Şimdi Ara

Yeni Focus 1.0 Ecoboost 125 bg (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
449
Cevap
16
Favori
165.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.0 ps şanzıman 2016 yılında geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdian -- 27 Eylül 2015; 12:02:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xdian

1.0 ps şanzıman 2016 yılında geliyor.
    bu haftasonu bir tokat gezimiz oldu. samsundan 4.05 ile fulledik tokat a gittik döndük. birazda sehiriçi dolastık samsunda 60-70 km kadar ve depoyu 3,86 dan (pazarları indirimli oluyor opette ) 90 tl ye fulledim. yaptıgım yol 580 km aldıgım yakıt 90 tl ve bölünce km de 15.5 krş bence süper degerler benzin ucuzladıkca keyfi katlanıyor. ortalama 95 ile sabitleyip gidip geldim.
  • cermen_555 C kullanıcısına yanıt
    Mükemmel değerler. Ancak gerek benzinin dip yapması gerekse indirimli zamana denk gelmesi büyük oranda etkilemiş. Ben bu aracın 20 kuruş yakmasına razıyım az da olsa devirli kullanımda. Tamamen kasmak hiç bir zevk vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Mükemmel değerler. Ancak gerek benzinin dip yapması gerekse indirimli zamana denk gelmesi büyük oranda etkilemiş. Ben bu aracın 20 kuruş yakmasına razıyım az da olsa devirli kullanımda. Tamamen kasmak hiç bir zevk vermiyor.
    Merhaba öncelikle @cermen_555 ve @mdmrx'e verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Ben de bu araçtan almaya karar verdim, bütçem şimdilik 2012 trend x modeline yetiyor.
    Aracı İstanbul'da kullanacağım ve yıllık 15-20 bin km yaparım diye düşünüyorum.
    Aracın benzinde kullanımı diğer modellere göre gaet uygun fakat yine de LPG takılır mı merak ettim (lütfen fazla vurmayın :))
  • sebosentez kullanıcısına yanıt
    1- bu araçların 2012 ve 2013 modellerinde motoru yananları var. devir daim hortumu patlamasından dolayı.. alacağınız aracın araştırmasını iyi yapın.. bazılarının
    motor komple değişti ki belkide daha iyi birşey, sıfır motor..ama bazılarında sadece gövde bloğu değişti.. bu hortum daha sonra tüm 1.0 motorlarda değişti..
    2014 den sonra zaten sağlam hortumla üretldi..

2- bu motora şimdilik uyan bir lpg sistemi yok.. vw tsi lere takılan var 4000 tl civarı..

3- konyada 6 lt yakıyor ama istanbulda kullanacağınız mekana göre 7.5 lt lere kadar çıkabilir.. ekonomik kullanım için unutmayın, düz yol için konuşursak,
    2000 devirde vites atıp, 1500-1750 devir arasında süreceksiniz.. 2..3..4 viteslerde 1400-1500 yeter..

4- -10 gibi soğuklarda kasislerde ön düzen gıcırtı yapabilir, bu durumda slikonlu wd40 ile burçlar yağlanmalı..

5- orijinal lastiği 215-55-16 iyi markalarda 300, falken gibi f-p lastiklerde 200 tl dir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 31 Mart 2016; 19:29:33 >

• mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Aracı cuma günü aldım, dün şehir içi 100 km civarı denedim. burada yazan yorumların biraz abartı olduğunu düşünüyordum işin açıkçası ama sonuna kadar ben de katılıyorum :) çok memnunum, tek sorunum telefon koyacak bir yer bulamadım :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    hayırlı uğurlu olsun.. kazasız belasız sürüşler..
    telefon işi makyajlı kasalarda çözüldü.. hem boşluk var hemde şarj için usb..nasıl böyle bir hata yapmışlar tartışılır.. güneş gözlüğümü bile koyacak yer yok.. bardaklıkların arkasındaki boşluğa dikiyorum.
    yakıt olarak sizi üzmez, ama uzun yolda basarsanız ve araba yüklü olursa yakıt artar.. detaylar zaten yukarıdaki tatil mesajlarımda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 7 Nisan 2016; 19:14:06 >
  • Bugun fulledik 4.44 den 38 litre 170 tl. Samsun sehir ici sakin kullanim ort hiz 33 km ort yakit tuketimi 6.5 lt gidilen mesafe 574 km 30 krs a tekabul. Guncel bilgi olsun konu aktif olsun :))

• Şu motora bir de sıvı lpg gelse tadından yenmez.

• Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Zaten motor az yakıyor ne gereği var lpg nin?,üstelik o sistemlere 5000 lira para vereceksin amorti etmesi için kaç yıl geçecek.
    Motorun zarar görmeside cabası.
  • Sıvı lpg nin zararı olmaz. Üstelik 10 kuruş da yaksa 5 kuruş yakma imkanı varken lpg düşünülmeli. Aslında bu lpg sistemleri kendilerini yenilemek zorunda kalacak direkt enjeksiyon motorlar yaygınlaştı artık. Ecoboost Kuga takılıyor yakında bu motora da gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Conqueror26

