Şimdi Ara

YENİ FORD FOCUSLAR NEDEN FAZLA YAKIYOR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
0
Favori
19.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar sabah sabah nedir bu gerginlik? Bilen bilmeyen herkes birşeyler yazmış ama kimse "Bir Focus III kullanıcısı gelsin yazsın" demiyor. İlk sayfaya fotografli ekledim. 36km/h ortalamada 5.6 ortalamam var. 20'li ortalamalarda 5.9 -6.2 arası değişiyor. Sert kullandığımda, kalkışları 0-100 kalkışı gibi yaptıgım donemde 6.8'i de gördüm. Arac daha 5bin km.de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şunu anladım ki bu forumda bir çok kişi okuduğunu anlamıyor.
  • Orijinalden alıntı: Aytürk

Orijinalden alıntı: teomanakyar

Orijinalden alıntı: Aytürk

Ford'ların fazla yakması şehir efsanesinden başka bir şey değil. 550 km'de depo boşaltan arkadaşın ya aracında, ya da ayağında sorun vardır. Çok yakıyor denen Focus 1'de, 120 km ortalama hızla ve toplam yarım saatlik yavaş trafikte ortalamam 6 lt/100 km oldu. 2004 model ve 158.000 km'deki araçtan daha fazlasını istemek haksızlık olur zaten.

ayağımda sorun yok bilader araç yazılım güncellemesinden sonra çekiş artışı ve alt devirde gaz kesmeyi düzeltti ama yakıtı arttı zaten otokoç ataşehir adam gibi ilgilenmedi arabayla almaya gittiğimde 4 cam inik dışarda bekliyordu . Daha önce 100 liralık mazot alıyordum 2 kere tekrar yapınca 860 civarında ışık yakıyordu normal gazlayınca anlık yakıt tüketimine bakarak gittim denedim birde 930 da ışık yaktı 48-50 lt mazotla ama o yazılım güncellemesi ne yaptıysa sonuç bu opet maslakdan aracı doldurdum arkadaşa verdim 3 kişi eskişehire gitti ailesiyle dönerken 550 km de ışık yakmış ve kendi denemem de 100 tl mazot 350 km de ışık yaktı.

Bakın kendiniz söylemişsiniz, araç sorunlu. Ben de gideyim Hyundai'ın, VW'in ya da Renault'un turbolu aracının turbo borusunu deleyim, sonra "Bunlar gitmiyor yea" diye başlık açayım. Konu başlığına "Ford'un duyarsızlığı" vb yazıp bayiyi/markayı eleştirseniz amenna. Ama bu konu biraz bilinçli açılmış.

Bilinçli açılmış derken ne demek istiyorsunuz ben kullandığım arabayı yazıyorum burda çoğu kişinin yaptığı gibi kullanmadığı arabaya çamur atma derdinde değilim yazılım güncelleyen ve bu durumda olan varsa paylaşması için bakınız 2 tip dizel motoru da aktif kullanıyorum ve tecrübemi paylaşıyorum ayrıca ben biyerini delmedim aracın ama sizin amacınızı anlayamadım. Bu fanboylarda bi bitmediniz yeaa

Fanboy yaftasını vurabileceğiniz en son üyelerden biriyim. Benzer troll konulara yine benzer yanıtları veririm. Profilim açık. Fanboyluğu yapan sizsiniz. Servis yanlış yazılım yüklemiş, başlığa bak..

Logosunu taşımanızdan başla da bana ayağımda sorun var gibi cümleyi kuran sensin fan boyluğun ağababasını sen yapıyorsun (troll konu nedir arkadaş dilimizi konuşun ) BAŞLIK OLARAK DA SERVİS YANLIŞ YAZILIM YÜKLEMİŞ DEMEDİM sen nereye bakacağını bilmiyorsan o da kimsenin sorunu değil, ben MARKAYA ÇAMUR ATMAK DERDİNDE DEĞİLiM bunu bi anla öncelikle ve ayağımda da sorun yok, he sen bu gibi davranışlarından prim alıyorsan ekmeğine mani olmayayım benimde profilim açık logo yapıştırınca bitmiyor markayı savunmak neyse derdin onu AÇIK SÖYLE sen.

