Sorunum şu ki eski bir masaüstü bilgisayarım var ve bilgisayarı açtıktan 1 yada 2 dakika içinde donuyo ve mause, klavye neye basarsam basayım çalışmıyor .İlk olarak virüs girmiş olabileceği aklıma geldi ve format attım.Format attıktan sonrada sorun devam etti.bilgisayar 1 yada 2 dakika içinde kapanıyo.Acaba çokmu ısınıyo dedim ve fanları kontrol ettim.Normal fan ve işlemci fanı çalışıyodu yani sorun olduğunu sanmıyorum..Format cd sinin sorunsuz olduğunada eminim Sizce ne yapmalıyım ?
Bana sorun sıcaklıklardan değil de RAM'in az olmasından kaynaklanıyor gibi geliyor. Arkaplanda çalışan gereksiz programları kapatabilirsiniz. Çalıştır'a msconfig yazın, Başlangıç ve Hizmetler sekmesinde gereksiz olduğuna emin olduklarınızı kapatın (Hizmetler'i kapatırken "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" seçeneğini işaretleyin ve bilmediğiniz bir şeyi kapatmayın.)
Ağır bir antivirüs kullandığınızdan da kaynaklanıyor olabilir. Hangi antivirüsü kullanıyorsunuz?
HOCAM 1-2 dakika içinde nasıl yapsın yazdığınız çözümleri hemen kapanıyor sistem
Bu kadar çabuk kilitlenen bir sistemin tek çözümü deneme/yanılmadır.
Başka bir pc bulup parçaları tek tek değiştirip sebebiyetin ne olduğunu belirlemeniz gerekmekte...
cevaplarınız için teşekkürler ama arkadaşın dediği gibi 1-2 dakika içinde kesiliyo donup kalıyo zaten. format cd sinden kaç kere format attım virüs olması imkansız.başka cd de denedim yani cd de değil sorun.
Bilgisayar eski zatende(9 yaşına gircek) çalışsa iyi olur diye konu açtım özellikler