Şimdi Ara

Yeni Ford fiesta 1.6 TDCİ kullanıcıları (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
71.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yaklaşık 5 yıldır connect glx kullanıyorum. Bilindik şikayetlerin aksine ailecek araç bizi gayet memnun etti ediyorda (yakıtı vergisi hariçtir) bu ara yenilemeyi düşünüyoruz ama fiesta da biraz aklımı çeliyor. Bi test sürüşü yapıp karar vericem heralde:)
  • Bende yaklaşık 1 yıldır 2010 Fiesta 1,4 TDCI Titanium X'e biniyorum. Genel anlamda araçtan memnunum. Şuan aracım 19.700 km'de ve oldukça temiz bir araç, alıcısı çıktı ve 33.500 TL veriyorlar. 1,6 TDCI forumunu da biraz okudum ve ikinci el sitelerinde bi araştırma yaptım sizce aracımı satıp bu Fiesta 1,6 TDCI Tit. X aracı almam ne kadar mantıklı? Üzerine 4000 TL verip hem 1 model hem de motor gücünü yükseltmiş olacağım..
  • Bu konu neden bu kadar aktif?
  • Son zamanlarda 1.6tdci titanium alan var mı?veya bayi fiyatlarını yazarsanız sevinirim.
  • merhaba

1,4 yada 1,6 arasında kararsız kaldım.Yakıt tüketimi ne kadar bu 1,6 ların arkadaşlar? Sürüş zevki konusunda bariz farklar varmı?? çekiş çok fark ettiriyormu mesala?

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMOZEY

merhaba

1,4 yada 1,6 arasında kararsız kaldım.Yakıt tüketimi ne kadar bu 1,6 ların arkadaşlar? Sürüş zevki konusunda bariz farklar varmı?? çekiş çok fark ettiriyormu mesala?

Tam 14 gün olmuş kimse cevap yazmamış vay be.
  • quote:

quote:

merhaba

Tam 14 gün olmuş kimse cevap yazmamış vay be.

22 gün oldu bakalım nereye kadar bekliycem merak ediyorum

• 1.6 tdci fiestasını satmayı düşünen var mı? mesaj atarsanız sevinirim.
  • arkadaşlar okadar parayı bu arabaya bağlayana kadar gidin başka markalar bakın forddan uzak durun servis ve araç kalitesi bakımından çok üzücü
    forumun başlarındada aracı ilk aldığımda yazdığım şeyler oldu(1.6 tdci titanyum) ama araba eski kasa fiestedan farksız duruma geldi
    10 yılldır şirket kuralları gereği ford kullanmak zorundayız ve yaklaşık bu kısmın yarısını fiesta kullanarak geçirdim önceki kasada 140 bik km ve bu kasada ise 1 yılda 47 bin km yol yaptım,şirketteki diğer kullanıcı arkadaşlarda artık yılmış durumda(focus kullanıcıları dahil)

-araç en ufak bir virazda 195 lik lastiklere rağmen kafadan kayıyor şuan kar lastikleri var biraz daha güvenli bu şikayetlerlere otokoç izmirden verilen cevap "bu araçlar böyle abi"

-alt takım 15 binde itibaren dökülmeye en ufak çukurlarda bile sanki çok derin bir çukura girmiş hissi uyandırıyor servisin verdiği cevap" abi bu fordun en yumuşak arabası olamaz öyle şey,tüm alt takım bağlantıları torklandı"

-aracın motorundan uğultu geliyor sanki devridaim rulmanından gelen ses gibi 30 ve 45 bin bakımnda söylendi cevap " öyle bir sese rastlanılmadı" ama aracı teslim aldığımda devam ediyordu artık uğraşamıyorum

-beygir gücü kesinlikle bir 95 lik araç gibi değil bazı durumlarda araç sıkıntı verebiliyor o güce güvenip sollama falan şu aralar yapılmaz ama ilk 15 binde bu durum böyle değildi ataktı araç.

