Şimdi Ara

yeni gözde meslekler??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biraz bilgi verin de seçerken yardımcı olsun
    mesela düşündüklerim
    makine inş müh. veya güverte
    bunların +ları - leri
    puanı da uygun olsun ama:))

• telekomünikasyon

aktüerya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iski -- 21 Temmuz 2004, 16:22:53 >
  • aktüerya ne abi
  • Aktüerya, sigortacılık tekniği ile buna ilişkin yatırım, finansman ve demografi konularında olasılık ve istatistik teorilerini uygulayarak yasal düzenlemelere uygun prim, rezerv ve kar paylarını hesaplayarak tarife ve teknik esasları hesaplama işidir. Bugün Türkiye'de yaklaşık 40 tane aktüer bulunmaktadır.

saygılar
  • yeeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaah
    benim sormak istediğim üniversitedeki bölümler..
    yani yukarıda yazılan mesleğe girmek için hangi bölüm okunmalı
    aktüerya diye ya da telekomünikasyon diye bölümler hiç duymadım da....
  • Marmara Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık yüksek okulunda , Bankacılık, Sermaye Piyasası, Sigortacılık ve Aktüerya olmak üzere 4 bölüm bulunmaktadır.

saygılar
  • Bilgisayar Mühendisliği / Öğretmenliği en gözde meslekler bence bu zamanda
    Devlet kadrosunda bilgisayar öretmeni sıkıntısı varmış, bilginize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En karizmatik meslek sizce nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar bölümünde öğretmen sıkıntısı var.

Bizim bölümde Makine Resmi ve Konstrüksüyonu öğretmenliğine ise atama yapılmıyor. Binlerce mezun atanmayı bekliyor şansı olanlar özel sektörde iş buluyor.
  • aktuerya icin tm okmalisin... ayrica yonetim bilisimleri diye bi bolum acildi bilg. muhendisligi ile işletmenin karıstırılmışı!

hmmm bide siyasal bilimler ve kamu yonetimi (tm)
    soora guverte tamamen askerii yani girmeside sorun cikmasida boşwer
  • Dilencilik dewrımızın meslegı yılda 500trilyon donuormush bu pıyasada bilginize
  • :))))

ucak muhendisligi ve ucak elektrik elektronigide gusel...

gemi insaat muhendisligide terchi edilesi guzel bolumlerden....
  • sayısal öğrencisiyim
    ona göre bilgiler verirseniz iyi olur beyler...
    verilen bilgiler için teşekkürler...
  • Bence öğretmen olup hem açığı kapat hem de kutsa bir meslek yap.
  • soyledigim hepsi sayisal dostum ;P

ilgi alanin nelerdir onnlardan bahsetsen daha yardimci olabiliriz sanirim.. bende cok yasadim boyle mesleki secim sorunlarini... :((( mesela ben elk yada bilg muhendisliini cok istiyodum.. olsam en iyisi olurdum diyede dusunuyorum.. kismet.. bakalim alan ne secicez... mf diye verdim dilekceyi ama tm yapcam galiba :(((( mf'nin hicbi albenisi kalmadi benim icin..

tip okumayi dusunmuyom! muhendislik olarak ucak yada gemi isterim... onlar icinde mf secmye deyermi bilinmez!!!

ama dier yandanda hukuk ve siyasal cazip geliyo.. bilmiyom sonumnolcak
  • Simdiki aklim olsa grafik dizayn veya ic mimarlik okurdum. B.K gibi para var beyler iki istede B.....K
  • jigololuk
    ya da jinekologluk

iyimi??
    ben pediatrist olmayı düşünüyorum
  • güzel bi üniversitenin makına müh. yaz. sonra bide süper ing öğren kimse tutamaz seni..
  • gufigufi der ki!

hayatın boyunca mutlu olabileceğin bir meslek seçimi yap.
    Geleceğini garanti altına almayı da düşünürsen ki puanın da anladığım kadarı ile yüksek, arkadaşların önerdikleri yerler de güzel ama kendi görüşünün senin için daha iyi olacağı kanısındayım.

saygılar
  • dogru sevdigin isi yapmak gibi guzel bisey yok! en iyisi sen gonlunden geceni yaz.. (konusana bak.. :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: deray100

güzel bi üniversitenin makına müh. yaz. sonra bide süper ing öğren kimse tutamaz seni..

Ya adalet mi bu ya. Ben lisede mesleğimi öğrendiğim halde mühendis olamıyorum. Ama Başka yerden gelenler benim istediğim yeri okuyorlar ileride iş hayatında da benden daha üst mevkide iş buluyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.