Şimdi Ara

Yeni Ford Mondeo (MK4) Kulübü (45. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.111
Cevap
48
Favori
171.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hali hazırda bir focusumuz var ama kalabalık değiliz sadece kendim kullanmak üzere alıyorum.modeo çok hoşuma gitti hem büyük hem sportif yakışıklı bir araba.ama aux usb girişi olmaması beni üzdü açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: focus2

Hali hazırda bir focusumuz var ama kalabalık değiliz sadece kendim kullanmak üzere alıyorum.modeo çok hoşuma gitti hem büyük hem sportif yakışıklı bir araba.ama aux usb girişi olmaması beni üzdü açıkcası

güçlü bir motora sahip mondeo almayacaksan bulaşma derim.
  • Abi soğuttun beni bak:) bildiğin bişeyler vardır eminim sebep nedir sana göre
  • focus2 F kullanıcısına yanıt
    Aux girişi torpido gözü içinde oluyor. Varsa tabi. USB de orada oluyor galiba. Sol tarafta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Abi soğuttun beni bak:) bildiğin bişeyler vardır eminim sebep nedir sana göre

Mondeo nun sürüşü focus kadar agresif ve sportif değildir.
    Araç ağır, geniş ve uzun.

Uzun yol için çok iyi.Arka koltuklar oturma alanı ve konfor olarak çok başarılı.Arka koltuğa oturan focus a bir daha zor alışır.

• Arkadaşlar hepinize iyi günler mondeo 2.0 tdci power shift selective 2011 model araç aldım.Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum.Yalnızca aracın pioner multimedya müzik sistemininin radyosundan memnun değilim,şehir dışına çıkınca radyo çekmiyor.Bunun benim araçlamı ilgili bir sorunmu yoksa tüm pioner müzik sistemlerindemi var.Konuyla ilgil bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
  • quote:

Abi soğuttun beni bak:) bildiğin bişeyler vardır eminim sebep nedir sana göre

5 sene focus kullandım 20 gündür mondeo kullanıyorum.

zaten 40 yaşındayım ama 20 gündür kendimi daha yaşlı hissediyorum.
    Yanlış anlama mondeo da gayet seri bir araç ancak mondeo sadece sürücü için değil yolcular içinde
    konfor sunan bir otomobil focus ise safkan sürücü otomobilidir.

dediğim gibi sürüş dinamikleri açısında tabiki focus çok daha seri atak ve agresif bir araba

ama mondeonun çok keyifli yönleri var 4 yaşındaki kızım focusun arka koltuğunu ayakları ile sürekli kirletiyordu.

Şimdi ayakları oturduğu yerden koltuğun arkasına yetişmiyor. 4 yaşında çocuk bile baba bu araba ne kadar geniş
    çok rahatmış diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogisan -- 10 Kasım 2015; 14:36:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maugurlu

Arkadaşlar hepinize iyi günler mondeo 2.0 tdci power shift selective 2011 model araç aldım.Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve çok memnunum.Yalnızca aracın pioner multimedya müzik sistemininin radyosundan memnun değilim,şehir dışına çıkınca radyo çekmiyor.Bunun benim araçlamı ilgili bir sorunmu yoksa tüm pioner müzik sistemlerindemi var.Konuyla ilgil bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum

Arkadaşım radyolar şehir dışında yayın yapmıyor.

trt fm ve ilahi falan kanallarının dışında başka radyo yayını yok zaten

trt fm çekiyorsa radyoda sorun yoktur.
  • ogisan O kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın @ogisan @ogisan bende 5 ay önce 2011 model 2.0 tdci selective otomatik aldım.47 yaşındayım bugüne kadar 20 farklı arabaya bindim ancak mondeo çok farklı.focusun daha seri ve agresif olduğunu söylemişsiniz.ben focusda kullandım,mondeo daha seri ve atak geldi bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maugurlu

Güle güle kullanın @ogisan @ogisan bende 5 ay önce 2011 model 2.0 tdci selective otomatik aldım.47 yaşındayım bugüne kadar 20 farklı arabaya bindim ancak mondeo çok farklı.focusun daha seri ve agresif olduğunu söylemişsiniz.ben focusda kullandım,mondeo daha seri ve atak geldi bana.

cevap yazınızda zaten 2.0
  • ogisan O kullanıcısına yanıt
    Bilgileriniz için teşekürler
  • Bu arada bir şey sormak istiyorum.

Yokuş kalkış desteğini manuele alınca nasıl kullanıyoruz
    bu konuda bilgisi olan var mı?
  • 2008 mondeo aracımda kontak göbeği takılma yapıyor.1 ve 2 seviyeye rahat gelirken 3. Yani marş seviyesine gelmiyor.
    Aracı 10 15 dakika uğraşınca bir seferinde tik diye dönüp marş alıyor.
    Kontak göbeği tamiri münkün mü?
    Göbeği söküp takmada herhangi bir şifre kilitleme oluyor mu?
    Acil yardım bekliyorum tecrübeli arkadaşlardan.

