Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (39. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Samsun Birmot 20 bin bakımı için 450 lira istiyor.İnternetten randevu için %5 ve filtreden indirim yapabilirim diyor %5 yani 400 lira diyecek muhtemelen.Bir de balata çıkarsa ithal olanı için 150 lira talep ettiler.Yani 500-550 lira.(Bu arada Ordu Tunalar'da aynı fiyatı verdi aşağı yukarı)

Aracım 1.3 mtj 75 hp verilen fiyat nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacherofenglish

Merhaba arkadaşlar.Samsun Birmot 20 bin bakımı için 450 lira istiyor.İnternetten randevu için %5 ve filtreden indirim yapabilirim diyor %5 yani 400 lira diyecek muhtemelen.Bir de balata çıkarsa ithal olanı için 150 lira talep ettiler.Yani 500-550 lira.(Bu arada Ordu Tunalar'da aynı fiyatı verdi aşağı yukarı)

Aracım 1.3 mtj 75 hp verilen fiyat nasıl?

Şubat ayında 369 a yaptırmıştım 20.000 bakımını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam biliyorum kullanima bagli ama 20000km de balata gercekten bitiyormu. Servis hemen degistiriyor. Balata. Bitis uyarisi var bizim puntolarda 30000km ye zorlasak diyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: srtkse

quote:

Orijinalden alıntı: drms2

quote:

Orijinalden alıntı: srtkse

biraz geç bakabildim. ama 18.000 TL sıfır faiz kampanyasıyla sigorta ve ruhsat masrafları dahil 39.500 TL'ye aldım.

İlk izlenimlere gelecek olursak. 1.3 diesel olmasından dolayı tabi ki çok çabuk vites değişimi istiyor. zaten akresif süren bir insan da olmadığımdan açıkcası çok fazla rahatsız etmiyor. ilk depo ile yaklaşık 700 km yol yaptım ki daha menzil kısmında 50 km civarı yazıyordu ki bu da kilometrede yakıt tüketimi yaklaşık 0.25 TL civarı oluyor ki gayet iyi bir rakam.

aracın içi oldukça konforlu. çift bölmeli klima olayı çok hoş. hız sabitleyici uzun yolda çok işe yarıyor.

kısacası oldukça memnunum araçtan

sizin aracın liste fiyatı 42.500+ sigorta desek siz çok ucuz almışsınız hayırlı olsun.bende kredili 37.000 tl'ye sıfır 2012 1.3 easy modelini aldım iyi pazarlık yapamıyorum herhalde.ama bu saçmalık, liste fiyatı denen şey ne işe yarıyor müşteri kazıklamaya mı

selamlar dostum,

foruma çok sık giremiyorum işlerimden dolayı. geç cevabım için kusura bakma, yukarıya da yazmıştım ben 2012 model aldım. yani 2013 liste fiyatları dediğin ölçüde ve maksimum 1000-1500 lira indirim yapıyorlar. yani için rahat olsun :)

Bu arada ilk uzun yolumu yaptım. sakin bir sürüşle genellikle cruise control kullanarak kilometrede yaklaşık 0.19 TL yaktım. oldukça iyi, daha ne olsun

biraz geç oldu ama teşekkür ederim siz cevap verinceye kadar fiatta birmota kadar heryere şikayet ettim satış görevlisini,müşteri ayrımı yapıldığını birdaha fiat almayacağımı söyledim.tabi onlarında benimde moralim baya bozuldu.hem 2013 hem lounge olduğunu düşününce haklıyım yani.2012 olduğunu bilseydim sorun yoktu.
    neyse şu anda 2000 kmdir şehir içi kullandım tüplü sembolden puntoya geçtiğim için mercedes gibi geldi.incelediğim kadarıyla puntoda arka amortisorler torsiyon, lineada torsiyon bile yok, aslında linea alacaktım ama daha iyi yol tutar düşüncesiyle punto aldım iyikide almışım çünkü yol tutuşu çok iyi bence.bluemotin polo ile ışıklarda kalkış yaptık ne kadar bassamda yetişemedim 1.2 polo daha hızlı kalkıyor vites oranımızdan kaynaklanıyo olabilir.1.4 16 v clio ile rahatlıkla 2 ile toparladığım dik yokuşlarda yavaşlayınca 1e düşüyorum motor zayıf geliyor.ilk bin km o sinirle Allah ne verdiyse bastım zarar verdimmi bilmiyorum.moilden lukoilden mazot almak zorunda kaldım İnşallah bişey olmaz