-yağmur sensörü çok geç algılıyor servise yazılımla ilgili bir sorun olabilirmi yada başka bir hassasiyet ayarı olup olmadığını sorduğumda ise "yok öyle bişey"

-havalandırma seçeneklerinden ayaklara veya cama verince içindeki mekanizma çatır çatır ötüyor ayrıca aracı kapatttıktan bir süre sonrada aynı şeyi yapıyor eğer aracın içindeyseniz bu ses sizi bir an için ürkütebiliyor

-en yük versiyonunda bile sadece 2 adet hava yastığı çok anlamsız (Chevrolet Spark başlangıç fiyatlı modelde 6 hava yastığı standart 25 bin tl)

-kapı açma ve direksiyondaki kumandalara araç hareket halindeyken ulaşmak ciddi dikkat dağılımı yapıyor baştan alışmak zor,sol kapıda sadece aşağıya iniş otomatik,dirseğiniz sürekli arka cam kilit düğmesinin üstüne geliyor ve arkadan cam açmak istiyenlerden devamlı uyarı

-vites aralıkları aracın ekonomi yapmasını engelliyor 60 kmde de rahatlıkla 5. vitese geçiyor ve sıkıntısız sürüyorsunuz zaten ekrandaki vites yüksetme oku bunu söylüyor size fakat ilginç olan aracın 60 kmden 180 kmye kadar aynı vitesle hızlanıp yavaşlaması ve bu yüzden araç hiçbir zaman 5.5-5.7 nin altında yakmıyor yani 90 kmde bile ekonomik olmuyor

-arka koltuklarda isofix bağlantısı var ama koltuğu bağlamak tam bir işkence çünkü bağlantı demirlerinin üzerine koltukların tel kısımları denk geliyor onu bastı aynı anda bebek koltuğun itele falan acayip zor halbuki bu sistem güvenlk ve kolylık olsun diye araçlara konuldu ama fiestada çok büyük sorun

araçtan memnun olduğunuz hiçmi bişey yok diye soracaksınız evet var ve daha önceki kasadada aynı memnuniyetim vardı oda aracın müzik sistemi gerçekten doyurucu bir ses kalitesine sahip fakat ondada menüden mp3 seçimi biraz karışık

araç dışarıdan şekil olarak güzel ve güven veriyor ama maalesef bu fiyatları hak edecek bir araç değil hiç bir zamanda olmadı reklamlarda denildiği gibi türkiyenin en çok satan markası nedeni ise filo satışları ve araç kiralama şirketlerinin seçiminden dolayı ciddi indirimler yaptıklarını biliyorum

• selam
    direksiyonu sağ sol yapınca lakır lukur ses geliyo, kronikmi sanırım, çözüm önerileriniz nedir ?
  • valla hocam 15 binden beri o ses var ve ayrıca çok yavaş giderken bile çok küçük çukurlarda lak lak sesi vardı 75 bin bakımındada söyledim yok bişey dediler düşünün yani 3*4 bakımdır söylememe rağmen yine yapılmadı ve arabayı teslim aldığımın ertesi günü götürüp buna bakan arkadaşla test sürüşü yaptık önce normal abi falan dedi ve ben ısrar edince direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söyledi sipariş edildi geldi takıldı sorun bitti ama şimdi sizin dediğiniz ses iyice ön plana çıktı özellikle park ederken bariz şekilde geliyor fırsat bulunca onuda garantiden hallettiricem,
    sallayan servis izmir otokoç mecburi olarak götürüyorum araç kiralık ve kiralama firması orayla anlaşmalı bence aracınızı bir an önce satın derim
  • aracım şuan 90 bin km oldu sonunda farklı bir yetkili servisle anlaşmış kiralama firması otokoç dışında bakalım servis kalitesi nasıl olacak?
    direksiyondan aracı dururken veya park ederken takır -tukur sesler devam ediyor,yakıt sarfiyatı ilginç bir şekilde düştü ve 700 km yapabiliyorum,araçtaki iç gürültü seviyesi ciddi anlamda arttı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srfdrd3555

""""""""""""""""""""""""""----------SUSTALI ANAHTAR DEĞİŞİM TALEP MAİLİ-------------"""""""""""""""""""""""""

Plaka yada motor no......................

