beyler 2010 ranger xlt için multimetre ve tavan için o kalın port bagajları nerden temin edebilirim...yardımcı olursanız çok memnun olurum...
iyi forumlar...
Merhabalar arkadaşlar..
Kismet olursa 4 nci ya da 5 nci ay civarında bir tane 2nci el ( 15 -17 bin fiyat araliginda ) çift kabin Pick-up almayı düşünüyorum , fiyat performans olarak verdigim paranın karşılıgı ranger'da var diye düşünmeye başladım. 15-17 bin'e alabilicegim Nissan Toyota ve Mitsubishiler yaş ve model olarak daha düşük olacak kanisina vardim verilen parayi hak etmiyorlar bence...
Vergi Yakıt Bakım masrafları 2.nci eli Donanımları.. Yedek parça
gibi konularda bilginizi istiyorum,aracı hem iş icin ( yakıt ikmali için) hemde aile aracı olarak kullanacagım... Not: Park yeri sorunum asla yok......
Konuyu takip ediyorum şimdiden hepinize tşkler ! kazasız yolculuklar....
walla yeni kasa 2008-2009 lar dışında eski kasalarla ilgili çok bi bilgim yok.he şu var kullanan tanıdıklarım var memnunlar ama şu bi gerçek kendini zorlarsan benim tavsiyem 2008 model filan 4x2 istiyorsan bir hi-rider alman.ne olursa olsun bu arabalarda bulunan duratorq gibi değil eski kasalardaki motor.he kötü mü dersen hayır değil kullananlar memnun.
@ayrıca
eski kasaların ( 4x2 için konuşuyorum )yakıtları kullandığımız 4x2 xlt hi-riderlara göre biraz daha fazlaymış ( kullananı söyledi. )
umarım istdiğiniz aracı alabilirsiniz.iyi günler
YAHU FORD RANGER KULLANICILARI NERELERDE ÇOK MERAK EDİYORUM????
WALLAHİ ÖLDÜ YAW TOPIC NERDE O ESKİ ORTAM...
EĞER SESİMİ DUYAN VARSA CANLANDIRALIM ARTIK BURAYI HADİ BEYLER.
ESKİ KULLANICILAR ARAÇLAR NE ALEMDE.KM LER NE OLDU.SORUN ŞİKAYET V.S VAR MI ????????
Merhaba arkadaşlar, Tamam yakıt zamlandı pahalı çin protesto ediyoruz,topic'in suçu ne.Eski kıdemli arkadaşlar burayı kuranlar acaba benimgibi yenileremi kızdılar. İmmortalkaan çok haklı.Arkadaşlar hadi kendimize gelelim. Hadi rkadaşlar nerelerdesiniz.Değerli görüş ve önerilerinizi ben özledim.Mutlaka başka arkadaşlarda özlemiştir. Sağlıkla kalın.
bu topic asla ölmez :) eski ranger ı soran arkdaş. 15 günlük 2010 model yeni ranger ım var. birde 2006 model XL eski kasa var. eski kasanın tadı başka. turbosuz motorun zevki başka oluyor. ne de olsa delikanlı motor :) ama tabi yeniler gibi güclü değil 90ps cıvarı. ama motorsilk uyguladık çok çok çok memnunuz. min %15 performas ve %10 yakıt tasarrufu sağladı. ha şunu söyleyebilirim. düzgün kullanırsanız. bakımlarını 8000-10000 km aralığını aksatmadan ve kesinlikle her yağ değişiminde kaliteli bir (ben würth marka kullanıyorum) enjektör temizleyicisi kullanırsanız ölmez bir aractır. bizdeki 180.000km de ama temizleyip bir pasta polis yapsak 40.000 de gibi oluyor. çok kaliteli bir ürün. lastik basınclarını fabrika değerlerine yaklaşık 30ps olması lazım çekerseniz fazla zıplama derdide yok aynı binek arac. bir de tavsiyem sık sık (her yap değişiminde) direksiyon yağı nı değiştirmeniz. bizdeki ranger ın direksiyonu harika :) ama dediğiniz fiyata bulurmusunuz bilmem. ben satacak olsam asla 19000 dan aşşağı vermem. çünkü gerçekten değeri o. gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: XivA