• Bugün Samsun Birmot'ta 20 bin 1.3 punto dizel bakımını 394 liraya yaptırdım.Bilmiyorum fiyat iyimi ancak baya bir uğraştım indirim için.Daha da inmediler ama 3 ay ertelemeli 8 taksit yaptılar orası iyi oldu.
  • Iki gun önce beton rogar kapağını görmedim ve sag tarafıtakı. Hem on hemde. Arka lastiği yardim ve kullanılmaz hale getirdim. Fiat merkezi aradım ve 50dk sonra bir çekici gönderdiler hemde ücretsiz. Istediğim servise beni götürdüler. Asıl olay bundan sonra başlıyor . Puntomun üzerinde michelin lastik var ve michelin de 175/65/15 ebadında lastik uretmiyorrmuş. Yani benim lastiklerimi bulamadılar. Goodyear var dediler ve iki goodyear iki michelin olarak aracı teslim aldım.
    Hemen. Fiat merkezi aradım ve durumu anlatım. Puntom daha 1 senesini yeni dolduruyor ve bana sattığınız lastikleri bulamıyoruz. Aracımız farklı dersendeki ve farklı markalardaki lastiklerle kullanıyorum buda beni huzursuz ediyor. Sonuçtan memnun değilim dedim. Biz. Konuyu araştıralım sizi arayacağız dediler. Iki gun sonra aradılar aynı servise gidin ve diğer. Eski iki michelin lastiklerinin birlikte istepne lastiginizide dahil servise verin size iki gun önce taktirdiginiz goodyear lastiklerint aynisindan ücretsiz veriyoruz dediler. Inanamadim bu ilgiye iyiki fiat almışım. 5 lastigimde yenilenmiş oldu ikisinin parasını ben ödedim sadece. İşte müşteri memnuniyeti budur.

• İlginç bir deneyim olmuş.Bir de karlı çıkmışsınız işten.Ancan Michelin'in sitesinde hala 175 65 15 lastik gözüküyor belki de piyasada bulunmuyordur.Ama siteden kaldırmamış.Bir de hazır değişecekken 185 yapsaydınız oda orjinal ebed diye biliyorum.
  • Fabrikasinda ve bayilerde stokta yokmus. Puntoyu alirken üzerinde orjinali olarak bu ebat vardi. Bu yüzden aynisini aldim. Puntosunda michelin enerji savyer lastik olan varmi.

• Beni de lastiklerim michelin energy saver.
    Birde bir sorum olacak ama;
    --------------------------------------------------------------------------------

Merhaba arkadaşlar.Bugün Ordu-Fatsa'da devam eden yol asfaltlama çalışmaları nedeniyle sökülen parke taşlarından geriye yoldan yüksekte kalan rogar kapağına puntomun altını şiddetli bir şeklide vurdum.Hemen sanayide bir tamirciye gittim tuhaf sesler geliyor diye alt taraftan.Ön 2 tekeri birbirine alttan bağlayan yaklaşık 70-80 cm'lik bir profil eğilmiş hatta sol amortisöre yakın yerdenden kopmuştu.Artık ne kadar sağlam vurmuşsa?O parça koruma demiri heralde o olmasa daha ciddi bir sorun olabilirdi.
    Neyse velhasıl bu demiri serviste ücretsiz değiştirebilir miyiz?Böyle birşey başına gelen var mı?Herkese iyi akşamlar.
  • Çok geçmiş olsun. Bir servise danisin bence.

• Merhaba,

Eşime Punto 1.4 77HP POP araç aldık. Henüz bir haftalık ama iç plastiğe (konsol dışı kısımlar, kapı kenarları vs.) dokunsanız çiziliyor, eşimin de morali bozuldu. Gerçekten bu kadar kalitesiz mi, yoksa segmentteki diğer araçlardan çok da farklı değil mi? Beklentimizi yüksek tutmayalım bari... Pop versiyonunun içi Grande Punto ile aynı bildiğiniz gibi, üst versiyonların içi yenilenmiş durumda. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Merhaba,

Eşime Punto 1.4 77HP POP araç aldık. Henüz bir haftalık ama iç plastiğe (konsol dışı kısımlar, kapı kenarları vs.) dokunsanız çiziliyor, eşimin de morali bozuldu. Gerçekten bu kadar kalitesiz mi, yoksa segmentteki diğer araçlardan çok da farklı değil mi? Beklentimizi yüksek tutmayalım bari... Pop versiyonunun içi Grande Punto ile aynı bildiğiniz gibi, üst versiyonların içi yenilenmiş durumda. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Valla ben de aldığınız aracın Easy modeli var ve gerçekten iç malzemeden de dizayndan da herşeyinden memnunumBenim tek sıkıntım engebeli yola gelmiyor bu araçlar.Süspansiyon çok yumuşak altını vuruyorum hep.
    Arkadaşlar Geçen gün aracın altındaki profili kırıp yamuttuğumu paylaşmıştım sizinle.Uzungöl'den gelirken Trabzon Tunalar'a öylesine söktüğüm parçayı göstereyim dedim.Saolsunlar hemen lifte alıpküçük bir tamirattan sonra parçayı yerine eskisi gibi taktılar ve hiçbir ücrette talep etmediler.

Gerçekten hoşuma gitti böyle servis.Ben se arabamın 10 ve 20 bin bakımlarını Samsun Birmot'a götürmüştüm.(yani onların müşterisi bile değilim)İyiakşamlar...