Cümleyi tekrar oku ki anlama ihtimalin artsın: Dizel Focus'a 550 km yaptıranın ya aracında, ya da topuğunda sorun vardır. Şimdi anladın mı? Hala anlayamadıysan tekrar tekrar oku. Merak etme, forumda bildiğini unutturur san dilimizi yeniden öğretirim. Bana bilmediğin dilin dersini vermeye kalkma. Profilim açık hodri meydan; Ford fanatikliği yaptığım başka bir konu bul kendimi banlayayım. Ama bulamazsan da çeneni kapa ve yerine otur. Suçlama yapacaksan temeli olsun.

Dizel Focus'a 550 km yaptıranın ya aracında, ya da topuğunda sorun vardır
    Al sana cümlen bende sana ayağımda sorun olmadığını belirtiyorum o beyinciğin algılayamıyor ARAÇDA YAZILIMDAN SONRA OLAN GELİŞME OLDUĞUNU BELİRTİYORUM
    Neyi öğretiyorsun sen gel öğret bakalım külhan beyi gel öğret bakalım senin bildiğin dersi yutmuş insanlar bile bukadar ego yapmıyor neyin derdindesin ÇENEMİ KAPATABİLİRSEN BUYUR AMA KLAVYE DELİKANLILIĞI YAPIPDA ATIP TUTMA ORDAN MARKAYI SEN KURTARAMAZSIN.
    Sırf konum kapansın banlanayım diye yırtma kendini adam gibi bildiğin varsa paylaş yoksa ya git konuşmayı öğren yada ARACIN HAKKINDA ZAYIF OLAN BİLGİ TEMELİNİ GÜÇLENDİR
    KONUYU DA KİRLETMEYE ÇALIŞMA burda senden başka kimseyle atışmadım sorunlu kişiliğini başka yerde tatmin et
    Ayrıca benimde profilim açık her markada fikrim vardır çoğunda tecrübem vardır yoksa senin gibi fanlık yapmam zaten, ister kendini banla ister profili kapat kimsenin umrunda değil profiline bakmama incelememe gerek yok logo bulunması başlı başına fan olduğunu gösteriyor (hadi git banla şimdi kendini ) zaten amacın ne olduğu da belli değil ki gel bakalım neyi öğreteceksin bana uzakdan...

• Evet hocam yazılım geldi arabalara mertlik bozuldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Arkadaslar sabah sabah nedir bu gerginlik? Bilen bilmeyen herkes birşeyler yazmış ama kimse "Bir Focus III kullanıcısı gelsin yazsın" demiyor. İlk sayfaya fotografli ekledim. 36km/h ortalamada 5.6 ortalamam var. 20'li ortalamalarda 5.9 -6.2 arası değişiyor. Sert kullandığımda, kalkışları 0-100 kalkışı gibi yaptıgım donemde 6.8'i de gördüm. Arac daha 5bin km.de.

Evet bir gerginlik oluyor marka oldumu işin içinde utanmasalar kavgaya gelecekler Ben bu konuyu Focus3 dizel kullanıcıları tecrübelerini paylaşsın diye açtım vay arkadaş onun dışında herkes yazıyor bide gerginlik çıkartıyor. Bende dün ışık yandıkdan 15 km sonra 100 liralık mazot aldım yani 24 litre civarı kavacıkdan bayrampaşa ve sabah ataşehire geldim şuanda 4.7 gösteriyor ama anlık yakıta bakarak hassas gittim bu denemeden sonra sonuca göre servise gidicem şüphelendiğim turbo hortumu turbo şarj ünitesi ve enjektörlere özellikle baktırıcam. Daha önce 2010 102 hp transporter ile çok yaktığı şikayeti ile gittiğimde turbo da bi parça arzalı olduğunu söylemişlerdi tamirinden sonra full depo 90km/s ortalama hızla 100 km yolun sonunda aldığı mazot 5.4 litre idi fişinde yazan, yani hacmine göre iyi bir rakamdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rdiesel

Hocam bakın FOCUS 2 için bunu diyorum neden anlamak istemiyorsunuz.Ayrıca hafta sonu ist gideceğim ve fotoğrafı koyacağım bende size kanıtlayacağım aracın fotolarıda dahil olmak üzere oldu mu hocam...

