Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaslar sonunda aracı teslim aldım 25 günün sonunda, ama aldım :D neyse aynı aracın hem dizelini hem de benzinlisini kullanan biri olarak; dizelin hızlanması daha iyi, dizel 6 ileri benzinli 5 ileri, vites geçişleri ve özellikle 1den 2 ye geçerken benzinli daha cok sarsıntı yapıyor. yakıt tüketimi benzinin doğal olarak daha fazla. benzinli daha sessiz. şimdilik dikkatimi çekenler bunlar, zaman içinde yakıt verileri vs vs ile tekrar yazarım.

Herkese hayırlı kazasız belasız sürüşler.
  • Bir kişi bile cevap yazmayacak benim sorularıma herhalde sagolun arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BiLEN_1907

Bir kişi bile cevap yazmayacak benim sorularıma herhalde sagolun arkadaşlar...

bende araç yok ama puntoyu çok sevdiğim için konuyu takip ediyorum ama çok seyrek yorumlar geliyor.

nedendir bilmiyorum puntolar çok hoşuma gidiyor. biraz takip ediyorum piyasayı kime desem punto diye aman uzak dur felan yorumları alıyorum. bilmiyorum insanlar ne bekliyor bir arabadan. istekleri nelerdir.?
    kimi kullananlar da çok memnun olduklarını sölüyor. kafası karışıyor insanın ister istemez

şu an düşüncemiz yok ama belki bi 6-7 ay sonra bir araç alma durumumuz olabilir. onun için yorumları felan takip ediyorum araç ile ilgili bilgiler ediniyorum. bakalım ney kısmet olacak

• quote:

Punto almayı düşünüyorum ve araştırma yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
    1-Benzinci de rastladıgım ve sohbet ettigim punto sahibi (aracı iki kapılı punto idi)bana evo alma servisten çıkamassın dedi.Bu yeni puntolar iyiymiş dogrumu.
    2-Benzinlisi çok yakar kimse ye bakma dizel al dedi.Yakar da mesela ş.içi 7 ortalamasını geçermi.
    3-2011 Almak istiyorum ikinci el ve dolusunu ama biraz modeller karışık multiair var,fire var başka modellerde var ben hangisine bakmam lazım.
    4-İkinci elde 2-3 sene binsek 2011 e çok km yapmadan senede 15000 max mesela fiyatı çok düşermi.
    5-Kalite bmw olmasada (çıtayı çok mu yukselttim) tatmin edermi beni
    TEŞEKKÜR EDERİM.

Sorularınızı cevaplamaya çalışacağım ;)

1- Punto evo'nun bambaşka bir araç, 2012 Fiat Punto'nun bambaşka bir araç olduğunu bana bizzat aracın satışını yapan satış müdürü söyledi.

2- Benzinli araçlar için, ülkemizde kurşunsuz 95 oktan benzin fiyatının 4,5 TL civarında olduğunu düşünecek olursak, ki ben B sınıfında 2009 model 28000km.deki bi aracı satıp yine aynı sınıfta dizel orta donanımlı araç alan biriyim, bir gözü yakıt göstergesinde arabaya binmek istemeyenler için dizele yönelmeni tavsiye ederim. Üstelik benzinlide atmosferik motorlu bir aracınız olacak, dizelde turbo bir aracınız olucak. Yani düşük hızlarda dizelde tork düşük devirde devreye girdiğinden, hiç bir zaman benzinli araçtaki boğulmayı yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

3- Dizel için bende Easy donanım + Sport kit var. 2011 model zaten evo var sadece. Sıfır alacaksanız Lounge modelini öneriyorum.

4- Fiat 2.elde tercih edilen bir araçtır dediğiniz gibi olursa dizel bir puntoyu 45-50bin km.de rahatlıkla satabileceğinizi düşünüyorum.

5- Kalite olarak önceki aracım Opel'den iyi olmadığını söyleyebilirim. Yani bir alman markası değil tabiki sonuçta ama, donanımlı ve dizel bir Punto'nun sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

quote:

1-Benzinci de rastladıgım ve sohbet ettigim punto sahibi (aracı iki kapılı punto idi)bana evo alma servisten çıkamassın dedi.Bu yeni puntolar iyiymiş dogrumu.
    2-Benzinlisi çok yakar kimse ye bakma dizel al dedi.Yakar da mesela ş.içi 7 ortalamasını geçermi.
    3-2011 Almak istiyorum ikinci el ve dolusunu ama biraz modeller karışık multiair var,fire var başka modellerde var ben hangisine bakmam lazım.
    4-İkinci elde 2-3 sene binsek 2011 e çok km yapmadan senede 15000 max mesela fiyatı çok düşermi.
    TEŞEKKÜR EDERİM.

