Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
25
Favori
121.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün, 2017 model olduğunu tahmin ettiğim bir Kuga gördüm, St-line paketliydi ve önünde xenon far vardı. Fakat arka farlar standart yanıyordu. Büyük ihtimalle 2018lerde arkaları da LED yaptılar.

Sahibindedeki ilanlardan da dikkatimi çeken, 2017 ve 2018 st-line araçlarda, yan aynaların altında bulunan st-line logosunun yerleri de farklı. 2017lerde küçük hava kanalı gibi duran yerin üzerinde yani metal gövde de bulunurken, 2018lerde ise küçük hava kanalının içine konmuş.
  • maestro_34 kullanıcısına yanıt
    Siz söyleyince farkettim. Stline yazısının yerini değiştirmişler evet 2017 - 2018 aralığında. Arka farlar konusunda halen net bilgi bulamadım. Sanırım dediğiniz gibi bixenon paket ile birlikte geliyor 2018 lerde.
    Bixenon paketli başla bir arkadaş var ise ondan teyid almak en doğrusu olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 21 Kasım 2018; 11:38:22 >
  • Merhaba,
    Tucson ile Kuga arasında kaldım istediğim opsiyonlar ile Kuga daha ucuza geliyor. Tekno paket ve cam tavan ile 225.000 civarı.
    Fakat merak ettiğim Kuga'nın Tucsona göre arıza çıkarma ihtimali nasıl? kronik sorunları var mıdır?
  • c@sper kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Tucson a gidip baktınız mı? İçine oturdunuz mu? Test sürüşü yaptınız mı? Ben 3 ay önce ikisini de karşılaştırmış birisi olarak subjektif görüşlerimi paylaşayım.

Öncelikle tucson bence dışından göründüğü kadar içi kaliteli bir suv değil. İçine bindiğimde kalitenin kuga ya göre bariz düşük olduğunu hissettim. Hani diyorsunuz deri koltuk var, X özelliği var, y özelliği var vs vs. Ancak bence tucson kalite anlamında bana kuganın verdiği hissiyatı veremedi.

Kuga daki teknoloji paketi gerçekten çok iyi. Ancak fiyatı bence fazla. Diğer taraftan sizin bütçenizi fazla zorlamayacağını anlıyorum. O yüzden avantaj bence kuga da bu konuda da.

Motor anlamında (Tucson u da dizel olarak baktığınız varsayımı altında) Tucson da 136 beygir dizel var. Ancak bu motor dizel olmasına rağmen bildiğim kadarıyla benzinliler kadar çok yakıyor. En azından hyundai nin diğer araçlarında bu şekilde geri dönüşler alındığını duymuştum. Kullanmadım bilmiyorum. Kuga da 120 beygirlik dizel var. Aracın ağırlığı sebebiyle binek bir araç kadar atik değil. Ancak sizi de yolda bırakması durumu yok. Sadece hadi şurdan sollayayım, hadi hemen hızlanayım tarzında bir araç değil kuga. Ben bunu bilerek aldım o yüzden rahatım.

Kuganın koltukları Tucson a göre bariz daha rahat. İnip binmesi bence daha kolay.

Arka koltuklarda enlemesine mesafe kuga da biraz daha dar. 5 kişilik yolculuklarda arkadaki 3 kişi çok çok rahat oturamazlar. Ancak diz mesafeleri bence iki araçta da beklentiyi karşılar vaziyette.

Kuga da yol tutuş her fordda olduğu gibi daha iyi.

Kronik sorun olarak ben henüz öyle bir şey duymadım işitmedim. Bence kuga nın en büyük sorunu büyük vites kolu :)

Tüm yazdıklarım sonucunda; Tucson un dışı kaliteli ancak içi aynı çizgide değil. Kuga da ikisi de çok orantılı. Tekno paket içerisinde bixenon far var mı bilmiyorum. Ancak alabiliyorsanız bixenon lu almanızı tavsiye ederim. Aracı çok farklı kılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 22 Kasım 2018; 13:44:33 >

• Arkadaşlar yeni makyajlı kasa kuga nın sis farlarını beyaz ışık ile değiştiren oldu mu hiç? H10 olduğunu söylüyorlar internette. Bir de led taktığınızda arıza ışığı yakıyor mu? Ona göre led yerine beyaz ışık halojen siparişi vereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Arkadaşlar yeni makyajlı kasa kuga nın sis farlarını beyaz ışık ile değiştiren oldu mu hiç? H10 olduğunu söylüyorlar internette. Bir de led taktığınızda arıza ışığı yakıyor mu? Ona göre led yerine beyaz ışık halojen siparişi vereceğim.
    Merhaba,