Sıvı lpg nin zararı olmaz. Üstelik 10 kuruş da yaksa 5 kuruş yakma imkanı varken lpg düşünülmeli. Aslında bu lpg sistemleri kendilerini yenilemek zorunda kalacak direkt enjeksiyon motorlar yaygınlaştı artık. Ecoboost Kuga takılıyor yakında bu motora da gelir.
    30 kuruştan 20 kuruşa düşse yaklaşık 50 bin km'de kendini amorti edecek ve bu sadece taktırma masrafı bir de lpg'nin bakımı, arızası vs olacak.
    Ayrıca performans kaybı da cabası....
    LPG işi bu motor için pek mantıklı değil bence açıkçası.
    Sıvı lpg sistemleri ile ilgili biraz araştırma yapmanızı tavsiye ederim. En azından motora zarar verme konusunda. Fiyat yüksekliği konusunda tamamen hemfikiriz. Bu sitemlerin ilk bakımı 25 binde diğerleri 75 binde bir. Düşünün 175 bin gibi abartılı bir kullanımda bile sadece 3 kez bakıma girmesi yeterli. 3-4 bin bandına mecbur inecekler piyasada atmosferik motor kalmayacak bu gidişle.

• Güncel yakıt tüketimi:

İstanbul'da şehir içi 353 km'de 98.2 lira (shell 4.33 tl)
    Yol bilgisayarının gösterdiği bilgiler
    ortalama hız 35 km
    Ortalama yakıt tüketimi 6.0 lt

08.09.2016

Şehirler arası 312 km 73.25 lira (shell 4.31)

Yol bilgisayarının gösterdiği bilgiler
    ortalama hız 111 km
    Ortalama yakıt tüketimi 5.2 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebosentez -- 9 Mayıs 2016; 0:11:31 >
    hesabınıza göre araç 6.4 yakmış.. bilgisayara göre 6.0
    bende de öyle idi..ecoboostlarda yol bilgisayarı ölçüm hatası vardır..kalibrasyon gereklidir..

ş.dışı da 5.44 ama bilgisayar 5.2 yazmış..

test menüden 1000 olan değeri 970 e indirirseniz doğru ölçüm yapacak hata payı 0.1 e inecektir..
    bkz..foc-us-club-tr.com - leri kaldırın
  • mdmrx M kullanıcısına yanıt
    Hocam benim size bir kaç sorum olacak. Öncelikle bazı forumlarda torpidoda yazmışlar ama ben araçta aux girişini bulamadım.
    İkincisi de aracın çakmağı çalışıyor fakat üç adet farklı çakmak usb girişi taktım fakat çalışmadı.
    Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

araç makyajlı mı önceki kasa mı.. önceki ise 2011-2015 aux girişi yok..(titanium ise kolçak içine bakınız) torpido da usb var yanı boşdur aux için..
    kendi çakmağı çalışıyorsa diğerleride çalışması lazım..belki ucu en aşağıya temas etmiyordur..kullandıklarınızın ucu yaylıdır umarım, %100 temas için.. çakmak girişine takılabilecek cihazın max 10 amper gibi bir değer sahip olması gerekiyor, tüketimi de 100 watt ı aşmaması iyi olur diye düşünüyorum..eski aracımda amper değil 110 watt yazardı..
    mesela oto soğutucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Mayıs 2016; 15:27:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

araç makyajlı mı önceki kasa mı.. önceki ise 2011-2015 aux girişi yok..(titanium ise kolçak içine bakınız) torpido da usb var yanı boşdur aux için..
    kendi çakmağı çalışıyorsa diğerleride çalışması lazım..belki ucu en aşağıya temas etmiyordur..kullandıklarınızın ucu yaylıdır umarım, %100 temas için.. çakmak girişine takılabilecek cihazın max 10 amper gibi bir değer sahip olması gerekiyor, tüketimi de 100 watt ı aşmaması iyi olur diye düşünüyorum..eski aracımda amper değil 110 watt yazardı..
    mesela oto soğutucu
    1.0 dan yeni ama klasik bir haber :D

başarı hikayesi:

2012: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2013: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2014: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2015: yılın en iyi 2. motoru, 1000 cc altı en iyi motor..(1. BMW nin 1.5 hybrid motoru)
    2016: yılın en iyi 5. motoru, 1000 cc altı en iyi motor..(1. yeni proche motoru, BMW 2. liğe düştü..1000 cc altında yeni 999cc vw motoru 1.0 eb gerisinde 2. oldu..en iyi motorda klasmanda yok)

detaylar:http://www.ukipme.com/engineoftheyear/index.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 5 Haziran 2016; 20:49:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

1.0 dan yeni ama klasik bir haber :D

başarı hikayesi:

2012: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2013: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2014: yılın en iyi motoru, 1000 cc altı en iyi motor
    2015: yılın en iyi 2. motoru, 1000 cc altı en iyi motor..(1. BMW nin 1.5 hybrid motoru)
    2016: yılın en iyi 5. motoru, 1000 cc altı en iyi motor..(1. yeni proche motoru, BMW 2. liğe düştü..1000 cc altında yeni 999cc vw motoru 1.0 eb gerisinde 2. oldu..en iyi motorda klasmanda yok)

detaylar:http://www.ukipme.com/engineoftheyear/index.php

Alıntıları Göster
    yeni bakımdan cıktın bilgilendirme olarak
    hava yag ve polen filtresi n11 den bosc marka 70tl
    5w-20 fmy marka fordotosan onaylı 5l yag 180 tl erol otomotiv izmir
    özel servis de bunları deişim ücreti de 30 tl
    toplam 280 tl ye yag bakımı yapılmıs oldu ...

• Merhabalar, aracın genel bakımlarını kaç bin km'de yaptırıyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.