Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (41. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: drms2

merhaba arkadaşlar karter koruma yaptıran var mı geçen ay serviste 380 tl demişlerdi şimdi 125e düşmüş.kamyonların iz yapması sonucu derinleşen yolda altını sürttüm çok moralim bozuldu Allahtan vida başı denk gelmiş kötü birşey olmadı.karter koruma yaptırsak iyi olacak

Ben araci ilk aldigimda hemen takdirdim. İki cesidi var demişlerdi. Fiyat farki ondan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 120-130 gibi bir fiyata taktırmıştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi connectpeople -- 1 Ağustos 2013; 12:38:51 >
  • artpoint A kullanıcısına yanıt
    Pandadan memnun kalmasam zaten bir daha fiat almazdım, çok memnun kaldık 7 yıl bindik çok kaliteli bir araçtı. Çocuk olduktan sonra oto koltuğu bebek arabası oyuncak vs. olunca ve araba da artık masraf çıkartabilir düşüncesi ile bir boy büyüttük aracı insallah bundan da memnun kalırız bakalım.
  • Benim de arka kapıları kapatırken gıcırtı sesi geliyordu, Linea gergisi ile ücretsiz değiştirdiler, ses kesildi. Yağlama çözüm değil değiştirelim diye tavsiye ettiler (Gölcük - Beykar). Tabi kapı kollarını yukarı kaldırmak, arka kapıları açmak önlere göre halen zahmetli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA5ABCC16 -- 17 Ağustos 2013; 19:46:16 >
  • arkadaşlar herkese selamlar. forum sayfalarını baştan sona okudum. öz eleştiri yapanlar da var, toz kondurmayanlarda... ama bizim insanımızın fıtratında vardır " kendi sahip olduğu malı hep över, hep allar-ballar" ama geneline baktığımda güzel bir sayfa olmuş. şimdi ben 2 araç arasında çok kaldım hala da tam karar vermiş değilim. 1- 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE
    2- Opel Astra HB Classic 1.6i Essentia Easytronic aslında punto çok hoşuma gidiyor ama beni düşündüren 77 hp olması birçok arkadaş yokuşta memnun olmadığını söylemiş? keza easytronic'de hantal bir yapıya sahip??
    yılda 10.000 km'nin altında yapacağımdan ve otomatik vitesi olmadığından dizel modelini düşünmüyorum (1.3 MULTIJET 75HP LOUNGE) şimdi buradaki arkadaşlara 2 sorum olacak şu an itibariyle liste fiyatına baktığımda 1.4 Fire'ın 40.850 TL olduğu görmekteyim..bu aracı en düşük ne kadara alabilirim? bana bayi önerebilecek olan var mı? ayrıca yine bu forumdaki arkadaşlardan aynı modelin 105hp olanını duydum. bu model artık üretilmiyor mu? bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten eşim ve ben ikilemde kaldık.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa1299

arkadaşlar herkese selamlar. forum sayfalarını baştan sona okudum. öz eleştiri yapanlar da var, toz kondurmayanlarda... ama bizim insanımızın fıtratında vardır " kendi sahip olduğu malı hep över, hep allar-ballar" ama geneline baktığımda güzel bir sayfa olmuş. şimdi ben 2 araç arasında çok kaldım hala da tam karar vermiş değilim. 1- 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE
    2- Opel Astra HB Classic 1.6i Essentia Easytronic aslında punto çok hoşuma gidiyor ama beni düşündüren 77 hp olması birçok arkadaş yokuşta memnun olmadığını söylemiş? keza easytronic'de hantal bir yapıya sahip??
    yılda 10.000 km'nin altında yapacağımdan ve otomatik vitesi olmadığından dizel modelini düşünmüyorum (1.3 MULTIJET 75HP LOUNGE) şimdi buradaki arkadaşlara 2 sorum olacak şu an itibariyle liste fiyatına baktığımda 1.4 Fire'ın 40.850 TL olduğu görmekteyim..bu aracı en düşük ne kadara alabilirim? bana bayi önerebilecek olan var mı? ayrıca yine bu forumdaki arkadaşlardan aynı modelin 105hp olanını duydum. bu model artık üretilmiyor mu? bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten eşim ve ben ikilemde kaldık.

yük varsa hantallaşıyor.bende 1,4 77 hp dualogic var aracın motoru hariç herşeyinden memnunum ama bilerek aldığım içinde çok kafama takmıyorum.dualogic vites, rampa çıkarken saçmalama eğiliminde devamlı vites büyültme nedeni ile araba bayılıyor.bu nedenle ramplarda manuel kullanmak lazım.birde 1 den 2 ye eçerken biraz sarsıntılı.45.000 KM dir sorunsuz kullanıyırum.

• quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

arkadaşlar herkese selamlar. forum sayfalarını baştan sona okudum. öz eleştiri yapanlar da var, toz kondurmayanlarda... ama bizim insanımızın fıtratında vardır " kendi sahip olduğu malı hep över, hep allar-ballar" ama geneline baktığımda güzel bir sayfa olmuş. şimdi ben 2 araç arasında çok kaldım hala da tam karar vermiş değilim. 1- 1.4 FIRE 77 HP DUALOGIC S&S LOUNGE

yük varsa hantallaşıyor.bende 1,4 77 hp dualogic var aracın motoru hariç herşeyinden memnunum ama bilerek aldığım içinde çok kafama takmıyorum.dualogic vites, rampa çıkarken saçmalama eğiliminde devamlı vites büyültme nedeni ile araba bayılıyor.bu nedenle ramplarda manuel kullanmak lazım.birde 1 den 2 ye eçerken biraz sarsıntılı.45.000 KM dir sorunsuz kullanıyırum.

hele klima açıkken 1den 2 ye geçerken resmen silkeliyor araç

ve rampa konusuna katılıyorum ancak rampaya girdiğinizde gaz pedala biraz yüklenip vitesi düşürebilirsiniz yani yüklenip vitesi düşürüp iraz ayağınızı cekerek halledebilirsiniz.

bu arada baska forumdalarda 4-5 lt/km ile aracı kullanabildiğini iddia edenlere denk geldim, bu değerlere yaklaşabilen var mı ? ne kadar dikkat edersem edeyim, şehir içi 7-7.5, şehirler arası 6-7 arası oluyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkozgen

ve rampa konusuna katılıyorum ancak rampaya girdiğinizde gaz pedala biraz yüklenip vitesi düşürebilirsiniz yani yüklenip vitesi düşürüp iraz ayağınızı cekerek halledebilirsiniz.

bu arada baska forumdalarda 4-5 lt/km ile aracı kullanabildiğini iddia edenlere denk geldim, bu değerlere yaklaşabilen var mı ? ne kadar dikkat edersem edeyim, şehir içi 7-7.5, şehirler arası 6-7 arası oluyor.

evet klima açıkken hele birde eco modda ise resmen silkeliyor.kick down olayıda doğru ama ben pek kullanmıyorum.daha rampanın başında manuele alıyorum bitirince autoya çekiyorum.maalesef bu şekil artık alışkanlık oldu.mauel özlemi mi nedir.5 lt ortalam sabır işi otoyolda 90 kmh yi geçmemek kırmızı görününce 1 km çnceden gazı kesmek çok ağır kalkış yapmak gibi aracın devri ile çok oynamamak lazım

• quote:

quote:

evet klima açıkken hele birde eco modda ise resmen silkeliyor.kick down olayıda doğru ama ben pek kullanmıyorum.daha rampanın başında manuele alıyorum bitirince autoya çekiyorum.maalesef bu şekil artık alışkanlık oldu.mauel özlemi mi nedir.5 lt ortalam sabır işi otoyolda 90 kmh yi geçmemek kırmızı görününce 1 km çnceden gazı kesmek çok ağır kalkış yapmak gibi aracın devri ile çok oynamamak lazım

Dostum pek anlamadım kırmızıya 1km önceden yavaşlamamak mı lazım yada nasıl yapmak lazm :) hiç otomatik araç kullanmadım da! Bu arabayıda eşim için düşünüyorum... bana inceliklerini en güzl ve düzgün yöntemleri anlatabilirmisiniz? herkese saygılar

• quote:

quote:

quote:

Dostum pek anlamadım kırmızıya 1km önceden yavaşlamamak mı lazım yada nasıl yapmak lazm :) hiç otomatik araç kullanmadım da! Bu arabayıda eşim için düşünüyorum... bana inceliklerini en güzl ve düzgün yöntemleri anlatabilirmisiniz? herkese saygılar

bu taktikler otomatik veya düz araç farkı olmaksızın uygulanabilir.manuelde daha başarılı sonuçlar almakda mümkün.az yakmak adına koşucaksak;mesela uzun yolda genede ışıkların yanmas süresi uzundur .Karşınızda 1 km ötede ışık kırmızı ve gördünüz. ayağınız gazdan çekin motor kompresyon ile yavaşlasın.ışığa 50-100 mt kala frenle durursunuz.kalkışları yumuşak yapın.mümkün olduğunca klima kullanmayın.hypermilling diye burada bir konu var orayı okuyun.rampa aşağı gazsız inin.ani gaz ve ani frenlerden kaçının çok gaz çok fren demektir.gaza dengeli basıp devri hep sabit tutun.sık sık devir azaltıp arttırmanız tüketiminizide arttıracaktır.Aracınızı güle güle kullanın.1,4 77 hpler 50-120 kmh arası tasarruflu araçlar.120 kmh üstü tüketim çıldırmaya başlıyor.

