Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
701
Cevap
25
Favori
125.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam .. 2022 ford Kuga aldı arkadaşım , yan basmak araştırıyoruz internet den alan bu güzel diyebileceğiniz bir model var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, ford kuga 1.5 Ecoblue almayı düşünüyorum. Bu dizel motorlu araca sahip olan arkadaşlar, biraz araçtan, konfordan, yalıtımdan, yakit tüketimi ve aracın yol gidişinden bahsetme şansı var mı ??

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüm gruba iyi günler. 2017 Ford Kuga Tdci alma arifesindeyim. Ancak internetteki araştırmalarıma göre bu araçlarda kronik pdf arızaları meydana gelmekte imiş. Bu tip kronik arıza için çözüm bulundu mu, Tuzla-Kartal-Gebze lokasyonlarında olası bu tip arızaların çözümü için tavsiye edebileceğiniz teknik servis var ise bilgilendirebilirseniz sevinirim, selamlar.

• Kronik pdf arızası nedir? neyle ilgili?

• Selamlar Kuga sına Led far takan/taktıran oldumu arkadaşlar? (model 2019 titanyum)

marka model bilgisi verebilirmisiniz memnun kaldınızmı ayrıca fenni muayeneden geçiyormu Temmuzda fenni muayene var fardan sınıfta kalmayalım  

• maestro_34 kullanıcısına yanıt

Merhaba. Kronik dpf derken dpf de kurum yakma işlemi sırasında egzoz sıcaklığının aşırı ısınması sonucu motorun kendini korumaya alması sorunundan bahsetmek istemiştim.

• codeburn C kullanıcısına yanıt

bende kendim motor temizleme spreyi sıkmıştım o bölgeye sabahını rampa çıkarken silkeleme oldu ve egzoz fazla ısındı deyip motor arızası verdi, motor arızası lambası da gitmiyor. sizce ne yapmalıyım?

• eilgin84 E kullanıcısına yanıt

dpf ise tamam, pdf'i başka birşey mi diye düşündüm.

orada sistemin çalışma şekli yazdığınız gibi değil, araçta dizel yakıt kaynaklı kurum birikiyor. Bu doluluk oranı belli bir yüzdeye geldiği zaman, eğer o sırada belirtli şartlar sağlanmışsa (bunlar motor sıcaklığı, aracın belli bir hızın üstünde olması ve aracın yüksek devirde olması) bu kurum yakma işlemi başlıyor.

Fakat, bu yakma işlemi başladıktan sonra bu şartlarda değişme olursa (hız azalması, devir düşmesi ve motor soğuması) işlem ayrıda kalıyor. (ama bu arada yaktığını yakmış oluyor)

İlk zamanlarda bu yarıda kalma sebebiyle araçlarda bazen silkeleme sorunu oluyordu ama bu yazılımla düzeltildi. Sizin yapacağınız şey, aldığınız aracı yetkili servise götürüp bu konuda (ve diğer konularda da) yayınlanan en güncel yazılımlarla aracınızın yazılımını güncelletmek olacaktır.

Bu konu, ileriki modellerde düzeltildi, bu sebeple 2018-2019 model de bakabilirsiniz.

• vatandaşosman V kullanıcısına yanıt

Motor temizleme spreyi sıkılmasıyla ilgili bir yorum yapamam ancak yetkili serviste aracı bilgisayara bağlayıp motor arıza kodunu görüp gerekeni yapabilirler ve arızayı hafızadan silerler, böylece o ışıkta gider. Siz de ayrıca gitmişken aracınızın bu konudaki en güncel yazılıma yükseltilmesini talep edebilirsiniz.

Bilgilendirme mesajınız için teşekkür ederim.