1- Punto evo'nun bambaşka bir araç, 2012 Fiat Punto'nun bambaşka bir araç olduğunu bana bizzat aracın satışını yapan satış müdürü söyledi.

2- Benzinli araçlar için, ülkemizde kurşunsuz 95 oktan benzin fiyatının 4,5 TL civarında olduğunu düşünecek olursak, ki ben B sınıfında 2009 model 28000km.deki bi aracı satıp yine aynı sınıfta dizel orta donanımlı araç alan biriyim, bir gözü yakıt göstergesinde arabaya binmek istemeyenler için dizele yönelmeni tavsiye ederim. Üstelik benzinlide atmosferik motorlu bir aracınız olacak, dizelde turbo bir aracınız olucak. Yani düşük hızlarda dizelde tork düşük devirde devreye girdiğinden, hiç bir zaman benzinli araçtaki boğulmayı yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

3- Dizel için bende Easy donanım + Sport kit var. 2011 model zaten evo var sadece. Sıfır alacaksanız Lounge modelini öneriyorum.

4- Fiat 2.elde tercih edilen bir araçtır dediğiniz gibi olursa dizel bir puntoyu 45-50bin km.de rahatlıkla satabileceğinizi düşünüyorum.

5- Kalite olarak önceki aracım Opel'den iyi olmadığını söyleyebilirim. Yani bir alman markası değil tabiki sonuçta ama, donanımlı ve dizel bir Punto'nun sizi tatmin edeceğini düşünüyorum.

bbenli87 Cevap lar için çok teşekkür ederim.
    Bu gün aracı iki yerde inceledim aslında birinde zincirlikuyu birmot ta yoktu bende istinye dekinde buldum.
    İlk izlenimler ve sürüş harika içi kalite olarak tatmin edeci gibi, evet bir polo boş olmasına ragmen iç kalite de çok iyi ama, punto da çok aşşagılar da degil.
    Donanım hayret verici arabada yok yok hemen alasım geldi Özellikle city mode şok etti beni.
    Otomatik dizel bir araç test ettim ve aracı yorarak kullandık yokuş yukarı ve döndügümüzde bilgisayar 6.3 gösteriyordu sarfiyatı.Benzinli olsa demekki 7.3 olacak bu aslında makul gibi en azından benim için kabul edilebilir.
    Biraz pahalı geldi otomatik benzinli olan 36.000 tl dediler biraz daha aşşagıda olabilir ama donanım dan herhalde.

Birde varsa otomatik kullanan arkadaşlar yorumlarını rica ederim.Çok sorunluymuş otomatik vitesli puntolar bu dogrumu arkadaşlar.Bu konuda sizden cevap rica ediyorum.Bunun dışın araç çok iyi gibi.

• quote:

Evet arkadaşlar 24 Ağustosta aracımı teslim aldım Ordu Tunalar Otomotiv'den. Yaklaşık 500 km. yol yaptım. Aracın sürüşünden çok memnunum, kesinlikle şöförü yormayan bir araç. Pedal hassasiyetleri çok hoşuma gitti. Yakıt tüketiminde Ordu-Giresun arasında ortalama 90 km/saat hızla 3.8 lt. değerini yakalayabildim. Benzinli easytronic bir araçtan sonra çok tatlı geldi sürüşü aracın. Ben zaten maddi durumum gereği orta donanım araç almıştım, aracım kırmızı renk ve Sport Kit ile gelen nikelajlar, alçaltılmış şasi, özel amortisörleri rüzgarlık ve de Hi Fi ses sistemi var. Hi fi ses sisteminin gerçekten çok başarılı olduğunu belirtmek isterim. Arabayı kime kullandırsam çok hoşuna gitti. 38 bin TL'ye fiat mı aldın diyenler de buna dahil :)

Aracı teslim alırken arka tamponda çok ufak bir boya atması vardı onu müsait bi zamanınızda gelin rötüş geçelim dediler..
    Eksi yönleri olarak direksiyon CITY modunu kapatınca bile bana aşırı hafif geldi, 130-140la giderken bile çok fazla sertleşmiyor. Bir de daha fazla eşya gözü olmalıydı diye düşünüyorum.

