Şimdi Ara

Yeni Focus 1.0 Ecoboost 125 bg (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
449
Cevap
16
Favori
164.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O sesi ne öyle ya bu 3 silindirli motorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elegance883 -- 29 Haziran 2015; 1:29:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elegance883

O sesi ne öyle ya bu 3 silindirli motorun

formula aracındaki sesten mi bahsediyorsunuz, normal focus taki mi?
    formula aracında ki ses normal :) yalıtım sıfır ve o motor 1.0 200 bg 1.0 motorun test aracı, 7 dak 22 sn ile o pistin bu zamana kadar ki yapılmış en iyi 11. derecesini yaptı

https://www.youtube.com/watch?v=NemnYuR-qf4

http://blog.ford.com.tr/1-0l-ecoboost-odule-doymuyor/

focus ta ise ses falan duyamazsınız..https://www.youtube.com/watch?v=JIIoDKVku7w bu devirde başka motor olsa içeriyi inletir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Haziran 2015; 15:22:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mdmrx

quote:

Orijinalden alıntı: elegance883

O sesi ne öyle ya bu 3 silindirli motorun

formula aracındaki sesten mi bahsediyorsunuz, normal focus taki mi?
    formula aracında ki ses normal :) yalıtım sıfır ve o motor 1.0 200 bg 1.0 motorun test aracı, 7 dak 22 sn ile o pistin bu zamana kadar ki yapılmış en iyi 11. derecesini yaptı

Ford Europeyoutube
    Formula Ford with 1-Litre 3-Cylinder EcoBoost on Nürburgring
    https://www.youtube.com/watch?v=NemnYuR-qf4

http://blog.ford.com.tr/1-0l-ecoboost-odule-doymuyor/

focus ta ise ses falan duyamazsınız..https://www.youtube.com/watch?v=JIIoDKVku7w bu devirde başka motor olsa içeriyi inletir.

Marc Brunneryoutube
    Ford 1.0 EcoBoost - Sound
    https://www.youtube.com/watch?v=lWIpiCCXias

• içeri ses almıyor, hatta geçen arkadaşlarla yemeğe gittik. bir tanesi diğerine "abi bak sanada bundan alalım hiç sesi çıkmıyor" dedi..
    diyen lpg li opel e, söylediği dizel megane a biniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 29 Haziran 2015; 23:57:29 >
  • 2012 ARALIK FATURALI 2013 TRAFİGE CIKISLI ARACIMIN MTV SİNİ 4-6 YAS ARALAGINDAKİ DİLİMDEN ÖDÜYORUM YANİ 206 TL. OYSAKİ MTV HESAPLAMA ARACINDA 1-3 YAS ARASI 295.50 TL ÖDEMEM GEREKLİ (6 AYLIK ) ACABA NEDENDİR ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cermen_555

2012 ARALIK FATURALI 2013 TRAFİGE CIKISLI ARACIMIN MTV SİNİ 4-6 YAS ARALAGINDAKİ DİLİMDEN ÖDÜYORUM YANİ 206 TL. OYSAKİ MTV HESAPLAMA ARACINDA 1-3 YAS ARASI 295.50 TL ÖDEMEM GEREKLİ (6 AYLIK ) ACABA NEDENDİR ?

araç ruhsatta 2012 model görünüyorsa normaldir
  • aynen benim ki de öyle... şu yeni geçilen sistemle alakalı sanırım.. eskiden ağustos sonu araba bir sonraki yılın modeli görünüyordu, artık üretim tarihine hatta gümrük kaydına bakılıyor. ve bu yüzden eskiden 6 adet (3 sene) sıfır araaç mtv si ödeniyordu, şimdi ise 3. yılının içinde araç 3.5 yaşında gibi oluyorsa direk indirime giriyor..
    araç ağustos 2012 kayıtlı, 2015 ocak ta başladı indirim yani 2 sene sıfır araç mtv si ödedim.
  • herkeze merhaba ufak bir karadeniz turuna çıktım birşeyler paylaşmazsam olmaz :) samsundan depoyu fulledim göstergeleri sıfırladım güzergahım su sekil samsun -Trabzon Trabzon da Ayasofya müzesi ,Atatürk köşkü,sümela manastırı(manastır yolu aşırı kalabalık dur kalklardan rampada hep balata kokusu vardı karınca hızıyla ilerledik anlaşılan herkez bayramın peşine izni patlatmış bizim gibi ) peşine ayder yaylasına çıktık ve konakladık ertesi gün dönüşte uzungöl yolunda benzin aldım değerler %40 klima acık- 190 lira 4.71 den depoyu fulledik. yol bilgisayarı ortalama 5.2 gösterdi 720 km yapılmış ortalama hız da 59km (ortalama hızı sırlayıp sıfırlamadığımdan tam emin değilim otobanda 95-100-105 gibi degerler ile sabitledim manastır ve ayder cıkısında karınca yuruyusu hızlarına da düştüm ayrıca giderken Trabzon sehir içi de cok yoğundu aynı sekilde ordu ve aralardaki şehir içi geçişleri de zannedersem değer doğrudur. neyse benzini fulledik uzungöle gittik donüste ordu da boztepeye teleferikle çıkacaktık ama öyle bi kuyrukla karşılaştık ki beklesek 2 saat sürebilirdi o yüzden de araçla tırmandık 9-10 km civarıydı yanilmiyorsam rakım hesabına girmeyeceğim cünli dikkat etmedim. pesine samsun a geri döndük ama depoyu fullemedim yarım çeyrek arası yarıma bi tık daha yakın sekilde kalan benzin ortalama hız 60km yapılan yol 1179 km kalanla gidilecel mesafe de 369 km göstermekte ortalama yakıt tüketimi de 5.5 lt ile tamamladık. %30 klima acık .kuruş hesabını anlayan yapsın :) umarım bilgilendirici olur... Yolcu sayısı 4 bagaj Max 10 kg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cermen_555 -- 27 Temmuz 2015; 0:11:21 >