bu topic asla ölmez :) eski ranger ı soran arkdaş. 15 günlük 2010 model yeni ranger ım var. birde 2006 model XL eski kasa var. eski kasanın tadı başka. turbosuz motorun zevki başka oluyor. ne de olsa delikanlı motor :) ama tabi yeniler gibi güclü değil 90ps cıvarı. ama motorsilk uyguladık çok çok çok memnunuz. min %15 performas ve %10 yakıt tasarrufu sağladı. ha şunu söyleyebilirim. düzgün kullanırsanız. bakımlarını 8000-10000 km aralığını aksatmadan ve kesinlikle her yağ değişiminde kaliteli bir (ben würth marka kullanıyorum) enjektör temizleyicisi kullanırsanız ölmez bir aractır. bizdeki 180.000km de ama temizleyip bir pasta polis yapsak 40.000 de gibi oluyor. çok kaliteli bir ürün. lastik basınclarını fabrika değerlerine yaklaşık 30ps olması lazım çekerseniz fazla zıplama derdide yok aynı binek arac. bir de tavsiyem sık sık (her yap değişiminde) direksiyon yağı nı değiştirmeniz. bizdeki ranger ın direksiyonu harika :) ama dediğiniz fiyata bulurmusunuz bilmem. ben satacak olsam asla 19000 dan aşşağı vermem. çünkü gerçekten değeri o. gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
Xiva yeni aracina güle güle bin sana ve tüm arkadaslara Allah kaza bela vermesin.. ( dört teker üzerinde kim varsa) verdigin bilgileri okudum isime yarayacak hepsi ileride peki yakit km'de kac litre civarinda eski kasaninki ? birde bahsettigim fiyatlari netten bakarak edindim nette böyle ise daha ucuzada bulabilirim diye düsündüm o yüzden rangerlara bakiyorum...
Ranger Forever
şuan bilmiyorum. çünkü şöför kullanıyor ve arkasına ağırlık olsun diye baya yük kymuşlar. böyle oduğu halde 10litre yi geçmez. tabiki bakım çok önemli. eski motora mhakak 10w/30 koyun (magnetec gayet iyi) lastiğide 195 R14 tak. çılgın kullanmazsan ağırlıkta koyma, bence yakıttan derdin olmaz. hava filitresine de sıksık kontrol et elinden gelirse her 5000 de değiştir. çünkü parasını katkat kendisi amorti eder. bence al
4x4 'ün vergisi ile 4x2'nin vergi farki varmidir peki ?
olmaz mı en az 2-2.5 katı daha fazla bildiğim kadarıyla
alaka yok :) neden 4X4 ler 2. elde çok fiyat düşüyor. vergiden. aslında 4X2 lere daha az yakan 2,8 ve 3 litre motor konabilir. çünkü vergileri 3,5 litreye kadar 450 tl olması lazım.
Maaşallah , attım arkaya 70 er kiloluk iki tane kum çuvalı , kar buz banamısın demedi meret.
walla bende hem 1 tane kum torbası var.hemde 116 kiloluk demir war .
aynen bendede tık demiyor
Ben daha ağırlık işini çözemedim.Bir kaç defa ölçü verebilecek birisi varmı diye sordum.Bir arkadaş Şasayı kaldırıp şaseden demir uzat dedi sağolsun. Benim istediğim arabanın altına yeddek lastiğin oralara birşey.Varsa elinde ölçüsü olan delik şekli olan yazarsa sevinirim.Satıcı öyle para istiyorki sanki ABR tampon alt tarafı demir.Kasa içini kullanmak zorunda olduğumdan kum torbası uygun değil. Sağlıkla kalın.
yaw bende ölçülü olarak yapıldı orasıda kaçtı unuttum.yanıma kaportacı ve makasçı ustaları almıştım.demir kestirip ööle takmıştık.yalnız şu aralar sanayiye yolum düşmüyor.gidebilecek olursam ölçüye baktırtıp sölerim.sana tam olarak yedek lastikle tampon arasında saklı olarak bulunuyor.
immortalkaan verdiğin bilgiye teşekkür ederim ölçü konusunda yardım bekliyorum. sağlıkla kalın.
arkadaslar uzun bir aradan sonra selamlar size danısmak istedigim 2 konu var 1. rangerin arka kasanın ustunde duz kapak var, arac muaynesine gitmem gerekiyor ek bir belge lazım mı? 2. camlar filmli oldugu icin hafif kusurlu olarak bir onceki muayneyi gecmistim, simdiki muaynede gene hafif kusurlu olarak gecer mı yoksa cam fılmlerını sokmem mı gerekıyor. tesekkurler simdiden
walla ikiside benim alanım dışı sorular.
Benim kasada açık.camlarda filmsiz
2. sefer hafif ağır oluyor diye biliyorum ama kasa kapağına bir bilgim yok.