Eline su dökemez die bir lafım yok hocam ayrıca yukarıda bir arkadaşa yazdım iyi okursanız arkadaşın aracının DPF li olduğunu söyledim.Bundan da şüphelendiğimi ve bunda da haklı olduğumu düşüyorum çünkü bakımdan araç sorunsuz geçmiş .DPF temizliği yapıldı güya ama sıkıntı var hala arkadaş aracın çekişindede problem olduğunu söylüyor.

edit:Düzeltme

Bende focus 2 den bahsediyorum zaten aracımda focus 2

• Focus 3 dizel için aracını 60.000 km bakıma sokan var mı?520 tl mazot filtre değişimi dahil fiyat normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 15 Mayıs 2013; 10:04:55 >
  • şehir içi 6,5 diyoruz. ekranda yazan değeri bile kabul etmiyor adamlar. vay canına. ne garip insanlar var
  • 2011 model dizel aracım ile 45 litre motorin ile min 780km max 850 km'ye kadar yol yapıyorum.
    aracım şuan 63500km de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan dh -- 15 Mayıs 2013; 10:40:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atmosphere

şehir içi 6,5 diyoruz. ekranda yazan değeri bile kabul etmiyor adamlar. vay canına. ne garip insanlar var

Aslında normal değer neden derlerse; kendi yaptığımı örnek vereyim mazotu il aldığımda değerleri sıfırlıyorum yokuş aşağı ve otoban gidiyorum değer 4.0 ile 4.5 arasında oluyor sonra normal kullanmaya başlıyorum 5 ile 5,5 oluyor en fazla,

AMAA değerleri sıfırlayıp mazotu aldıkdan sonra şehiriçi normal yada biraz agresif kullanım yaparsak 6-7 litre civarında ve gayet normal değerler ağırlığına göre
  • hocam 2011 DCİ dacia logan mcv bile 550 tl tutarken piyasa şartlarında normal biz daha o km leri göremedik ama indirim talep edebilirsiniz.
    1.4T Opel astra ilk yağ bakımı 450 tl ordan da bi kıyas yapabilirsiniz servis maliyetleri arttı Fiat araçları gibi ucuz yollu olmuyor hepsi.
  • Maalesef doğru 2013 1.6 benzinli aracım 7.9 litreden aşağı düşmedi henüz, 1000 km'yi geçmedim henüz. Depo 250 tl ye doluyor ve şehir içi yaklaşık 580-90 km. Uzun yol denemedim henüz

Edit: düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultrasn0w -- 15 Mayıs 2013; 11:02:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ksk307

Eğer Focus 3 dizel aracın deposunu 500-550 km. de bitirebiliyorsanız helal olsun size; bunu başarabilmek büyük iş.
    Aracım 12.000 km. de ve bu km. deki ortalaması 5,3L/100 km. ilk aldığımda 6Litre ile başladı zaman içinde azala azala 5.3Litreye kadar geriledi.

Buyrun bu 10bine yakın km.deki durumu. Son halinide akşam çekip eklerim.
     YENİ FORD FOCUSLAR NEDEN FAZLA YAKIYOR

Göstergeler neden mil cinsinden? İlk defa böyle bir focus gördümde

• Sanki eskileri az yakıyor.
  • Teşekkür ederim bilgi için.15.000 km bakımları için 230 liraları duyunca acaba dedim bir gariplik mi var bu işte.Sağda solda okuduklarımdan sonra ikilemde kalmıştım.Sağ ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rfssfr -- 15 Mayıs 2013; 11:17:24 >
  • Orijinalden alıntı: teomanakyar

