Şimdi Ara

### Yeni Fiat Punto 2012 topluluğu .. ^#### +19 üye (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
19
Favori
114.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eee bi yerden hatıra öpücüğü bırakacak olmazsa olmaz.. 550 lirada dosya masrafı var.. zaten sana gelişi 2.500 lira oluyo o kredi.. zaten herhangi bi bankadanda alsan 20 bin liraya zaten okadar faiz veriyosun.. özünde farkeden bişey olmuyo sadece sekil değiştiriyo olan yine senin cebine oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adkorkmaz

quote:

Orijinalden alıntı: GothikA13

quote:

Orijinalden alıntı: adkorkmaz

Arkadaşlar ben de yeni aldım arabayı. Fiyatlandırma sistemlerinden bahsedeyim isterseniz. İster telefonda sorun ister bayiye gidip sorun. Bir model sordugunuzda hemen bilgisayara listelere falan bakıp bir fiyat veriyolar kaba bir fiyat. Sonra tekrar gittiğinizde ya da ciddi oldugunuzu anladıklarında biraz daha fiyatta dusuyolar. Bu Fiat ın bi sistemi var. Sözde kar-zarar-fiyat tablosu gibi bi şey bu. Mesela kredi kullanılcaksa peşin olcaksa falan oraya bilgileri giriyo son verebileceği rakamı veriyo. Sehirdeki tum bayilere sormakta fayda var. Cunku yıllık hedefi tutturamamıs bayiler cok daha ucuza verebilir. Sormak istediginiz varsa yardımcı olurum.

bu tür bayileri yani hedefi tutturamamıs olanları aradan bulup cıkarmanın bi yolu yoktur heralde dimi.. arayıp konusup tavırlardan anlamaya calısacağız sanırım.. fiyat bakımından sıkıntı büyük yani.. liste fiyatına bakarsak 1.3 95hp lounge neredeyse 2012 1.6 tdi dsg 90hp vw polo kadar.. gerci polemik olmasın simdi poloyuda sevmeyen elbet vardır ama her aklı selim insan punto ile polo arasında bi secim sansı olsa poloyu secerdi heralde.. neyse en nihayetinde 1.3 95hp lounge puntoya her ne kadar hayran olsamda fiyatını pahalı buluyorum.. bu askın sonu nasıl olur ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

Onu şu şekilde anlarsın. Kafandaki model belli sanırım. Sen fiyatlarını al her yerden. Sonra Türkiyedeki diğer eş dosta sordur. 2-3 farklı yerden de aynı model için fiyat aldır. Sonra zaten senin elindeki fiyatın ne oldugu az buçuk ortaya çıkıyor. Polo konusuna gelince zevkler ayrıdır tabi. Ama polo bana her zaman bayan arabası gibi gelmiştir. Polodan pişman değilim şu anda. Ama marka olarak bakacaksak onu bilemem işte. İyi araştırman ve gönlünden ne istediğin önemli bu durumda.

tabi özünde marka kıyaslaması yapıyorum.. konu bravo olsaydı golf derdim örneğimde.. ki denedebilir.. aynı muhabbet onlar içinde gecerli

• en son bayi fiyat indirim durumları nedir?hangi bayi en avantajlı?
  • Beni de ekler misinzi listeye?
    Gümüş gri 2012 Punto Easy benzinli 1.4 77 hp
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elensar77

Beni de ekler misinzi listeye?

aramıza hoşgeldiniz, fikir ve paylaşımlarınızı bekliyoruz
  • quote:

Beni de ekler misinzi listeye?

hayırlı olsun hocam .. güle güle kulanın ..
    ekliyorum sizide listeye.. aramıza hoş geldiniz
  • quote:

Bende aranıza katılmıştım bundan 5 ay önce, fakat yazmamışım buralara.

1.4 easy fire 77 hp dualogic s&s li modelini aldım benzinli, gümüş gri renk.
    En çok koyan o zaman sunroof lu araç bulamamış olmamız. Son 2 aracım sunroof suz ve olmasını çok istiyordum

Geçen sayfada yazmıştım aslında ama gözden kaçmış. :)
  • arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir durum var, otomatik puntonun vites kolu hiç te otomatik arabanın vites koluna benzemiyor! keşke bu araç üretilirken buna dikkat edilseydi, en azından fiorino da kullanılan vites kolu bu araca koyulabilirdi.. merak ettiğim husus, sonradan bu vites koluna modifiye yapılabiliyormu? otomatik vites koluna benzer hale dönüştürülebiliyormu... aşağıdaki resimdeki gibi olsa çok güzel olurdu... en azından yıkmacıya yada otoparka arabayı bıraktınmı eleman arcın otomatik olduğunu ilk bakışta anlar arabayı çalıştırırken yanlış bir hareket yapma riski olmazdı...