Engin

• Teşekkürler comanchee kardeşim...

• arkadaşlar merhaba

şu sıralar bende 1.3 95 hp lounge dualogic + cam tavanlı bir punto aramaktayım.
    Şimdi ki kullandığım araç 1.3 75 hp corsa.

otomatik vitese geçmek isteyişimden dolayı böyle bir hamle yapacağım. Sizce beni memnut etmeyecek bir hadise yaşar mıyım ?
  • Arkadaşlar iyi akşamlar, fiat punto 1.3 m.jet araca eurodizel mi almak gerekir yoksa normal dizel yakıtta olur mu? araca yakıt alcam ama bilemedim hangisini alsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: şansölye

Arkadaşlar iyi akşamlar, fiat punto 1.3 m.jet araca eurodizel mi almak gerekir yoksa normal dizel yakıtta olur mu? araca yakıt alcam ama bilemedim hangisini alsam

beyler yok mu bilen acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: coolbro

arkadaşlar merhaba

şu sıralar bende 1.3 95 hp lounge dualogic + cam tavanlı bir punto aramaktayım.
    Şimdi ki kullandığım araç 1.3 75 hp corsa.

otomatik vitese geçmek isteyişimden dolayı böyle bir hamle yapacağım. Sizce beni memnut etmeyecek bir hadise yaşar mıyım ?

Almayı düşündüğünüz arabanın aynısı bende var.. düşünmeden alın sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.. 1 hafta önce tatilden döndüm dere tepe yayla gezdim. . dolu bagaj ve 3 kişiydik 4 bin km yol yaptım yakıt ortalamam 5.2 hem kullanımı zevkli hemde ekonomik..

• quote:

Arkadaşlar iyi akşamlar, fiat punto 1.3 m.jet araca eurodizel mi almak gerekir yoksa normal dizel yakıtta olur mu? araca yakıt alcam ama bilemedim hangisini alsam

Euro dizel almalısınız.. normal dizel almayın! Hatta shell V-Power+gtl alırsanız aracınız daha sessiz ve daha performanslı çalışır.. Ancak bu yakıt diğer euro dizellere göre 5 kuruş daha pahalı.. şahsen ben 5 kuruş farka rağmen bu yakıtı kullanıyorum.. denerseniz farkı sizde göreceksiniz! Şöyle bir durum da var shell yakında +gtl yi satıştan kaldıracakmış yerine nitro adında bir yakıt geliştirmiş.. +gtl böyleyse nitro yu çok merak ediyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

quote:

Euro dizel almalısınız.. normal dizel almayın! Hatta shell V-Power+gtl alırsanız aracınız daha sessiz ve daha performanslı çalışır.. Ancak bu yakıt diğer euro dizellere göre 5 kuruş daha pahalı.. şahsen ben 5 kuruş farka rağmen bu yakıtı kullanıyorum.. denerseniz farkı sizde göreceksiniz! Şöyle bir durum da var shell yakında +gtl yi satıştan kaldıracakmış yerine nitro adında bir yakıt geliştirmiş.. +gtl böyleyse nitro yu çok merak ediyorum..

teşekkürler hocam cevap için tavsiyenize uyucam

• quote:

quote:

Eurodiezel kulanirsaniz daha doğru olur. Fiatin tavsiyesi eurodizel. Ben opetten aliyorum. Servis opetten al dedi bizde ona uyuyoruz. KOC gurubu ya belkide onadan opet diyorlardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: artpoint

quote:

quote:

Eurodiezel kulanirsaniz daha doğru olur. Fiatin tavsiyesi eurodizel. Ben opetten aliyorum. Servis opetten al dedi bizde ona uyuyoruz. KOC gurubu ya belkide onadan opet diyorlardir.

Opetten alın , yakıt garantisi var demeleri tamamen ticari bir hareket. Koç grubuna ait olduğu için böyle yapıyorlar. Koç yakıtı da benden alsın daha çok para kazanayım diyor. Yakıt garantisini tüm firmalar veriyor zaten . Yeter ki yakıt makbuzlarınızı atmayın.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.