Şimdi Ara

##YENİ FORD KUGA 1.5 TDCİ FORUM ## (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
697
Cevap
25
Favori
121.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcok

style model aracımın 15bin km bakımı gelmişti. ve bu konuda karşılaştığım durumu paylaşmak isterim:

ilkin, bulunduğum şehirdeki yetkili servise gidip bilgi ve fiyat aldım. verdiği bilgi şu idi: 5 kalem (motor yağı+yağ filtresi+hava filtresi+polen filtresi+yakıt filtresi) değişecek ve fiyat kdv dahil 1150tl dedi.

ardından yakın şehirdeki yetkili servisi aradım. bunun verdiği bilgi şu idi: 3 kalem (motor yağı+yağ filtresi+hava filtresi)değişecek ve fiyat kdv dahil 730tl dedi.

neticede ikincisine gidip 730tl ye bakımları yaptırdım. ve ardından orada sordum: neden polen filtresi ve yakıt filtresi değiştirmiyorsunuz? verdiği cevap: fabrika bu 2 filtrenin değimini 30bin km de istiyor; 15bin de istemiyor şeklinde idi.

bendeki gibi durumla karşılaşan oldu mu acaba?

bir de henüz 15bin bakımı gelmeyenlerin belki işine yarar diye paylaşmak istedim.
    Merhabalar

adresinde neler ne zaman değişecek gösteriliyor.

Yakıt filtresi değişmeden içerisindeki suyun boşaltımı varmış.

Polen filtresi değiştiriliyormuş.

Bence iki serviste de tutarsızlık var gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: CengoCenk

Eski araçlarımdan fiesta da kapı içlerine özel kesilmiş zemin kaplamaları ali express te satılıyordu. Oradan söylemiştim. Uygun fiyatlıydı. Ancak kuga için bulamamıştım. Aslında en kötü durumda ince bir keçe ile keserek koyulabilir diye düşünüyorum.
    Aslında hazır olsa çok iyi olur hem tam oturur. Link vs satan yer olursa burdan paylaşırsa arkadaşlar çok iyi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abidig kullanıcısına yanıt
    Sizin kuga nın modelini bilmiyorum ancak bu şekilde ürünler mevcut görünüyor.
    www.aliexpress.com
    Buy Products Online from China Wholesalers at Aliexpress.com
    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190227025801&SearchText=%22kuga%22+Gate+Slot+Pad
  • quote:

Sizin kuga nın modelini bilmiyorum ancak bu şekilde ürünler mevcut görünüyor.
    https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190227025801&SearchText=%22kuga%22+Gate+Slot+Pad
    Teşekkürler hocam bunlar iyi duruyor ama buradaki ürünlerden mesela şu

Sadece 3-4-5 numarada yani kapı kolları içi ve şemsiyelikte kauçuk yok diğer yerlerde kaplama var şükür . Kolçak içi bardaklık anahtarlık vs kaplanmış sünger ile. Sadece kapı kolları içi olsa yeterli ben bu listeden bulursam paylaşırım burdan ayrıca çok teşekkürler hocam bu arada uzun zamandır kimse cevap yazmamış 😁 Bu arada anahtarlık için silikon kılıf var nette güzel oluyor almak isteyen olursa.

• Şunu da belirteyim arabayı alıp kullanma taraftariyim koruma vs saçma ama mesela anahtarı çocuklar çok atıyor yere , mecburen alıyoruz kılıf tarzı şeyleri abartı diyen olursa diye yazıyorum. 😁Anahtarlar baya pahalı malum. Kapi kolu da geniş olduğu için çok eşya aliyor haliyle bazen ses yapıyor ondan. Diğer yerlerde kaplama yapılmış ama bi bunlar kalmış keşke ona da yapsalarmış. Anahtarlık bardaklikta bile kauçuk vs var yoksa kapı kolları kalmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: abidig

Teşekkürler hocam bunlar iyi duruyor ama buradaki ürünlerden mesela şu

https://m.tr.aliexpress.com/item/32912099194.html?pid=808_0011_0101&spm=a2g0n.search-amp.list.32912099194&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=153amp-BJPgNowaQVSj0meNRpmdtA1551265795518

Sadece 3-4-5 numarada yani kapı kolları içi ve şemsiyelikte kauçuk yok diğer yerlerde kaplama var şükür . Kolçak içi bardaklık anahtarlık vs kaplanmış sünger ile. Sadece kapı kolları içi olsa yeterli ben bu listeden bulursam paylaşırım burdan ayrıca çok teşekkürler hocam bu arada uzun zamandır kimse cevap yazmamış 😁 Bu arada anahtarlık için silikon kılıf var nette güzel oluyor almak isteyen olursa.

