Şimdi Ara

YENİ FİAT LİNEA (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.583
Cevap
8
Favori
756.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha fazla bilgi veremem...bu kadarı şimdilik uygundur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: havnitekin

quote:

Orjinalden alıntı: Akincl

quote:

Orjinalden alıntı: ronin67777

arkadaşlar acaba lineanın donanımı ve motorseçenekleri hakkında bi bilgisi olan var mı ve birde lansmanını öne alacaklar(ocak şubat gibi) diye duydum bilgisi olan varsa bizi bilgilendirebilir mi?

motor ve donanım bilgisi henüz yok.

lansmanı öne alıcaklarını nerden duydun?

evet lansman biraz öne alındı...ocak veya şubat olacak..herşey hazır...üretim devam ediyor stok yapılıyor...epey motor ve donanim seçeneği var...yol testleri devam etmekle birlikte bu testler daha çok ayarlarla ilgili..tasarım aşaması çoktan bitti..ilk etapta 1.4 90 hp starjet ve yeni geliştirilen 1.6 benzinli ve 1.4 90 hp multijetle başlıyor...1.4 turbo 120 hp benzinli testte...1.4 turbo 150 daha sonra ..ayrıca batı avrupa için 1.8 16v 118 hp bir motorda montaj hattında...donanimda gelişmiş yol bilgisayarı ,çekiş kontrol,antipatinaj ..vs gibi yenileştirilmiş güvenlik sistemleri,yeni uygulanan kimyasal ses ve ısı yalıtım sistemleri ve nano teknolojik zor çizilen boya gibi son gelişmeler de var...
    bu arada bir sürpriz de...station da çizim aşamasında.....

tabii buradaki üretim montaj parçalarıyla ilgilidir...montaj bandı çok sınırlı üretim yapıyor...

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar acaba lineanın donanımı ve motorseçenekleri hakkında bi bilgisi olan var mı ve birde lansmanını öne alacaklar(ocak şubat gibi) diye duydum bilgisi olan varsa bizi bilgilendirebilir mi?

evet lansman biraz öne alındı...ocak veya şubat olacak..herşey hazır...üretim devam ediyor stok yapılıyor...epey motor ve donanim seçeneği var...yol testleri devam etmekle birlikte bu testler daha çok ayarlarla ilgili..tasarım aşaması çoktan bitti..ilk etapta 1.4 90 hp starjet ve yeni geliştirilen 1.6 benzinli ve 1.4 90 hp multijetle başlıyor...1.4 turbo 120 hp benzinli testte...1.4 turbo 150 daha sonra ..ayrıca batı avrupa için 1.8 16v 118 hp bir motorda montaj hattında...donanimda gelişmiş yol bilgisayarı ,çekiş kontrol,antipatinaj ..vs gibi yenileştirilmiş güvenlik sistemleri,yeni uygulanan kimyasal ses ve ısı yalıtım sistemleri ve nano teknolojik zor çizilen boya gibi son gelişmeler de var...

anlaşılan mart başı piyasaya çıkıcak.

bilgi için teşekkürler yanlız starjet 95 hp olmalı ve fiat ın cromaya taktığı 1.8 motor 140 hp.

1.4 90 hp multijet corolla ve megane ı kesmek için ideal bir seçenek olucak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

tabii buradaki üretim montaj parçalarıyla ilgilidir...montaj bandı çok sınırlı üretim yapıyor...

havni tekin verdiğin bilgiler için saol demekki benim aldığım bilgiler doğruymuş.peki biraz da dizel motor seçeneğinden bahsedebilirmisin 1.4 dizel demişsin bu yeni bir motor mu ve fiatın yeni 1,6 dizel bir motor üstünde çalıştığını biliyoruz acaba bu lineaya ne zaman konacak ve donanım konusunda biraz daha bilgi var mı dizel otm versiyonu, hız sabitleyici, sunroff ve iç dizayn nasıl elektonik kadran var mıpuntoyla bazı parçaları bir olacak ama puntodan daha üst kalitede bir iç mekan olacak diye duydum. araç üretiliyor ve bir yandanda ayarlarla ilgili testler devam ediyor demişsin bunlar ne tür ayarlar .birde testlerde bir ayar değiştirmek gerekirse üretilmiş araçlarada müdahale ediliyor mu değişiklik için
    şimdiden verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

• quote:

daha fazla bilgi veremem...bu kadarı şimdilik uygundur...

NİYE DEVLET SIRRIMI BURASI PAYLAŞIM SİTESİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: subuti35

quote:

daha fazla bilgi veremem...bu kadarı şimdilik uygundur...

NİYE DEVLET SIRRIMI BURASI PAYLAŞIM SİTESİ

devlet sırrı değil elbet...bir de yanlış bilgi vermemek gerekir..daha açıklanmamış bilgiler..daha ne olsun...yine de risk var çünkü fiat motorlar da dahil herşeyde her an değişiklik yapabilir..pekçok şey deneniyor...anlattıklarım şuanki ve açıklanmasına zor izin verilen bilgiler..elbette sır gibi saklanan bilgiler de var otomotiv işi böyle...lütfen kızmayalım...elbette paylaşım yeri burası...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 8 Aralık 2006; 13:58:09 >

• bu lineanın içini ne zaman gösterecekler arkadaşlar
  • quote:

bu lineanın içini ne zaman gösterecekler arkadaşlar

şubat
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eagle-eyed

Fiat Linea
    Türkiye'de üretilmiş güzel araba?

