Şimdi Ara

Yeni Opel Grandland (Ana Konu) - 1.2 Hybrid ve 73kWh Elektrikli Model Satışta (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
9
Favori
8.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Elektriklide ultimate yoksa, indirim veya kredi olmalı diye düşünüyorum. Şu donanım için 1900 fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Açıklanan donanım tablosuna göre elektrikli versiyonda ultimate paket yok gözüküyor ancak bayilere gelen ilk parti GS teknoloji paketi ve panoramik açılabilir cam tavanlı elektrikli araçlarda HUD, 360 çevre görüş kamerası, otomatik kararan çerçevesiz iç dikiz aynası, ısıtmalı ön cam gibi özellikler mevcut. Gelecek yeni araçlarda ise durum satış danışmanlarında bile soru işareti. Şu anda kullanmakta olduğum 2022 model makyajlı Grandland'i alırken de durum aynıydı, satış temsilcisi araç bayiye gelmeden aracın donanım özelliklerini net olarak söyleyememişti. Bu durum gerçekten çok kötü, aracın şasi nosu üzerinden neyi var neyi yok her şeyini görüp söyleyebiliyor olmalılar.

Bu arada birkaç seçenek için indirimli fiyat aldım.

1.2 Hybrid Edition - 1.875.000 TL (nakit)
    1.2 Hybrid GS - 2.080.000 TL
    1.2 Hybrid GS + TP + Cam Tavan - 2.160.000 TL
    Elektrikli GS + TP + Cam Tavan - 1.880.000 TL

Kampanya olarak şu an için metalik renk ve siyah tavan için fiyat farkı alınmadığı paylaşıldı.

Üretimde gözüken elektrikli GS + TP + cam tavan bir araç ayırttım. Yarın da epey bir markanın bayisini gezmeyi planlıyorum ancak içten yanmalı motora sahip araçlarda istediğiniz gibi gaza basıp sadece birkaç dakikada depoyu fulleyerek yola tekrardan özgürce devam etmenin rahatlığından feragat edebilecek miyim çok emin değilim. Şu anda elektrikli versiyon için bir kredi kampanyası gözükmüyor, Hybrid Edition'daki gibi 250.000 TL 12 ay %0 faiz kredi kampanyası elektrikli versiyona da gelirse o zaman bu aracı daha ciddi bir şekilde değerlendireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 18 Ocak 2025; 1:37:34 >

• sarppy kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam hangi bayiden aldınız özelden yazabilir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt

Hocam fiyatları perşembe günü İstanbul Nev bayisinden aldım.

• Bugün elektrikli olan modeli teslim aldım. 50 km yol yaptim. Her şey yolunda şimdilik.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • orjam O kullanıcısına yanıt

Yeni aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın.

Fiyat, donanım(ultimate paket içerikleri olup olmadığı), ortalama tüketim, şarj olma hızı gibi detayları bekliyoruz. Bu arada ilk elektrikli aracınız mı yoksa başka bir elektrikli araçtan mı geçtiniz?

Teşekkür ediyorum. Sizlere daha iyilerini diliyorum. İlk elektrikli aracım. Fiyat 1900. Gs +TP + cam tavan + ultimate paket -deri koltuk.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Aracın tüketim(kWh/100km) ve DC'den şarj olma hızı(kW) bilgilerini merakla bekliyorum. Aklım elektrikli versiyona ciddi anlamda gidip geliyor ancak aracın gerçek kullanıcı verilerini görmek gerektiği için halen biraz temkinli yaklaşıyorum.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Bayi elektrikli araçlarda ultimate paket yok diyor. Deri koltuk dışında ultimate paket içeriği kesin var değil mi :)

Satış temsilcileri maalesef net bilgiye sahip değiller hocam, 2022'de aldığım Grandland için de durum aynıydı 2025 yılındayız durum halen aynı. Aracın şasi nosu belli ama donanım özelliklerini göremiyorlar.

2 durumdan birisi olarak;

1) Teknoloji paketi + cam tavan ile birlikte satılan bütün elektrikli modellerde koltuk özellikleri hariç diğer ultimate paket donanımları yer alacak.

2) Lansman dönemine özel olarak gelen ilk parti teknoloji paketi + cam tavan olan elektrikli modellerde koltuk özellikleri hariç diğer ultimate paket donanımları vardı ancak sonrakilerde gelmeyecek.

Opel tarafında şasi nosundan donanım özelliklerini sorgulayabilecek birisi çıkmadığı sürece bekleyerek görmemiz gerekecek ve bu durum gerçekten çok saçma.

Koskoca bayi müdüründen bile net bilgi alamadık hocam :) Bir dönem en çok satış yapan opel bayisiydi, belki hala aynıdır. Eğer ultimate paketli satışa devam edeceklerse 1880 fena fiyat değil. Deri koltuk olmaması da şahsen avantaj olmuş

Hangi şehirden aldınız?

Donanım özelliklerine bakıldığında fiyatı piyasadaki diğer alternatiflerine göre fena gözükmüyor. Elektrikli araçların ÖTV'leri dolayısıyla pek çok marka, araçlarını 1.900.000 TL bandına oturtma çabası içerisinde. Motor gücü 160kW'ın altındaki araçlar için firmalar, vergisiz araç tutarını 1.450.000 TL'nin altında tutmaya çalışıyor ve bunun için gerekirse Türkiye pazarına özel olarak donanım eksiltiyorlar.

