Şimdi Ara

Yeni Ford fiesta 1.6 TDCİ kullanıcıları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
71.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar dizel araba almanın en gusel yanı ne bılıyomusunuz? mıllet o yere göğe sığdıramadıgı benzınlı arabasıyla hıc bı yere gıdemezken bız dızelle ekmek almaya bıle arabayla gıdıyoruz... :) ama gulu sewen dıkenıne katlanır hesabı dızelınde masfarı benzınlıye gore daha agır oldugu aşikardır...bakıma werdıgım paraya acımam ama sureklı benzın ıstasyonuna werdıgım paraya acırım...bu yuzden uzun yol yapan kısıler dızel almakta fayda war ama 1.4 tawsıye etmem...arabaya 4 kısı 5 kısı bınınce walla benzınlıyı gecıyo ama 1.6 dızel ıdeal dıe dusunuyorum motoru yuksek olmasına ragmen yakıt tassarrufu sagladıgı ortada...hele ford fiesta 1.6 tdcı titanium x paketlı tek gecerım;) tabe zewkler we renkler tartısılmaz...herkese ıyı surusler dılerım...TRAFİK CANAWARI OLMAYALIM ARKADAŞLAR... herkese saygılar
  • ya bu 1.4 dizellerin 1.6 dizellere nazaran daha fazla yaktığı söyleniyor.gel görki sitelerdeki yakıt değerleride öyle gösteriyor ama bazı insanlar hala 1.4 dizelin daha az yaktığını savunuyor.hem 1.4 hem 1.6 kullanan ark lar varmı bu konuya bi açıklık getirsin.banada 1.6'nın daha az yakması mantıklı gibi geliyor ama kullanan arklar daha iyi bilirler tabi...
  • 1.4 motoru da kullandım ama bu ikisini tecrübe edinebilmek için en azından 1 ay birine 1 ay ötekine binmek lazım ben aylık 130 TL falan yakıyorum depoyu her ay başı fullerim birsonraki aya depo hemen hemen hep bitiyor birde 50 TL lik alıyorum ama onu bitiremiyorum. Depom 110 civarında fulleniyor hesaplarıma göre 130 TL falan bir yakıt harcamam oluyor benim aylık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps

1.4 motoru da kullandım ama bu ikisini tecrübe edinebilmek için en azından 1 ay birine 1 ay ötekine binmek lazım ben aylık 130 TL falan yakıyorum depoyu her ay başı fullerim birsonraki aya depo hemen hemen hep bitiyor birde 50 TL lik alıyorum ama onu bitiremiyorum. Depom 110 civarında fulleniyor hesaplarıma göre 130 TL falan bir yakıt harcamam oluyor benim aylık.

1 ayda kaç km yapıyosun araçla?
  • Sanırım ortalama 600- 700 civarında
  • Vay be Quadriceps, ben o km yi 15 günde yapıyorum sadece evden işe gidip gelirsem İnşallah benim de yakıt tüketimim dediğin gibi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: tbird

Vay be Quadriceps, ben o km yi 15 günde yapıyorum sadece evden işe gidip gelirsem İnşallah benim de yakıt tüketimim dediğin gibi olur

Evet fazla kullanıyorum aracı doğru söylüyorsun :) ama ben evle iş arasında araba kullanmıyorum çok yakınlar :) sanırım ondan sadece işim çıktığında alıp gidiyorum. Evle iş ayrı yerlerde olsa daha fazla olur tabiki ;)
  • Arkadaslar bende 2009 trend 1.4 ford fiesta aldım .Aracı yaklasık 15 gündür kullanıyorum genel olarak cok memnunum ama söylede bi sorunum var arabayı geri vitese aldıgım zaman ara sıra cartlam problemiyle karsılasıyorum sonra terkra boşa alıyorum busefer sorun olmuyor .diğer viteslerde hiç bi sorun yok sorunsuz kulanıyorum bunun sebebi nedir . Arac 40.000 km de ..
  • bu sorun bende önceki arabam (opel astra) dada vardı. Bende tıpkı senin gibi bunu bir sorun gibi algılayıp debriyajı bile degiştirmeyi düşünmüştüm. O sorun degildir. Geri vitese takacagın zaman 2-3 saniye bekleyip yumuşak takarsan herhangi bir cartlama olmadıgın göreceksin.
  • kdrakk, tamamen ayni arabaya biniyor olacagiz 5 gun icinde :) cumartesi arabama kavusuyorum. sormasi ayip, sen ne zaman ve kaca aldin? yaninda ne gibi hediyeler vardi?
    aracin performansindan memnun musun? son soru... beyaz icine sindi mi? :) tesekkurler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BTMWTMP

kdrakk, tamamen ayni arabaya biniyor olacagiz 5 gun icinde :) cumartesi arabama kavusuyorum. sormasi ayip, sen ne zaman ve kaca aldin? yaninda ne gibi hediyeler vardi?
    aracin performansindan memnun musun? son soru... beyaz icine sindi mi? :) tesekkurler.

Sınıfına göre performansı sizi kesinikle tatmin edicektir:)
    Klima açık+ 5 kişi+ sağlam bir rampa= Tınlamayan bir motor gücü:) Adeta hiç etkilememiş gibi çekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srfdrd3555 -- 25 Ekim 2010; 22:17:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: srfdrd3555

quote:

Orijinalden alıntı: BTMWTMP

kdrakk, tamamen ayni arabaya biniyor olacagiz 5 gun icinde :) cumartesi arabama kavusuyorum. sormasi ayip, sen ne zaman ve kaca aldin? yaninda ne gibi hediyeler vardi?