Bildiğim kadarıyla beyaz ışık siste etki etmediğinden sis farları hep sarı ışık olur. Beyazın görüntü olarak sizdeki Xenon farlarla daha şık duracağı kesin fakat işlevsel olarak sisli bir havada sıkıntı yaşama durumunuz olabilir.
    Kesinlikle haklısınız. Bunu düşünememiştim. Görüntü olsun diye güvenlikten ödün verilmemeli. Vazgeçtim sislere beyaz ışık takmaktan :)
    Tekrar teşekkürler bilgilendirme için.
    Saygılar.
  • Aracım 4000 km de. Bugün istanbul izmit- izmit istanbul yaptım kuga ile. Toplamda gel git ve şehir ici yolculuklar ile yaklaşık 200 km yol gitmişim. Istanbuldan yola çıkmadan önce depoyu doldurmuştum. Yol bilgisayarını da sıfırlamıştım. Yol musait oldukca 100 km hız sabitleyiciye sabitleyip yol aldım. Arada sollama hizlanmalari vs oldu. Ortalama yakıt tüketimi 5.2 gösteriyor yol bilgisayarı. Bence gayet yeterli bir değer. Aracım cüssesine ağırlığına gore beklentimin oldukca altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 24 Kasım 2018; 18:52:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bir nebze şehir içi yolculukta olmuş, buna rağmen ortalama 5 litre çok iyi bir değer.

yakıt deposu 60 lt, yaklaşık 1100 km yol yapar ki çok iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro_34 -- 26 Kasım 2018; 13:32:59 >
  • Merhaba,

sahibindendeki bir ilanda bir st-line kullanıcıs ekranda tv ve video izlenebildiğini yazmış. kendisine mesaj attım, söylediği, ekranlar fabrika çıkışı olarak TV özelliği kapalı geliyor fakat yetkili serviste açılabildiğini söyledi. bilgisi olan var mıdır?

acaba dedim uygulamalar kısmından bir tv uygulaması mı indirdi, sordum fakat direkt bir özelliğin aktif edilerek izlenebildiğini yazmış.
    Siyah bir st line var ilanda. Tv ve görüntülü görüşme yazmış :) Açıkçası bana çok bilinçli yazmış gibi gelmedi. Sync 3 için öyle bir uygulama yok. Belki mirrorlink için öyle bir durum olabilir. Yani cep telefonunu direkt yansıtma şeklinde.
    Android Auto ve Car Play içinde zaten video veya tv seyretme uygulaması olamaz.
    O yüzden tek alternatif mirrorlink geliyor aklıma
  • quote:

Siyah bir st line var ilanda. Tv ve görüntülü görüşme yazmış :) Açıkçası bana çok bilinçli yazmış gibi gelmedi. Sync 3 için öyle bir uygulama yok. Belki mirrorlink için öyle bir durum olabilir. Yani cep telefonunu direkt yansıtma şeklinde.
    Android Auto ve Car Play içinde zaten video veya tv seyretme uygulaması olamaz.
    O yüzden tek alternatif mirrorlink geliyor aklıma
    evet aynen o ilan, tv ve görüntülü görüşme yazmış. görüntülü görüşmeyi geçtim tv yeterli olurdu

direkt olarak yansıtmayı nasıl yapmış olabilir bilemiyorum. benim aklıma da ana ekrandaki uygulamalar ikonu geldi, acaba oradan birşey mi indirdi diye.

sorunca da bizzat yetkili serviste o kapalı olan özelliği açtırdım ve tv aktive oldu dedi. ama bana da çok inandırıcı ve bilinçli gelmedi açıkçası.

• Kısa bir araştırma ile aşağıdaki linki buldum, buradan bir çıkarım yapılabilir. aynı sıkıntıyı yaşayan ve çözüm bulmuş kullanıcılar var.
    www.skodaturkey.com
    Mirrorlink ile bağlanma. TV ve Youtube seyretme. Android Auto ile Bağlanma - Sayfa 16 - Skoda Forum ve Yardımlaşma Platformu / Skoda Turkey
    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=39016&page=16

Ayrıca o sahibinden ilanındaki görüntülü konuşma kısmı sanırım doğru olabilir. Çünkü android auto'nun desteklediği uygulamalara Skype ve Hangouts (eski google talk) programları da eklenmiş. Whatsapp zaten vardı ki onda da görüntülü görüşme özelliği artık mevcut.
    play.google.com
    Android Auto için Uygulamalar - Google Play'de Android Uygulamaları
    https://play.google.com/store/apps/collection/promotion_3001303_android_auto_all?hl=tr

Ancak bunun için herhalde Android Auto'nun sürekli olarak en güncel versiyonunu kullanmamız gerekecek ki bunu da dışarıdan .apk olarak yüklediğimiz için bir nebze uğraştıracak.