Sayın Ford Otosan yetkilileri;
    Sahip olduğu sıradışı tasarımını dünyanın en prestijli tasarım ödüllerinden biri olan Red Dot Tasarım ödülünü alarak taçlandıran Yeni Fiesta'ya SUSTASIZ ANAHTAR HİÇ AMA HİÇ yakışmamış.
    Son zamanlarda bir çok fiesta sahipleri anahtarlarını sustalı olarak almaktadırlar.
    Bu durumdan çok muzdarip olduğumuzu belirtir, sustasız olan anahtarımın, sustalı ile değiştirilmesini önemle rica ederim.

Maili ford iletişim' e atcaz arkadaşlar

http://www.ford.com.tr/iletisim/

---------------------------MAİL ATAN ARKADAŞLAR İSİMLERİNİ YAZARLARSA KAÇ KİŞİYİZ BİLELİM-----------------------------

SUSTALI ANAHTAR DEĞİŞİM TALEBİNDE BULUNANLAR

1- yborlu
    2- omerey
    3- srfdrd3555
    4- feyk123
    5- egzodia
    6-hardman12
    7- GoRaN
    8- adressemre
    9- arturr
    10- memet24
    11- fbcemo
    12- 35jr1912
    13- bencn17
    14- S_sedat_t
    15-captainblack07
    16- Rechtsanwalt
    17- Quadriceps
    18- aktan
    19- xevrenx
    20- cx_kare
    21- ANGRY1985
    22- gildorx
    23- gökhan1985

bu maile cevap geldi mi..? yada değişim yapıldı mı..? 2010 var bende de eğer sonuç alınıyorsa mail atmayı düşünüyorum.. teşekürler..

• Konu hort olacak ama bu aracı tavsiye eder misiniz sahibinden.com da pek az ilan var bu araçtan kronik sorunlara dair yorumlar okumuştum doğru mudur bir de şehir içi trafikte yakıt tüketimi nasıldır(İstanbul için) ? Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke.han

Konu hort olacak ama bu aracı tavsiye eder misiniz sahibinden.com da pek az ilan var bu araçtan kronik sorunlara dair yorumlar okumuştum doğru mudur bir de şehir içi trafikte yakıt tüketimi nasıldır(İstanbul için) ? Teşekkürler.

2012 den beri şirket aracı olarak Ford Fiesta kullanıyorum. Bu yıl yeni kasaya geçtik. Filo olarak kiralıyoruz; 2012-2015 arası Fiesta 1,4 tdci trend kullandım 127 binde geri verdim; şimdi 2015 Haziran dan model trend X modelini kullanıyorum. Şu anki inanılmaz.. Bir öncekininde hakkını yiyemem. Öncelikle oldukça ekonomik bir araç, şehir içinde İstanbul trafiğinde bir önceki modelle 600-630 km bir depo mazot ile yol yapabiliyordum; bu araçların deposu 42 Lt, pompa ise 36-37 lt mazot basabiliyor geri kalan yedek depo. Şehir dışında ise tamamen gaza basmanıza bağlı ... kronik bir problem yaşamadım, ön takımları bakım zamanına yakın tokurdama yapardı, servise gireceğim zaman belirtir sesi keserlerdi. Rutin bakımlarını yaptırıp şehiriçi şehirdışında tepe tepe kullandım. Sadece klimasından pek memnun kalmamıştım; yazın yetersiz kalıp ön tarafı dha iyi soğutuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foresteng. -- 5 Ekim 2015; 10:02:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: berke.han

Konu hort olacak ama bu aracı tavsiye eder misiniz sahibinden.com da pek az ilan var bu araçtan kronik sorunlara dair yorumlar okumuştum doğru mudur bir de şehir içi trafikte yakıt tüketimi nasıldır(İstanbul için) ? Teşekkürler.

Aracin kendinden ote fordun servis olayi problemli. ayni islemler yapilacak iki farkli serviste 250tl ye yakin fark cikabiliyor.

Onun disinda otomatik lpgli 1.4 kullaniyorum. sehir ici 28-30 krs arasi degisiyor. sehir disi 20krs

genel olarak aractan memnunum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srfdrd3555 kullanıcısına yanıt
    24-F.CİN67
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.