YENİ FİAT LİNEA

YENİ FİAT LİNEA

YENİ FİAT LİNEA

Evet kesinlikle çok güzel

• Yanlız yine Stilo da olduğu gibi çok yüksek fiyatla girebilirler.Bu Fiat ın pazarlama konusunda sıkıntıları var ve bence bu araç da Stilo gibi sakata gelebilir.35.000 YTL den başlayan fiyatlarla girecek diye duydum, doğruysa bu araç satmaz düşünsenize dizeli kaç para olur o zaman.Bu nedenle bekleyip görmek lazım tutar mı tutmaz mı aksi halde falcılık yapmış oluruz bence araba ne kadar güzel olursa olsun!!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: ademy

Yanlız yine Stilo da olduğu gibi çok yüksek fiyatla girebilirler.Bu Fiat ın pazarlama konusunda sıkıntıları var ve bence bu araç da Stilo gibi sakata gelebilir.35.000 YTL den başlayan fiyatlarla girecek diye duydum, doğruysa bu araç satmaz düşünsenize dizeli kaç para olur o zaman.Bu nedenle bekleyip görmek lazım tutar mı tutmaz mı aksi halde falcılık yapmış oluruz bence araba ne kadar güzel olursa olsun!!!

Eveeeet...benim açıklamalarıma açıklık getirildi..bugünkü hürriyet gazetesinde çıktığı gibi yeni geliştirilen 1.6 ve 1.8 lt motorlar fiat-cherry işbirliği ile çinde üretiliyor....fiyatta 28 den başlayacak....hadi bakalım
  • ya hiç kafası çalışmıo bu adamların.. zaten imaj problemi yaşayan bir marka yeni yeni düzelmeye başlıyor, sen git çinli üretici ile anlaşma yap olacak iş mi bu??
    çin montajı bir motora ben hayatta güvenmem
  • Burada motordan kasıt motor bloğu. Yani enjeksiyon sistemi, ateşleme,turbo , ECU falan değil. Bu parçalar Avrupada üretiliyor. Belki krank mili ve pistonlar da Çinde üretilir ama sonuçta Fiat Chery'e projeyi verip böyle bi motor yap demeyecek . Herşey yine Fiat'ın kontrolünde olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: asqhelon

ya hiç kafası çalışmıo bu adamların.. zaten imaj problemi yaşayan bir marka yeni yeni düzelmeye başlıyor, sen git çinli üretici ile anlaşma yap olacak iş mi bu??
    çin montajı bir motora ben hayatta güvenmem

Niye olmasın

çinde hangi büyük firmaların fabrikaları var.

çinliler neler montajlıyor biraz araştır istersen.

linea sadece bursa da değil çin de de üretilicek.

çinde fiat ın imaj problemi yok.

fiat ın imaj problemi kullanmayanların kafasında.bu zaten değişmez.

sen çin montaj motora güvenmiyorsan dizel linea ya bakarsın.

multijet herzaman multijet

küçümsenen çinliler eksiklerini ve kalitelerini 3-5 yıl içinde mutlaka düzelticektir.

başkalarının geliştirdiklerini onlar da bizim gibi iyi montajlıyor.

kendi geliştirdikleri de zamanla düzelir.

şimdilik çok iyi araç yapmadıkları ortada zaten.

http://www.autoshow.com.tr/dergi/01122/anaresim.jpg.php

• üretim maliyetlerinin düşürülmesi tüm dünyada bir trend ve bu durumda Çin'e kaymamak imkansız ama son yıllarda otomobillerin karakter kayıpları o kadar fazlalaştı ki.. Çin'e gitmeye gerek yok bkz. Jaguar artık 40-50bin euroya Jaguar alabiliyorsunuz, aldığınız araba bence lüks bir mondeodan başka bişey değil. Aynı şekilde Volvo da mühendisliğini ön planda tutmasa Ford'un içinde kaybolup gidecek. Yine bir Skoda'da Audi ile birçok ortak parça barındırabiliyor. Bunların hepsi marka karakterini öldürüyor bence. Aynı şeyi Fiat da yapıyor GM ile ortaklık sonucu İtalyan ruhu kayboluyor.. Benim demek istediğim bir Brera saf İtalya olarak kalsın, Giugiaro tasarımlı bir GP İtalyan olarak kalsın, Jaguar asil bir İngiliz arabası olarak kalsın... bilmem anlatabiliyor muyum?
  • @ havnitekin

pm'e bakar mısın?
  • quote:

bu lineanın içini ne zaman gösterecekler arkadaşlar

işte size yeni bravonun test aracının içi...lineanın ki de %90 buna benziyor.....
     YENİ FİAT LİNEA
  • havni tekin arakadaşım lineada kullanılan motorların aynısı brovodada kullanılacakmı bu konuda bir biligin varmı ayrıca tofaşta bir etkinliğin varsa kartlı çalışma sistemi ve 1.9 dizel motorlar 120 ve 150 lik 1.6 litre dizel çıkasıya kadar konulmalı bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 23 Aralık 2006; 23:57:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: acr

havni tekin arakadaşım lineada kullanılan motorların aynısı brovodada kullanılacakmı bu konuda bir biligin varmı

büyük benzerlik var..ikisi de aynı sınıfta çıkıyor...lineanın batı avrupa versiyonu ile bravo ortak motorlar kullanacak..ancak lineanın amerika,doğu avrupa ve çindeki versiyonlarında farklı motorlar var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 24 Aralık 2006; 23:51:02 >
  • İçi fena değillmiş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.