Ford'ların fazla yakması şehir efsanesinden başka bir şey değil. 550 km'de depo boşaltan arkadaşın ya aracında, ya da ayağında sorun vardır. Çok yakıyor denen Focus 1'de, 120 km ortalama hızla ve toplam yarım saatlik yavaş trafikte ortalamam 6 lt/100 km oldu. 2004 model ve 158.000 km'deki araçtan daha fazlasını istemek haksızlık olur zaten.

ayağımda sorun yok bilader araç yazılım güncellemesinden sonra çekiş artışı ve alt devirde gaz kesmeyi düzeltti ama yakıtı arttı zaten otokoç ataşehir adam gibi ilgilenmedi arabayla almaya gittiğimde 4 cam inik dışarda bekliyordu . Daha önce 100 liralık mazot alıyordum 2 kere tekrar yapınca 860 civarında ışık yakıyordu normal gazlayınca anlık yakıt tüketimine bakarak gittim denedim birde 930 da ışık yaktı 48-50 lt mazotla ama o yazılım güncellemesi ne yaptıysa sonuç bu opet maslakdan aracı doldurdum arkadaşa verdim 3 kişi eskişehire gitti ailesiyle dönerken 550 km de ışık yakmış ve kendi denemem de 100 tl mazot 350 km de ışık yaktı.

Bakın kendiniz söylemişsiniz, araç sorunlu. Ben de gideyim Hyundai'ın, VW'in ya da Renault'un turbolu aracının turbo borusunu deleyim, sonra "Bunlar gitmiyor yea" diye başlık açayım. Konu başlığına "Ford'un duyarsızlığı" vb yazıp bayiyi/markayı eleştirseniz amenna. Ama bu konu biraz bilinçli açılmış.

Bilinçli açılmış derken ne demek istiyorsunuz ben kullandığım arabayı yazıyorum burda çoğu kişinin yaptığı gibi kullanmadığı arabaya çamur atma derdinde değilim yazılım güncelleyen ve bu durumda olan varsa paylaşması için bakınız 2 tip dizel motoru da aktif kullanıyorum ve tecrübemi paylaşıyorum ayrıca ben biyerini delmedim aracın ama sizin amacınızı anlayamadım. Bu fanboylarda bi bitmediniz yeaa

Fanboy yaftasını vurabileceğiniz en son üyelerden biriyim. Benzer troll konulara yine benzer yanıtları veririm. Profilim açık. Fanboyluğu yapan sizsiniz. Servis yanlış yazılım yüklemiş, başlığa bak..

Logosunu taşımanızdan başla da bana ayağımda sorun var gibi cümleyi kuran sensin fan boyluğun ağababasını sen yapıyorsun (troll konu nedir arkadaş dilimizi konuşun ) BAŞLIK OLARAK DA SERVİS YANLIŞ YAZILIM YÜKLEMİŞ DEMEDİM sen nereye bakacağını bilmiyorsan o da kimsenin sorunu değil, ben MARKAYA ÇAMUR ATMAK DERDİNDE DEĞİLiM bunu bi anla öncelikle ve ayağımda da sorun yok, he sen bu gibi davranışlarından prim alıyorsan ekmeğine mani olmayayım benimde profilim açık logo yapıştırınca bitmiyor markayı savunmak neyse derdin onu AÇIK SÖYLE sen.

Cümleyi tekrar oku ki anlama ihtimalin artsın: Dizel Focus'a 550 km yaptıranın ya aracında, ya da topuğunda sorun vardır. Şimdi anladın mı? Hala anlayamadıysan tekrar tekrar oku. Merak etme, forumda bildiğini unutturur san dilimizi yeniden öğretirim. Bana bilmediğin dilin dersini vermeye kalkma. Profilim açık hodri meydan; Ford fanatikliği yaptığım başka bir konu bul kendimi banlayayım. Ama bulamazsan da çeneni kapa ve yerine otur. Suçlama yapacaksan temeli olsun.