• Selamlar aracım 2019 titanium, çarşamba günü uzun mesafeli bir yolculuk yapmam gerekti dönüşte araçta çekiş düşüklüğü başladı 100-110km nin üstüne çıkmamaya başladı

ne kadar zorlasamda. yarım saat/bir saat mola verdik tekrar devam ettik yine aynı şekilde 100-110km hızlara çıkmakta herhangi bir uyarı veya arıza lambası araçta yanmadı.

yolda ustamı aradım kenara çekip yağını-suyunu kontrol etmemi 5dk aracı dinlendirmemi söyledi. uygun bir yer buluncaya kadar aracın eski performansı gelmeye başladı.

dediği gibi suyunu yağını kontrol ettik herhangi bir eksiklik olmadığını gördük ve yola devam ettik yine eskisi gibi gayet performanslı bir şekilde.

ustamın dediğine göre çok uzun sıcakta araç kullanınca şanzuman kendini korumaya alıyor iyice soğuyunca tekrardan koruma kalkıyor olabilir dedi.

bu şekilde bir olay yaşayan oldumu aranızda arkadaşlar çözümü ne oldu veya nedendir sizce???

• sipru S kullanıcısına yanıt

geçmiş olsun, yağ pompasını (basınç) kontrol ettirmenizde fayda var

• İyi günler
    Ford Kuga 2017 model aracım için Carplay destekleyen, içinde Gps ve çevrimdışı harita programı olan kaliteli multimedia cihazı tavsiye edebilir misiniz?

• Ben bu sürüm farklarını hala da çözemedim. Hangi sürüm en üst paket? Yardımcı olabilecek olan varmı? Bu sürümler arasında hacim ve yükseklik olarak fark var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Photon Milestone H7 Black Edition 15000 Lumens

gibi led taktıran oldumu arkadaşlar TÜV denetlemesinden geçiyor mu kugaya uyuyor mu ??

• selamlar kuga forumuna uğramamış kimse 5 aydır en son ben yazmışım,

ya herkes kugasını sattı

yada hiçkimsenin kugasıyla problemi yok herkes çok memnun bu yüzden foruma girip yazıp çizmiyor

İnşaAllah ikinci yazdığımdır. 

• KUGA dan iyisinimi bulacağız sanki 😋

Bugün birebir anlattığınız olayı 2017 Kuga aracımla yaşadım. Aracı yüksek devirde ve hızda kullandım bir saat kadar sonra şehiriçi kullanımda araç silkeledi ve motor arızası uyarısı verdi. Belirttiğiniz sorunda bu arıza veriyor mu? Daha sonra aracı kapatıp açtığımda arıza vermedi. Önemli midir yapmam gereken herhangi bir şey var mıdır?

• Bu sorunun temel sebebi, araç belli bir noktada biriken kurumu, belirli şartların oluştuğunu düşünerek yakmak istiyor ve prosese başlıyor.

Ancak, bu şartlar çeşitli sebeplerle değiştiğinde - motoru kapatmak, deviri düşürmek, yavaş gitmek vb. - proses yarıda kalıyor ve motor arızası vererek ışık yakıyor. Kapatıp açtığınızda sistemi sıfırladığından bir sorun gözükmüyor ancak ileride bir gün yine bu durumun yaşanma ihtimali oluşuyor ki oluyor da.

Bununla ilgili Ford yanılmıyorsam 2019-2020 yılında bir yazılım güncelllemesi yayınladı. Resmi bir Ford servisine gidip bu sorunu anlatıp bahsettiğim güncellemenin aracınıza yüklenmesini isterseniz bu sorun ortadan kalkacaktır.

(daha optimum şartlarda bu prosesi gerçekleştiriyor, yarıda kalması halinde motor arıza uyarısı vererek aracı silkelemiyor.)

Derseniz ki ben zaten geçtiğimiz birkaç yılda aracı resmi servise götürdüm ama bu yazılım niye yüklenmemiş, Ford'un prensibi bu şekilde, eğer o şikayetle servise gitmezseniz, o konuda güncelleme olsa dahi araca yüklemiyor. (büyük motor güncellemelerinden bahsediyorum, çünkü bu yazılımların yüklenmesi epeyce vakit alıyor ve şikayeti yoksa düzgün çalışan şeye müdahale etmeyelim diyorlar)

Cevap için çok teşekkürler. Güncel yazılımı daha sonra yükletsem şuan için kullanıma engel veya tehlikeli bir durum teşkil etmiyor değil mi?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.