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM  ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maestro_34 -- 28 Kasım 2018; 11:19:15 >

• Android auto da video izleme yolları var ama rootlu telefon vs gerekiyor ve Google devamlı açıkları kapatıyor. yani uygulanabilir bir yolu yok malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar

Geçenlerde cila yaparken farkettim. Ön kaputa sanırım bir taş gelmiş. Göçük yok ancak 3-4 mm çapında bir yerde boya kalkmış tam kaputun ucundaki kıvrımda. Aracın rengi platinum beyaz. Hani şu sedefli olandan. Cevizli Autoking den randevu aldım. Daha önce orayı diğer araçlarımda kullanmış ve memnun kalmıştım. Ancak şimdi bu sedefli boya olayı yüzünden biraz tedirginim. Aracı verirken söylemem gereken dikkat etmeleri vs uyarmam gereken spesifik şeyler var mı? Bir de teslim alırken tam olarak neye dikkat etmeliyim? Daha önce sedefli beyaz a mini onarım yaptıran var mıdır aramızda?
  • quote:

Arkadaşlar selamlar

Geçenlerde cila yaparken farkettim. Ön kaputa sanırım bir taş gelmiş. Göçük yok ancak 3-4 mm çapında bir yerde boya kalkmış tam kaputun ucundaki kıvrımda. Aracın rengi platinum beyaz. Hani şu sedefli olandan. Cevizli Autoking den randevu aldım. Daha önce orayı diğer araçlarımda kullanmış ve memnun kalmıştım. Ancak şimdi bu sedefli boya olayı yüzünden biraz tedirginim. Aracı verirken söylemem gereken dikkat etmeleri vs uyarmam gereken spesifik şeyler var mı? Bir de teslim alırken tam olarak neye dikkat etmeliyim? Daha önce sedefli beyaz a mini onarım yaptıran var mıdır aramızda?
    Hocam orayı komple boyuyorlar yada üzerin de belli olacak şekilde minik bir yama gibi boya sürüyorlar. Onların yüzünden önce ki aracım komple kapı boyalı gözükmüştü. 2 kapiyida boyamışlar etek altı olacak şekil de hadi o hafif içe geçmiş cizikti düzeltme yaptılar dedik ama kaputtaki taş izini de oje sürmüş gibi yapmışlardı belli oluyordu. Bence kalsın karışmayın iyice belli olan birşey olursa yaptırın zaten taş izi malesef çok oluyor. Tekrar olabilir. Birde 1-2 gün kalıyor araç yada sabah ver akşam al diyorlar randevu al vs beni bıktırmışlardı. Belki şimdi düzelmiştir bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de nacizane fikrim çok küçük birşey için hiç öyle yerlere aracı teslim etmeyin. Ufak bir pasta cila işlemi ile kendiniz de halledebilirsiniz, ki anladığım kadarıyla araçla kendiniz de uğraşmayı ve değişimler yapmayı seviyorsunuz.
  • Boya kalkıp altından siyah astar göründüğü için direkt göze çarpıyor. Kendim color n drive ile rötuş yapmaya çalıştım. Ancak beklediğim gibi olmadı. Hatta ojeden daha beter oldu. Çıkartım.
    Zaten o yüzden mecburen autoking e gideceğim :( Bu aracı, kalıcı bir sorun çıkmazsa 3-5 yıl kullanmayı düşündüğüm için bölgesel (parça değil) boyamaya sıcak bakıyorum. Daha önceki aracımda şöför kapısına yaklaşık 10 cm lik taş gelmişti kamyondan. Baya bir ezik olmuştu. Hatta taş biraz daha hızlı gelseydi kaportayı yırtacakmış. Metalik koyu gri aracı çok da güzel yapmışlardı lokal boya olarak. Ancak işte safir beyaz dediğimiz bu renkte çok emin değilim o sebeple. Bakalım cumartesi gidip konuşacağım. Eğer genel iz belli olursa sadece doldurun o bölgeyi diyeceğim. Umarım güzelce halledebilirler. Keza her arabaya binerken oraya gözüm takılmasından bıktım. Dikkatlice bakıldığında belli olacak bir yamaya bile razıyım.

Benim anlamadığım eskiden siyah tiguan kullanıyordum. Boyanın altı beyazdı. Şimdi beyaz kuga kullanıyorum. Boyanın altı siyah. Arkadaş yapın beyaz boyanın altını da beyaz. Ne diye uğraştırıyorsunuz milleti?

• CengoCenk kullanıcısına yanıt
    bence autoking e gitmeyin. detay işleri ile uğraşan insanların forumlarında usta tavsiyesi arayın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • munchausenbyproxy kullanıcısına yanıt
    Şu sedef beyaz bmw 5 ler nereye gidiyor boya işlerinde onu öğrensem bile yeter aslında :)
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.