Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araç seçeneklerim arasında Punto 1.4 Multiair 105 beygirlik bir model de var. Kalitesini beğendim sayılır aracın fakat test sürüşüne çıkamadım. Araç yokmuş. Muhtemelen motorunu, kullanımını da beğenirim fakat yakıt tüketimi nasıldır acaba ? Kağıt üstünde iyi görünse de benzin bu fiyatlardayken yine de araştırmak istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SnypeR

Araç seçeneklerim arasında Punto 1.4 Multiair 105 beygirlik bir model de var. Kalitesini beğendim sayılır aracın fakat test sürüşüne çıkamadım. Araç yokmuş. Muhtemelen motorunu, kullanımını da beğenirim fakat yakıt tüketimi nasıldır acaba ? Kağıt üstünde iyi görünse de benzin bu fiyatlardayken yine de araştırmak istedim.

tam teknik verilerini bilmiyorum ama fire motora göre daha performanslı olsa da biraz daha fazla yakıyormuş. ben fire kullanıyorum otomatik vites olanı. performans derdiniz yoksa yeterli ancak biraz da olsa performans beklentiniz varsa manuel multiair almanız daha iyi olur bence.
  • Performans derdim çok yok aslında ama araba bulmada sıkıntı varmış. O yüzden Manuel 1.4 Multiair bulmuşken alsam mı diyorum. Aslında diğer seçenekleri de inceliyorum. Çoğu kişi karşı çıksada Polo 1.2 ilgimi çekiyor. Tabi Punto ile kıyaslanınca arada dünya kadar donanım farkı var. İ20 ler hakkında pek araştırma yapmadım ama onları da övüyorlar ama gidip bakmadım hiç. Marka olarak pek aklımda olmadığından çok sıcak bakmıyorum aslında. Fiat hoşuma gidiyor ama VW daha çok içime siniyor ama aradaki ciddi donanım farkı ve VW'nin tedarik sürecinin uzun olması Fiat'ı cazip kılıyor. Ama benzin açısından da çok yakmaması tercihim tabi.
  • quote:

Performans derdim çok yok aslında ama araba bulmada sıkıntı varmış. O yüzden Manuel 1.4 Multiair bulmuşken alsam mı diyorum. Aslında diğer seçenekleri de inceliyorum. Çoğu kişi karşı çıksada Polo 1.2 ilgimi çekiyor. Tabi Punto ile kıyaslanınca arada dünya kadar donanım farkı var. İ20 ler hakkında pek araştırma yapmadım ama onları da övüyorlar ama gidip bakmadım hiç. Marka olarak pek aklımda olmadığından çok sıcak bakmıyorum aslında. Fiat hoşuma gidiyor ama VW daha çok içime siniyor ama aradaki ciddi donanım farkı ve VW'nin tedarik sürecinin uzun olması Fiat'ı cazip kılıyor. Ama benzin açısından da çok yakmaması tercihim tabi.

ben açıkcası kredi avantajı sebebiyle fiat ı tercih ettim. benden 1 ay kadar önce yakın arkadasım polo aldı 1,4 benzinli, o da güzel araba.

bu arada ben de 1.2 motor tavsiye etmiyorum ama tabi mali gücünüzle alakalı. bende lounge versiyonu aldım ve çok keyifli özelliklerini kullanmak ayrıca i20ye bi bakın derim, baya övgüyle söz ediyorlardı ama ben de incelemedim acıkcası.

DjLeTHaL hocam bu arada belirtmeyi unuttum; ben mümkün olan her düzlükte cruise kontrol açıyorum 1 dk bile olsa açıyorum

• Karar vermekte, araç bulmakta zor iş. Başka planlarım da olduğu için çok acılmadan bu işi halletmek istiyorum.
    18 ay 18000 sıfır faiz uygulaması da gerçekten cezbedici
  • quote:

Karar vermekte, araç bulmakta zor iş. Başka planlarım da olduğu için çok acılmadan bu işi halletmek istiyorum.
    18 ay 18000 sıfır faiz uygulaması da gerçekten cezbedici

aynen o cazibeyle aldım 30000 kredi ben hakkınızda hayırlısı, ben aracımı 25 gün sonra teslim alabildim. size tavsiyem üşenmeden 10-15 bayi arayıp fiyat alın ve birbirlerine kırdırın fiyatları.
  • Öneri için teşekkürler...
    Aracınız da hayırlı olsun
  • quote:

Öneri için teşekkürler...
    Aracınız da hayırlı olsun

teşekkürler umarım sizi de yakında aramızda görürüz
  • bende dün akşam itibariyle punto bakmaya başladım. umarım uygun fiyat verirler ve alırım. ben takas indirimden ve bu yeni başlayan avea kamu tarifelilere 2500 tl ye varan indirimden yararlanmak istiyorum. ama nedense hiçbir fiat bayisii ilgilenmiyor bu ara müşterisiyle. sanırım satışları çok fazla ve doymuşlar.

ben maddi durumum doğrultusunda 1.2 motor almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.

kullanan ve bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? aracı eşim okula gidip gelirken kullanacak bir de bazı akşamlar ben :) şehirarası yolda maksimum 6 senedir 110 km yi geçmiyorum. yani öyle performans hız bağımlısı değilim. ama tabi aracında bir tatmin seviyesi olması lazım :D

siz ne dersiniz 1.2 motor mu yoksa 1.4 fire mı? ikisi de POP model tabi ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anakhaa

Merhaba puntocular. Dun esime avea dan kamululara ozel diye bir mesaj geldi. Benim aracimi ne zamandir degistirme gibi bir fikrim vardi bu haber super oldu. Ekstra 2000 tl indirim yapiyorlar punto da... Yalniz butcem bu ara cok kisitli. Eger takas indirimini de verirlerse 1.4 benzinli motor tercih edecem. Ama takas indirimi vermezlerse 1.2 motor almak zorundayim. Gaziantep te tek fiat bayisi oldugu icin hersey bugun belli olacak. Simdi benim sorum su. Acaba otomatik vites seceneginde fiyat farki ne oluyor? Ben sitesinde baktim ama goremedim :(

Merhaba bilader.Benim şahsi fikrimi sorarsan benzinli alma derim.Mağlum benzin fiyatları çok ve o dediğin araç pekte az yakmıyor.Birde 1.2 punto çevremde olsun internette olsun hiç alıpo kullanan bahseden görmedim duymadım acele etme. 1.2 65-69 hp civarı heralde.Bence 1.3 dizel bak derim eğer kesene uyuyorsa.Ben geçen ay aldım ve bu Avea kamudan 2000 lira indirimi alamadım şuanda fiyatları çok uygun kaçırma.(Bu arada orta donanımlısı easy modeli uygundur.Pop modeli eski gp'lere benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anakhaa

bende dün akşam itibariyle punto bakmaya başladım. umarım uygun fiyat verirler ve alırım. ben takas indirimden ve bu yeni başlayan avea kamu tarifelilere 2500 tl ye varan indirimden yararlanmak istiyorum. ama nedense hiçbir fiat bayisii ilgilenmiyor bu ara müşterisiyle. sanırım satışları çok fazla ve doymuşlar.

ben maddi durumum doğrultusunda 1.2 motor almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.

kullanan ve bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi? aracı eşim okula gidip gelirken kullanacak bir de bazı akşamlar ben :) şehirarası yolda maksimum 6 senedir 110 km yi geçmiyorum. yani öyle performans hız bağımlısı değilim. ama tabi aracında bir tatmin seviyesi olması lazım :D

siz ne dersiniz 1.2 motor mu yoksa 1.4 fire mı? ikisi de POP model tabi ki.

Merhaba.ben de punto 2012 1.3 75 hp multijet var.Bunu almadan önce ben de 1.2 ve 1.4 benzinli bakıyordum.Satıştaki arkadaş bile 1.4 multiair 105 hp alma satamazsın vs. birsürü şey dedi.Ben de aklimda yokken dizele döndüm."0" araç alıyorsan bence kesinlikle dizel al derim.Şu anda çok memnunum.1.2 si içinde piyasada hiç yok bu araçtan tamam yeni ama bence çok zayıf kalır malum 1.4 fire 77 hp bile pek iyi yorum almazken performans ve yakıt adına.Bi daha düşün derim.
    Sahibinden sana "0" araç örneği.Fiat'tın kendi değerinin bile altinda bir incele.
    Not: Örnekteki ilanı fikrin olsun diye veriyorum.Satıcısını ne tanırım ne de bir çıkarım vardır bu işten.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-0-km-fiat-punto-easy-1-3-multijet-98248058/detay

• Evet dostlar resimler yakında gelicek demiştim, bu da bizim kırmızı şimşek ;) Nazar değmesin ;)

### Yeni Fiat Punto 2012  topluluğu .. ^#### +19 üye

• quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

Evet dostlar resimler yakında gelicek demiştim, bu da bizim kırmızı şimşek ;) Nazar değmesin ;)

maşallah. Allah kaza bela vermesin

• Bugun Fiat bayine gittim Lounge 1.3 Multijet 75HP + Sky Dome icin 40.500 TL fiyat verdiler. ( 20.000 bin pesin geri kalani 0 faiz 15 ay )

Fiyat nasil arkadaslar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Evet dostlar resimler yakında gelicek demiştim, bu da bizim kırmızı şimşek ;) Nazar değmesin ;)

kardeşim bu punto'nun hangisi oluyor

• slm. arkadaşlar. Bende otomatik bir araba alamyı düşünüp kafası karışanlardanım?