Bir de şu follow-me home muhabbeti nedir kılavuzuna bakma fırsatım olmadı arabayı terkettikten sonra mı farlar açık kalıyor, ya da gelmeden öncemi? eğer öyleyse nasıl çalıştırılıyor, ya da böle kıyıda köşede az bilinen bir araç içi uygulama varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim, izlenimlerin şimdilik bu kadar. Fotoğrafları yakın bir zamanda paylaşıcam.

Edit: Bu arada bir arkadaş üretim yeri neresi diye sormuş, aracın menşei belgesine baktım Torino yazıyor. Puntoların üretim yeri TR değil.

Bbenli87 ben de ordudayım.Aslında Iğdır'daydımda tayin Ordu-Fatsa'ya çıktı.Neyse follow me home farları sormuşsun.Araçtan inmeden stop ettikten sonra herhalde sellektör koluydu kendine doğru birkaç kez çekiyorsun farlar belli süre yanıyor böyleydi herhalde.

• quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu gün aracı iki yerde inceledim aslında birinde zincirlikuyu birmot ta yoktu bende istinye dekinde buldum.
    İlk izlenimler ve sürüş harika içi kalite olarak tatmin edeci gibi, evet bir polo boş olmasına ragmen iç kalite de çok iyi ama, punto da çok aşşagılar da degil.
    Donanım hayret verici arabada yok yok hemen alasım geldi Özellikle city mode şok etti beni.
    Otomatik dizel bir araç test ettim ve aracı yorarak kullandık yokuş yukarı ve döndügümüzde bilgisayar 6.3 gösteriyordu sarfiyatı.Benzinli olsa demekki 7.3 olacak bu aslında makul gibi en azından benim için kabul edilebilir.
    Biraz pahalı geldi otomatik benzinli olan 36.000 tl dediler biraz daha aşşagıda olabilir ama donanım dan herhalde.

Birde varsa otomatik kullanan arkadaşlar yorumlarını rica ederim.Çok sorunluymuş otomatik vitesli puntolar bu dogrumu arkadaşlar.Bu konuda sizden cevap rica ediyorum.Bunun dışın araç çok iyi gibi.

Bilen selamlar nasilsin. Punto anlattigim kadar var degilmi. Benim bundan önceki aracim otomatik vites fiorinoydu. 45000 km kullandim tek sorun 42000kmde baski balata bitti. Ama sen beni dinle dizel düz vites al. Multijet motor ödüllü ve kendini kanitlamis bir motor. Benzinlide multiair alsan satarken tercih edilmiyor. Çok yakiyor deniyor. Gaza gecis uyumlumu çok örnek yok. Fire motor gaza çok uyumlu satarken sorun yasamazsin fakat, performans alamassin. Ayrica dizeller de turbo var unutma senin evinde benim gibi DAG bayir dolu. Saygilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: artpoint

quote:

quote:

quote:

TEŞEKKÜR EDERİM.

Bilen selamlar nasilsin. Punto anlattigim kadar var degilmi. Benim bundan önceki aracim otomatik vites fiorinoydu. 45000 km kullandim tek sorun 42000kmde baski balata bitti. Ama sen beni dinle dizel düz vites al. Multijet motor ödüllü ve kendini kanitlamis bir motor. Benzinlide multiair alsan satarken tercih edilmiyor. Çok yakiyor deniyor. Gaza gecis uyumlumu çok örnek yok. Fire motor gaza çok uyumlu satarken sorun yasamazsin fakat, performans alamassin. Ayrica dizeller de turbo var unutma senin evinde benim gibi DAG bayir dolu. Saygilar.

Merhaba artpoint seni arıyacaktım ama yormak istemedim tekrar.Mesaj attım özelden ama görmedin herhalde.Burda a muhabbet dönmüyor fazla galiba.
    Araç ı inceledim baya iyi senin söyledigin gibi hatta sunroof lusu harika.Özellik ve donanım lar müthiş.Ben bizim arabanın direksiyonu hafif derdim ama punto da direksiyon yokmuş
    Performans olarak ta sen detrlenmedigine göre sorun yok galiba bizim yokuşları çıktı demekki bende test te bir sorun görmedim.
    Kullandıgım araç yarı otomatik ti ve begendim malum istanbul trafigi beni otomatik arabalara yönlendiriyor birde start stop sadece otomatikte varmış oda harika bir özellikmiş hayran kaldım.Ama malesef puntonun sorunluymuş biraz şanzımanı sende önermedin o zaman gene sol ayak felç olacak sanırım.
    Bunun dışında dikkat etmem gereken bir nokta varmı araçta yoksa iyidir deyip atlayayımmı üstüne.
    dynamic olmasını istiyorum aracın bu arada nasıldır sence.Birde 77 beygir mi 95 beygirmi almak lazım.
    Görüşmek üzere.