Alıntıları Göster
    Ben anahtarlıkta aşağıdaki ürünü sipariş verdim. Çok çok memnunum. Sonuçta cebimizde parayla ya da diğer anahtarlar ile iyice çiziliyorlar.
    aliexpress.com
    US $3.13 17% OFF|3 Buttons Remote Leather Car Fob Key Case Cover For Ford Focus Kuga Edge Mondeo Festiva Fusion Suit Fiesta KA Holder Protector-in Key Case for Car from Automobiles & Motorcycles on Aliexpress.com | Alibaba Group
    https://www.aliexpress.com/item/3-Buttons-Remote-Leather-Car-Fob-Key-Case-Cover-For-Ford-Focus-Kuga-Edge-Mondeo-Festiva/32871810268.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dOJdaZI

Bu arada ben bu tarz korumaları severek kullanıyorum. (Örn: Havuzlu paspas, bagaj havuzu, anahtar koruma vs) Sebebi; bagaja yağ döküldüğünde, anahtar yere düştüğünde vs keşke demektense bunlarla kullanırım daha iyi.

Ayrıca şimdiye kadar neredeyse tüm arabalarımda bu korumaları kullandım. Hepsinde de satarken alıcılar için çok güzel bir referans oldu. Bundan sonraki araçlarımda da bu tarz korumaları kullanmaya devam edeceğim.

• quote:

Ben anahtarlıkta aşağıdaki ürünü sipariş verdim. Çok çok memnunum. Sonuçta cebimizde parayla ya da diğer anahtarlar ile iyice çiziliyorlar.
    https://www.aliexpress.com/item/3-Buttons-Remote-Leather-Car-Fob-Key-Case-Cover-For-Ford-Focus-Kuga-Edge-Mondeo-Festiva/32871810268.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dOJdaZI

Bu arada ben bu tarz korumaları severek kullanıyorum. (Örn: Havuzlu paspas, bagaj havuzu, anahtar koruma vs) Sebebi; bagaja yağ döküldüğünde, anahtar yere düştüğünde vs keşke demektense bunlarla kullanırım daha iyi.

Ayrıca şimdiye kadar neredeyse tüm arabalarımda bu korumaları kullandım. Hepsinde de satarken alıcılar için çok güzel bir referans oldu. Bundan sonraki araçlarımda da bu tarz korumaları kullanmaya devam edeceğim.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam sizin linkteki daha şıkmış. Yani arabayı benden sonraki temiz kullansın diye değil de masraf çıkarmasın diye bu tarz şeyleri kullanmak bence de mantıklı.

• quote:

Merhabalar
    https://www.ford.com.tr/getmedia/f5b46ef6-85ad-4f3b-8275-eff5b45abe51/Kuga-Bakim-Formu.pdf.aspx

adresinde neler ne zaman değişecek gösteriliyor.

Yakıt filtresi değişmeden içerisindeki suyun boşaltımı varmış.

Polen filtresi değiştiriliyormuş.

Bence iki serviste de tutarsızlık var gibi.

Alıntıları Göster
    o bakım tablosunu daha önce görmemiştim. gördüğüm iyi oldu. bilgi için teşekkürler kardeşim.

evet dediğiniz gibi ikisi de o tabloya tam uygun hareket etmiyor. aslında polen filtresi değişimine gerek olurmuydu bilemiyorum. aracı geçen nisanın son gününde (mayıs başı desem daha doğru olur)almıştım. henüz 1 yıl olmadı. şimdi kendi isteğimle serviste değiştirsem polen filtresini kaç para ister acaba (faturada hava filtresi 182+kdv idi). veya dışarda değiştirsem kaça mal olur bilmiyorum. veya 30bine kadar beklesem mi polen filtresi için bilemiyorum şimdilik.

bu periyodik bakım işinde dikkatimi çeken bir başka husus: A-servisinin farklı fiyat, B-servisinin farklı fiyat vermesinin sebebi ne acaba? sanırım bunun sebebi, A-servisi o bakımda gereksiz ilave değişim ile yüksek fiyat çıkartıyor. B-servisi de gerekli değişimi yapmayarak düşük fiyat çıkartıyor. bu noktadan hareketle, demekki periyodik bakımlarda fiyat alırken baştan neler değişecek/yapılacak detaylıca sorup bilgi almak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 28 Şubat 2019; 12:33:2 >

• quote:

Alıntıları Göster
    belli ki, siz de ben gibi titiz bir kullanıcısınız.

aracımı aldıktan sonra 1 ay kadar üzerindeki halı paspas ile kullanmıştım. ayakkabıların tabanına yapışmış toz, küçük/minik çakıl taşları vs ne varsa o halı paspasa yapışıyordu. ve halıdan bunları bertaraf etmek zor oluyordu. mecburen havuzlu kauçuk paspas aldım. ve aracın içini temiz tutmak kolaylaştı. aldığım paspas ön taraftaki yerine cuk diye oturdu ama arka koltuk kısmı o kadar da iyi oturmadı. bilhassa şaft tüneli üstünü korumak mümkün olmuyor. yan sanayi olunca böyle oluyor demekki. aracımız için orjinal havuzlu kauçuk paspas bulamadım (sanırım yok). ama bagaj havuzunu biraz pahalı da olsa orjinal aldım ve tam oturdu yerine. memnun kaldım.