Dizel Focus'a 550 km yaptıranın ya aracında, ya da topuğunda sorun vardır
    Al sana cümlen bende sana ayağımda sorun olmadığını belirtiyorum o beyinciğin algılayamıyor ARAÇDA YAZILIMDAN SONRA OLAN GELİŞME OLDUĞUNU BELİRTİYORUM
    Neyi öğretiyorsun sen gel öğret bakalım külhan beyi gel öğret bakalım senin bildiğin dersi yutmuş insanlar bile bukadar ego yapmıyor neyin derdindesin ÇENEMİ KAPATABİLİRSEN BUYUR AMA KLAVYE DELİKANLILIĞI YAPIPDA ATIP TUTMA ORDAN MARKAYI SEN KURTARAMAZSIN.
    Sırf konum kapansın banlanayım diye yırtma kendini adam gibi bildiğin varsa paylaş yoksa ya git konuşmayı öğren yada ARACIN HAKKINDA ZAYIF OLAN BİLGİ TEMELİNİ GÜÇLENDİR
    KONUYU DA KİRLETMEYE ÇALIŞMA burda senden başka kimseyle atışmadım sorunlu kişiliğini başka yerde tatmin et
    Ayrıca benimde profilim açık her markada fikrim vardır çoğunda tecrübem vardır yoksa senin gibi fanlık yapmam zaten, ister kendini banla ister profili kapat kimsenin umrunda değil profiline bakmama incelememe gerek yok logo bulunması başlı başına fan olduğunu gösteriyor (hadi git banla şimdi kendini ) zaten amacın ne olduğu da belli değil ki gel bakalım neyi öğreteceksin bana uzakdan...

Tekrar anlatayım belli ki algı sorunu var; şartlı cümle kurmuşum değil mi?

Sizin -ya da kullanan kişinin- topuğunda sorun yoksa -ki siz yok diyorsunuz- araçta sorun vardır. Bu çıkarıma ulaşmaktaki gecikmeniz, beyin yapısı hakkında zaten bana yeterli fikri verdi.

Ben sizin fanboyluk yaptığınızı belirtmedim. Aksine bana olan suçlanamnızı ispatlamanızı istedim. Ama bunu ispatlamak bir yana, kendi kendinizi bana karşı savunmaya başlamışsınız.. Sadece konu başlığının yanlış olduğunu, çünkü sorunun araca has olduğunu belirttim. Ama bunu anlamakta da güçlük çektiğiniz ortada.

Eğer bir iddiada bulunuyorsanız, bunu ispatlamak zorundasınızdır. Bana "fanboy" suçlamasını yöneltmekle olmaz, hangi konuda "fanboy" gibi yaklaştığımı göstermek zorundasınız. Yoksa suçlamanız için özür dilemelisiniz.

Profilimdeki Ford ambleminden, Ford "fanboy"u olduğumu çıkarmanız zaten başlı başına bir önyargı ve saçmalama senfonisi.. Benim profilimde bilgisayarım Acer görünüyor, aracım Ford, klimam Samsung, operatörüm Vodafone.. Şimdi ben bu markaların tamamının fanboyu mu oluyorum?? İşte bu noktada zaten eksik argümanlarınız yerlerde sürünüyor..

Aracım hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığıma dair tespitinizi de tuttum açıkçası, uzaktan bilgi ölçümü de yapıyorsunuz demek ki

• Kocaman adamlarsiniz. Birbiriniz hakkinda soylediginiz seyler yakisiyormu.
    Ayip valla

• tamam aytürk bey kusura bakmayın ya beyin yapımıda çözmüşsünüz kimse anlamaz sanmıştım...
    Daha konusu geçen araç yok elinizde ve özellikle durumu yaşayan kişilerle bilgi alışverişi yapmaya çalıştım ama sizinle uğraşamıyorum artık haklısınızdır belirttiğiniz konularda , size iyi forumlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

Kocaman adamlarsiniz. Birbiriniz hakkinda soylediginiz seyler yakisiyormu.
    Ayip valla

Haklısınız bu tarz marka savunucularıyla uğraşmamak lazım herkesin malı kıymetli biz değer vermiyoruz .
  • En güzeli 100 km de 2,9 litre yakan clio almak yalnız fırtınalı havalarda çıkmamak lazım onda da
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.