Sınıfına göre performansı sizi kesinikle tatmin edicektir:)
    Klima açık+ 5 kişi+ sağlam bir rampa= Tınlamayan bir motor gücü:) Adeta hiç etkilememiş gibi çekiyor

slm
    arabayı satın alalı 50gün oldu ama tahmin ettigin gibi henuz bende arabaya binmiş degilim.
    arabayı perşembeye yetişmezse pazartesi alacagım.
    henuz serviste .alarm ,parksensoru, camkaldırma, boya -motor koruma yapılıyor.
    dun serviste kendisini ziyaret ettim ve tanıştım. Bayagıda guzel duruyor.
    yaklaşık 2 ay once 37.000 tl ye aldım.
    hediyeye gelince ;baştan pazarlık yapmadıgım için hiçbirşey alamadım. anca paspaslar .belkide onuda onlara atar çıkarım. yukarda yazdıgım alarm vs leri maliyet fiyatına işçiliksiz yapacagına söz verdi. anca bunu yapabilecegini söyledi.

• quote:

Orijinalden alıntı: kdrakk

alarm ,parksensoru, camkaldırma, boya -motor koruma yapılıyor.

hediyeye gelince ;baştan pazarlık yapmadıgım için hiçbirşey alamadım. anca paspaslar .belkide onuda onlara atar çıkarım. yukarda yazdıgım alarm vs leri maliyet fiyatına işçiliksiz yapacagına söz verdi. anca bunu yapabilecegini söyledi.

Kdrakk hayırlı olsun

Benim de 1 Temmuzda sipariş verdiğim araç pazartesi günü Kayseri'deki Ford bayine indi. Aracın resmini bile göremedim,çatlıyorum diyebilirim. Yanına gidince resim çekip bol bol paylaşırım inşallah.

Alarm olayını anlayamadım Kdrakk, immobilizer harici ne taktırıyorsun?Uzun menzilli olanlardan mı?

Cam kaldırmayı hangi Ford servisine ne kadara yaptırıyorsun? Garantiyi bozması konusunda aydınlattılar mı seni?

Boya koruma ve motor koruma Sonax veya Autowax gibi marka mı yoksa kendi şampuan ve cilaları mı :)

Bir de orjinal Ford sırf halı paspası olan var mı aramızda? Aldıysa promosyon olarak mı yoksa kendisi mi aldı?

• slm tbird.
    öncelikle seninde aracın hayırlı olsun. Allah kimsemize kaza bela vermesin.

taktırdıgım alarm fordun kendi alarmı.sırf alarm degil parksensörü ve cam kaldırmada fordun kendi kullandıgı ve sattıgı cihazlar. İşte o yuzden ford servisiden satın alıp gene onlara taktırıyoruz. sırf garanti bozulmasın diye. Dışarda belkide üçte bir fiyatına alabilecegimizi bile bile garantiye zeval gelmesin diye mecburen biraz fazla ödeyip,ford marka olanı alıyoruz. Bu cihazlar ford araçlarına %100 uyumlu. parçalar takılırken hiçbir kablo kesilmiyor,sadece şoketler birbirlerine takılıyor.İşte o yüzden elektirik garantisine birşey olmuyor
    Diyorsunki immobilizer var alarma gerek yok, yada ben öyle algıladım.
    immobilizerdan dolayı arabayı çalmayı beceremeselerde teyp ve benzeri cihazları almak için camı kırıp torpidoya birsürü zarar verebilirler.
    Yan komşum kia cip aldı 1ay içinde ikikere torpidoyu parçalayarak teybi söktüler. Tabi bütün bunları kasko karşılasa bile insan baktıgında canı sıkılıyor. Alarm bunlar için bir caydırıcılık.
    kaça mal oldugunu sorarsan servisten hiçbir hediye koparamadıgımız için bunları totalde 650tl ye anlaştık.motor-boya korumayıda sonax yada zibarta degil servisin anlaşmalı oldugu yere götürdüm.

• slm BTMWTMP
    demişsinki beyaz içine sindimi?
    ilk etapta elektrik kırmızısı yada vizyon maviyi düşünüyordum. iş almaya gelince istanbuldaki butun bayileri aradım, siyah,gri,ve birtanede beyaz bulabildim. mubarek 1.6 dizel olanı 2 aysonrası bile yok satıyor. ya 4 ay kadar bekleyecem yada olanın içinden seçecektim. Aslında beyazı hiç düşünmemiştim. Tercihimi beyazdan yana kullandım.
    Fakat daha sonra dikkatle inceleyince bu araca beyazın bir başka yakıştıgını fark ettim. Hata benim evim 5.kat ve önüm otoban.
    burdan fiestalar geçtikçe dikkatlice inceledim . İnanın beyaz olanı otobanda gelin gibi süzülüyor, onlarca aracın arasından dikkati çekiyor. Stoplar kırmızı araçta kırmızı olunca stoplar aracın içinde kayboluyor. ama beyazda oylemi daha bir kaslı daha bir heybetli duruyor. İçiniz rahat etsin kullandıkçada seveceksiniz.
  • Yarın Ankara uzun yol var gençler resimlerle yakt tüketimine dikkat çekicem :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quadriceps

Yarın Ankara uzun yol var gençler resimlerle yakt tüketimine dikkat çekicem :))

benim de pazar günü izmir-istanbul var, ben de resim çekecem :)
  • Yeni 1.6 kullanıcılarını görmek mutluluk verici :)
  • selam bende plaka işlemleri bitmediği için engeç 2 Kasımda aracımı teslim alıcam 1.6 TDCİ 90 2011 vizyon mavi inşallah memnun kalırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirturkcan -- 12 Kasım 2011; 14:30:51 >
  • arkadaşlar bu boya problemi nedir acaba detay verirmisiniz
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.