• Benim punto lounge modeli içindeki malzemde bir çizilme vs. Yok. Çok memnunum. Bence bir servise götürüp sikintinizi belirgin. Yardimci olacallardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artpoint -- 2 Temmuz 2013; 10:24:52 >
  • Hafta sonu yeni cikan 500L yi incelemeye gittim rockstar versiyonuna bayildim bildiginiz cip.. ama teknik veriler facia! araca bizim puntonun motorunu koymuşlar, beygiri 85 e duologic vitesi 5 ileriye düşürmüşler.. aracın ağırlığıda 1300 küsür kilo, arac 0 dan 100 e 15,2 saniyede çıkıyor aracı beğenmeme ragmen bu teknik verilerle bu araca binilmez.. bana göre birazda uyaniklik yapmişlar test aracı olarak sadece 1,6 dizeli getirmişler.. birde eylüle sıra veriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

Hafta sonu yeni cikan 500L yi incelemeye gittim rockstar versiyonuna bayildim bildiginiz cip.. ama teknik veriler facia! araca bizim puntonun motorunu koymuşlar, beygiri 85 e duologic vitesi 5 ileriye düşürmüşler.. aracın ağırlığıda 1300 küsür kilo, arac 0 dan 100 e 15,2 saniyede çıkıyor aracı beğenmeme ragmen bu teknik verilerle bu araca binilmez.. bana göre birazda uyaniklik yapmişlar test aracı olarak sadece 1,6 dizeli getirmişler.. birde eylüle sıra veriyorlar

Selamlar. Ben fiorino emojion modelini 4 Yil kullandim. 1.3. 75bg modeliydi. Araç otomatik modeli olmasina ragmen istanbul trafiginde. 7lt tüketim veriyordu cekiside sorunsuzdu.Aracin kilosuda 1190 kg 500L de benim dikkatimi 0.9 motor tvinair modeli aslinda. O kalkis yapabiliyormudur. :)

• Fiat'ın kalite kontrol sorunu mu, bizim dağıtıcıların sorunu mu bilemedim...

Eşime aldığımız Punto'nun iç kalitesinden memnun olmadığımızı belirtmiştim. Ama şimdi şaşkınlık yaşıyorum. Arabayı alalı 2 hafta oldu ve motor bölümüne şöyle üstünkörü göz atmıştım. Dün bütün sıvılarına şöyle bir göz atayım diye kaputu açınca yağ çubuğunu bulamadım. Yağ çubuğunun olması gereken bir delik var ama yağ çubuğu yok! Emin olmak için eve çıkıp kullanım kılavuzuna da göz attım. Gerçekten de yağ çubuğu olması gereken yerde yoktu! Arada benzinci vb. kimse de kaputu hiç açmadı... Bugün biraz tartışarak da olsa servis yeni bir yağ çubuğu taktı. Ama bu ne biçim kalite kontroldür, ne biçim son kontroldür anlamış değilim... Neyse, Punto maceramız sıkıntılı başladı ama iyi gider diye umalım :)
  • quote:

Fiat'ın kalite kontrol sorunu mu, bizim dağıtıcıların sorunu mu bilemedim...

Eşime aldığımız Punto'nun iç kalitesinden memnun olmadığımızı belirtmiştim. Ama şimdi şaşkınlık yaşıyorum. Arabayı alalı 2 hafta oldu ve motor bölümüne şöyle üstünkörü göz atmıştım. Dün bütün sıvılarına şöyle bir göz atayım diye kaputu açınca yağ çubuğunu bulamadım. Yağ çubuğunun olması gereken bir delik var ama yağ çubuğu yok! Emin olmak için eve çıkıp kullanım kılavuzuna da göz attım. Gerçekten de yağ çubuğu olması gereken yerde yoktu! Arada benzinci vb. kimse de kaputu hiç açmadı... Bugün biraz tartışarak da olsa servis yeni bir yağ çubuğu taktı. Ama bu ne biçim kalite kontroldür, ne biçim son kontroldür anlamış değilim... Neyse, Punto maceramız sıkıntılı başladı ama iyi gider diye umalım :)

Geçmiş olsun.
    Yağ çubuğu olmayan bir motordan devamlı olarak motorun üzerine yağ sıçramamış mı?

• quote:

İnanilir gibi değil. Fiata

• quote:

Orijinalden alıntı: bravaman

quote:

Geçmiş olsun.
    Yağ çubuğu olmayan bir motordan devamlı olarak motorun üzerine yağ sıçramamış mı?

Enteresan ama hiç yağ sıçramamış. Araba yurtdışından tüm sıvıları eksik geliyor ve sıvıları burada tamamlanıyormuş. Sanırım birisi yağ çubuğunu yerine takmayı unuttu :)

• quote:

sadece fiat has değil bmw den tutunda mercedese kadar var bu gibi durumlar.can sıkıcı haliylede.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.