile Megane da bir birine oldukça benzeyen araçlar. Son yıllara bakarsak asıl FIAT'ın birbirine benzemeyen arabalar yaptığını görürüz. Stilo ile alt sınıfı Palio ne kadar benziyordu tasarım olarak ? Bence Clio ile Megane daha çok benziyor birbirine. Şimdi yeni yeni FIAT da bu gidişe ayak uyduruyor. Linea ile GP bayağı bir benziyor. Bence bu da kötü bir olay değil. (Sadece FIAT için değil tüm firmalar için) Gerek maliyetler, gerek marka bilinci bunu zorunlu kılıyor günümüz piyasa şartlarında.
quote:
Linea iyi bir fiyat politikasıyla Megane'ı zorlar bence.
Bence de zorlar. Hatta içine görmedik tabi ama tip olarak Megane'dan aşağı da değil. Benim demek istediğim Türk halkının önyargılarından ve alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmediği gerçeği. Böye olduğu için Megae'in yerini kolay kolay alamaz. Yoksa aşağı kalır tarafı olduğundan değil.
quote:
Orjinalden alıntı: kkvan
quote:
Orjinalden alıntı: piankhy1
Bence de zorlar. Hatta içine görmedik tabi ama tip olarak Megane'dan aşağı da değil. Benim demek istediğim Türk halkının önyargılarından ve alışkanlıklarından kolay kolay vazgeçmediği gerçeği. Böye olduğu için Megae'in yerini kolay kolay alamaz. Yoksa aşağı kalır tarafı olduğundan değil.
quote:
Orjinalden alıntı: kkvan
1.4turbo 120 ve 150 hp
ya da 1.6 mjet 105 ve 120 hp motorlar
yeni bravo gibi linea ya da takılırsa.
magene falan kalmaz.
zaten megane da esp bile yok.
Şöyle bir gerçek var ki Megane çok tutuldu. Bizde de bir tane var. Fena araba değil güzel araba ama bu kadar tutulması da garip aslında. Bence FIAT kalite, donanim, fiyat vb gibi şeylerde çok fazla zorlanmaz. En çok zorlanacağı konu bu alışkanlığı kırmak olur. Zaten diğer konularda Megane'den aşağı kalmaz. Kimse benim senin gibi arabayı incelemiyor alırken. Ooo herkes Megane alıyor (ya da başka birşey) demek ki iyi araba bende alayım mantığı var. Bunu kırmak güç olur bence.
quote:
yanlış biliyorsun, fiat 2. değil 3. sırada... megan ilk çıktığı zaman fransızlar bile "ördek g.tlü" diyorlardı, allahtan sonradan sedanını çıkardılar da biraz toparladı satışları. ama gerek iç kalite olarak gerek genel kullanım olarak mükemmel bir araba olmamasına rağmen iyi sattı, bunu da başarılı pazarlama taktiklerine ve bi önceki modelin kafalarda yarattığı imaj... açıkcası renoyu kutlamak lazım, böyle araçları bu kadar sayılarda satabildiği için. Fiatın tek eksik olduğu konu mallarını iyi pazarlayamaması ya da uzun süredir pazarlayacak iyi mallarının olmaması... model olmayışının sebebi de uzun süre devam eden mali kriz... neyseki kriz bitti de yeni modeller gelmeye başladı... kim ne derse desin linea iş yapacak bence...
linea çok hoş geldi bana geniş bir araca benziyor
arkadaşlar acaba lineanın donanımı ve motorseçenekleri hakkında bi bilgisi olan var mı ve birde lansmanını öne alacaklar(ocak şubat gibi) diye duydum bilgisi olan varsa bizi bilgilendirebilir mi?
quote:
Orjinalden alıntı: ronin67777
arkadaşlar acaba lineanın donanımı ve motorseçenekleri hakkında bi bilgisi olan var mı ve birde lansmanını öne alacaklar(ocak şubat gibi) diye duydum bilgisi olan varsa bizi bilgilendirebilir mi?
motor ve donanım bilgisi henüz yok.
lansmanı öne alıcaklarını nerden duydun?
bu arabanın 1.6 dizeli gelirse megane den daha fazla satar (bence)
quote:
Orjinalden alıntı: Akincl
quote:
Orjinalden alıntı: ronin67777
motor ve donanım bilgisi henüz yok.
lansmanı öne alıcaklarını nerden duydun?
evet lansman biraz öne alındı...ocak veya şubat olacak..herşey hazır...üretim devam ediyor stok yapılıyor...epey motor ve donanim seçeneği var...yol testleri devam etmekle birlikte bu testler daha çok ayarlarla ilgili..tasarım aşaması çoktan bitti..ilk etapta 1.4 90 hp starjet ve yeni geliştirilen 1.6 benzinli ve 1.4 90 hp multijetle başlıyor...1.4 turbo 120 hp benzinli testte...1.4 turbo 150 daha sonra ..ayrıca batı avrupa için 1.8 16v 118 hp bir motorda montaj hattında...donanimda gelişmiş yol bilgisayarı ,çekiş kontrol,antipatinaj ..vs gibi yenileştirilmiş güvenlik sistemleri,yeni uygulanan kimyasal ses ve ısı yalıtım sistemleri ve nano teknolojik zor çizilen boya gibi son gelişmeler de var... bu arada bir sürpriz de...station da çizim aşamasında.....
bu bilgileri neye dayanarak söylüyorsun link varsa pls