Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.109
Cevap
48
Favori
171.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 tdci mondeo mk4 kullanicilari sizden bir ricam var, arac 3.viteste ayak gazdan cekilince 2500 devirden 1500-1000 e duserken tık tık tık tık sesi geliyormu bir duvara yakin giderken denermisiniz sesin daha iyi duyulabilmesi icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler bilgiler için hocam.
    Adana-Hatay civarı ustalar vardır herhalde ama 3 ay sonra satacaksam gerek yok gibi taktırmaya sanırım. orjinal haliyle satarım kullanacak olan taktırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Eylül 2015; 19:52:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soner76

Hocam 2008 mondeo 1.6 aracım var.
    Brc takılı şehir ici 20 krs şehir dışı 17 krs civarı yakıyor.
    Lpg ile çok ekonomik.

2007 1.6 Benzinli Mondeo Titanium ile aranıza katılmış bulunuyorum.
    Benzinde epey tüketim oluyor, LPG şart. Fakat sizin rakamlarda oldukça iddalıymış.
    İnşallah hayırlısı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 11 Eylül 2015; 11:45:39 >
  • Arkadaşlar mondeo 2008 aracımda bagajı düğmesinden acamiyorum 1 gündür.

Aracı çalıştırırken uzaktan kumanda nin bir bölümüne mi bastım acaba?

Normalde kapıları açınca bagaj düğmesinden açılıyordu.

Şimdi uzaktan kumanda ile açabiliyorum ancak.
    El kitabını inceledim bir çözüm bulamadım.
  • 2009 benzinli Mondeo kullanıyorum. Araçta kış lastikleri takılı, aracı yeni aldığımdan fırsat olmadı değiştirmek.. Şehiriçi 9lt yakıyor Ankara'da...

Uzun yolda 7,5 Lt civarında seyrediyor..

• mustillik M kullanıcısına yanıt
    korkutma bizi hocam. Ne yaptın sen. Kaç motor bu araba?

• quote:

Orijinalden alıntı: kotbycb

1.6 tdci mondeo mk4 kullanicilari sizden bir ricam var, arac 3.viteste ayak gazdan cekilince 2500 devirden 1500-1000 e duserken tık tık tık tık sesi geliyormu bir duvara yakin giderken denermisiniz sesin daha iyi duyulabilmesi icin.

mondeo mk4 1.6 tdci kullanan arkadaşlar bir deneyiverin 20 saniyenizi almaz, birde vites geçişlerinde çatır çutur kemik kırılır gibi ses geliyormu?
  • Bu arabada km sayaç nasıl sıfırlanıyor arkadaşlar
    Bir tuş vardır bir yerlerde ama.. .

Edit : Yön tuşları ile bilgisayar ayarlarını kurcalayıp buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 23 Eylül 2015; 15:53:14 >
  • Arkadaşlar selamlar. Biliyor musunuz bilmiyorum, Ford'un yeni başlattığı bir kampanyası var:

Artık yeni Mondeo'ları (ve yakında yeni Focus'ları) sadece bir form doldurarak veya bir telefonu arayarak istediğiniz yerde, istediğiniz zamanda, kendi belirlediğiniz bir güzergahta test edebiliyorsunuz.

Bu uygulamanın sıradan bir test sürüşüne göre avantajı ise şu:

Siz bayiye aracın yanına gitmiyorsunuz, araç ve eğitimli bir test sürücüsü sizin yanınıza gelip aracı size anlatıyor ve test ettiriyor. Otomobili test edeceğiniz güzergahı, testin yerini ve zamanını tamamen siz belirliyorsunuz. Haftaiçi, haftasonu, sabah, öğlen, akşam iş saatleri dışında, dilediğiniz yerde ve zamanda otomobili dilediğiniz gibi test ediyorsunuz. (Tabii ki trafik kurallarını gözeterek).

Proje şimdilik şu an sadece İstanbul'da geçerli.

Ben de bu projede yer alıyorum. Bana 0533 153 3671 numaralı telefondan ulaşabilir ve doğrudan test randevusu alabilirsiniz. Veya doğrudan direksiyondabenvarim.com adresinden test sürüşü randevusu alabilirsiniz. Ben İstanbul Anadolu yakasında çalışıyorum. Pazartesiye kadar siteden birer kişiye test sürüşü yaptırabilirim. Daha sonraki tarihlerde buradan alacağım sayıyı artırabilirim.

Biliyorsunuz otomobilleri kağıt üzerinde incelemekle test etmek arasında oldukça büyük bir fark var. Kağıt üzerinde göremeyeceğiniz sessizlik, yol tutuş, donanımların kullanışlılığı, belki de kullanmayacağınızı düşündüğünüz donanımların aslında hayatınızı ne kadar kolaylaştıran şeyler olduğu (SYNC II) gibi şeyleri, ve kağıt üzerinde göremeyeceğiniz bazı özellikleri gördükçe yeni Mondeo hakkındaki fikirlerinizin çok daha olumlu olacağını düşünüyorum. En azından benim şimdiye kadar deneyimlediğim kadarıyla, test sürüşü yapan hemen herkesin fikrinin olumlu yönde değiştiğini söyleyebilirim. Ayrıca bu aracı İstanbul'da her gün en az 100-150 km kullandığımı ve akşam eve huzurla geldiğimi söyleyebilirim. Burada bazı arkadaşlar Mondeo'yu Passat'la karşılaştırdığını gördüm, bu arkadaşlara da test sürüşü yapmalarını tavsiye ediyorum.