• Msj görmemişim kusura bakma beklerim ara görüşelim her zaman hiç çekinme. Burada muhabbet çok yok neden bliyormusun puntolarında sorun yaşayan pek yok ondan dikkat et herkez memnun.
  • Bu topic'e niye kimse gelmiyor arkadaşlar hepimiz tecrübelerimizi bilgilerimizi paylaşalım..

Evo forumuna bakmıyorum ama 2012 Puntocular umarım sadece orada paylaşımda bulunmuyorlardır..
  • ben buradayım.
  • her gün bakıyorum :D

bu arada 1-2 günlük yakıt verilerim su sekilde; 100 km kullandım ve 6.4 lt olarak gösteriyor yol bilgisayarı. bu değerler nasıl acaba. hep şehir içi ama tabi uzun düzlükleri olan yerlerde de kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: artpoint

Msj görmemişim kusura bakma beklerim ara görüşelim her zaman hiç çekinme. Burada muhabbet çok yok neden bliyormusun puntolarında sorun yaşayan pek yok ondan dikkat et herkez memnun.

Teşekkür ederim artpoint ilgilendigin için.Şu elimdeki inanılmaz harika aracımı satayım önce ondan sonra istedigim punto yu bulur bulmaz arıycam seni son noktayı koymadan bir daha danışayım sana.
    Evet sanırım dedigin gibi sorun yaşayan çok az.Bu arada alırsam eger duologıc vitesten senin ve çevremdekilerin tavsiyeleri ile vazgeçtim diyebilirim.
    Bir arkadaşım tuşların boyasının çıktıgını söyledi (direksiyondaki mesela)Hemen çıkıyormu öyle bir iki senede.
    Birde senin tüketim degerlerin çok önemli benim için ş.içi ne yakıyorsun yazarmısın.
    TEŞEKKÜRLER
    GÖRÜŞÜRÜZ.

PAYLAŞIMLAR DAHA FAZLA OLURSA HARİKA OLUR ARKADAŞLAR.

• Benim fiorinoyu 3.5 sene kullandım hiç direksiyon düğmelerinde soyulma olmadı. Bazı insanların elleri çok terli olur belki ter asiti yüzünden olmasın.
    Yakıt değerlerim bu akşam baktım daha en taze veriler. :)
    Genel yakıt tüketimi 6.5lt
    Anlık kullanım 6.9lt veriyordu 6.5 rakamı 1 aydır hiç değişmedi.
    Tahminimce kağıthane bölgesinde 6. ile 6.5lt arası değişecek. Motor alıştıkça biraz daha düşme ihtimali var heralde. Araç benzinli olsaydı 7.5 ile 9.5lt arası olurdu diye tahmin ediyorum.
    Turbo olduğu için (dizellerde) çok gaza basmak gerekmiyor. Benzinlilerde birazdaha gazlamak gerekir yakıtta artar diye düşünüyorum.
    Saygılar.
  • Merhaba puntocular. Dun esime avea dan kamululara ozel diye bir mesaj geldi. Benim aracimi ne zamandir degistirme gibi bir fikrim vardi bu haber super oldu. Ekstra 2000 tl indirim yapiyorlar punto da... Yalniz butcem bu ara cok kisitli. Eger takas indirimini de verirlerse 1.4 benzinli motor tercih edecem. Ama takas indirimi vermezlerse 1.2 motor almak zorundayim. Gaziantep te tek fiat bayisi oldugu icin hersey bugun belli olacak. Simdi benim sorum su. Acaba otomatik vites seceneginde fiyat farki ne oluyor? Ben sitesinde baktim ama goremedim :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba sıfır fiat punto almak üzereyim.Aklıma takılan bi kaç soruyu sizlere sormak istiyorum,bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    -1.4 77 hp mi alayım yoksa 1.4 105 hp mi? 77 hp'yi 7 ekimde verebilirmiş,105 hp istersem 75 günü bulur diyor.İkisi arasında çok fark olur mu?
  • bu mesajı anlamadım ben şimdi. ne demek oluyor onay bekliyor!!!
  • Herkese Selamlar,