### Yeni Fiat Punto 2012  topluluğu .. ^#### +19 üye

• beyler sizinde arabanızı mahallledeki çocuklarmı herneyse o mahlukatlar çiziyorlarmı zarar veriyorlarmı çizerek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

arkadaşlar benim dikkatimi çeken bir durum var, otomatik puntonun vites kolu hiç te otomatik arabanın vites koluna benzemiyor! keşke bu araç üretilirken buna dikkat edilseydi, en azından fiorino da kullanılan vites kolu bu araca koyulabilirdi.. merak ettiğim husus, sonradan bu vites koluna modifiye yapılabiliyormu? otomatik vites koluna benzer hale dönüştürülebiliyormu... aşağıdaki resimdeki gibi olsa çok güzel olurdu... en azından yıkmacıya yada otoparka arabayı bıraktınmı eleman arcın otomatik olduğunu ilk bakışta anlar arabayı çalıştırırken yanlış bir hareket yapma riski olmazdı...

dostum söyle bişey diyeyim.. bildigim kadarıyla resimdeki vites bravoya ait.. puntonunkide aynı mantık ama farklı.. resimde verdiğim puntonun..

bide otopark işini takma kafana.. sonucta elemanın vitese dokunabiilmesi için önce debriyajı bulması gerekecek.. sol ayak bosa cıkınca anlar otomatik olduğunu :)

• resimdeki vites kolu fiorinoya ait, yanılmıyorsam eski model otomatik puntolarda da buna benzer vites kolu var .... ama ne hikmetse şu anki puntolar manuel vites görünümlü... ben henüz punto almadım, ama aracı opsiyonladım bayramdan sonra kasım ayında alacağım eğer serviste vites koluna müdahale edip değişiklik yapabilirlerse yaptırmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChonDanger

resimdeki vites kolu fiorinoya ait, yanılmıyorsam eski model otomatik puntolarda da buna benzer vites kolu var .... ama ne hikmetse şu anki puntolar manuel vites görünümlü... ben henüz punto almadım, ama aracı opsiyonladım bayramdan sonra kasım ayında alacağım eğer serviste vites koluna müdahale edip değişiklik yapabilirlerse yaptırmayı düşünüyorum

bi akrabamda 2011 model evo varda onu kullandım bi ara orada görmüstüm manuel e benzeyen kolu.. arkadasın verdiği ince griyide bravoda görmüstüm
  • Dostum benide ekle 1.3 dualogic 95 hp :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Punto sahipleri gün geçtikçe artıyor. Bu beni sevindiriyor. Niye mi? Hemen açıklayayım :

Çünkü artık insanların FIAT markasına olan ön yargıları gittikçe azalıyor. 2012 yılına geldik, artık tüketiciyi kandırmaya yönelik bir politika izlemiyor FIAT, gerçekten de hem mekanik hem de aerodinamik açıdan kaliteli arabalar üretiyor.. Kandırmasından kastettiğim, ucuz fiyata ucuz işçilik ve malzeme kalitesinden başka bir şey değil. İnsanlar eskiden 5000 TL daha az ücret ödeyerek bu markanın araçlarına sahip oluyorlardı. Ama şimdi diğer markaların aynı sınıftaki araçları (Corsa , c3 , polo , clio) ile hemen hemen aynı (+ ya da - 1000 tl oynayabilir :) ) fiyat olmasına rağmen koyduğu donanımlar ve uygun kredi olanakları ile markanın modellerini daha satın alınabilir bir hale getiriyor artık FIAT.

Aracımı teslim alalı hemen hemen 2 ay oldu fakat, ben de eski ön yargılarıma rağmen çok rahatladığımı ve gerçekten bu aracın fazlasıyla içime sindiğini sizlerle paylaşmak isterim.

Belki de ben aracım çok içime sindiği için böyle konuşuyorum. Ama belki sipariş verip bekleyenler, ya da aracını henüz yeni teslim alanlar, ya da alıp almama konusunda kararsız kalanlar için böyle bir paylaşım yapmak istedim.

Son olarak şunu söyleyeyim : Bir araba alırken en önemli şey, aldığınız arabanın size hitap edebiliyor olması. Arabanız size hitap ediyorsa bence gerisi fasafiso arkadaşlar. Herkese kazasız belasız sürüşler diliyor ve gidiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: conqueror_0_6

Dostum benide ekle 1.3 dualogic 95 hp :)

sende ekledin dostum aracın hayırlı olsun ..aramıza hoş geldin
  • cümleten hayırlı bayramlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

quote:

Orijinalden alıntı: conqueror_0_6

Dostum benide ekle 1.3 dualogic 95 hp :)

sende ekledin dostum aracın hayırlı olsun ..aramıza hoş geldin

Teşekkür ederim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oncelıkle selam arkadaslar bende sızden bır yorum alayım bılıyorum sınıf olarak aynı sınıfta degıller ama genede yorumunuzu almak ıstedım 1.4tsı leon fr bı xenonlu sıfır alamyı dusunuyorum 44500 tl fıyat aldım alırsam 33bın pesınat verıcem 11.500 kredı ckıcem yaklsık 1.500-1750 lıra faız verıcem bırde fıat punto 14.77 beygır punto mu alsam dıye dusunuyorum bırını borcla alıcam bırını ıse drek borc olmadan alabılıyorm sızce ne yapmalıyım hangı aracı secmelıyım bılıoyuorum sınıflar cok farklı ama gende yorumlarınızı beklıyorum
  • punto 1.3 95 lounge aracımı aldım sonunda ilk izlenimlerim olumlu fakat dualogic alışkanlık gerektiriyor...şu bagaj kapagı olayında ise benim soldaki aralık belirgin olarak daha geniş...ama suan için kurcalatmayı düşünmüyorum.....ayrıca benide ekleyebilirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: feroto

punto 1.3 95 lounge aracımı aldım sonunda ilk izlenimlerim olumlu fakat dualogic alışkanlık gerektiriyor...şu bagaj kapagı olayında ise benim soldaki aralık belirgin olarak daha geniş...ama suan için kurcalatmayı düşünmüyorum.....ayrıca benide ekleyebilirmisin

hayırlı uğurlu olsun inşallah
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.