Siz de bu tecrübeyi edinmek istiyorsanız, beni yukarıdaki telefondan arayabilir, veya web sitesinden randevunuzu alabilirsiniz. 48 saat içinde size en yakın Ford Marka Elçisi sizi arayacak ve randevu yerinizi belirlemeniz için sizinle irtibata geçecektir.

Herkese iyi günler :)

Ford Marka Elçisi Tuncay.

• quote:

Orijinalden alıntı: scudetto

Arkadaşlar selamlar. Biliyor musunuz bilmiyorum, Ford'un yeni başlattığı bir kampanyası var:

Artık yeni Mondeo'ları (ve yakında yeni Focus'ları) sadece bir form doldurarak veya bir telefonu arayarak istediğiniz yerde, istediğiniz zamanda, kendi belirlediğiniz bir güzergahta test edebiliyorsunuz.

Bu uygulamanın sıradan bir test sürüşüne göre avantajı ise şu:

Siz bayiye aracın yanına gitmiyorsunuz, araç ve eğitimli bir test sürücüsü sizin yanınıza gelip aracı size anlatıyor ve test ettiriyor. Otomobili test edeceğiniz güzergahı, testin yerini ve zamanını tamamen siz belirliyorsunuz. Haftaiçi, haftasonu, sabah, öğlen, akşam iş saatleri dışında, dilediğiniz yerde ve zamanda otomobili dilediğiniz gibi test ediyorsunuz. (Tabii ki trafik kurallarını gözeterek).

Proje şimdilik şu an sadece İstanbul'da geçerli.

Ben de bu projede yer alıyorum. Bana 0533 153 3671 numaralı telefondan ulaşabilir ve doğrudan test randevusu alabilirsiniz. Veya doğrudan direksiyondabenvarim.com adresinden test sürüşü randevusu alabilirsiniz. Ben İstanbul Anadolu yakasında çalışıyorum. Pazartesiye kadar siteden birer kişiye test sürüşü yaptırabilirim. Daha sonraki tarihlerde buradan alacağım sayıyı artırabilirim.

Biliyorsunuz otomobilleri kağıt üzerinde incelemekle test etmek arasında oldukça büyük bir fark var. Kağıt üzerinde göremeyeceğiniz sessizlik, yol tutuş, donanımların kullanışlılığı, belki de kullanmayacağınızı düşündüğünüz donanımların aslında hayatınızı ne kadar kolaylaştıran şeyler olduğu (SYNC II) gibi şeyleri, ve kağıt üzerinde göremeyeceğiniz bazı özellikleri gördükçe yeni Mondeo hakkındaki fikirlerinizin çok daha olumlu olacağını düşünüyorum. En azından benim şimdiye kadar deneyimlediğim kadarıyla, test sürüşü yapan hemen herkesin fikrinin olumlu yönde değiştiğini söyleyebilirim. Ayrıca bu aracı İstanbul'da her gün en az 100-150 km kullandığımı ve akşam eve huzurla geldiğimi söyleyebilirim. Burada bazı arkadaşlar Mondeo'yu Passat'la karşılaştırdığını gördüm, bu arkadaşlara da test sürüşü yapmalarını tavsiye ediyorum.

Siz de bu tecrübeyi edinmek istiyorsanız, beni yukarıdaki telefondan arayabilir, veya web sitesinden randevunuzu alabilirsiniz. 48 saat içinde size en yakın Ford Marka Elçisi sizi arayacak ve randevu yerinizi belirlemeniz için sizinle irtibata geçecektir.

Herkese iyi günler :)

Ford Marka Elçisi Tuncay.

Öncelikle forumu gözettiğiniz için teşekkür ederim.
    Ben Sivasta 1.5 ecoboost titanyum led+sunrof+tekno paketli bir aracı test ettim ama etmez olaydım.Benim araba 2011 2.0 tdci mk4 makyajlı kasa.Arabamdan soğudum resmen.MK5 titanyum mondeo almanın peşinde koşturuyorum.2. el olacak nasip olursa.
    1.5 eb yakut kırmızı +led paket+sunrof olsa yeter

• Yeni kasaların piyasada fazla olmaması iyi oluyor

Geçen gün önümden beyaz bir tane geçti, çok fark edilmedi. Kırmızı veya siyah görünce 2010 model çirkin oluyor bir anda

• Bu aracın ön camı ne kadar olur?

Bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Değiştirsem diyorum, çatlak için.

