Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar ben de 2012 punto 1.3 75hp Easy Kırmızı Renk Sport Kit'li aracımı pazartesi günü teslim alacağım. Listeye beni de ekleyin pls :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raymond Donovan -- 26 Ağustos 2012; 12:07:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

Slm arkadaşlar ben de 2012 punto 1.3 75hp Easy Kırmızı Renk Sport Kit'li aracımı pazartesi günü teslim alacağım. Listeye beni de ekleyin pls :P

Hayirli olsun. Kaça aldiniz acaba pesinmi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 38000 tl yazıodu faturada , takasta araç vermiştim çünkü, artık benim aracımı pahalıya aldılar yoksa puntoyu mu indirdiler bilmiorum ama fatura rakamı dediğim gibi ;)
  • arkadaşlar merak ettiğim bir soru var. Bu yurt dışında satışta olan yeni punto evo 1.4 multiair 135hp s&s modelle türkiyede satılan yeni punto evo 1.4 multiair 105hp s&s model arasında yazılımsal bir fark mı var yoksa parça farkı da var mı? Yani 105hp lik motora yazılım atılım 135hp yapılsa yurtdışında satılan 135hp lık modelle aynı olur mu her yönden??
  • Benim sigortam yapı krediden ve çok memnunum herşey üst limitlerde hiçbir eksigi yok çalınandan vurulana kadar herşey var birde ufak hasarları bozmadan yapıyor autokıng ten bence yapı ya bir bakın.
  • Selamlar. Ben puntoyla 3000km devirdim. Şu ana kadar bir şikayetim yok.
    Sadece vites araları biraz küçük gibi geliyor bana bunu çokda sorun etmiyorum.
    Yeni alacaklara gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Benim punto 1.3 75bg lounge modeli
    istanbul şişli bölgesinde yaşıyorum istanbulun en yoğun trafik olan bölgesidir. Yakıt olarak genel ortalmada 6.4lt veriyor.
    Anlık tüketimde ise 6 - 6.5lt civarında değişiyor.
    Puntonun iç mekan dizaynı ve kalitesi hiçde fena değil diyebilirim.
    Dış tasarımıda ortada zaten maserati için tasarlanmış ve küçük olduğu için fiatdan çıkarılmış bir tasarım.
    Hepimize kazasız sürüşler dilerim.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-temiz-82185468/detay
    1.4 multiair motor almak ıstıyorum aranızda kullnanan varmı en cok yakıt tuketımı performansı ve fiyatı nasıl sizce uygunmu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rapresyonik -- 29 Ağustos 2012; 11:10:56 >
  • @-cenkozgen
    @-bbenli87

beyler araçlarınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler hepimize... aramıza hoş geldiniz.. ekliyorum hepinizi guruba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 1 Eylül 2012; 3:47:58 >
  • tatilden yeni döndük 3 gün falan oldu ..
    tatildeyken araba da şunu fark ettim hararet müşürü ilk hiç çalışmıyor .
    önceden arabayı çalıştırır çalıştırmaz hararet müşürü ortaya kadar geliyordu..
    şimdi ise araba baya bi gitikten sonra çeyrek oluyor gösterge.
    bugun bi tanıdık geldi tamirci baktı önce bir kaç tur attık göstergede hareketlenme olmadı sonra biraz daha dolandık gösterge kendine geldi ..
    sonra köşeye çektik arabayı bakmak için kaputu açtı motorun sağ tarafında altında birşeyi çevirdi biraz gaza yüklendi vitesi boşa alıp ondan sonra biraz daha çevirdi biraz gaza yüklendi tamamdır dedi..
    bende sordum bizim ustaya araba ilk çalışınca hemen yakıt göstergesi ile ortaya geliyor aynı anda diye bu dedi olmaz öyle şey falan kullandıkça ortaya gelir falan filan dedi gönderdim onu öyle kaldı .. sordumn e olmuş diye dediğine göre hararet müşürü gevşemişti diye .. onu düzelettim dedi ama yine üstüne basarak dedi ilk çalışınca ortaya gelmez dedi .

sizde nasıl oluyor hareret göstergesi ilk moturu çalıştırınca ortaya kadar geliyormu direk olarak .
    gerçi motor soğukken denemedim ne oluyor diye .. çalışıncamı gelecek yoksa biraz gidince mi gelecek .. doğrusu nedir bunun ?

birde turlerken bana da fırça attı .
    arabannın uyardığı yerde vites yükseltiyorum diye kızdı .böyle olmaz dedi motor açılmaz falan diye. peki ne yapacam dedim .
    çek dedi köşeye izle dedi .. devirli kullanacaksın dedi bu arabayı .
    3 viteste 80 90 km hız yaptı .. dedi böyle dedi yok öyle vites değiştirmek 4 5 hemen .
    ama araba da istiyor .. arabanın isteğine göre sürersen motor atak olmaz dedi açılmaz dedi ..
    devirli süreceksin dedi inatla kafam karıştı ..kısacası deli gibi sürdü diyebilirim .

benim bildiğim motora zararı var böyle yapmanın doğrumu .? mesella 2. viteste araç 4000 devire geldi lak 3 attı araba şahlanarak kendini öne atıyor bu yanlış değilmi .. ?

1.3 mjet için vites devir aralıkları nedir bilen varmı doğru olarak ..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 1 Eylül 2012; 4:15:11 >

• Hararet hava sicakligina bagli olarak belli bir süre geçince ortaya gelir gelmiyorsa sorun var. Ben vites sürelerini servisle konustum. Bu arada servis arkadasim yabanci değil.aracin uyarisina uyum gösterin az yakit tüketimi dusunuldugu için ayarlanmis bir sistemi varmis. Yeni nesil motorlarda açma durumu yok dediler. Ne kadar doğru bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapresyonik

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-temiz-82185468/detay
    1.4 multiair motor almak ıstıyorum aranızda kullnanan varmı en cok yakıt tuketımı performansı ve fiyatı nasıl sizce uygunmu

Yakit tüketimi sehire ve kullanima göre çok degisiyor. Puntonun en çok yakan motor secenegi multiair ama performans da iyi tabiki. Bu modeli yeni punto olarak en dolu modelini. 34-liralara sifir alabilirsiniz. Bu rakama göre kiyaslayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artpoint -- 1 Eylül 2012; 14:38:00 >

• beyler sizdede bu video daki gibimi oluyor araba soğukken çalıştırınca ilk .. bu şekilde olmasmı normal ..
    öneceden yakıt göstergesi ile aynı anda ortaya geliyordu .. sorun mu vardı acaba . kafaam karıştı ...
    yol gittikçemi yükselmesi lazım ?

http://www.youtube.com/watch?v=t2pROybFx0A&playnext=1&list=PLAFF9E2B73BDD8BCF&feature=results_main
  • arkadaşlar yeni fiat punto evoyla uzun yolda (min. 300-400km) bir vw, volvo veya audi konforu aramıyorum tabiki ama seyahat sırasında ve sonrasında şoförü ve yolcuları yoruyor mu? Yolcuların kötü yollarda midesini bulandıracak şekilde yol bozukluklarını aynı şekilde içeriye yansıtıyor mu yoksa emiş gücü normal mi? Bir de esp li modellerde özellikle virajlarda savrulma durumu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kompliman -- 1 Eylül 2012; 18:18:32 >
  • bu konuda daha önce de yazmıstım yeni punto 1,4 fire lounge s&s skydome aracı aldığımı. aldım derken parasını ödemiştim ancak arac 16 olmasına rağmen hala teslim edilemedi ve termin tarihi olarak 31 ağustos denmişti ve 29 ağustosta aracın hala temin edilecek olan bayiden cıkısı olmadığını öğrenince ortalığı biraz ayağa kaldırdım ve aracı 31 ağustosta teslim etmemeleri durumunda ( ki mümkün değil bu ihtimal ) bütün işlemleri iptal edeceğimi söyledim ve fiat müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ettim.

tabi tutuştular ve birebir aynı aracın dizel 1.3 petrol yeşilini verdiler ( normalde test aracı ve benim arac gelinceye kadar bende kalacak şekilde teslim aldım ).

Bu aractaki denetimlerimi yazayım;

Öncelikle araç çok çok hoş içi cok güzel. ancak ilk harekete başlarken resmen 1 sn düşünüyor araç 1,4 fire umarım daha normal kalkıyordur.
    esp hariç tüm özelliklerini test ettim. s&s güzel ama 0,5 sn kadar da o bekletiyor kalkışta. hızlanması yavas ama biraz gaza hızlı yüklenince 2000 devirden sonra ivmelenmesi güzel. araçta eşya gözü az ve torpido cok dar. ama benim en cok dikkatimi çeken özelliklerinden biri de ( 1 saatlik uzun yol sonunda ); araçta titreşim var, şöyleki araçtan indikten sonra elimde hissettim bunu, yani sanki uzun süre titreşim üreten bir cismi tutmussunuz hissi uyandırdı ama tabi öyle abartılacak düzeyde değil.

esp yi elbette denemedim, Allah denettirmesin :D

kliması güzel hızlı. skydome cok havalı yakıtı henüz hesaplamayadım ama ortalama tüketim ( sadece 5dk si şehir içi kalanı şehir dışı ) 5.5 civarında, daha az olmasını düşünüyordum zira gaza cok az bastım ve mümkün olduğunca cruise kontrol kullandım.

Aklıma gelenler bunlar. Soru varsa bildiğim ve dilim döndüğünce cevaplarım.

• Punto almayı düşünüyorum ve araştırma yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.
    1-Benzinci de rastladıgım ve sohbet ettigim punto sahibi (aracı iki kapılı punto idi)bana evo alma servisten çıkamassın dedi.Bu yeni puntolar iyiymiş dogrumu.
    2-Benzinlisi çok yakar kimse ye bakma dizel al dedi.Yakar da mesela ş.içi 7 ortalamasını geçermi.
    3-2011 Almak istiyorum ikinci el ve dolusunu ama biraz modeller karışık multiair var,fire var başka modellerde var ben hangisine bakmam lazım.
    4-İkinci elde 2-3 sene binsek 2011 e çok km yapmadan senede 15000 max mesela fiyatı çok düşermi.
    5-Kalite bmw olmasada (çıtayı çok mu yukselttim) tatmin edermi beni
    TEŞEKKÜR EDERİM.
  • Evet arkadaşlar 24 Ağustosta aracımı teslim aldım Ordu Tunalar Otomotiv'den. Yaklaşık 500 km. yol yaptım. Aracın sürüşünden çok memnunum, kesinlikle şöförü yormayan bir araç. Pedal hassasiyetleri çok hoşuma gitti. Yakıt tüketiminde Ordu-Giresun arasında ortalama 90 km/saat hızla 3.8 lt. değerini yakalayabildim. Benzinli easytronic bir araçtan sonra çok tatlı geldi sürüşü aracın. Ben zaten maddi durumum gereği orta donanım araç almıştım, aracım kırmızı renk ve Sport Kit ile gelen nikelajlar, alçaltılmış şasi, özel amortisörleri rüzgarlık ve de Hi Fi ses sistemi var. Hi fi ses sisteminin gerçekten çok başarılı olduğunu belirtmek isterim. Arabayı kime kullandırsam çok hoşuna gitti. 38 bin TL'ye fiat mı aldın diyenler de buna dahil :)

Aracı teslim alırken arka tamponda çok ufak bir boya atması vardı onu müsait bi zamanınızda gelin rötüş geçelim dediler..
    Eksi yönleri olarak direksiyon CITY modunu kapatınca bile bana aşırı hafif geldi, 130-140la giderken bile çok fazla sertleşmiyor. Bir de daha fazla eşya gözü olmalıydı diye düşünüyorum.

Bir de şu follow-me home muhabbeti nedir kılavuzuna bakma fırsatım olmadı arabayı terkettikten sonra mı farlar açık kalıyor, ya da gelmeden öncemi? eğer öyleyse nasıl çalıştırılıyor, ya da böle kıyıda köşede az bilinen bir araç içi uygulama varsa beni bilgilendirirseniz sevinirim, izlenimlerin şimdilik bu kadar. Fotoğrafları yakın bir zamanda paylaşıcam.

Edit: Bu arada bir arkadaş üretim yeri neresi diye sormuş, aracın menşei belgesine baktım Torino yazıyor. Puntoların üretim yeri TR değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raymond Donovan -- 3 Eylül 2012; 15:28:52 >

• merhaba, punto 1.4 multiair lounge+esp paketi almak istiyorum. ancak daha önceden fiat hakkında duyduklarımdan dolayı bazı çekincelerim var. öncelikle bu araç beni sürekli servise uğratır mı? yani normal bakımları dışında sağında solunda sıkıntı çıkaracak bir araç mıdır? çünkü aracı alıp servise çok uğramak istemiyorum. herkes aynı şeyi istiyordur gerçi. yol tutuşu vs iyi midir? yani bunun dışında bir üst sınıf olan auris i de düşünüyorum. ancak auriste esp olmadığı için çok içime sinmiyor. tabi malzeme kalitesi vs bence auris daha iyi ama çok kararsız kaldım. punto kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa pek güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: velo690

merhaba, punto 1.4 multiair lounge+esp paketi almak istiyorum. ancak daha önceden fiat hakkında duyduklarımdan dolayı bazı çekincelerim var. öncelikle bu araç beni sürekli servise uğratır mı? yani normal bakımları dışında sağında solunda sıkıntı çıkaracak bir araç mıdır? çünkü aracı alıp servise çok uğramak istemiyorum. herkes aynı şeyi istiyordur gerçi. yol tutuşu vs iyi midir? yani bunun dışında bir üst sınıf olan auris i de düşünüyorum. ancak auriste esp olmadığı için çok içime sinmiyor. tabi malzeme kalitesi vs bence auris daha iyi ama çok kararsız kaldım. punto kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa pek güzel olur.

Hocam FIAT markası hakkında ne duydun bilmiyorum ama, FIAT alanlar servise çok uğrayanlar değillerdir.

Fiat , sadece diğer markalara göre , kaymak tabakaya değil de daha halka yönelik araçlar yapan bir markadır. Dolayısıyla malzeme kalitesi, donanımların kullanım kalitesi açısından bazı markaların (ki bu da Toyota değil, yalnızca Alman markaların) gerisinde kalır. Ben de sizin gibi çok ön yargılı bir şekilde yaklaşmıştım bu araca. Ama gün geçtikçe aracıma daha çok ısındığımı söylemeliyim.

Yol tutuş konusunda sınıfındaki otomobillerden (ki daha önceki aracım Corsa D idi) daha bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Size tek tavsiyem, ben test aracında Dualogic şanzımanlısını test etmiştim. İlla otomatik isteyenler için güzel bir seçenek, ama seri vites geçişleri istiyorsanız tavsiye etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkozgen

yeni punto 1.4 fire lounge dualogic s&s + skydome + beyaz aracimi 37.500 tl ye aldim, hos araba henuz gelmedi beklemedim ama artik donusu yok aranizdayim artik hakkimda hayirlisi, konuyu acan arkadas listeye eklerse sevinirim

sanırım hiç indirim yapmamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

quote:

Orijinalden alıntı: velo690

merhaba, punto 1.4 multiair lounge+esp paketi almak istiyorum. ancak daha önceden fiat hakkında duyduklarımdan dolayı bazı çekincelerim var. öncelikle bu araç beni sürekli servise uğratır mı? yani normal bakımları dışında sağında solunda sıkıntı çıkaracak bir araç mıdır? çünkü aracı alıp servise çok uğramak istemiyorum. herkes aynı şeyi istiyordur gerçi. yol tutuşu vs iyi midir? yani bunun dışında bir üst sınıf olan auris i de düşünüyorum. ancak auriste esp olmadığı için çok içime sinmiyor. tabi malzeme kalitesi vs bence auris daha iyi ama çok kararsız kaldım. punto kullanan arkadaşlar bu konuda yardımcı olursa pek güzel olur.

Hocam FIAT markası hakkında ne duydun bilmiyorum ama, FIAT alanlar servise çok uğrayanlar değillerdir.

Fiat , sadece diğer markalara göre , kaymak tabakaya değil de daha halka yönelik araçlar yapan bir markadır. Dolayısıyla malzeme kalitesi, donanımların kullanım kalitesi açısından bazı markaların (ki bu da Toyota değil, yalnızca Alman markaların) gerisinde kalır. Ben de sizin gibi çok ön yargılı bir şekilde yaklaşmıştım bu araca. Ama gün geçtikçe aracıma daha çok ısındığımı söylemeliyim.

Yol tutuş konusunda sınıfındaki otomobillerden (ki daha önceki aracım Corsa D idi) daha bile iyi olduğunu söyleyebilirim. Size tek tavsiyem, ben test aracında Dualogic şanzımanlısını test etmiştim. İlla otomatik isteyenler için güzel bir seçenek, ama seri vites geçişleri istiyorsanız tavsiye etmiyorum.

yorumunuz için teşekkür ederim. aracı anlamak için test etmekte fayda var. otomatik vitesli araç istemiyorum. peki servise periyodik bakımlar dışında hiç gitmeniz gerekti mi? eğer gittiyseniz ne sıklıkla gittiniz?

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.