Mevcut %10 ÖTV diliminin bizler için artısı da var eksisi de. Artısı şu ki satış yapabilmeleri için markaların çıkabilecekleri üst sınır belli ve arada köpük olarak ifade edilen kısım olsa da bunun daha fazla üstüne çıkamıyorlar. Eksisi ise elektrikli araçlar için ÖTV matrahları aynı kaldığı süre boyunca 1.900.000 TL bandına alınan araçlar prim yapamayacak çünkü satılabilmesi için sıfırları yine aynı seviyeden alıcı bulmaya devam edilecek. Bu durumda en fazla prim yapan değil en az değer kaybı olana yönelmek daha doğru olacaktır.

Benzer fiyat seviyesindeki alternatif elektrikli araçlara bakıldığında Tesla Model Y, KGM Torres EVX, Mini Countyman E, Hyundai Ioniq 6, Kia EV6, Peugeot E-3008 gibi modeller var. Her birinin farklı farklı artı ve eksi yönleri bulunmakta.

Geçtiğimiz ay Peugeot tarafında E-3008 Allure araçlar bazı bayilerde 1.680.000 TL'ye kadar bırakılmış, buna ek olarak E-3008 GT araçlar %40'lık dilimden %10'luk dilime indirilerek 1.900.000 TL'ye verilmiş. Şu anda bu fiyatlara bulmak mümkün olmasa da PSA tarafında bu tarz indirimler çok sık yapılıyor, bu nedenle bir benzeri Grandland için de yapılır mı diye düşündürüyor açıkçası.

BMW tarafında Countryman E'nin platform kardeşi iX1'i filo indirimi altında 10'arlı adetler şeklinde yine 1.900.000 TL seviyesinden alanlar olmuş. Bu şekilde alan galeriler aracın ÖTV dilimi %40 olduğu için yüksek fiyattan çok rahat satışa koyuyorlar.

Tesla tarafında ise belli bir kitle Model Y Juniper'ı bekliyor ve bu nedenle mevcut kasa Model Y almaktan vazgeçen/siparişini iptal eden ya da elindeki aracı satanlar oldu. Tabii gelecek yeni modelin %10'luk dilime girip girmeyeceği ya da geldiği zaman ÖTV matrahlarının halen aynı olup olmayacağı belirsiz.

Her bir marka/model için bunun gibi farklı farklı detaylar var. Konuyu daha fazla dağıtmadan toparlamak gerekirse yeni Grandland kesinlikle çok şık olmuş. 1.2 Hybrid motorlusu daha uygun bir fiyattan sunulsaydı doğrudan ona geçiş yapardım. Elektrikli versiyonu alacak kişiler ise "elektrikli araç gerçekten doğru tercih mi" ve "almak için doğru zaman mı" sorularının cevaplarını net olarak verebildikten sonra geçiş yapmalı diye düşünüyorum.

Bugün ilk sürüşümü yaptım.saat 21 de başladım. Kalerufer koltuk ısıtıcı açıktı. 110 km mesafe 100 km’de 14.4 gösteriyor. Tüketime Sasirdim acikcasi. Beylikdüzü / Maltepe git gel iki saat sürdü. Bayiden 100/100 ile almıştım. Daha hiç şarj yapmadım.

• ekomeko E kullanıcısına yanıt
    Istanbul martur.

14.4kWh/100km güzel bir değer olmuş, 73kWh bir batarya için bu değer 507km menzil anlamına geliyor ki bu da söylenen WLTP değerini doğruluyor. Araca alıştıkça tüketimi biraz daha aşağıya çekip menzili arttırmanız da olası.

Şarj etme işlemini ne şekilde yapmayı düşünüyorsunuz, herhangi bir wallbox kurulumu yaptırdınız mı ya da yaptıracak mısınız?

İlerleyen günlerde aracın yol bilgisayarından ortalama hız değeri ile birlikte tüketim verisini gösteren görseller paylaşabilirseniz bu aracı almayı düşünenlere fikir vermesi açısından kıymetli bir paylaşım olacaktır.

Hocam tam olarak beni özetlemişsiniz. 2 hafta öncesinde Model Y SR aracımı sattım. Juniper bekliyorum. Bir yandan grandland, 3008 ve EV3 modellerini de radarıma aldım bakalım nasıl bir sonuç olacak en azından Juniper akıbeti belli olasıya kadar bekleyeyim diyorum yedek bir aracım bulunuyor. Miniyi biraz eski kalmış HUD ve ACC olmamasından kaynaklı eledim. Başka tercih kalmıyor zaten elde. Çin ve EV3 harici koreli bir marka da düşünmüyorum. Grandland çok ilgimi çekti fakat genelde ilk fiyatlardan daha indirimli 1-2 ay sonrasında teslim alındığı doğru. Biraz daha bekleyeceğiz gibi.

• Aracı dün inceledim. Bagaj bu cüsseye göre daha büyük olmalıydı. Çünkü baya büyümüş araç. Onun dışında çok iyi, sınıfının en iyisi olmuş bence.

ilerleyen süreçte 3008 misali 250 km menzil ile tanışılacak maalesef

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • THEVENİNTEORİ T kullanıcısına yanıt

E-3008'lerde durum neden dolayı bu şekilde oluyor elde net bir bilgi ve kullanıcı verileri var mıdır hocam?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.