• Arkadaşlar merhaba 2009 senesinde sıfır aldığım focus TDCI titanyum sedan aracım 170.000 km yi devirdi, bende bir süredir temiz bir mondeo bakıyordum.
    istediğim aracı buldum 1 hafta içinde teslim alacağım. Alacağım araç mondeo 2012 model titanyum 1.6 TDCI şimdi bu aracı kullananlara bir kaç sorum olacak

1- bu aracın jantları 16" olduğunu görüyorum mondeoların jantları 17" olur diye düşünmüştüm. bu işin doğrusu nedir.
    2- focusun titanyum paketinde arka yan camlarda orijinal perdelik var bilen bilir, mondeoda bu perdeler yok sanırım, mondeoların arka camları güneşte kararıyormu
    ya da bu konuda fikri olan varmı
    3- yine focusun titanyum paketinde orta konsolun arkdasında 220 Volt priz bulunmakta mondeolarda da bu priz var mı
    4- mondeoların bu titanyum paketinte park sensörü standart olarak sunuluyor mu.
    5- Mondeonun kitapçığında klimanın programlanarak belli saatlerde aracın ısıtılabileceği/soğutulabileceği gibi bir yazı var titanyum paketinde bu özellik var mı ya da bundan haberi olan var mı?

• ogisan O kullanıcısına yanıt
    2010 titanyum 16 inç.
    Perde yok
    Orada bir çakmaklık çıkışı var ama voltaj göremedim. Kılavuza bakmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

2010 titanyum 16 inç.
    Perde yok
    Orada bir çakmaklık çıkışı var ama voltaj göremedim. Kılavuza bakmadım.

Focusta doğrudan 220v priz var çakmaklık değil

• uzakdoğudan getirttiğim elm 327 bluetooth adaptörü mondeo 2010'a bağladım,çalıştı. android üzerinden torque çalıştırıp basit şeylere bakabiliyorum. bu adaptör ile daha ileri düzey tarama veya yazma yapılabilir mi?örneğin forscan veya ids benzeri birşey çalıştırılıp daha çok modüle girilebilir mi?
  • Arkadaşlar focusumu elden çıkarıp 2012 model 1.6 tdci titanyum 57.000 km de gümüş gri mondeo aracımı bir kaç gün önce sahibinden teslim aldım.

aracı ilk sahibinden aldım herhangi bir hatası boya değişen yok 61.000 tl ödedim.

ilk izlenimlerim

Konfor ve güvenlik hissi üst seviyede ancak focustan sonra bu araç bana biraz ağır geldi (normal olarak)sürüş tarzımı biraz değiştirmem gerekecek sanırım.
    titanyum paket cidden çok hoş. Bazı yönlerden focusun titanyum paketinden eksiklikleri var, canımı en çok sıkan şey orta konsolun öne doğru uzamaması ve radyo
    kontrol düğmelerinin konumu, focus bu konuda daha başarılı idi Yol tutuş ve sürüş konusunda söylenecek bir şey yok, zaten yıllardır sırf bu yüzden ford kullanıyorum.

Bu arada forumu en başından beri okudum bazı arkdaşlar trend ile titanyum paket arasındaki farkları sormuş ve bir çok arkadaş cevaplamış ama bence trend ile
    titanyum arasındaki en önemli fark atlanmış.

Bu fark ne midir? Tabi ki spor koltuklar sürekli uzun yol yapan ve atik araç kullanan bir sürücü için en önemli unsur koltuktur. Titanyum modelinin koltukları çok başarılı.

Araca henüz alışamamakla birlikte 6.vitesin konumu ve 5. vitesten 6. vitese geçiş yolu çok hoşuma gitmedi, birde şu ecomode denen zımbırtı sürekli bana akıl verip durmasa
    daha iyi olurdu. kapatmanın bir yolunu bulamadım henüz bir kaç günlük yaptığım testlere göre aracın ideal çalışma devri 3000 bu ecomode aracın 2500 devirde çalışmasını istiyor.

şimdilik bu kadar ilerleyen zamanlarda yeni paylaşımlar yaparım.

• Camların üst kısmını da alt kısım gibi çerçeve yapmak istiyorum ama nereden bulunur bilen var mı arkadaşlar?

Adanada bir yere sordum zor bulunur dedi.

• ogisan O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Bende Selective almayı düşünüyorum hatta gidip dün baktım birine.2011 model dizel.Bizde de focus var ve ona göre ciddi anlamda ağır. Pioneer multimedisı olmasına karşın bir usb veya aux girişi yok yada ben bulamadım.sahibide yok diye bildiğinizi söyledi.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan düşüncelerini paylaşmalarını istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus2

Öncelikle aracınız hayırlı uğurlu olsun. Bende Selective almayı düşünüyorum hatta gidip dün baktım birine.2011 model dizel.Bizde de focus var ve ona göre ciddi anlamda ağır. Pioneer multimedisı olmasına karşın bir usb veya aux girişi yok yada ben bulamadım.sahibide yok diye bildiğinizi söyledi.bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan düşüncelerini paylaşmalarını istiyorum

Özel olarak mondeoya ihtiyacınız yoksa yani uzun yol ve kalabalık aile değilseniz focus tavsiye ederim.

Mondeo için 2.0 motor olması gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.