Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "1.3 dualogic dizel otomatik" alma niyetindeyim ben de.
    start stop konusunda olumsuz yorumlar duydum.
    kullanıcı arkadaşlar acaba ne derece doğrudur bu durum.

aracın artıları:
    yakıt tüketimi
    donanımı
    performansı

korkularım:
    malzeme kalitesi (5 yıl kadar önce doblo aracımın kalitesi beni fiattan soğutmuştu.)

sizin yorumlarınız merak ediyorum.
    saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: triumph_06

quote:

Orijinalden alıntı: cenkozgen

nedense burası biraz fazla suskun bir konu olmus. Biraz hareketlensek ya ?

mesela ben şu usb den müzik dinleme/listeleme vs olayını net yapamadım bi türlü; 3-5 parçayı ancak görüyor ve hepsi aynı formatta aslında parçalar. ve ecodrive uygulaması konusunda biraz daha detaylı bilgi verebilse bir arkadaş süper olurdu.

Ayrıca bugun fiat merkez servisle görüşüp önümüzdeki hafta p.tesi LPG montajı yapmak üzere randevu aldım.

peşin 1800 TL, taksitte 1850 TL fiyat verdiler landirenzo kit için.
    -sarı arıza ışığı problemi yokmuş
    -biraz sesli çalışıyormuş enjektör sebebiyle
    -start stop desteği varmış ancak önce benzinde start oluyormuş sonra LPGye geçiyormuş
    -dualogic vitesle de tam uyumluymuş.

( bu arada bu sorularımın hepsi 1.4 fire motor dualogic vites içindir )

cenkozgen hocam,

her iki konuyla ilgili detayli bilgiyi bu baslik altinda paylasmistim. simdi buraya tekrar yazmaya usendim. bu baslik altinda birisi 2. birisi 3. sayfada olmasi lazim. ecodrive bilgileri artpointin bi sorusuna cevapti diye hatirliyorum.

onlara ek olarak mp3 ve ecodrive ile ilgili sormak istedigin baska bilgi olursa sorabilirsin.

Saygilar.

triumph_06 ile telefonda görüştük ve akabinde ben de biraz daha araştırm yaptım, ulaştığım/öğrendiğim şeyleri paylaşayım;

öncelikle mp3leri listeleme yapma şansımız yokmuş. Şarkı bilgileri içerisinde ( id3v1 ve id3v2 bilgileri ) bulunan verilerin silinmesi gerek, bunu tek tek yapmak mümkün değil o yüzden bu işi toplu yapan programlar var ( isteyen olursa pmden link vereyim ) onlarla cok rahat yapılabiliyor. ve bir de türkçe karakterlerden uzak durmak gerek, maalesef bunu elle yapmak gerekiyor sanırım, biraz zaman alsa da zor bişey değil. ve ayrıca içiçe çok klasör olmamasına dikkat edin ( henüz test etmedim ben de ama hazırlığımı yaptım akşama denerim )

eco drive konusunda ise; sürekli güncelleme problemi yaşanıyormuş, bunun çözümü şöyleymiş; belleğin içinde instalxxxxx gibi bişey varmış onu silerseniz bu uyarıyı almazsınız.
    bir siteden aldığım konu ilgili yazıyı aynen buraya aktarıyorum, bir çok soru cevaplanmış;

ecoDrive yüklü USB belleğimde aynı zamanda müzik dosyalarımı da tutabilir miyim? Ve sürüş sırasında bu müziklerimi dinleyebilir miyim?
    Evet. USB belleğinizde müzik dosyalarınızı saklayabilir (ve diğer her türlü dosyaları) ve ecoDrive datası toplarken aynı zamanda bu müziklerinizi de çalabilirsiniz. EcoDrive datası ile müzik dosyalarınız birbirlerinin çalışmasını engellemeyecektir.
    Aracımı sürdüğüm süre boyunca USB belleğim sürekli USB porta takılı mı olmalı?
    Evet, ideal olarak. Bu sayede tüm sürüş datanızı kaydedersiniz ve böylece başka sürücülerin datası ile karışma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
    Aracınız USB belleğiniz takılı olmadan en fazla sekiz saatlik sürüş datasını hafızasına kaydedebilir. Ancak bu süre boyunca kaydedilen data, USB porta takılan ilk USB belleğe yüklenir. Sekiz saat sonra en eski datadan başlayarak silmeye başlar.
    USB belleğimi diğer sürücülerle paylaşabilir miyim?
    Evet.
    USB belleğinizi paylaşmak, eğer paylaştığınız kişiyle farklı araçları kullanıyorsanız, farklı dataları ayırdedebiliyor olacağınızdan kolaydır. Eğer aynı aracı paylaşıyorsanız yine USB belleğinizi paylaşabilirsiniz ancak sürüş datanızın analizi ve yönetimi zorlaşacaktır. Eğer farklı insanlar aracı kullanıyorsa, USB belleğini bilgisayara takarak ilk yüklemeyi yapan kullanıcı tüm dataya sahip olacaktır.
    Basit ve kolayca kullanım için, kendinize özel USB belleğinizi kullanmanızı öneriyoruz.
    Aynı aracı birden fazla sürücü kullanabilir mi?
    Evet. Ancak her sürücünün datasının ayrı tutulabilmesi için her bir sürücünün kendi USB belleğini kullanmasını öneriyoruz.
    EcoDrive’ I nasıl kapatabilirim?
    Sürüşünüzün kaydedilmesini istemiyorsanız, aracınızın Blue&Me™ menüsünden ecoDrive’I kolaylıkla kapatabilirsiniz. İstediğiniz zaman yeniden açabilirsiniz.

Kurulum Talimatları
    ecoDrive ve aracınız
    Aracınıza ecoDrive yazılımını yüklemek sadece bir kaç saniyenizi alır ve tamamen güvenlidir.
    Lütfen aşağıdaki basit adımları izleyin:
    1. Araç saatinizin Doğru zaman ve tarihe ayarlı olduğundan emin olun. Referans olması bakımından ecoDrive’ ın buna ihtiyacı bulunmaktadır.
    2. ecoDrive yazılımı yüklenmiş USB belleği Blue&Me™ sisteminizin USB portuna takın.
    3. Motoru çalıştırmadan yalnızca kontağı çevirin, ecoDrive otomatik olarak yüklenecektir. Yükleme bittikten sonra gösterge panelindeki yol bilgisayarı ekranında ‘UPDATE COMPLETE’ (GÜNCELLEME TAMAMLANDI) mesajı belirecektir. Lütfen direksiyonun üzerindeki “SRC/OK” butonuna basın.
    4. USB belleği USB porttan çıkarın.
    5. Motoru çalıştırın. Birkaç saniye sonra gösterge panelindeki ekranda ‘ECODRIVE ON’ mesajı belirir. Artık ecoDrive gitmeye hazır.
    Sürüş datası toplamaya başlamak için USB belleğinizi tekrar USB portuna yerleştirin. Beş farklı güne ait data toplamanız gerekmektedir. Bu aşamada aracı her zaman sürdüğünüzden daha farklı sürmenize gerek yoktur – bu aşamada ecoDrive sürüşünüzü geliştirmeniz için normalde nasıl sürdüğünüzü öğrenme ihtiyacı duymaktadır.
    6. Motoru kapattığınızda USB belleğinizi çıkarmadan once 4-5 saniye bekleyin. Tüm sürüş datanız kaydedilecektir ve bundan sonra USB belleğinizi bilgisayarınıza takabilirsiniz.

umarım herkesin işine yarar.

• quote:

quote:

quote:

nedense burası biraz fazla suskun bir konu olmus. Biraz hareketlensek ya ?

mesela ben şu usb den müzik dinleme/listeleme vs olayını net yapamadım bi türlü; 3-5 parçayı ancak görüyor ve hepsi aynı formatta aslında parçalar. ve ecodrive uygulaması konusunda biraz daha detaylı bilgi verebilse bir arkadaş süper olurdu.

Ayrıca bugun fiat merkez servisle görüşüp önümüzdeki hafta p.tesi LPG montajı yapmak üzere randevu aldım.

peşin 1800 TL, taksitte 1850 TL fiyat verdiler landirenzo kit için.
    -sarı arıza ışığı problemi yokmuş
    -biraz sesli çalışıyormuş enjektör sebebiyle
    -start stop desteği varmış ancak önce benzinde start oluyormuş sonra LPGye geçiyormuş
    -dualogic vitesle de tam uyumluymuş.

( bu arada bu sorularımın hepsi 1.4 fire motor dualogic vites içindir )

cenkozgen hocam,

her iki konuyla ilgili detayli bilgiyi bu baslik altinda paylasmistim. simdi buraya tekrar yazmaya usendim. bu baslik altinda birisi 2. birisi 3. sayfada olmasi lazim. ecodrive bilgileri artpointin bi sorusuna cevapti diye hatirliyorum.

onlara ek olarak mp3 ve ecodrive ile ilgili sormak istedigin baska bilgi olursa sorabilirsin.

Saygilar.

triumph_06 ile telefonda görüştük ve akabinde ben de biraz daha araştırm yaptım, ulaştığım/öğrendiğim şeyleri paylaşayım;

öncelikle mp3leri listeleme yapma şansımız yokmuş. Şarkı bilgileri içerisinde ( id3v1 ve id3v2 bilgileri ) bulunan verilerin silinmesi gerek, bunu tek tek yapmak mümkün değil o yüzden bu işi toplu yapan programlar var ( isteyen olursa pmden link vereyim ) onlarla cok rahat yapılabiliyor. ve bir de türkçe karakterlerden uzak durmak gerek, maalesef bunu elle yapmak gerekiyor sanırım, biraz zaman alsa da zor bişey değil. ve ayrıca içiçe çok klasör olmamasına dikkat edin ( henüz test etmedim ben de ama hazırlığımı yaptım akşama denerim )

eco drive konusunda ise; sürekli güncelleme problemi yaşanıyormuş, bunun çözümü şöyleymiş; belleğin içinde instalxxxxx gibi bişey varmış onu silerseniz bu uyarıyı almazsınız.
    bir siteden aldığım konu ilgili yazıyı aynen buraya aktarıyorum, bir çok soru cevaplanmış;

ecoDrive yüklü USB belleğimde aynı zamanda müzik dosyalarımı da tutabilir miyim? Ve sürüş sırasında bu müziklerimi dinleyebilir miyim?
    Evet. USB belleğinizde müzik dosyalarınızı saklayabilir (ve diğer her türlü dosyaları) ve ecoDrive datası toplarken aynı zamanda bu müziklerinizi de çalabilirsiniz. EcoDrive datası ile müzik dosyalarınız birbirlerinin çalışmasını engellemeyecektir.
    Aracımı sürdüğüm süre boyunca USB belleğim sürekli USB porta takılı mı olmalı?
    Evet, ideal olarak. Bu sayede tüm sürüş datanızı kaydedersiniz ve böylece başka sürücülerin datası ile karışma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.
    Aracınız USB belleğiniz takılı olmadan en fazla sekiz saatlik sürüş datasını hafızasına kaydedebilir. Ancak bu süre boyunca kaydedilen data, USB porta takılan ilk USB belleğe yüklenir. Sekiz saat sonra en eski datadan başlayarak silmeye başlar.
    USB belleğimi diğer sürücülerle paylaşabilir miyim?
    Evet.
    USB belleğinizi paylaşmak, eğer paylaştığınız kişiyle farklı araçları kullanıyorsanız, farklı dataları ayırdedebiliyor olacağınızdan kolaydır. Eğer aynı aracı paylaşıyorsanız yine USB belleğinizi paylaşabilirsiniz ancak sürüş datanızın analizi ve yönetimi zorlaşacaktır. Eğer farklı insanlar aracı kullanıyorsa, USB belleğini bilgisayara takarak ilk yüklemeyi yapan kullanıcı tüm dataya sahip olacaktır.
    Basit ve kolayca kullanım için, kendinize özel USB belleğinizi kullanmanızı öneriyoruz.
    Aynı aracı birden fazla sürücü kullanabilir mi?
    Evet. Ancak her sürücünün datasının ayrı tutulabilmesi için her bir sürücünün kendi USB belleğini kullanmasını öneriyoruz.
    EcoDrive’ I nasıl kapatabilirim?
    Sürüşünüzün kaydedilmesini istemiyorsanız, aracınızın Blue&Me™ menüsünden ecoDrive’I kolaylıkla kapatabilirsiniz. İstediğiniz zaman yeniden açabilirsiniz.

Kurulum Talimatları
    ecoDrive ve aracınız
    Aracınıza ecoDrive yazılımını yüklemek sadece bir kaç saniyenizi alır ve tamamen güvenlidir.
    Lütfen aşağıdaki basit adımları izleyin:
    1. Araç saatinizin Doğru zaman ve tarihe ayarlı olduğundan emin olun. Referans olması bakımından ecoDrive’ ın buna ihtiyacı bulunmaktadır.
    2. ecoDrive yazılımı yüklenmiş USB belleği Blue&Me™ sisteminizin USB portuna takın.
    3. Motoru çalıştırmadan yalnızca kontağı çevirin, ecoDrive otomatik olarak yüklenecektir. Yükleme bittikten sonra gösterge panelindeki yol bilgisayarı ekranında ‘UPDATE COMPLETE’ (GÜNCELLEME TAMAMLANDI) mesajı belirecektir. Lütfen direksiyonun üzerindeki “SRC/OK” butonuna basın.
    4. USB belleği USB porttan çıkarın.
    5. Motoru çalıştırın. Birkaç saniye sonra gösterge panelindeki ekranda ‘ECODRIVE ON’ mesajı belirir. Artık ecoDrive gitmeye hazır.
    Sürüş datası toplamaya başlamak için USB belleğinizi tekrar USB portuna yerleştirin. Beş farklı güne ait data toplamanız gerekmektedir. Bu aşamada aracı her zaman sürdüğünüzden daha farklı sürmenize gerek yoktur – bu aşamada ecoDrive sürüşünüzü geliştirmeniz için normalde nasıl sürdüğünüzü öğrenme ihtiyacı duymaktadır.
    6. Motoru kapattığınızda USB belleğinizi çıkarmadan once 4-5 saniye bekleyin. Tüm sürüş datanız kaydedilecektir ve bundan sonra USB belleğinizi bilgisayarınıza takabilirsiniz.

umarım herkesin işine yarar.

emegine saglik cenkozgen hocam. epey ugrasmissin bu konuyla ilgili.

arabayi temmuz sonunda aldim ve su an 5600 kmyi devirdim. bu esnada iki kez uzun yol yaptim. ilkindeki ecodrive bilgilerini alip programa analiz ettirdim. ikinci uzun yolculugumda ecodrive programinin onerilerini dinleyerek surdum arabayi. vites degisimleri, maksimum hiz, devir vesaire..

ankaradan finikeye vardigimda ortalama yakit tuketimi 100km/3.4 litre idi.
    ayni onerileri dondukten sonra a-trip bilgilerini sifirlayarak sehir icinde uyguladim (ankara). ortalama yakit tuketimi 100km/4.6lt oluyordu. sonra yavasliktan sıkılıp biraz agresif kullanmaya basladim. su anda sehir ici ortalama yakit tuketimi 100km/4.9 litre oldu. belki de bunda okullarin acilmasiyla kilitlenen trafigin etkisi olmus da olabilir.

ama yine de ecodrive analizi sonuclarindaki onerileri takip ettiginiz zaman yakit tuketimi oldukca asagilara dusuyor. hele ki akaryakitin dunyanin en pahali ikincisini kullandigimiz su donemlerde bunlara dikkat etmek gerek diye dusunuyorum.

saygilar.

• quote:

haklısın hocam pek sorun yok gibi.

insallah ilerde de sorun cikmaz.
    bu arada rolantideyken gelen hırıltıyı cozdum. bizim multijetlerin yeni motor kapakları resmen havada duruyor. rolantideyken de tiril tiril titriyor. araba rolantideyken kaputu açıp kapağı bi arkadaşa tutturdum ses kesildi. onemli bisey degil tabi ama yine de ilginc. arkadasimda 2007 grande punto multijet var, onun kapagi bizimkilerden degisik. kucuk oldugundan titremiyor ve ses cikarmiyor.

bu yil multijet fiorino alan baska bir arkadasima sordum, ayni hiriltinin onda da oldugunu soyledi.
    benim gibi ses takintili arkadaslar rolantide hirilti duyarlarsa motor kapagini bi kontrol etsinler :)

saygilar.

Benim puntoda yok bu hirilti eski arabam fiorinoda olmustu. Servis o kapagi tutan civatalari sokup izole bant sardilar ve ses birdaha olmamisti. Bende sizin gibi takintiliyimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

•  ### Yeni Fiat Punto 2012  topluluğu .. ^#### +19 üye
    OTOMOBİLLER HAKKINDA HERŞEY!!!

http://otomobillen.blogspot.com sitesinde yeni çıkan modelleri yakından takip edebilirsiniz. Sürekli güncellenen bir sitedir. Tavsiye ederim

• Merhaba arkadaşlar;
    Fiat Punto 1.3 Multijet Lounge Dualogic almayı düşünüyorum.. olumsuz olan yönlerini paylaşabilirmisiniz..
    özellikle otomatik vitesi için yorumlarınız varsa sevinirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: paralypic

Merhaba arkadaşlar;
    Fiat Punto 1.3 Multijet Lounge Dualogic almayı düşünüyorum.. olumsuz olan yönlerini paylaşabilirmisiniz..
    özellikle otomatik vitesi için yorumlarınız varsa sevinirim..

Hocam 1. sayfadan itibaren üşenmeyip okursan sorularının cevaplarını bulursun, saygılar..
  • 10.000 bakımı geldi çattı götürdük 203tl girdi çok değilmi yav
  • Arkadaşlar 1,4 fire easy modelini bugün aldım. biraz kullanayım daha detaylı bilgiler vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinaga

Arkadaşlar 1,4 fire easy modelini bugün aldım. biraz kullanayım daha detaylı bilgiler vereceğim.

hayırlı olsun. tavsiyem eco modda pek kullanmayın yani özellikle sıkısık trafiklerde daha dogrusu ani hızlanma gerektiren zamanlarda kapatın, ama sonra acabilirsiniz, şahsen ben öyle yapıyorum
  • benim arabada eco mod yok.varsada ben daha o özelliği keşfedemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLiHBeY59

10.000 bakımı geldi çattı götürdük 203tl girdi çok değilmi yav

Bende nissan micrada var micranin 330tl tutuyor. Azmi cok mu siz karar verin

• Eco mode otomatik viteslerde mevcut.

• Keşke başka araba alsaydım ama nedem aldım.
    donanım olarak punto çok iyi fakat motor beni öldürdü.
    2 gün oldu alalı tam 30 km yapmıştım yanıltıcı olur diye
    buraya birşey yazmadım. Bugün merkezden köye geldim 100 km falan
    yol yokuş istediğim gibi çekmedi de çekmedi. ilk 30 km ortalama
    yakıt 8.6 idi şehir içi şimdi 6.4 düştü oda 1900 rakımlı bir dağı aştım.
    3-4 km yakın toprak yolda gittim. geri kalan yokuş aşağı veya düz yollar.
    nasip
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

Evet dostlar resimler yakında gelicek demiştim, bu da bizim kırmızı şimşek ;) Nazar değmesin ;)

### Yeni Fiat Punto 2012  topluluğu .. ^#### +19 üye

Vay be, FIAT'ı yıllardır seven ve takip eden birisi olarak, yurtdışı versiyonlarında gördüğüm altı düz sportif direksiyonun Türkiye'de olması beni çok şaşırttı, mutlu etti... SPORT KIT güzelmiş..

EKLEME: Baktıkça doyulmuyor be Punto'ya.. Her renk bu kadar mı güzel yakışır.. Kırmızıyı nasıl da güzellik ve sportiflikle taşıyor üstünde.. Allah kaza bela göstermesin size de, arabanıza da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismet3535 -- 8 Ekim 2012; 9:32:53 >

• direksiyon spor kit var diye öyle dimi.çok güzel yav benimki lounge ama spor kit yok valla kıskandım şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismet3535

quote:

Orijinalden alıntı: bbenli87

Evet dostlar resimler yakında gelicek demiştim, bu da bizim kırmızı şimşek ;) Nazar değmesin ;)

Vay be, FIAT'ı yıllardır seven ve takip eden birisi olarak, yurtdışı versiyonlarında gördüğüm altı düz sportif direksiyonun Türkiye'de olması beni çok şaşırttı, mutlu etti... SPORT KIT güzelmiş..

EKLEME: Baktıkça doyulmuyor be Punto'ya.. Her renk bu kadar mı güzel yakışır.. Kırmızıyı nasıl da güzellik ve sportiflikle taşıyor üstünde.. Allah kaza bela göstermesin size de, arabanıza da...

Çok sağolun arkadaşlar, üzerine az bir miktar ücret ve 1 ay bekleme olmasaydı belki de lounge modelini alacaktım ama Ordu Tunalar Otomotiv'de showroomdaki aracı aldım, gerçekten güzel denk geldiğini düşünüyorum..

İyi dilekleriniz için tekrar saolun, dışardan bakan gözler böyle konuştuğu zaman aracıma daha çok ısınıyorum, saygılar

• Merhaba arkadaslar bende dün itibariyle 5k lounge 1.3 multijet 95 hp dualogic s&s aldım. Aslında alırken biraz şüphelerim vardı ama burada yazılanları okudukca hata yapmadığımı düşünüyorum. İnşallah arabayı teslim aldıktan sonra bu düşüncelerim değişmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: artpoint

Arkadaşlar silecek suyuna basınca tavana kadar atıyor araba sülekli lekeleniyor. sizinkilerde bu şekildemi.
    Bir dikkat ederseniz çok sevinirim teşekkürler.

Bende de bu şekilde. arka cama kadar ıslatıyor hatta :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: artpoint

Arkadaşlar silecek suyuna basınca tavana kadar atıyor araba sülekli lekeleniyor. sizinkilerde bu şekildemi.
    Bir dikkat ederseniz çok sevinirim teşekkürler.

Bende de bu şekilde. arka cama kadar ıslatıyor hatta :)

Aynı durum gp ve evo içinde geçerli
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.