Gönlüm 1.3 multijet dualogic den yana ama treddütlerim var . Acaba acemi olan eşim dualogici kullanabilirmi? Her yokuşta manuel vites düşürmek gerekiyor mu? Yoksa multijet bunun üstesinden geliyor mu?

Birde City arızası 100 arabanın kaçında görülüyordur?

Alternatif olarak CVT şanzumana bakıyorum. O da Micra ve Yeni Yaris' de var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_cantona

quote:

Puntonun Easy donanım + Sport Kit modeli arkadaşım ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: sevota79

slm. arkadaşlar. Bende otomatik bir araba alamyı düşünüp kafası karışanlardanım?

Gönlüm 1.3 multijet dualogic den yana ama treddütlerim var . Acaba acemi olan eşim dualogici kullanabilirmi? Her yokuşta manuel vites düşürmek gerekiyor mu? Yoksa multijet bunun üstesinden geliyor mu?

Birde City arızası 100 arabanın kaçında görülüyordur?

Alternatif olarak CVT şanzumana bakıyorum. O da Micra ve Yeni Yaris' de var.

Cvt cok guzel bir sistem honda cazz dada var. Benim micram ve pumtom var micrayi esim kullaniyor. Biz cok pismaniz micra aldigimiza. 2200kmde baski balatasi bitti 1500tl masraf acti bir aylik arabayken cin mali arabalar gibi iceriye cok ses aliyor vs. sakin yanasmayin. Micradan sonra puntoya binince mercedes gibi oluyor.:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan_cantona

quote:

Puntonun Easy donanım + Sport Kit modeli arkadaşım ;)

hayırlı olsun peki bu araç modelinde USB girişi mevcut mu

• Selam arkadaslar,

bir suredir foruma ugrayamadim, konu pek ilerlememis gozukuyor. 2012 puntocu sayisi az sanirim :)

Bu esnada puntoyla 5000 kmyi gecmis bulunuyorum. Yakit tuketiminden bu kadar memnun olacagimi hic tahmin etmemistim. Gercekten 1.3 multijet motor, duzgun kullaninca inanilmaz az yakiyor. Sehirlerarasi ankara-antalya arasini 3.4 lt ortalama ile gittim. Genelde uzun yolda 100-110 gidiyorum, hiz sabitleyici ile. Donuste ankara sehir icinde ise a tripi sifirladim. Su anda sehir ici ortalamam 5.1. Sehir icinde cok sakin kullandigim soylenemez.

Fakat bu punto konusunda bir konu canimi sıkıyor. Benim bagaj kapagi biraz asimetrik duruyor. Yani tamponla bagaj kapagi arasinda yer alan sol taraftaki cizgi sag taraftakinden daha ince gozukuyor, bagaj kapaginin sol tarafi tampona daha yakin. Hatta bagaj kapaginin ucu tamponun boyasini asindirmis durumda. Isterseniz bir fotografini cekip paylasabilirim.

Biraz grande punto forumlarindan arastirdim, bir cok puntoda ayni problem varmis. Hatta bi gun yol uzerinde kartas servisine ugradim, kaporta ustalari ayarlamaya calistilar ayarlayamadilar. Sanirim daha da bozdular ayarini, su an tamponun iki noktasinda boyayi asindirmis. Servisteyken usta bikac tane daha punto gosterdi, evo idi yanlis hatirlamiyorsam, onlarin da bagaj kapagi asimetrik duruyordu. Velhasil kelam insanin canini sıkan garip bi durum bu. Benzer durumla karsilasan varsa nasil cozdugunu paylasabilirse sevinirim. Yeni alacak arkadaslara da tavsiyem, aracinizi teslim alirken, teslim belgelerini imzalamadan once bagaj kapaginizin duzgun olup olmadigini kontrol edin. Sonra benim gibi caniniz sıkılmasin.

Baska bir konu da, arabama cam filmi yaptirmak istiyorum. Ankarada bu isi iyi yapan bildiginiz bir yer varsa paylasabilirseniz sevinirim. Arastirmalarima gore en iyi Ziebart yapiyormus. Sanirim biraz paraya kiyip Ziebartta yaptiracagim.

Saygilar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.