• İyi akşamlar arkadaşlar herkese merhabalar aramıza 2010 model Mondeo alarak yeni katildim araci yağ bakımına sokcam 2.0tdci Mobil 1 Esp Formula 5-30 kullanmayı düşünüyorum siz hangi yağı tercih ediyorsunuz performans ve ses bakımından oneriniz varmı ayrıca bu araçlar 5.5lt yağ aliyo diye biliyorum doğru mudur??

• İyi günler arkadaşlar. Bir hafta kadar evvel 2011 mondeo 1.6 ecoboost selective ile aranıza katıldım. Sormak istediğim bir kaç soru var.

1-Aracım 61000de. 10000 km kadar önce servisinde (hararetden dolayı) motor değiştirilmiş. Mondeoların müzmin hortum kopması ve eski sahibinin önemsememesi yüzünden araca (garantiden) komple motor takılmış. Bunun eskileri artıları nelerdir? Aynı durumu yaşamamak için ne gibi önlemler alabilirim?

2-Aracımdan gelen motor sesinde hissedilir bir "çıtlama" var. Saniyede 5-6 defa çakıp duran bir manyetolu çakmak sesine çok benziyor. Bu normal mi?

3-Aracı 1-2 gün çalıştırmadıktan sonraki ilk çalıştırmada ağır bir benzin kokusu alıyoruz, 30-40 sn sonra kesiliyor. Bu normal mi?

4-Araçta sesli komut özelliği yok. Daha doğrusu sesli komut özelliği sağlayan pioneer 9220 BT ana ünite yok. Alsam o özellik gelir mi? Yoksa bu araç için üretilen android sistemleri mi önerirsiniz?

5-LPG? 6500 TL verirsem kilometrede 15 Kr yaktıracaklarmış araca. Doğru mu? Uyum konusunda sıkıntılar var mı?

6-Kullanımda dikkat etmem gereken bir hadise var mı? Daha evvel turbolu araç kullanmadım. Stop etmeden önce 10 sn fln rölantide bekletmek gibi şeyler söylediler. Doğru mudur? Ve buna benzer başka önemli noktalar var mıdır?

Daha önceki Aracım 2003 Boraydı. Daha evvel hiç bu kadar güçlü bir araç kullanmadım. Umarım sorularım saçma olmamıştır.

İlgilenip cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raphsody -- 18 Şubat 2016; 1:38:29 >

• Raphsody R kullanıcısına yanıt
    Araçtan memnunmusunuz hocam bizde almayı dusunuyoruz 1.6 ecoboost selective. Yakıtı ne durumda şehir içi ve şehir dışı denediniz mi? Yol tutuşu ve direksiyon sistemi nasıl. Yanı direksiyon dusuk hızlarda yumuşak hizlaninca sertlesiyor mu? Birde süspansiyonu sert mi sizce?

• murat425 kullanıcısına yanıt
    Araçtan genel itibariyle memnunum şimdilik. Bir problem yok çok şükür. Performansı çok şahane. 0-100 süresi 8 sn'nin altında. Basmazsam da ş.dışı 22 kr/km yakıyor. Motor olarak şu ana kadar kullandığım en iyi motor diyebilirim. Sorunsuzluk tarafını da zaman gösterecek artık.

Yol tutuşu da en az motor kadar iyi. Virajlar eğlence gibi oluyor. Tabii tek başınızaysanız. :) Diğer koltuklarda yatıp kalkanların pek eğlendiği söylenemez. Tabi bu kalitede bir yol tutuşu yakalamak için de süspansiyonlar biraz sert. Ama hissedilir derecede değil.

Direksiyon da gayet hafif ve tepkili. Hızlandıkça sertleşme olmuyor ama galiba tepki süresi kısalıyor. Çok emin değilim.

• 3 kişilik için 60k civarına 2. El dizel otomatik mondeo düşünüyorum, tavsiye edermisiniz,
    2012 düşük km bulunabiliyor sanki malum sitede,
    Sınıfında İyi kötü yanlarını paylaşırmısınız, 2.0tdi performansı, konfor yakıt tüketimi kronik sorun vs gibi teşekkürler,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caver -- 9 Mart 2016; 20:34:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi gunler arkadaslar bende gecen hafta 2011 model 2.0 tdci titanium powershift alarak araniza katildim ufak tefek sorunlar disinda cok memnunum Allah cümlemize kaza bela vermesin. ben araca 18'' selective jant takmak istiyorum cikma bulabilecegim bir yer varmidir malum yenileri pahalı

• Malum sitede bulunabilir 1400 tl civarina ama replika olup olmadigini teyit etmekte fayda var. Ford forumlarina da haber salinabilir. Diger taraftan lastik basina 500 tl gibi bir maliyet daha var :) iyi dusundunuz mu :) Saka bir yana guzel gunlerde kullanin aracinizi. Kaca aldiniz acaba?
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.