anahtarlık konusunda da size katılıyorum. ve linkini verdiğiniz kılıftan kullanıyorum. n11 üzerinden 45tl ye almıştım. meğerse çinde aynısı 17tl imiş. gayet güzel bir kılıf ve anahtara tam oturuyor. almayı düşünenlere tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 28 Şubat 2019; 12:23:22 >

• mcok M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle polen filtresi için elzem bir değişim olmalı diyemem. Sebebi; eğer aracınızı çok tozlu çamurlu ve hava kirliliği olan yerde kullanmıyorsanız polen filtresi bence değişmese de olur. Sonuçta focus ve cmax lerde polen filtreleri 30 binde bir değişiyor. Burada çok teknik arkadaşlar var. Durumu açıklayabilirler diye tahmin ediyorum. Ancak kişisel fikrim çok elzem ve sorun teşkil edecek bir parça değil.

Sizin başınıza gelen olayda sanırım servisler focus ve cmax özelinde olan opsiyonu kullanarak ilerlemişler. Ancak kuga da öyle bir durum yok. Sizin de dediğiniz gibi bakımı yetkili serviste yaptırmak yetmiyor. Neyin ne zaman değişmesi gerektiğini bilerek yetkili servislerden fiyat almak en doğrusu. Mesela ben sizin konu için yaptığım araştırma sonunda öğrendim ki; ilk bakımda yakıt filtresi değiştirilmeyecek. Onun fiyatını bakım paketinde görürsem olay çıkartırım.
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

2018 Kuga Style - Benzinli Otomatik Manyetik Gri ile aranıza katıldım. Araç ile ilgili engin bilgilerinize ihtiyacım olacak yakın zamanda.

Keyifli sürüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: narqile_

Arkadaşlar herkese merhaba,

2018 Kuga Style - Benzinli Otomatik Manyetik Gri ile aranıza katıldım. Araç ile ilgili engin bilgilerinize ihtiyacım olacak yakın zamanda.

Keyifli sürüşler.
    hayırlı olsun.
    inşallah kazasız-belasız günlerde kullanırsınız.
  • narqile_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güle güle zevkle keyifle kullanın. 4 çeker kuga nın keyfini çıkartın. Keşke üst paketlerde satılsaydı benzinli 4*4 kuga, kesinlikle affetmezdim.
  • Geçenlerde arabayı wax larken fark ettim. Bizim arabalarda far kısmında viraj içi aydınlatma için ayrı bir ampul daha varmış. Belli bir hızın altında direksiyonu döndürdüğünüzde yanıyor baya güzel. Diğer araçlar (Örn: Vw, fiat vs) bunu sis lambalarını yakarak çözüyorlar. Ford da bunun için ayrı ampul olması oldukça şık olmuş.
  • quote:

Geçenlerde arabayı wax larken fark ettim. Bizim arabalarda far kısmında viraj içi aydınlatma için ayrı bir ampul daha varmış. Belli bir hızın altında direksiyonu döndürdüğünüzde yanıyor baya güzel. Diğer araçlar (Örn: Vw, fiat vs) bunu sis lambalarını yakarak çözüyorlar. Ford da bunun için ayrı ampul olması oldukça şık olmuş.
    bu bahsettiğiniz özellik, standart donanım için de geçerli mi, yoksa sadece bixenon paket ile gelen bir özellik mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcok -- 4 Mart 2019; 11:31:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcok

bu bahsettiğiniz özellik, standart donanım için de geçerli mi, yoksa sadece bixenon paket ile gelen bir özellik mi?

Alıntıları Göster
    Bunun standart olduğunu düşünüyorum. Çünkü halojen bir ampul koyulmuş. Kontrol etmek için araç rolantide çalışırken (farlar açıkken) tam sağ veya tam sol yapın direksiyonu. Direksiyonu çevirdiğiniz taraftaki farın içinde ek bir lambanın yandığını görmeniz lazım. Ben de o şekilde farkettim zaten o lambayı.
  • narqile_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

• quote:

Bunun standart olduğunu düşünüyorum. Çünkü halojen bir ampul koyulmuş. Kontrol etmek için araç rolantide çalışırken (farlar açıkken) tam sağ veya tam sol yapın direksiyonu. Direksiyonu çevirdiğiniz taraftaki farın içinde ek bir lambanın yandığını görmeniz lazım. Ben de o şekilde farkettim zaten o lambayı.

Alıntıları Göster
    Güzel bir detaymış, farketmeniz ve paylaşmanızdan ötürü tebrikler ve teşekkürler
  • Arkadaşlar selamlar

Kuga daki sağ arka yolcu koltuğu önünde ayak basma kısmındaki, gizli bölme hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için bilgi vereyim istedim. Belki ihtiyacınız olur.
  • quote:

Arkadaşlar selamlar

Kuga daki sağ arka yolcu koltuğu önünde ayak basma kısmındaki, gizli bölme hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için bilgi vereyim istedim. Belki ihtiyacınız olur.
    Sağ ön yolcu koltuğu altında tek göz var , bu 2 göz. Farklı bir yerde mi acaba

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.