Ben de Yeni Punto 2012 sahibiyim(Vişne kırmızısı 1.4 Fire 77hp Lounge Dualogic +Skydome=37.500tl+550tl kredi masrafı).3 eylül'den bu yana Istanbul sokaklarında kullanmaktayım.Beni de listeye ekleyebilirsiniz:)
    Cenk hocam aracı alabilmişsin hayırlı olsun:) Senin yakıt değeri iyiymiş valla.ben İstanbul'da 350 km yaptım şehiriçi ve ortalama yakıt tüketimi 8.1 Lt.
    Biraz fazla gibi geldi bana:S
    Araçtan genel olarak memnunum.Bazı arkadaşlar vites geçişlerinin hızlı oldugunu söylemiş ben de katılıyorum.60-70 km. hıza cıktıgımda bir de bakıyorum 5. vitese gecmişiz.Bir de ECO'da kullanmama ragmen bazen 3bin-4bin devirde vites gecisi oluyor ve start stop her durdugumda devreye girmiyor.
    Söylediklerimi yaşıyanlar var mı merak ediyorum?

Herkese kazasız belasız sürüşler!
  • Selam Anakhaa,

Fiyat listesine baktıgında Dualogic yazanlar Punto'nun otomatik(yarı otomatik) modelleridir.
    1.2 motorda yok otomatik ama 1.4'lerde var.Fiyatlarını listeden kontrol edebilirsin.

İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: DjLeTHaL

Herkese Selamlar,

Ben de Yeni Punto 2012 sahibiyim(Vişne kırmızısı 1.4 Fire 77hp Lounge Dualogic +Skydome=37.500tl+550tl kredi masrafı).3 eylül'den bu yana Istanbul sokaklarında kullanmaktayım.Beni de listeye ekleyebilirsiniz:)
    Cenk hocam aracı alabilmişsin hayırlı olsun:) Senin yakıt değeri iyiymiş valla.ben İstanbul'da 350 km yaptım şehiriçi ve ortalama yakıt tüketimi 8.1 Lt.
    Biraz fazla gibi geldi bana:S
    Araçtan genel olarak memnunum.Bazı arkadaşlar vites geçişlerinin hızlı oldugunu söylemiş ben de katılıyorum.60-70 km. hıza cıktıgımda bir de bakıyorum 5. vitese gecmişiz.Bir de ECO'da kullanmama ragmen bazen 3bin-4bin devirde vites gecisi oluyor ve start stop her durdugumda devreye girmiyor.
    Söylediklerimi yaşıyanlar var mı merak ediyorum?

Herkese kazasız belasız sürüşler!

valla cok maceralı oldu ama sonunda alabildim. size de hayırlı olsun

yakın değerlerim su ana kadar fena değil ama her halükarda LPG takacam araca ve hatta 1 ayı bulmaz bu işlemi yaptırmam ama tabi aklımda bazı sorular var.

Mesela Landirenzo nun 3-5 farklı modeli varmıs ve sanırım evo modeli start&stop a uyumluymus, doğrumudur? 1
    yine bu landirenzo nun gürültülü çalıştığına ( hatta dizel araç kadar ) bir şeyler okudum bu doğrumudur? 2
    ve son olarak dikkat etmem gereken özellikle bir durum var mı? 3

bu arada 1600/10 taksit fiyat aldım.

DjLeTHaL hocam gaza biraz fazla basarak ilerlerseniz vites yüksek devirlerde değişiyor. ben dikkat ettim genelde 2000 devir civarında geçiş yapıyor. start&stop için sanırım belli bir hızı geçtikten sonra aktif oluyor ( sanırım 30 km/sa civarı ama emin değilim ) ancak araç durduğu anda ayagınız frende olmalı yani tam durmaya yakın ( hani ışıkta cok cok yavaslarsınız ve araç sarsmasın diye son anda ayagını cekersiniz ama araç yine durur ya işte ondan bahsediyorum ) ayagınızı frenden cekerseniz devreye girmiyor.

ayrıca vites geçişi ile iligli bir sorum var; vites geçişlerinde aracın içinden duyulmasa da cama dogru hafif egilim kulak verince bir mekanik ses var ( sanki cem yılmazın robot taklidi yaparken çıkardığı ses gibi ), benzer bir ses duyan var mı? özellikle geri vitese takınca duyuyorum bu sesi. benzer bir tespiti yada bunun normal olup olmadığını bilen var mı ? 4

toplam 4 sorum var, bilenler cevaplarsa sevinirim ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.