Arkadaşlar bu gün 320 gb lık ide hdd aldım seagate..eski 40 gb lık hdd'm ile birlikde taktım..Bunun yanında yeni dvd writerde aldım onuda cd writerle beraber taktım..hoş hepsini bilgisayara olması gereken şekilde bağladım..sorun şurada... bilgisayarım writerleri goruyor ancak hdd leri gormuyor..Hiçbirinde şu an jumper yok .. nerede yalnış yaptıgımı bilmiyorum ama şu şekilde bağladım;
Anakartın mavi ide çıkışından gelen ide kablosunu hddlere bagladım seri şekilde..diğer ide çıkışındanda writerleri seri şekilde bağladım ve power kablolarını taktım..writerler secondary master ve slave olarak gorundu biosda ancak hddler görünmüyor..yeni hdd yi çıkardığımda eskisinide görmüyor ancak windows xp cdsini taktıgımda windowsu kur dediğimde eski hdd mi goruyor .. goruyor gormesine biçimlendirip kur dosylarını yukledikden sonra yeniden başladıgında yine windows biçimlendirme ekranı geliyor kur ekranının gelmesi yerine.yani hdd var ama gormuyor bilmem anlatabildimmi =)
Bana yapmam gerekeni ve nasıl takıcagımı anlatırsanız burada sevinirim.cevaplarınızı acilen bekliyorum..teşekkürler...
IDE sabit disklerde jumper kullanılması gerekiyor diye biliyorum.
ben jumperlerni çıkardım ancak 2 adet elimde jumper var biri yeni hdd'nin diğeri ise yeni dvd writerin..bu jumperleri nerelere veya nasıl takmam gerekli..jumper takmadığımda bende otomatikmen kablonun belirlediğini biliyordum
eski takılı olan hdd ile yeni taktiğın hdd nin jumperları aynı olmayacak. 3 tane yeri wardı onun yanlış hatırlamıyorsam. eski hdd soldaysa yeniyi ortaya getir. dvd-cd rom falan varsa sağda olsun. üçü aynı olursa çakışır pc tanımaz.
endişelenecek bişey yok
harddisklerde 4 tane yeri var.
ufak bi paint resmi koyayım. biraz çabuk oldu :D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme