Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba, bu tom tom navigasyon ön hazırlık denilen nedir acaba? Kullanılan Bişey mı yoksa ekstra almak mı gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Fiat Punto f/p olarak b sınıfında piyasadaki en uygun araçlardan biridir dersek abartmış olmayız, eğer dizel tercih edilirse 1.3 motor olduğu için vergi avantajı da olur, donanım bakımından sınıfına göre oldukça iyidir, bakım ve yedek parça konusu diğer birçok rakibine göre daha düşüktür, 2. eli de iyidir, güvenlik bakımından euroncap çarpışma testlerinden 5 yıldız almıştır, olumsuz olarak sadece malzeme kalitesi konusunda rakiplerinden biraz geride kalabilir. Sonuç olarak marka önyargınız yoksa ve verdiğiniz paranın hakkını verecek bir araç almak istiyorsanız piyasadaki en uygun araçlardan biridir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: conqueror_0_6

Arkadaslar merhaba, bu tom tom navigasyon ön hazırlık denilen nedir acaba? Kullanılan Bişey mı yoksa ekstra almak mı gerekiyor?

ekstra 1000 küsür TL para verip de TOMTOM navigasyon aletini ve tutma apoaratını alırsanız aracınızda bunu koyacağınız yer hazır demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkozgen

quote:

Orijinalden alıntı: conqueror_0_6

Arkadaslar merhaba, bu tom tom navigasyon ön hazırlık denilen nedir acaba? Kullanılan Bişey mı yoksa ekstra almak mı gerekiyor?

ekstra 1000 küsür TL para verip de TOMTOM navigasyon aletini ve tutma apoaratını alırsanız aracınızda bunu koyacağınız yer hazır demek.

Teşekkürler ..

• beyler bu servisten alınca tomtom pahalı. birşey sorucam size bu tutma aparatı alıp oraya yerleştirip üzerine o boyutlarda uygun navigasyon almak daha mantıklı gibi.
    yani sade aparatı bulup dışarcan 200-300liraya navigasyon alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLiHBeY59

beyler bu servisten alınca tomtom pahalı. birşey sorucam size bu tutma aparatı alıp oraya yerleştirip üzerine o boyutlarda uygun navigasyon almak daha mantıklı gibi.

eğer o aparatı bulursanız bana da haber verirmisiniz? sadece ebayda italya da buldum 18 dolara, ama 100 dolar kargosu vardı :D
  • quote:

quote:

beyler bu servisten alınca tomtom pahalı. birşey sorucam size bu tutma aparatı alıp oraya yerleştirip üzerine o boyutlarda uygun navigasyon almak daha mantıklı gibi.

eğer o aparatı bulursanız bana da haber verirmisiniz? sadece ebayda italya da buldum 18 dolara, ama 100 dolar kargosu vardı :D

hmm :D valla açıkçası hiç araştırmadım :D :D üşendim hep
  • quote:

quote:

quote:

hmm :D valla açıkçası hiç araştırmadım :D :D üşendim hep

e hadi usta üşenme de bize de yol göstermiş ol :)

bu arada milano ya gidecek bir arkadasım var, orada nerede bulabilir fikri olan var mı ?

• google amcaya sordum herkes arıo ama bulamıyor diyor :)
    baya aradım yok yarın bi tomtom u arıyım sorıyım
  • Arkadaşlar Merhabalar sizden ricam eğer kullanan varsa aranızda ''Punto 5K EASY 1.4 MULTIAIR 105 HP S&S'' hakkında görüşlerinizi alabilirmiyim.(mumkun olsa 1,3multıjet alıcam ama malesef parada sıkıntım var) Birçok kişi kesinlikle alma diyor cok yakar falan muhabbetleri 1,4 polo kullanan biri için ne kadar fazla yakar ayrıca satmak istediğim zaman cok zarar edermiyim? şimdiden teşekkur ediyorum hepinize
  • selam arkadaşlar birşey dikkatimi çekti bugun ..
    dreksiyonu tam kırarken . biraz sert kırınca çat diye ses geliyor en sonu olduğu için zararı olurmu ?
    birde arabanın ön kaputunu çizmişler canım çok sıkıdlı içim eeridi daha borcunu öderken böyle olması canımı yaktı
    çizik biraz derin ne yapabiliriz acaba arkadaşlar ? düzelme ihtimali varmı .. vişne kırmızısı rengi ..
    birde hızlı vites değiştirmenin zararı olurmu debriyaja tam basmak şartı ile ... biraz hızlı değiştiriyorum trafikte kızdıkça vitese istemeden hızlı ve sert davranıyorum ..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 12 Ekim 2012; 3:29:52 >
  • Beni de yazabilirsin.
    1.4 Easy S&S. Benzinli. Petrol yeşili.
    Şimdilik araçtan memnunum.

Yalnız bendekinde (İtalyan üretimi, TR üretim var mı bilmiyorum) bagaj kapağının tutunduğu sarı renkli kare kilit 3-5 mm sola yatıkmış üretimden dolayı.
    Alırken çok sert kapanıyordu bagaj. "Herhalde böyle sert kapanacak, yenidir o yüzden" diye düşündüm.
    Fakat zamanla bagaj sola alıştı ve simetrisi bozuldu. Fotoğraf ekleyeceğim fırsat bulunca.
    Tabi farkında olmadan bir el büyüklüğünde göçük de oluşturmuşum. Çarpma değil belli, tek elle kapatırken ben göçertmişim.
    Zaman bulabilsem hafta içi götürceğim Fiat'a.
    Gelişmeleri yazarım buradan...
  • quote:

Orijinalden alıntı: engins

Beni de yazabilirsin.
    1.4 Easy S&S. Benzinli. Petrol yeşili.
    Şimdilik araçtan memnunum.

Yalnız bendekinde (İtalyan üretimi, TR üretim var mı bilmiyorum) bagaj kapağının tutunduğu sarı renkli kare kilit 3-5 mm sola yatıkmış üretimden dolayı.
    Alırken çok sert kapanıyordu bagaj. "Herhalde böyle sert kapanacak, yenidir o yüzden" diye düşündüm.
    Fakat zamanla bagaj sola alıştı ve simetrisi bozuldu. Fotoğraf ekleyeceğim fırsat bulunca.
    Tabi farkında olmadan bir el büyüklüğünde göçük de oluşturmuşum. Çarpma değil belli, tek elle kapatırken ben göçertmişim.
    Zaman bulabilsem hafta içi götürceğim Fiat'a.
    Gelişmeleri yazarım buradan...

hayırlı olsun hocam ekliyorum sizide ...
    bu arada benzin 5 tl oldu geçmiş olsun .
    şaka bir yana akaryakıt uçtu fiyatlar aldı başını gidiyor .
    benzinciye fuulle demek hayal oldu iyicine .
    valla bilmiyorum ama aldığımızda bize italyadan geliyor demişlerdi punto için
    line doblo albea vs de türkiyede üretiliyor demişlerdi ..
    şu çizik işini nasıl halledecem bilen varmı acaba =?

• Merhabalar,
    Punto araştırırken eski olanlarda city direksiyon arızalarını okuyunca canım sıkıldı. Yeni olanlarda giderilmiş midir acaba? Tabi evo larda yeni çıkıyorsa yeni puntolarda hemen anlaşılmaz o da var

• Selam, eylül sonu petrol yeşili lounge 75bg dizel skydome ESP li model sipariş ettim. 2 ay sonra gelecek. 39.500 (kasko ve dosya hariç)
    Acelem yok belki ocakta teslim alırım ve 2013 yılı ocak bandrolünü de bedavaya getirmiş oluruz bakarsınız ;)
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Benim aracım Punto 5K Easy1.4 77Hp. Aracı yaklaşık 10 gündür kullanıyorum. Ancak bazı sorularım olacak. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
    * Öncelikle aracım 9.8lt/100km nin altına hiç düşmedi. Bazen 10.2lt/100km yi bile görüyorum. Yani 7.4 nasıl oluyor anlamadım. Şehir içi hızlı da gitmiyorum. 50-70km/saat.
    * Start/Stop özelliği bazen kendi kendine devre dışı kalıyor. Nedendir anlamadım. (Sanırım CITY modda zaten devre dışı). Benim ki CITY modda değilken bazen devre dışı kalıyor. Ekranda yazıyor START/STOP devre dışı diye. Nedendir? Devre dışı kalınca tekrar aktif etmek için ne yapmalıyım.
    * Vites aralığı çok az. SHIFT olayını takip ediyorum. Ona göre sürmeye çalışıyorum ama inanın çileden çıkıyorum. Araba bas bas bağırıyor ama SHIFT yazısı çıkmıyor. Acaba yanlış mı kullanıyorum. 1. viteste kalkıyorum. Yavaşça hızlanıyorum. Araba bağırmaya başlıyor ama SHIFT uyarısı çıkmıyor. Daha da bağırıyor ancak bir süre sonra çıkıyor. Merak ediyorum sizler nasıl kullanıyorsunuz.
    * Aracı sıfır aldım ama sağ ayna motoru 3 yöne hareket ediyor ama yukarıya hareket ettirmiyor. Sanırım servise gideceğim. Bu sorun normal mi?
    * Klima soğutmuyor, gerçekten. İyi olmadığını okumuştum nette ama bu kadarını beklemiyordum. Acaba ben mi yanlış kullanıyorum. Siz nasıl kullanıyorsunuz?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Bir ricam daha olacak. Şu anda yaklaşık 50 kuruş yakıyor. Çok gezan bir değilim. Acaba gaz taktırmamı tavsiye eder misiniz. Motor garantisini bozmadan yapılabiliyor mu? Değer mi?

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim değerli arkadaşlarım. İyi ki böyle paylaşım ortamları var. Hepinize Kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Arkadaşlar sonradan araca ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER opsiyon paketi takılabiliyor mu?
  • arkadaşlar iyi günler,
    size sormak istediğim bir kaç soru var.
    bir araç almak üzereyim ve de seçeneklerim içerisinde fiat punto 5K LOUNGE 1.3 MULTIJET 75HP + ESP/MSR/ASR/HBA/HILLHOLDER bulunmakta.
    size sormak istediğim bu aracı satın aldıktan 1-2 yıl içerisinde iç konsol malzemeleri çabuk yıpranıyor mu?
    aldıktan bir zaman sonra ortaya çıkan herhangi bir kronik sorunu var mı?
    kendi segmentindeki diğer araçlara göre + ları ve - leri nelerdir?
    yakıt olarak herkes kullanıcısı tatmin edeceğini söylemiş bu konuda herhangi bir şüphem yok.
    markanın fiat olmasından ötürü çekincelerim var sadece, aracı genel olarak beğendim.
    aklımda ki araçlar yeni clio ve yeni punto fakat fiyat politikasından dolayı punto ağır basıyor.Benim endişem aracı aldıktan sonra keşke 2-3 kuruş fazla verip clio alsaydım dememek.
    şuanki kredi koşulları ve donanım olarak en mantıklı araç bana yeni punto gibi geldi ama tek çekincem aracı aldıktan sonra zaman içinde diğer markalara göre çabuk deforme olması ve ya kendi sınıfına göre daha kalitesi düsük malzeme kullanımış mıdır acaba sorusu.
    bu konu hakkında genel olarak beni bilgilendirebilirmisiniz?
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ah bide ben alabilsem şu meretten bi tane.. aklımda 5K LOUNGE 1.3 MULTIJET 95HP DUALOGIC S&S var.. konuyu bastan sona okuduğum için genel sorular sormayacağım ama söyle bi bilgiye ihtiyacım var.. suan için 1.4 Clio RXT BVA kullanıcısıyım.. sattıktan sonra elimde 17000 tl nakit para olacak..

1 - aracın sitedeki fiyatı 44.620.. ne kadar bi indirim olur sizce (daha önce sıfır arac almadım işin adabını bilmiyorum)

2 - skydome olmazsa olmazım.. ne kadar fark koyarlar (bilginiz varsa spor paketinin fiyatını paylasırsanız sevinirim.uygun olursa almayı düsünüyorum)

3 - 17000 nakitim var ve acığım 28000 lira+skydome (uygun olursa + spor paketi) olacak.. bu durumda kredi kullandırırlarmı.. ( reklamlarda 20.000 liraya 20 ay diyor ya fazlasını verirlermi acaba)

benim öğrenmek istediklerim bunlar dostlar.. bi aydınlatma yada yönlendirme yaparsanız cok memnun olacagım.. simdiden cok teşekkür ederim en yakın zamanda kendimide aranızda görmek dileklerimle :)

• Skydome icin 2500 tl far alirlar,
    Aldiginiz fiyattan en az 3000-3500 altina alirsiniz diye tahmin ediyorum, cevre illerdeki butun bayileri arayin ve fiyat kirdirin,
    20000 ustunde kredi alirsaniz 0,63 gibi oranlarda kredi faizi uyguluyorlar ve ne kadar kredi alirsaniz qlin 550 tl dosya parasi alirlar

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.