• Öncelikle herkese merhaba,

Farkında olmadan haberdar olduğum 1.0 ecoboost motorlu focusu araştırırken, konunun en başından sonuna kadar okumuşum bir çırpıda.
    Özellikle "mdmrx" e paylaşımlarından dolayı ayrıca teşekkür ederim. Güncel değerler sunan cermen_555' e de teşekkürler... :)

Asıl amacım, yüksek model ve düşük km li, güçlü ve güvenli bir aile aracı olan, "D" segment mondeo almak. Dizel olsun, lpg li olsun, istediğim araç 60 bin bandlarında gezmekte, fazla sıkıştırmaya gerek yok derken 1.0 ecoboost focusla tanıştım. 45 bin bandlarında 2012-2013 model düşük km li focuslar mevcut.

Hızla ilgili bir takıntım yoktur, yasal limitler dahilinde, sakin ve devirli kullanırım aracımı (honda city CVT şanzuman 1.4 LPG li aracım var), fakat bastığımda gidebilecek olduğunu bilmek gerektiği kanısındayım ki, anladığım kadarıyla bu araç tam da böyle.

Eşim günlük 2+2 km okula git gel yapar standard olarak. Geçen yıl 21 bin km yaptım, bu yıl an itibariyle ise 4 ayda 8 bin yapmışım, gezmeyi severiz :)
    Allah nasip ederse bebeğimiz yolda, bu yüzden güvenli ve sağlam olmasını istiyorum zaten. Arabaya bebeğimizde olursa inş, genelde 3 kişi bineceğiz en fazla.

Bu araç bana gelir mi bilemedim, yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim. Saygılarımla...

• jesus2045 kullanıcısına yanıt
    Bende 1.6 atmosferik Focus 2 var. Focus güzel bir aile aracıdır ancak 1.0 ecoboost un lpg li kadar az yakacağını sanmıyorum. Sürüş dinamikleri harika. Yani şöyle söyleyeyim ben bazen sırf gezmek için değil de focusumla gezmek için çıkıyorum yollara :) yakıt tüketimini iyi araştırın geri kalan her şeyini beğenerek kullanırsınız. Yakıt tüketimi dediysem de piyasadaki turbo benzinli kadar yakar belki biraz daha da az yakar ama lpg li bir araçtan daha az yakamaz. Ecoboost 3 yıl üst üste yılın motoru ünvanına sahip bir ünite.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Conqueror26 kullanıcısına yanıt
    Mevcut aracım 8 lt. LPG/100 km. yakıyor, fakat benim 1.0 ın yakıtını, mondeoya göre kıyaslamam gerekir tabiki... Motordan yana pek sıkıntım kalmadı, güveniyorum 1.0 a :)
  • focus 1.6 dan performanslı, 1.5 lt az yakan bir motor. 1.6 ya lpg taktırırsanız ciddi az yakıyor.. ben lpg yi sevmediğim için 1.0 test ettim ve düşünmeden aldım memnunum. ben 5 kişi ile tatile çıkıyorum, siz 3 kişi ile.. araç hafif olacağı için 1.0 da yakıtta üzmeyecektir.
    ikinci el focus ta dikkat edeceğiniz şeyler:
    1- 2012 nin ortalarına kadar kalın stepne ve 370 lt bagajla üretildi sedanlar, stepne inceye dönünce 420 lt ye çıktı.. alacağınız aracın stepnesine bakın.
    2- 1.0 alırsanız 2013 sonu almaya çalışın, eski modellerde yani 1.0 ın trafiğe çıktığı 2012 eylül-2013 haziran arası üretilenlerde hortum sorunu ortaya çıktı ve bazı motorlar yandı. bu motorlar komple değişti.. aslına bakarsanız değişmiş motor sonuçta sıfır motor iyidir belkide bir anlamda.
    3- kapı fitillerine bakın, kapının altına eğilerek.. çift taraflı bantla yapışmış bu fitiller sarkıp sökülebiliyor.. bu zamana kadar sağlam kaldıysa birşey olmaz. benimkiler garantiden değişti mesela. sadece bittiği noktada 2-3 cm lik açıklık varsa bally ile yapıştırılır

lastikler 215-55-16 iyi markalarda 300 tl bilginize..alternatif 205-60-16: 250 tl kullanılabilir.

sakin kullanırsanız az yakan, basarsanız çok yakıp uçan kaçan bir araba işte

mondeo benzinli 1.6 ecoboost 160 bg, ş.içi 9-11 lt, dizel 1.5 120 bg ş.içi 6-7 lt olabilir.. ş.dışı 5.5 virajlı ve inişli çıkışlı yollarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 5 Eylül 2015; 18:17:30 >

• Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim hocam.
    mondeo 1.6 ecoboosta binmem için prins sıvı sistem lpg taktırmam lazım, maalesef o da 7 bin tl civarı :) biraz daha vaktim var, hayırlısı diyelim inş, çok teşekkür ederim. forumu takibe devam edeceğim... :)
  • jesus2045 kullanıcısına yanıt
    nacizane fikrimdir yılda 20 bin üzeri için sana 1.0 ı da 1,5 u da tavsiye etmem malum benzin fiyatları pahalı ama benzinden yana sıkıntım yok dersen 1.0 1.6 atmosferikten yakıt cekis her konuda üstündür ki bastımı gider konusunda ecoboost lar biçilmis kaftandır. neden dersen 1400 devirden itibaren max torku vermeye baslar buda kalkıstan itibaren anlamına gelir neredeyse ve seni her devir aralıgında istediğin güce ulastırır. tabi buda dsük devirlerde kullanman ve yakıt ekonomisi yapman anlamına da gelir. saglamlık performans konusunda seni üzmez ama yakıt olarak cok km yaptıgından biraz zorlayabilir o da ülkemiz benzin fiyatlarından kaynaklıdır. senin gibi cok km yapan birisine nacizane dizel tavsiye ederim hem ekonomik olur hem yuksek tork ile ihtiyaclarını karsılar rahat edersin. ama kısa vadeli al sat düşnüyorsan da pek mantıklı deil. atmosferik ile turbolu araclar araasında daglar kadar fark var dizel de ecoboost da buna önernek atmosferikden sonra bütcene göre birisini gönül rahatlıgı ile tercih edebilirsin güclü araba kullanmanın keyfini sürebilirsin...

• Çok km yapmamdan kaynaklı, işin ucunu biraz kaçırsam beni rahatsız edecek gibi duruyor sanki :S dediğim gibi biraz daha vaktim var, hayırlısı diyelim artık. :) Teşekkür ederim hocam, sağolun... :)
  • http://www.focu-sclubtr.com/topic/10594-forddan-tamamen-yeni-y%C3%BCksek-teknoloji-benzinli-motorlar/#comment-321120
    önce tıkla sonra ilk - kaldır
    ford yeni benzinli motorlar yapacak.. çıktığından bu tarafa 5 milyon adet ecoboost motor satmış.. tabi buna tüm hacimler dahil
    1.0-1.5-1.6-2.3-3.5 lt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Eylül 2015; 15:31:37 >
  • 1.6 Mjet Easy + Asist Kit Bravo 2012 Aralık cıkıslı aracım var. 55.000 km de.

Sizde Ford Focus 3 TrendX veya Titanium 1.0 Ecoboast araç ile değiştirme konusunda ne düşünüyorsunuz?
  • 1.0 ecoboost için powershift şanzıman gelecek mi yakın zamanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilates_9

1.6 Mjet Easy + Asist Kit Bravo 2012 Aralık cıkıslı aracım var. 55.000 km de.

Sizde Ford Focus 3 TrendX veya Titanium 1.0 Ecoboast araç ile değiştirme konusunda ne düşünüyorsunuz?

mjet, multjet değil mi.. dizel...1.0 motor yaşadığınız ile göre 6 - 7,5 lt yakar lpg takılmaz.. yakıt için tavsiye etmem.. focus aracım olsun isterseniz tavsiye ederim elbet.. almışken titanium alın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 26 Eylül 2015; 19:04:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXPOXL

1.0 ecoboost için powershift şanzıman gelecek mi yakın zamanda.

bildiğim kadarıyla yok.. normal otomatik gelecek sanırım, 1.0 la.. nedense çift kavramalı şanzımanlar, turbo benzinlilerde pek mekanik dayanıklıklık anlamında iyi sonuç vermiyor..
    çok alt devirde yüksek tork, dişlileri zorluyor herhalde, buna sonuç bulurlarsa elbet piyasaya çıkacaktır.. mesela şu anda kuru tip ten yağlı tipe dönüldü çift kavramada.. yağlı tipte sürtünme dişlilerde az olup yıpranmayı azaltacaktır, ama genel sürtünmeyi arttırdığı için yakıtı arttıracaktır..
    sanırım yağlı tip PS+ecoboost 1-2 yıla çıkar..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.